Trettonbarnsmamman

Njutit av solen och ledigheten, Nellie 4 år :-)

Vi har tagit vara på solen ordentligt i helgen. Måste ju passa på när de har lovat dåligt väder till Valborg som alltid 😉

Vilken tur att vi inte är traditionsbundna till Valborgsfirande…..Det var många år sedan vi gav upp att gå och titta på brasan och frysa arslet av oss 😀 Så mycket mysigare att vara hemma i värmen, umgås och äta gott 😉

Nu har vi i för sig planerat att besöka Skansen 1/5 men om nu vädret blir så pissigt som lovat så tar vi det besöket en annan dag….

Men i helgen har det varit varmt, riktigt varmt. Och då mår man bäst ute på tomten, gärna med en kopp kaffe och en tidning 🙂

image

Jag måste dock hitta en solhatt till Lilja någonstans i någon låda i källaren = En utmaning som är nog enklast att tackla med att besöka en affär och köpa en ny hatt 😀

Rabarberna har börjat växa och jag längtar till årets första rabarberpaj.

Förresten så fyller ovanstående tjej år idag!!

♥ Grattis vår älskade trollunge Nellie på din 4-års dag ♥

image

Victor pysslade med den trasiga elbilen i timmar igår 🙂 Har ingen aning om vad han egentligen gjorde men han skruvade massor i alla fall 😀

Ser nu på hans polisonger att det är dags att frisera honom igen 😉

Peter har börjat bygga en stenmur nedanför kohagen. Och många ville som vanligt hjälpa till…

En stor sten skulle bort och killarna kämpade hårt med att försöka flytta på stenen….. Vilket inte gick bra alls 😉

image

I brist på arbetshandskar togs vintervantarna till användning

image

Och en viss lady tog de vantarna hon först fick tag på 😀 Funkar det med….

image

Alice har tagit vara på alla maskar som grävdes upp och de har fått ett nytt hem där de får vara ifred från grävningarna 🙂

Idag har jag varit till tandregleringen med Oliver. Han har en extratand som vuxit ut mellan de övre framtänderna och den ska tas ut. Hade ingen som helst aning om att man kunde få en extra tand men det kan man lika väl som att man kan sakna några permanenta tänder som tex Jennifer gör. Hon saknar 3 kindtänder vilket som tur är inte är en katastrof 😉

Oliver var jätteduktig vid undersökningen och nu väntar vi på att få en tid till vanliga tandläkaren som ska dra ut tanden.

Igår gjorde jag ett klipp. Fick tips om att Lindex hade rabatt – för varje betald 300kr fick man 100kr rabatt. Och köpte man som jag gjorde bara ur deras basic-sortiment ( ta 3 betala för 2 ) så blev det sjukt billigt 🙂 54 plagg för 1500kr ( skulle ha kostat drygt 4300kr ) och nu har barnen fått massa legging, t-shirts m.m till sommaren 🙂 Har sålt Liljas gamla vagn så de pengarna har oavkortat gått till barnen och mest till kläder för de 🙂

I början på juni ska jag åka till London över en långhelg tillsammans med min mamma och svägerska *wihii*

Det ser jag verkligen framemot då London är verkligen som vackrast under sommaren 🙂 Och eftersom jag inte varit där på 20 år så känner jag att jag behöver fråga om lite tips från er 😉 Mitt år i London som en vild 20-åring hjälper mig inte så mycket nu…..då hade jag bäst koll på de bästa rockklubbarna/pubarna och annat sånt som inte ligger i intresset idag 😀

Så, mina snälla och kunniga läsare ….

Först och främst: Ett trevligt billigt boende över helgen??

Butiker man bara måste besöka???

Kom gärna med andra nyttiga bra tips 😉

Har jag läsare som bor i London tro….? En fika vore trevligt i så fall 😉

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jonella

    Jag brukar läsa din blogg och råkar jobba på Resia i Västerås, du är alltid välkommen att kontakta mig om du behöver någon hjälp, vi har koll på det mesta 🙂 Hoppas ni får en fin Valborg!

    [email protected]

  2. Hanna

    Primark är ett måste om man gillar shopping! Tips är att vara där när det öppnar.
    Affären ligger på Oxford street ganska nära Hyde Park. Var beredd på mycket folk!
    Bor ni inte nära tex Oxford Street så är tunnelbanan toppen! Kostar ca 100 kr för en dag och då kan man åka hur mycket man vill samt att tunnelbanetågen går ofta så man blir riktigt effektiv om man vill hinna med mycket på olika håll.
    Ser ni en restaurang som heter Bella Italia så har dom väldigt god mat! Helt okej priser för att vara en restaurang.
    Karta är mycket bra att ha på resan 🙂

  3. Kathryn Wickström

    Håller med Kim om hotellet President,går att boka genom ving,det gjorde vi,ni får inte missa madame Tussaud,hamleys

  4. Brittis

    Mysiga London!
    Säger som alla andra, besök Primark, värt! De mest centrala ligger på Oxford Street och Tottenham Court Road, det sist nämnda är lite nyare och flashigare.
    Rekommenderar inte Ryan Air, kanske lite billigare basic-biljett men sen får du betala en massa tillägg, you get what you pay for! Till slut är du uppe i ett pris som överstiger bl.a. SAS, Norwegian eller British Airways. De bolagen har mycket bättre service och bl.a. 23 kg bagagevikt till skillnad från Ryan Air som har 15 kg. BA har t.ex. fri mat och drinkbar på flighterna.
    England är ju inget matland direkt men pubmaten är riktigt bra, kanske atmosfären dessutom gör sitt!
    Att titta på en show/konsert är extra trevligt kvällsnöje i London. Finns massor, vi har besökt flera, alla kanonbra! Det finns ett ticketoffice alldeles till höger om Madame Tussauds, Marlebone Road, som säljer sista minuten biljetter till shower billigt.
    http://www.visitlondon.com finns flera fina tips!
    Ha så himla trevligt!
    Vi åker till London imorgon!
    Brittis

    1. alexandra rae

      Jag haller med, aker hellre SAS eller BA an Ryanair. Blir jattedyrt om man ska ha med en vaska med Ryanair, oftast mer ar vad sjalva biljetter kostar….

  5. Marre

    Jättekul med London! Billigast att ta sig dit är med Ryanair från Västerås. Både buss och tåg tar ni er in till city från flygplatsen. Enklast att äta mat i London är på pubarna eller Vapiano som ligger vid Oxford stret, dom har ju inte dagens rätt som vi i Sverige.
    Primark på Oxford stret är jättebra,Boots och bodyshop. Converse är 200 kr. billigare än här.Trevlig resa!

  6. Annah

    Harrods, det är väldigt dyrt men på souveniravdelningen kan man alltid hitta något fint och där finns det både billiga och dyra varor. Covent Garden är fint, och Hyde Park. Vi bodde på president hotel vid Russell Square när vi var i London förra året och det var okej, Trevlig resa.

  7. Caroline

    Kul med fynd! Men är du säker på att du får det du beställt? Läste på Lindex fb- sida igår. Många upprörda kunder som fått sina ordrar makulerade. Det ska visst inte vara meningen att man ska kunna kombinera ta 3 betala för 2 erbjudandet med rabatten….

    1. mirkak

      Lindex hade en rabattkod som gav ytterligare 30% så de som beställde och använde dels rabatten jag använde + 30% har fått sina order makulerade. Jag använde aldrig 30% koden så jag är säker på att få min beställning 🙂 Vet flera som handlade i butik på lika vis som jag handlade och det var ok 😉

  8. Alexandra Rae

    Jodå, jag är svensk, bor en timma norr om London och laser din blogg..:) prova premier inn hotell, bra pris, basic hotel men bra standard och Dom gor en bra frukost..hor av dig om jag kan hjalpa med nagot..

  9. Catarina

    Hej Mirka!

    Du har en underbar blogg och jag beundrar dig och Peter som verkar vara så lugna fina med era barn, själv tycker man inte att man hinner med så mycket och och vi har en dotter på 11 år som älskade att se serien på tv.

    London är underbart och vackert när ni kommer dit i juni. Som tidigare läsare sagt så tipsar jag om Primark ett måste om man har barn och gillar krimskrams, kläder och annat som godis och inte tänker på kvalitén i alla lägen som ligger långt upp på oxford street mot Hyde park corner.

    Även marks and spencer som finns på oxford street är ett lite billigare varuhus med ok shopping. Ligger på andra sidan gatan innan Primark om man kommer från oxford circus.

    Jag kan rekommendera hop on and hop off bussarna som åker i stråken när man även kan shoppa så kan man hoppa på nästa buss eller ta en sightseeing tur.

    Victorias secret är trevligt om man vill ha lite billigare dofter på bond street och de har även mjukiskläder för ungdom/vuxen.

    KFC är snabbmatskedjan mitt emot Primark om ni är sugna på en billig kyckling lunch, allt kring kyckling finns där och det känns fräscht om man inte tar de friterade bitarna som dock är mycket goda 😉

    Hoppas vi får följa er i London och vi får hoppas på att Valborg blir varmt och inte så kallt och regnigt som det brukar vara.

    Du och Peter är ett föredöme som föräldrar, härligt att ni bjuder på er vardag.

    Kramar från Catarina i Nacka

  10. Kim

    Vet inte vilken prisklass ni tänkt er, men kolla denna länk. Vi bodde på president (tror ja ;)) min mamma hade tidigare bott på imperial och tyckte det va bra med. Detta låg bra så man kunde gå mycket till olika saker.
    Sen ligger en italiensk restaurang i närheten som hade väldigt god mat till bra pris.

    Tror mamma bokade via en spanska sida. Hör av dig om jag ak kolla vilken.

    http://www.imperialhotels.co.uk/president

  11. Sofi

    Grattis Nellie!!!
    Du och jag fick ju barn samma dag och år, så idag är det födelsedag för våran prins.
    Och det är lite extra kul att följa Nellie.

    Vad kul med London!
    Vi bodde nära Hyde park och det ligger nära Oxford street där typ alla affärer ligger.
    Engelsk standard är ju inte riktigt som svensk, men vårt rum var okej.
    Du måste ju besöka primark, som alla andra tipsat om. Men dom har sena öppettider så gå dit på kvällen istället-på dagen är det så mkt folk!

  12. Veronica Risberg Ax

    Jag rekommenderar er att bo på Regent Palave som ligger precis på Picadilly. Bra standard och vettiga priser! Sen är det ju perfekt läge också 🙂 Trevlig resa!

  13. Ia

    Nyss hemkommen nu från london , landade för 4 timmar sen , pri mark som de andra skrivit , men gå dit tidigt på dagen eller senare mot kvällen , handlade mycket där , åk sightseeing senig bussen hop on hop off , åk upp i hjulet eye , verkligen sevärt , gå hela oxforrd street verkligen sevärt , vi bodde på ett Radisson blu gatan bakom pri mark ca 5 min gång väg till Oxford street , nära oxå att gå ner till soho där alla pubar och lite av teatrarna finns ,, ha en riktigt trevlig weekend där !

  14. Sara

    Lyckos dig sim ska till London!
    Kan också varmt rekommendera Primark. Det ligger i ena änden av Oxfordstreet om jag inte minns fel. Kom dit när dom öppnar innan det hinner bli för mycket folk. Både finare och billigare kläder än på GeKås.

  15. Ellen

    Hej
    jag måste ju bara tipsa om en sevärdhet St Pauls katedral om du inte varit där 🙂
    Primark tyckte jag mest var trångt och hemskt , men billigt var det trots detta hittade jag endast en klänning, kan hända jag blev lite less också 😉
    Hamleys var kul och se och på Oxford street finns även en Disney affär om det är ngt för dig , om inte annat blir man nostalgisk 🙂
    Jag bodde på ett hotell som hette Lancaster Hall Hotel vet dock inte priset för en helg men bra var det och frukost ingick 🙂 Hoppas du får ngt tips som passar dig 🙂

  16. susanne

    Primark!!! Shoppa där först för det finns massor, köerna kan verka långa, men rör sig förvånansvärt fort, i alla fall de tusen ggr jag varit där. Bor oftast i Bayswater, ett par stop från Oxford Street med tuben. Kolla booking.com sidvis med olika typer av hotell. Enjoy, åker själv dit i juli igen

  17. Sanna

    Var där med mamma för några veckor sedan och SOM jag njöt 🙂
    Bodyshop – halva priset
    Disney Store – billigt och saker som inte finns i Sverige
    Primark – sjukt billigt men ännu mera sjukt med folk…

    Köpte ett oyster card och laddade med pengar, funkar både i buss och tunnelbana. Buss är överlägset dock, lite långsammare men mindre folk och man ser ju något 🙂

  18. Josefine

    Primark, hamleys – största leksaksbutiken nånsin, super om du vill hitta nåt till barnen! Dock rätt dyrt..
    Sen är det väl ”standard lyxgatan” med victorias secret och alla dom härliga butikerna!
    Rekommenderar att köpa biljetter till Hop on hop off bus tour, det gjorde vi, prisvärt att slippa gå överallt och skönt att åka runt och se sig om när man inte orkar gå längre!
    Boendet vi hade rekommenderar jag dock inte då de inte alls va nå fräscht haha!
    Trevlig resa 😀

  19. Cecilia Smith

    Hej jag bor i London sen 22år tillbaka och kan ge dig massor av tips om du vill!!!! Maila mig gärna privat!!!Jag bloggar även om mitt liv i London – kika gärna in om du vill!

  20. Tessan

    Hej!
    Du bara måste besöka Primark – billigt! Senast jag var där shoppade jag 23 st plagg för ca 600 kr (varav 11 st linnen för 2pund/st)!!
    Önskar trevlig resa 😉

  21. alex rae

    Jag bor typ en timme norr om London och laser din blog 🙂 ska se om jag kan tankte pa nat bra stalle att bo pa. Premier Inn ar bra standard pa ett basic hotel, alltid rent och fint men ganska sa basic. Vart att kolla pa deras hemsida…kolla ocksa pa lastminute.com
    kram

  22. Victoria

    Tips om rabarbern:
    Vänd en mörk hink upp o ner och ställ över plantan i en vecka, tio dar – vips så har dom växt på sig en bra bit och rabarberpajen är närmare! 😉

  23. Sushma

    Gillar att läsa din blogg. Tack! Du har ett skönt naturligt sätt att skriva om din familj och alla era barn. Tips till London: klassiska turistställen alltid säkert kort men också Covent Garden, Connemara Market, Tate Museum, Shakspears lilla teater……Ha en fin resa!