Trettonbarnsmamman

Min önskelista inför julen ;-)

 

Barnen håller för fullt på med att fylla sina önskelistor och jag ska väl inte vara sämre dårå 😉

Jag önskar mig egentligen ingenting personligt utan en sak till lilla ”Bönan – Sixten – Tristan …”

Han behöver en spjälsäng! Lilja ska ha sin ett bra tag till och den gamla efter Älva ( och flera andra syskon ) kastades bort när hon var klar med den. Jag har hittat en kalasfin säng hos Jollyroom som jag hemskt gärna skulle vilja ha 😉

flexa säng

En Flexa spjälsäng 5i1 heter den och är en växasäng i Scandinavisk design med fem olika lägen som anpassas allt eftersom barnet växer. Sängens botten är ställbar i två olika lägen och allt eftersom barnet växer kan man plocka av de avtagbara sidorna.

flexa madrass

Och en tillhörande Flexa madrass så klart 😉

Där i skulle lillkillen må som en prins

 I samarbete med Jollyroom.se
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. camilla

    Avgiftet till förskolan? Är ju en maxsumma idag hur än många barn som man har där.Har 3 barn för 1200 i månaden! Och då är vi höginkpmsttagare.Det var förrut man betalade per barn och procentuellt på inkomsten.Läs på först!!!!

  2. Carina

    Ok jag fattar att ni är avundsjuka men faktum är att alla dessa pengar som dom får i barnbidrag är inte särskillt mycket i deras stora familj. Tänk på mat och blöjkontot. tänk på avgifter till förskolan. Tänk på att det kostar att ha stora bilar etc. Många barn blir också mycket utgifter. Sug på den alla ni som gnäller på familjen.

  3. Maria 5 barns mamma

    Ja måste bara skriva, läser massa inlägg.. ja tycker sängen verkar bra investering, tanken på att sängen växer med barnet, hur dyrt blir de inte om man ska köpa en ny säng för varje gång barnet växer ur?

  4. Martina

    Ingen vet nånting om familjen Norrströms ekonomi så varför ens bry sig? Om dom har råd att köpa en vagn för 11 000 (inte 20 000, konstigt hur den siffran tycks öka på hela tiden) ja då har dom råd med det. Det verkar då inte gå någon nöd på dom andra barnen heller. Så sluta älta!

    1. Laila ....

      Håller med fullständigt…..Jag tror nog att Mirka med familj själva kan välja vad dom vill lägga sina pengar på…Dom verkat ju vara förnuftiga människor och alla ser ut att må bra…så vad är problemet!!

  5. Laila ....

    Tänk att det finns så många åsikter ( inte alltid snälla sådana ) om vilken barnvagn, säng, kläder, hårförlängning, resor eller inte resor m.m. som Mirka med familj har möjlighet att införskaffa.
    Det är väl självklart, att har du en stor blogg så får du saker genom sponsorer…..Tänk på vad våra s.k. kändisar får av sina sponsorer…inte tackar dom NEJ.
    Hela vårt samhälle är ju uppbyggt på reklam, så vill ni ha en blogg utan reklaminslag så Lycka Till att hitta en sådan.
    Jag tycker det är kul, att en riktigt stor familj genom Mirkas arbete med bloggen, föreläsningar m.m. kan unna sig det där extra som vi ( nästan ) all vill ha.
    Man får inget gratis i den här världen…. så sluta var så gnälliga och otrevliga……

  6. popcorn

    Håller med dig Anna att man kan uttrycka sig ”hövligt” fast man tycker olika. Ibland kan det dock låta ”värre” än man menat. Och alla är inte så duktiga på att uttrycka sig. Alla är olika. Jag störs inte så mycket av det, läser bara vidare. Däremot tycker jag att det är så tråkigt när det blir ”krig” i kommentarfältet! Jag gillar att läsa kommentarerna, både positiva och negativa.

  7. Anna

    Det är väldigt stor skillnad på att skriva ex: jag förstår inte hur man lägga 20 000 på en vagn… Eller att skriva” det är helt jävla sjukt hur du med 13 barn har råd med det”… Eller ”det är sjukt att ha 13 barn, sluta avla” , mot att skriva, ”jag förstår inte hur man orkar med 13 barn, jag har tre och tycker det räcker”… Bara några ex på vad Mirkka får ta emot. Det ena är att tycka olika, det andra är påhopp!
    Å ni som inte gillar reklam…. Den här bloggen är mirkkas affärsidé, mirkkas företag, mirkkas jobb… Om hon inte jobbar, gnäller man på det…detta är Mirkkas sätt att tjäna pengar. Gillar man det inte, läs inte då.. Du bidrar till mirkkas inkomst genom att följa bloggen!

    1. Maria

      Underbart svar. Det trodde jag alla visste att de flesta större bloggarna tjänar en slant på sina bloggar. Det är ju så dagens samhälle ser ut, folk bloggar och drar in pengar på det. Hon har alltså ett jobb här vilket jag hoppas hon drar in pengar på samt att precis som alla andra som är hemma med sina barn så får hon väl en föräldrapeng, har ni glömt att hennes minsta knappt är ett år. Jag förstår inte vad som är så konstigt med det hela. Det är väl jättekul att dom drar in lite pengar till sin familj så även dom kan unna sig. Sen skrev hon ju att hon önskade sig denna inte att hon skulle köpa den. Hoppas du aldrig slutar blogga Mirka, tycker det är så kul att läsa om er stora familj.

  8. Anna

    Ja… Det är bra att man tycker och tänker olika.. Hur skulle annars världen se ut?!
    Det utesluter dock inte att man är hövlig och trevlig på varandra? (Syftar nu inte just på dig popcorn).. Otrevliga fula kommentarer och Mirkka anstränger sig, är hövlig och besvarar otrevligheterna, med trevlighet. Vad är problemet med att visa samma hyfs mot henne som hon gör mot er?

  9. popcorn

    Jag är inte heller avundsjuk, är jättenöjd med mitt liv! Har man, hus, jobb och ett gäng underbara barn om än bara hälften av Mirkas antal men det är vad vi velat och hade vi velat ha färre eller fler hade det vart så. Jag läser storfamiljbloggar för att få tips om bl a ekonomin, tidsfördelning mm. Skulle inte ha råd med så här dyra saker trots att vi båda jobbar. Och det är inget jag saknar heller, köper gärna begagnat. Skulle få världens ångest om jag lagt 20 000 på en vagn…men det är väl upp till var och en. Tycker dock att det är så tråkigt med reklam i bloggar och det blir ju bara mer och mer. Känner inte att den här bloggen längre ger mig det jag vill ha (tips och råd, vardagsliv mm) men läser ändå då och då. Jag kan ifrågasätta men tycker själv inte att jag är otrevlig. Jag tycker dessutom att kommentarerna nästan är roligare att läsa än inläggen men synd att vi kommentatörer hoppar på varandra…man kan tycka olika utan att vara missunnsam eller avundsjuk!

  10. Anna

    Men varför verkar så många ha behov av att vräka ur sig elakheter i bloggar? Gör man det face-to- face med människor åxå?

    1. camilla

      Vem snackar om att det är elakheter? Du har fortfatande inte fattat vad vi syftade på…tex skriver man att man köpt en vagn för ca 15 000 så självklart undrar folk? En jobbar där hemma och ca 15 000 är vad en Uska får ut efter
      skatt på en månads jobb!! Ingen har sagt att hon inte får köpa vad hon vill eller hur? I familjen annorlunda frågades familjerna ut hur dom fick det att gå ihop och runt ekonomiskt!! Allså det vet väl halva svenska folket att det kostar massor att ha barn!! Sedan så förstår jag alla prioriterar. Inte resor och nöjen… Alla prioriterar. Olika!! Men helh trippetna familjen gjort ..vissa har dom ju fått!! Och även där ..inte många skullr säga nej till det.Så ännu en gång…skriver man…har köpt en vagn för en månadslön nästan så blir det olika reaktioner!!

  11. camilla

    Jag har full tid m mina barn….trots resor och annat! Min sambo och jag jobbar om varandra..han kommer hem 16.00 jag sticker iväg på jobbet då.Dom har aldrig.om dom inte velat varit på fritids..ja ok om jag haft möte eller inbeordrad.Har fem barn och tre barn barn.Så snacka inte om saker du inget vet om.Och skiter väl i barnbidragets strl..handlade väl mest om ” normalinkomsttagare knappast kan slänga ut ca 20 000 på en vagn. Och ev en spjälsäng.Är väl inte konstigt att folk undrar hur dom har råd som en annan skrev här förrut..Mina kompisar skulle garanterat fråga mig om jag hade handlat dom sakerna för denna summa!! Och ang få saker…ja vad säger man….Gratis är gott!!!! Och visst jag glömde..en av. Mina barn är handikappad och svårt hjärtsjuk så Anna jag lovar dig närvaro med mina barn det har det blivit sedan han föddes sen 9 år tillbaks!! Då valde vi att prioritera våra barn mer än jobb och nöjen!!!!!! Och jag lovar dig att alla resorna vi gör /gjort med barnen är met uppskattat än dyra saker!!!!! Och sedan så fort någon har en åsikt är man avundjuk??på vad ? 12 barn…hade det vore så så hade vi haft allt tid och producera 7 till! Inte så svårt! Men nöjer mig m 5.Mirka är ju själv snabb att berätta vad hon köper och har köpt!! Och vad det kostar !!Så då får man kommentarer negativa och positiva!! Så sluta att skriv att folk är avundsjuka jämt!!Dom hyr ett hus tex..skulle jag aldrig göra .har en villa själv.12 barn nix. Skulle aldrig orka med så många barn och samtidigt jobba..jo man måste det ! Om man inte vill leva på bidrag! Och nix jag skulle aldrig vara m på tv pga att jag valt att ha många barn och hänga ut mitt liv.Men det är jag det alla är olika men avundsjuk nä tycker det är ett ord som amvänds lite för mycket..speciellt i bloggar!!!

  12. Mamma till 4

    Hej Mirkka!

    Har följt din familj sedan ni började vara med i ”Familjen Annorlunda”. Din blogg hittade jag ganska nyligen. Jag är själv alldeles bebis-tokig och brukar skoja med min man om att vi kanske ska ha fler barn. Nu är det inte möjligt eftersom jag har fyllt 50. Jag får ”nöja” mig med 4 barn och, än så länge, 3 barnbarn. Jag tycker att det är fascinerande att se och läsa om ert livspussel. Det verkar finnas så väldigt mycket kärlek i er familj :-).
    Tyvärr så verkar den ”kungliga svenska avundsjukan” florera vilt här på bloggen. Jag har väldigt svårt att förstå att vuxna människor tycker att dom alltid har rätt att säga sin åsikt. Bara för att du visar upp ert liv offentligt så anser folk att dom känner er och vet allt om er. Hur vet Kattis t ex att era stora barn tillbringar lovet i soffan? Många verkar också vara väldigt missunsamma när det gäller dina reklamintäkter och barnbidrag??? Det ska gudarna veta att ingen kan bli rik på barnbidrag! Personligen så anser jag att man behöver inte alltid uttrycka sin åsikt. Har man inte med det att göra, inte kan förändra något, vet att det bara sårar, då kan man lika gärna hålla tyst!
    Vad jag vill säga Mirkka, är att jag och många andra tycker om att följa dig och din familj. Hoppas att vi får se er på tv snart igen!
    Kram till dig och din stora, härliga familj

  13. Anna

    Ni med två eller tre barn som tycker ni har rätt att bestämma att det är normalt, 13 onormalt.. Har ni barnbidrag för era två barn? Aha, tänkte väl det! Ni borde väl kunna nöja er med bidrag för ett av era barn?? Eller jaha.. Ni tar emot det ni får ja.. Men det är sjukt att andra har bidrag för sina 13??
    Få barn verkar få så mycket tid och umgänge av sina föräldrar än mirkkas barn! Era resor och aktiviteter…. Det kan ni inbilla er att det är dessa era barn kommer att minnas när de är vuxna.. Nej! Det är umgänget, tiden och närvaron av föräldrar man kommer ihåg!
    Utgår från att ni som kallar det sjukt, om Mirkka skulle få en säng, såklart inte skulle ta emot en om ni själva fick en!
    Eller är det rentav avundsjuka det handlar om??
    Heja Mirkka och Peter!!

    1. Ullis

      Men hörde idag att har man som de 12 barn, så får man inte som om man har 2 barn typ 2100 kr/mån alltså 1050 kr/barn/mån. utan ca 25 000 kr/mån, alltså mer än 2 000 kr/barn/månad. Så det är klart att om de tjänar så mycket extra bara i bidrag, så även om de valt att röka båda 2 så är det som en bra lön Mirka har i barnens barnbidrag. Var och en gör så klart som de vill, men känns ändå konstigt att samhället betalar så mycket i bidrag, så man kan leva så gott på det när andra jobbar mer än heltid med 2-3 barn och ändå inte får så mycket över till lyxiga saker. Men vi får tacka politikerna för det är gjort så att det blir lönsamt med många barn, inte Mirka och Peters fel de bara tackar och tar emot så klart. Bidragen gör att deras barn slipper leva i fattigdom som många barn till ensamma föräldrar som jobbar och sliter i vården för en skit lön. Grattis Mirka ni tog dubbel vinstlott, massa barn och bra betalt för dem .

    2. sussan

      Fast det är skillnad på barnbidrag för 2 barn än 13, har du 2 får du bara 100 kr totalt i flerbarns tillägg, har du 13 barn får du 12350 kr i flerbarns tillägg, om det inte är mer, alltså om du har 2 barn får du bara 50 kr extra per barn, har du 13 får du 950 kr extra per barn, hade det varit 950 kr extra oavsett om du har 2 eller fler så tror inte jag att det hade skrivits så mycket om bidragen, men det är ju regeringen som bestämt att det ska va sån orättvis fördelning

  14. Frida

    Jisses! Människor idag är så bittra, så himla jäkla bittra. Många tål inte se hur andra lever utan måste kommentera med något negativt. Ingen vet nånting om denna familjs ekonomi utom dom själva. Ja, dom har snart 13 barn och det blir en hel del i barnbidrag. Något som inte är sjukt på något sätt. Det är ett bidrag som varje familj får för varje barn, som alla har rätt till. Sedan vad dom lägger sina pengar på har ingen med att göra.

    Man kan undra om dessa människor som det sticker så dant i ögonen på för att det köps dyra saker egentligen önskar att dom själva hade den möjligheten och måste då skriva en negativ kommentar för att må bättre själv för en stund.

  15. camilla

    Vi har sparat in på julklappar och presenter i två år nu för att åka till Tailand övet jul och nyår.Jag jobbar som. Sjuksköterska min man som snickare så det har varit att dra åt svångremmen.Inga höginkomstagare alltså…ellet hur var det nu? Tjänar inte Mirkas man myyycket pengar på sitt jobb? Isåfall är han nog. En av Sveriges mest betalda i sin yrkeskår.Min snickar gubbe tjänar mindre än mig.Vi valde att antligen renovera hemma och julklappar!! Barnen är 9 och 8…gissa vad dom valde?sol och bad. 2 lååånga sparsamma år. Men det är det värt!!

  16. Kattis

    Bättre att lägga de pengarna på barnens sparkonto, så de har när de ska utbilda sig och flytta hemifrån!Fånigt att hela tiden flytta över allt fokus på en ny bebis hela tiden. Det är vagnar och prylar hit och dit, precis som om det är viktigare än en ny liten människa att ansvara för.Tycker synd om de större barnen som får tillbringa lovet i en soffa framför dumburken.Ge dem lite tid och uppmärksamhet istället.

  17. camilla

    Min personliga åsikt så tycker jag att det är helt vansinnigt med en barnsäng för det priset!! Men alla gör sina egna val.Skulle nog helldre lägga dom pengarna på tex något till hemmet. .eller spara till en resa m familjen…nog skojigare än att mest bara vara hemma på gården.

  18. Anna

    Alltså ni har snart 13 ungar, hur har man då råd med en sång för nästan 5 tusen? Ni är väl inga miljonärer direkt? Lite konstigt är det att ni hela tiden kan köpa så dyra saker,svindyr vagn,overaller, göra hårförlängningar och resa mm mm. Vet att ni får mycket barnbidrag eftersom ni har så många barn, lite sjukt är det. Själv kämpar jag som ett svin med två jobb och mannen med och vi har ”bara” två barn.

    1. susanne

      Det beror ju helt på hur man väljer att prioritera. Dyrt boende, nya bilar, alkohol, rökning, ”fin” mat eller att alltid köpa köpebröd m.m. Det kanske inte verkar så mycket pengar för varje sak kostar inte så mycket men om man lägger ihop det så blir det mycket.
      Tror nog att Mirka verkar klara av sin ekonomi men den svenska avundsjukan gör sig alltid påmind! Själv var jag hemmafru i massor av år fast med ”bara” 3 barn, visst det var kärvt ibland men vi fick det att gå runt. Men som sagt det är helt och hållet en prioritering sak hur man vill ha det. Inget är fel utan var och en gör som dom vill!

      1. popcorn

        Fast prioritering….både Mirka och Peter röker väl om jag inte missminner mig, Mirka har unnat sig hårförlängning nyss, de köpte väl nyss en bil också? Ny jättedyr barnvagn. Och uppdaterat vintergarderoben. Så vad är det man har snålat in på här? Det står ju i inlägget att det är i samarbete med Jolltroom. Inte för att jag kommer att handla där bara för det men reklam/sponsring är det väl. Struntar i hur mycket Mirka m fl får i reklam men tycker det är tråkigt med reklam i bloggar och jag som själv har en stor familj är mer intresserad av spartips och hur man får det att gå runt, det blir ganska ointressant när de får en massa de egentligen inte skulle ha kunnat köpa annars. Det känns inte som en ”äkta” blogg längre utan har tyvärr bara blivit business liksom. Men det är säkert en lönsam affärside, grattis till den..

          1. popcorn

            Är det mig du menar så nej, jag är inte avundsjuk! Jag har allt jag vill ha och behöver! Bara för att jag hellre läser om vardagsliv än reklam betyder det inte att jag är avundsjuk och missunnsam. Men mitt problem är ju lättlöst, scrolla förbi eller läsa andra bloggar…Mirka ”betalar” för sin sponsring genom att ha ett familjeliv i skyltfönstret. Jag har hellre en spjälsäng från Ikea och en billig barnvagn och har lite mer ”anonymt” liv. Jag vill inte byta! Men jag läser gärna…

    2. H

      …. Eller så skaffar du också tolv barn och håvar in barnbidrag. För det är ju inte som att det tolfte barnet kostar lika mycket som barn nr 2, det förstår alla som läst ekonomi.

  19. Maria

    For en super blogg! Vil gjerne se hvordan dere bor, på den gamle posten om leiligheten var bildene borte 🙁 Dere må jo ha noen smarte løsninger og tips – selv har jeg bare 4 små men synes vi bor trangt i vårt femromshus! :-O

  20. susanne

    Klart du ska försöka få sängen genom gratis reklam! Det skulle väl vem som helst av oss försöka utnyttja om vi hade den möjligheten. Hoppas det lyckas!

  21. Ulli

    Jävel…kostar den nästan 5 000 spänn, det är sjukt. Förstår att du önskar den här på bloggen Mirka så du kan få den i utbyte mot bra reklam. För det kostar fan inte ens en säng till Kevin och Linea som de kan ha 15 år fram. Kan inte förstå hur ni som har ett gäng ungar kan lägga så mycket på kläder och möbler, de flesta småbarnsföräldrar / vi föräldrar med flera barn är tvungna att välja jysk / Ikea möbler. Även om de inte är lika hållbara så ska man ha en pengapott att investera med och det är svårt att spar med 1 lön och 1 föräldrapenning. Misstänker att ni har vunnit eller ärvt en stor summa att ha till sånt. För det finns ingen chans att ni kan fixa det med 1 lön och din föräldrapeng + barnbidrag. Blir lite ledsen att det oftast är dyra saker du vill ha till barnen, inget för oss vanliga läsare som bara kan önska för vi har ingen möjlighet att göra som du skriva här och hoppas att en skickas till dig. Såg din kompis Carola önska en popcornmaskin och 3 dagar senare hade de skickat en till henne. Så nu tyvärr får jag leta upp några nya mammabloggare som inte blivit som kändisarna och får en massa. Gillar när du och Carola var vanliga morsor som berättade om vardagen med era goa barn och inte bara gratisjippo och reklam för att få saker osv. Lycka Till Mirka trist jag inte får följa den nya lilla familjemedlemmen men tack för alla år av rolig och lärorik läsning om hur man löser vardagen med många goa ungar. Hej då!

    1. popcorn

      Jag fick barn 2013 och har Ikeas spjälsäng som även de tre närmaste syskonen legat i. Håller nog till ett par till. Så ikea funkar än! 🙂