Trettonbarnsmamman

Snart klar :-)

Vi börjar närma oss slutet av Älvas inskolning och hon bara älskar att gå till förskolan. Inga som helst problem alls där inte. Igår och idag har hon ätit lunch där så har jag hämtat tjejerna efteråt vilket har gått jättebra. Imorgon stannar hon till mellanmål 🙂

Igår fick Älva en princessklänning och hon blev såå glad. Vi har redan ett antal olika princessklänningar men alla de är alldeles för stora för henne och det har hon inte gillat alls.

wpid-img_20140820_130156.jpg

Förra veckan fick vi hem ett stort paket med massa saker som jag hade fyndat från Lekmer inklusive klänningen.

I våras var vi ju på barnmässan i Karlstad och där träffade vi Batman och Spiderman. Batman blev Nellies stora idol och sen dess har hon älskat allt som har med batman att göra. Just därför var det ganska givet för mig att köpa en Batgirl-dräkt för henne när jag hittade en 😀

image

Linnéa lät även Lilja testa dräkten 😀

Idag passade jag och Lilja på att storhandla medans tjejerna var på dagis. Det var snabba puckar som gällde då vi hade inte helt överflöd med tid och resorna fram och tillbaka tar sin tid. Vi han precis hem och packa upp varorna innan det var dags att återvända till dagis. Igår frågade jag barnen vad de ville ha för middag idag och då fick de välja vad som helst….så länge de kunde samsas om en rätt. De valde Tacos. Väldigt tråkigt val om ni frågar mig men det blir tacos för de idag. Jag oh Peter får ryggbiff m.m istället – så mycket godare 😉 Men alla är nöjda.

Jag försökte ta ett kort på mig och Lilja för en stund sedan men det gick inte så bra. Lilja var mera intresserad av att försöka få tag i min mobil 😀

image

Det blev för tröttsamt tror jag visst 😀

Jag bara måste länka till 2 väldigt bra inlägg. Den ena är skriven av min väninna Nina och är bara så klockrent!

Efter Love Forever-visningen fick Johanna väldigt taskiga kommentarer på bloggen och det är det Ninas inlägg handlar om. HÄR har ni det 😉 Sen har Ninas goa man Tony börjat blogga och är också jäkligt bra på det. De flesta av er vet ju redan att jag är inte det minsta religiös och tror inte på gud m.m….just därför måste jag bara länka till hans inlägg om religion: HÄR.

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. gucci バック

    The former worker with Wuhan Iron and Steel Group was dragged away by plainclothes police outside a TV station in Guangzhou after he was interviewed by reporters in the company of his father and a friend on April 27.

  2. Eva Jacobson

    Hej Mirka. Håller med Berit.. Konstigt att ni döper barnen i kyrkan, som är guds hus och som är Kristendomen..(Alla är välkomna i kyrkan o är också en plats för bön och trygghet)
    Visst är det en fin sed osv som du säger.. men klart att många med mig reagerar, när du är så emot religiösa samfund osv.. Det finns mycket som är fel och vidrigt inom många Religioner, men det är ändå vi människor som har ett ansvar så lägg inte allt elände som händer i världen i Guds händer..Gud är kärleken, så om vi människor sänder ut kärlek istället för att kasta ut elände o ilska i våra handlingar och tankar. Så blir världen en bättre plats för alla.. Och om fler förstår innebörden av förlåtelse, skulle mycket bli bättre..Man behöver inte acceptera onda handlingar, men förlåta är det högsta av kärlek.. Jesus sade Gud förlåte dem ty de vet icke vad de göra.. När han hängde på korset.
    Kram Eva

  3. Johanna Toftby

    Blir helt jävla matt på vissa kommentarer … Oh herregud!

    Klart barnen ska gå på förskolan!
    Präktiga morsor med pekpinnar…
    Varför kan man inte få göra som man vill NÄR man har rätt att ha sina barn där??

    Kram på dig!!

    1. mirkak

      Ja du….Började döpa barnen då det är en fin sed och både jag och Peter är döpta. Senare så fortsatte vi döpa barnen för att de äldre var döpta. Har absolut inget med vår tro så att göra 😉

  4. salima

    Vad tràkigt att du hàller med Tony , ….läs min kommentar pà han sida ( om han nu väljer att publicera det)
    jag heter salima där ocksà

  5. Louise

    Har just hittat din blogg och du verkar ju helt underbar!
    En fråga: har du gjort moderkaksprov- eller FVP vid alla dina graviditeter? Jag ska för moderkaksprov nästa vecka och är jättenervös. Kram!

  6. Alexandra

    Jag måste faktiskt erkänna här att jag inte förstår varför man lägger sina barn, under 3 år, på dagis/förskola om man är hemma med baby. Vet att alla för göra som de vill mm mm. O ser att fler o fler lämnar sina barn. Kan bara inte förstå det. Tror inte barnet får så mycket ut av det faktiskt, o finns ju öppna förskolor som man kan gå till 🙂

  7. Alex

    Hej Mirka! Är lite nyfiken bara….Måste du/ni lämna Älva så långa dagar eller det är något du själv vill och valt. Förstår att de är kul för henne att träffa andra barn, men kan ju räcka med 3 timmar 3 – 5 dagar / vecka. Är själv förskolepersonal o jobbar nu halvtid, men har aldrig lämnat någon av mina 3 barn mer än så. Gillar Carola Wetterholms lösning, gärna skaffa många barn men ha de hemma sålänge som möjligt och inte lämna bort de när hon ändå är hemma och nu pluggar hon också och ensamstående på heltid på det. Så hon skulle nog haft behovet att utnyttja barnomsorgen för att sköta studierna då. Hon går ju på öppen förskola typ kyrkans barntimme med de innan förskola börjar med 5 – 6-årsgrupp, så då förbereds de för skola o kompisar då. Är det för du är föräldraledig som du får lämna över måltiderna , för annars är det utan det om du valt att vara hemma med barnen och inte är arbetslös eller föräldraledig. Spännande att höra för man tror ju att man väljer att skaffa så många barn för att man vill vara hemma med dem. Nu har du bara Lilja hemma när de andra små är på förskola över både lunch ock mellis. Vet att det är politikerna som bestämt att man har den möjligheten, men förstår inte att man måste utnyttja den till fullo när man ändå är hemmamamma. Okej med lek o aktiviteter 2-3 tim. på förmiddagen på fsk från man är 3 men helst närmre 4 år,för att träffa andra människor än föräldrar och syskon om man inte har någon släkt eller umgänge som också har barn. Men kommer aldrig förstå varför man skaffar barn som sen ska vara på förskola mer än halva dagen och jag älskar att förskola finns för de som måste jobba och för de barn som behöver extra stimulans. Men ni som har många jämngamla har ju fördelen att barnen tränar på sådant hemma också, som att dela med sig, vänta på sin tur mm. Alla har rätt att göra som man vill men är ändå nyfiken varför era börjar innan de fyllt 3 ens. Gillar annars er familj och följer er gärna, men tycker det är trist att ni utnyttjar skattepengarna på det viset och belastar en redan tungt belastad förskola. Ska Lilja börja när pojken föds nästa år?? Nyfiken på varför ni valt att använda barnomsorg när du valt att vara hemmamamma???? //Alex

  8. Madde

    Jag tycker det är fel att man får ha barnen på förskolan när man bara går hemma och drar benen efter sig. Medans folk som jobbar inte får tag på förskoleplats till sina barn. Du kommer säkert inte publicera denna kommentar för du publicerar endast kommentarer från dom som stryker dig medhårs.

    1. Ida

      ”Drar benen efter sig”, oj så fräck man kan vara. Men där ser du att Mirka visst publicerar elaka kommentarer från okänsliga personer som du.