Trettonbarnsmamman

A Star – Skillnad ska inte synas

 

Det här inlägget skulle jag ha publicerat före helgen men hade skrivit helt fel datum på tidsinställningen….

Men än är det inte försent 😉

Hej

Föreningen A*star – Skillnad ska inte synas , behöver akut hjälp med mat & blöjor.

Jag hoppas verkligen ni vill hjälpa. Just nu sitter flera barn som inte får middag ikväll och inte frukost imorgon.

Denna vecka och kommande vecka är det röda dagar vilket innebär att dessa barn inte får mat i förskolan eller i skolan. Vissa kommer bara äta ett mål max dessa dagar och ett sommarlov som de flesta ser fram emot närmar sig med stormsteg. Dessa familjer har ångest för kommande sommarlov. Vi måste ha hjälp att få ihop mat. Föräldrarna nöjer sig bara de kan servera ris eller pasta. Eller havregrynsgröt. Bara deras barn får somna mätta.

Kan ni hjälpa till att köpa mat ? Bor ni för långt ifrån ? Då kan man skicka ett bidrag eller presentkort på mat.  Om alla människor kan avvara 20, 50, 100 eller mer kommer många magar somna mätta.
Eller har ni presentkort över på andra butiker som kan hjälpa till sommarkläder ?
Men mat går alltid först

Här är A*stars alla uppgifter :

A*star- Skillnad ska inte synas
Söderbytorpsgatan 52
13667 Vendelsö
Nordea Bankgiro : 539-6478 , Plusgiro 709478-2

Tänk inte bara – hjälp dessa ungar. Gå in och läs om deras arbete. Helt fantastiskt har fått många sponsorer men saknar mat akut. www.a-star.se

Mirka och A*star-Skillnad ska inte synas

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. A*star

    Hej. Såg precis denna tråd. Jag ska försöka svara lite.
    Anledningen att det inte är ett 90 konto ät för att föreningen har inte råd med det. Minsta kostnaden för 90 konto är 5000kr alternativt en viss procent av det man får in. Jag valde att skaffa ett spårbart konto istället tills föreningen får in stipendium som kan betala för detta så jag slipper ta av skänkta pengar.

    Anledning till att jag inte har mitt namn är för att jag har blivit utsatt för flera hot på grund av att jag har hjälpt mörkhyade och har 3 barn jag är rädd om och de har hotat att leta upp mina barn.

    Vi får de flesta familjerna via familjecentralen. En del av våra familjer har flytt ifrån sina män ochnlever skyddade- kan inte arbeta osv. Vi har flera cancersjuka ( under behandling) som har blivit utförsäkrade då ” cancer” sjukdomen är utopererad men annat kvarstår , detta är tyvärr dagens sanning( jag arbetar på den myndigheten så ser oerhört tragiska fall) ser även mpnga familjer med svåra diagnoser på barnen där de får minimalt i vårdbidrag och familjerna går inte runt med missade arbetstimmar – förstörda saker osv.

    I denna förening skänks mestadels matkassar och även runt om i landet .
    Vi har många företag som samarbetar med oss så vi är absolut seriösa. Men vi växer snabbt men ändå långsamt då det är jag och min man som rullar runt det.

    Så det handlar inte om att bara sätts in pengar. Vissa familjer tycker det är okej att flera kommer hem vissa vill ha en samordnar eller är tvungna på grund av hot. Men man får absolut hjälpa familjerna direkt och bara få en uppgift till familjen.

    Men va tvungen att ta bort alla lina uppgifter så jag blev utsatt för saker.

    Ha en skön sommar .

  2. carro

    Ursäkta mig men!! Jag lever på socialbidrag och det är precis jag klarar mig. Mannen till barnen (min exman) totalvägrar ha kontakt med barnen. Jag kan säga att mitt i skilsmässan så krånglade han och min stora dotter har adhd och blev anfall av en äldre man sen är det mycket mera. Men det ska jag inte berätta om. Sen har jag psykisk ohälsa som jag kämpar med och blev sjukskriven för att klara mig igenom skilsmässa o allt annat problem. Jag fick ingen sjukpenning på grund av jag hade varit hemma med den minsta 1 år. Så ja jag fick gå till socialen för jag hade inte ett öre!!!! Alla är inte som ni säger att vi går o slösar pengar på cigaretter o skräpmat!! Jag lägger mina pengar på min stora gör 3 sporter för hon ska hantera sin adhd, SÅ tänk lite vad ni skriver och säger.

  3. Susanne Mellqvist

    Hej! Hjälper dom barn i Haninge bara eller i hela Sverige? Varför har dom inte ett 90 konto? Tacksam för svar!
    //Susanne

    1. mirkak

      Än så länge hjälper de mest barn i Haninge. Det andra har jag inget svar på…. A Star har grundats av 1 helt vanlig tjej som brinner för att hjälpa de mindre lottade barnen. Läs gärna inne på deras sida och där via kan du ställa frågor som de har bättre svar på 😉

      1. Kärringen i Skogen

        jag håller med lite om att man ska inte skänka till nån som bara har vanliga konton. Tanken är god men varför finns ingen människa som törs stå med sitt namn i gruppen- De som FÅR saker bryr sig inte om det, de är nog bara tacksamma, men om jag skulle skänka nåt så skulle jag allt veta till vem.— Det är rent bedrövligt att det ens ska behöva förekomma sånt här i Sverige av idag. Men jag vet ju att det är den verklighet många lever i, tyvärr. Men, men känns ändå L I T E tveksamt…

  4. Ulle

    Ja man vill ju gärna hjälpa de som verkligen behöver och som prioriterar mat till sina barn. Har också sett många som är ”fattiga” men som röker, köper skräpmat, som prioriterar fel !!!

  5. pua

    Rekommenderar istället organisationen Giving People där hjälp ex matkasse kläder mm ges direkt till den som behöver o utan mellanhänder

  6. Sussan

    Jag tycker det är skrämmande att 2014 så finns det de barn som inte får mat, idag kan väl familjerna söka bidrag hos soc om de har noll i inkomst?

    Men oftast tyvärr så har de här familjerna så pass mycket att de inte får bidrag, utan lägger sina pengar på annat som tex cigaretter.

    Läste faktiskt en artikel där en ensam stående mamma hade det väldigt knapert, men som sa att man får prioritera, hon tyckte inte de kunde kallas fattiga om man lägger pengar på sprit o cigaretter, det fick mig att vakna upp, de kanske inte är så fattiga som det sägs?

    Varför söker de inte hjälp?
    20,50 eller 100 kr är inte mycket att skänka, men som ovanstående skrev, det är inte ett 90- konto, vet man att pengarna verkligen går till hungriga barn?

    1. mirkak

      Nu är det ju inte ändå alla de fattiga som prioriterar fel med de små medel de har. Det finns de familjerna som tex lever på sos och har det oerhört tufft att få pengarna att räcka till. Och då prioriteras nog mat och annat viktigt före tex skriskor/hjälm till skolans idrottstimma.
      Jag har genom åren träffat familjer som haft det verkligen tufft trots att de gjort allt i sin makt för att tex hitta jobb el dyl. Och då har pengarna gått till räkningar och mat. Mycket mer räckte de inte till tyvärr 🙁

  7. Madde

    Hur är detta möjligt i ett land som Sverige med alla bidrag? Och varför skaffar man barn om man inte har råd?

    1. mirkak

      Det är tyvärr en sanning som är 100% verklig för en del människor i Sverige 🙁
      När de skaffade barn så hade de det nog oftast bättre ställt….men många saker kan ske som förstör ekonomin …..