Trettonbarnsmamman

Kryssning m.m

Vilken härlig kryssning  vi fick och vilka underbara nya mammor vi fick bekanta oss med! Jag är glad och tacksam för föräldrar och barn-gruppen på fb som bjöd med mig, ni tog så väl hand om oss och det var såå roligt att få lära känna många av er 🙂
Är besviken dock för att Peter inte kunde följa med som det var planerat men ja….vad gör man när det inte går som det var tänkt 🙁 ( Dax kanske att försöka hitta en låtsas mormor/farmor som hjälp 😉 ).
Anna med maken Christian  var med på resan och även fina Therese var med med sina barn. Alltid lika roligt att träffa Anna och Therese och Christian var precis lika trevlig som jag trodde. Vi hade väldigt roligt tillsammans och fick oss många goa skratt.

image

image

image

Föreläsningen gick bra och jag blev inte så där sjukt nervös som jag trodde jag skulle bli. Responsen blev fin vilket kändes bra 🙂 Tack ni alla som var med 💜
Tyvärr så blev jag förkyld under resan och har varit helt sänkt idag. Jag har bara inte varken ork eller tid med att vara sjuk igen. Så jag knaprar i mig alvedon och vitaminer och kör på…

Nu har Daniel åkt hem och det känns tomt utan honom. Men förhoppningsvis så ses vi om ett par veckor igen 🙂

Kram kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Familjen Lindvall

    Jag vet också hur det är med att inte kunna få barnvakt… Vi har nästan aldrig det… Fast ibland behövs det 🙁
    Det ser ut som nu har haft det supertrevligt på kryssningen 🙂 skulle ha varit roligt att fått höra på din föreläsning!

  2. Linda

    Hej Mirka. Du finns med i veckans Hemmets Journal tidning som kommer ut i butik på torsdag. Jag fick tidningen idag eftersom jag prenumenerar på den. Ja längst bak hittar du en liten spalt om dig hihihi… Kram Linda.

  3. Ida

    Kan inte du berätta mer om graviditeten och vad som fick er att ändrat beslutet om fler barn. Själv så gissar jag på att det där med steriliseringen enbart var ett sätt för att slippa massor frågor om ni planerade fler barn eftersom folk jämt undrar över sådant. Jag antar att du inte längre kommer gå ut med att ni inte ska ha fler barn. Tycker mest det är lite konstigt att folk reagerade mycket mer tidigare.

    1. mirkak

      Jag vet inte om det är så lönt att berätta för dig då jag får en känsla av att du mest tror på din egen teori 😉
      Vi var 100% inne på att en av oss skulle sterilisera sig och till dess gjorde vi vårt bästa för att skydda oss. Nu blev jag dock gravid ändå och beslutet blev att vi valde att behålla bebisen. Varken mer eller mindre – det är vår sanning. Och jag säger redan nu att det kommer inte bli flera! 😉

      1. Ida

        Det sa du ju förra gången också och ändå blev det en till. Samma sak kan ju hända igen, du planerar att sterilisera dig men hinner bli gravid innan dess. Men svårt att skydda sig om inga skydd fungerar som du så mycket gånger själv berättat om. Ni får gärna skaffa hur många barn ni vill för mig men bara undrar varför du går ut med att ni inte ska skaffa fler och sedan blir du ändå gravid och nu tror du inte det kan hända fler gånger?

        1. mirkak

          Fel Ida. Efter Älva bestämde vi oss ganska fort att ha en till…. fick missfall och därefter fortsatte vi att försöka vilket resulterade i Lilja ! Det är först efter Lilja vi var helt säkra på att inte ha flera. Oavsett vilket så tycker inte jag att du ska lägga tid och energi på att fundera hur vi kommer att göra i framtiden 😉

          1. Ida

            Ja jag vet att du inte gillar när dina läsare kritiserar dig. Men man måste väl få fråga? Eller ska man enbart hålla med dig om allt du skriver? Du behöver ta det som skrivs som påhopp. Det kanske är väldigt känsligt för dig när någon ifrågasätter och därför måste du svara som du gör.

  4. Agnetha

    Man vill men tyvärr orkar vi ”gamlingar” jämnt ! Har som mormor/farmor fått börja och säga nej ibland! Tyvärr är heller inte mitt immunförsvar heller inte vad det varit ! Har haft 3 förkylningar som blivit till lunginflammation bara senaste året ( pga smitta från barnbarn) älskar och längtar efter dem alla , men orkar bara med någon/några åt gången nu mer ! Mormor/farmor till 10 stycken

  5. Mirre

    Trevligt att ni hade kul :)! Sen de där med mor/ far föräldrar . Jag har bara 5 barn mina föräldrar är inte pensionärer, dom har ett antal år kvar att jobba. Men dom hjälper aldrig till med barnbarnen dom föredrar att resa vila festa och träffa mina syskon som inte har barn än väldigt trist men sånt är livet. Dom känner inte ens sina 3 yngsta barnbarn som är 10,8 och 9 månader. Och dom känner inte ens mig som vuxen kvinna ! Så man behöver inte ha ett dussin barn för att ens föräldrar ska skita i barnbarnen och inte ens vara pensionärer. Min så kallade mamma blev ju mormor redan när hon va 39 år.

    1. popcorn

      Dina föräldrar blev mormor och morfar tidigt. De kanske känner sig klara med småbarnsåren och vill passa på att ”leva livet” barnfritt ett tag, de kanske inte är redo för att fortsätta ta hand om småbarn när de egna äntligen står på egna ben. Visst är det tråkigt men jag kan förstå dem också….att bli mormor så tidigt när man fortfarande är ung och arbetar, börjat slappna av efter småbarnsåren, så är det nog inte så lätt att samla krafterna igen och ”börja om”. Jag antar att de träffar barnbarnen då och då i alla fall? De tycker nog att det räcker och känner inte för att göra så mycket mer….

  6. Kattis

    Ja det finns väl några nackdelar med att ha så många barn. Tex det här med att ha två bilar som kostar, mycket skjutsande och tider att passa, och exempelvis som nu ordna barnvakt till alla barn! De flesta har ju fullt upp med sitt eget, dagens mor- och farföräldrar reser ju och har annat för sig, kanske inte har tid och lust att binda upp sig med barnbarn!

    1. sussan

      Kvittar nog hur många barn man har när ingen kan, jag har 3 barn idag men ingen barnvakt, hade inte det heller när vi bara hade 1 barn.

    2. Ida

      Ja absolut så är många mor-och farföräldrar väldigt aktiva men det handlar inte om att binda upp sig på sina barnbarn. Klart de måste ha rätt att göra det de vill men jag tror nog de flesta vill träffa sina barnbarn då och då, inte för att de måste utan för att de själva vill. Man väljer ju vad man vill prioritera i livet. För mig låter det rätt konstigt att som pensionär välja bort att umgås med sina barn och barnbarn för att man har så mycket annat man vill satsa på men alla gör ju som de vill.

      1. Laila ....

        Jag tror inte att man väljer bort sina barnbarn……man väljer att ORKA. Som pensionär är du väldigt mycket tröttare och har inte den uthålligheten som behövs för att passa flera barn en helg. Även om dagens pensionärer kanske ser yngre och piggare ut än våra föräldrar gjorde, blir vi ändå trötta. Jag älskar att vara med mina barnbarn, men har valt bort att ha flera stycken samtidigt…det blir så mycket roligare både för dom och för mig.

    1. mirkak

      Vi har själva valt att ytterst sällan försöka få barnvakt och då har oftast Peters äldsta dotter ställt upp. Min mamma och mina syskon har sina liv med heltidsjobb m.m och jag vill inte belasta de speciellt när tex min mamma redan passar sina andra barnbarn då och då 😉 Men ibland skulle det vara skönt att ha någon speciell som har tid att kunna fråga om hjälp 😉

  7. Lena

    Synd att du inte kunde ha men dig din Peter.Finns kanske någon på bloggen som kan hjälpa till med barnvakt. Alla har ju inte barn o barnbarn.Men själv bor jag alldeles för långt bort .Snygg som vanligt var du på bilderna.Hoppas förkylningen försvinner .Kram