Trettonbarnsmamman

Baka själv

Barnen bara älskar deras nya bakbok – Baka steg för steg.

Speciellt Victor och Thor som använder boken och de kan sitta länge och bläddra i den för att kolla vad de vill baka 🙂

image

Idag fick de lov att baka chokladbollar och de klarar av det galant utan vuxenhjälp nu när de har lärt sig alla olika mått.

image

Thor efter baket 😀

Idag är det grått ute men det blåser i alla fall inte……alltid nått….

Barnen har roat sig med att i omgångar bada i badkar och badrummet ser också ut därefter nu 😀

Peter mår fortfarande shit 🙁 Hur lång tid ska det ta innan smärtan försvinner när man äter medicin….? Han har ätit det nu sen söndag kväll, 3 tabletter/dag i 5 dagar…..

Önskar er alla en fin dag!

Kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Athena

  Hej! Mitt namn är Athena och jag jobbar med castingen av nya Hela Sverige bakar – Junior.
  Jag hör av mig till er för att kolla om era barn kanske gillar och är duktiga på att baka? 🙂

  Nu har den som är mellan 9-12 år och duktig på att baka chansen att bli Sveriges bästa hemmabagare i Hela Sverige bakar. Slutaudition sker 25 och 26 maj och inspelningarna är i juni. Ta chansen och sök redan i helgen! https://www.shortaudition.com/helasverigebakarjunior

 2. Martina

  Man ska absolut inte peta in saker i örat på eget bevåg! Finns en anledning till att man säger att man ska peta örat med armbågen! På vårdcentralen kan dom hjälpa att göra en alsoltamponad, det brukar linda svullnad och inflammation.

  Antibiotika brukar ge effekt på 2-3 dagar. Antar att han har fått Kåvepenin. Har det inte hjälpt så bör han gå tillbaka, ta en odling och byta antibiotika.

 3. Åse

  Peta INTE in grejjer i örat!! Allt mindre än en armbåge ska hålla sig utanför!! Gahhh, det kan göra att man får en redig infektion i hörselgångarna när man stoppar in pryttlar. DET är inte kul vill jag lova! Tycker han ska åka in akut och få både nytt pc och starka smärtstillande. Öronvärk är fan värre än att föda barn. Krya på Peter. Puss o kram

 4. Phu

  Peta INTE in en massa konstiga saker i öronen. Peter behöver byta antibiotika om det inte blivit bättre på fem dagar.

 5. Karin

  Jag var ett s.k öronbarn när jag var liten, Åt penicillin. Men en sak var att jag fick lära mig att ta en lagom bit smal vitlöksbit inlindad i bomull och stoppa in i örat tex över natten. Det hjälpte mig jätte bra.

 6. Elin

  Hej Mirka! Ett litet tips mot öronvärk är att man tar ett pelargonblad o rullar/viker ihop o stoppar in, det får inte vara för litet så det fastnar! Det hjälper verkligen, hade så ont i öronen midsommarafton men pillade in bladen o efter ett tag försvinner det värsta! Min sambo tvivlar så hoppas nästan att han ska få värk så han kan prova! Men testa detta! Det kan ju lindra lite!

 7. madde

  Har ni vanlig nässpray hemma så använd de i örat. Är avsvällande. Men han behöver kanske annat penicillin.

 8. Tiina P

  Stackars Peter. Har inte medicinen hjälpt än tycker jag att han ska kontakta läkaren för att kontrollera om han kan ha fått fel sort. De kan ta odling i näsan för att se vilken/vilka bakterier det är och därefter skriva ut den sorts antibiotika som *”tar kål på” just de bakterierna.
  Min son har haft öroninflammation 3 gånger på 4 veckors tid under våren och han åt 3 olika kurer med antibiotika. Först Kåvepenin sedan Bactrim och därefter en dunderkur med Spectramox som fick bort allt. PUH!

  Säg till Peter att kontakta läkaren. Hoppas att han får hjälp och att värken slutar. Ett tips som kan lindra smärtan är att koka upp vatten och hälla i en kopp/mugg. Därefter ska man lägga örat mot koppen (INTE NUDDA DEN FÖR DÅ BRÄNNER MAN SIG) och låta den varma ångan stiga upp i det onda örat. Tro mig det hjälper ett tag. Har varit öronbarn och då har min mamma fått ta till lite gamla husmorsknep för att lindra smärtan tills medicinen börjat verka.

 9. Sofia

  Håller med föregående talare. Antibiotika brukar ta tre dagar innan effekt. Så han har nog fel medicin. Ring igen. Krya!

 10. Annika

  Har har öroninflammation? På 3 dagar bör antibiotikan ha gett effekt. Be honom ringa VC. De borde nog ta en odling i örat o byta ab sort. /SSK:an 😉

 11. usk Linda :)

  Penicillinet borde ha gjort tiräckligt stor verkan nu för att minska smärtan! Han borde ringa 1177 eller åka in igen så han kan få nån annan sort!!! Nu eller me en gång 😉 hoppas han piggar på sig!

 12. Maria

  Vilken smart bok! Vart har ni hittat den? Måste införskaffas till min grabb som tjatar hål i huvudet på mig om att baka själv :p

 13. Kristina Å.

  Jag tycker det borde hjälpt nu. Ring sjukvårdsrådgivningen eller vårdcentralen och fråga.

  Alltid roligt när barnen bakar, inte lika roligt att städa upp efter dem 🙂

 14. mia

  Om det är penicillin det handlar om har han kanske fått fel sort. Min son hade öroninflammation och åt penicillin i 10 dagar utan att bli bättre. När jag söker vård på nytt så hade han envisa bakterier som inte penicillinet kunnat ta bort. Så den stackaren fick börja på en till kur penicillin av annan sort.

 15. Kerstin

  Min mamma fick öroninflammation för första gången i sitt liv för några år sedan. Hon blev inte bättre av första omgången antibiotika. Hon fick en nu omgång med längre kur. Krya på!

 16. Louise

  Roligt med bak men tråkigt med Peter, kan han kanske höra sig för en annan medicin.Ibland kan man behöva byta för att det ska hjälpa.Hoppas han kryar på sig! Louise