Trettonbarnsmamman

Alla ♥ dag, griniga gubbar m.m

Dagen inleddes med en frukost-date med Carola, Jordan och Jamie på Ikea så klart 🙂

Dagens hiss går till deras billiga och goda frukost som vi njöt av. Och deras jordgubbscheesecake har alltid varit en stor favorit 🙂

image

Efter morgonfika gick vi runt på Ikea och drömde oss bort innan vi avslutade med en varsin glass. Älva var mera intresserad av att fylla i sin shoppinglista 😀

Dagens diss går till griniga gamla gubbar med lika griniga kärringar!

Ni som är bekanta med Ikea-restauranger vet att de har barnlekställen  där. Vi sätter oss alltid precis bredvid de så att barnen kan leka när de har ätit klart. Vilket Jordan, Jamie och Älva gjorde idag som de alltid brukar. De lekte, skrattade och hade skoj – absolut inget högljutt eller vilt lek ( varken jag eller Carola blundar för busiga barn utan tar tag i ungarna om det skulle bli störande livligt lek ). Helt plötsligt kommer en äldre gubbe fram i förbifarten och mumlar grinigt : ” Kan ni be era barn bara tystare, det här är faktiskt en allmän plats och de låter för mycket!”.

Jag kan lova att både jag och Carola tappade hakorna till fotfästen ! Vi tittade på varandra, totalt oförstående till anklagelsen och gubben gick vidare mumlandes för sig själv. Jag fick upp hakan och hann säga : ”Vad…? SÅ högljudda kan du inte mena att de är…?” Jag pratade med hans rygg så inget svar kom…..

Vi frågade varandra om ungarna hade låtit så mycket men nej….hur ärliga vi än var så kunde vi inte tycka det. De lekte och skrattade ibland. Inte tyst och inte högljutt utan i normal nivå.

Resten av tiden vi satt där satt denna gubbe med sin tant och gav oss the evil eye . De satt en bit ifrån oss och glodde surt.

grinig gubbe

Dagens diss – griniga gubbar

Låt mig aldrig bli så grinig när jag blir gammal och skulle jag bli det så ge mig förstånd nog att sätta mig långt ifrån barnens lekställen om jag inte klarar av lite ljud från lekande barn….

Ja happ, alla hjärtans dag idag. Lite väl kommersiellt tycker jag som föredrar att visa kärlek och vänlighet spontant året om 😉

Men visst är det härligt när barnen har pysslat ihop fina saker ♥

image

Med denna hjärta som Oliver gav oss i morse vill jag önska er alla en härlig alla hjärtans dag – Jag tycker om er alla ♥

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Precis hittat hit och läste igenom lite..
    på Ikea i Uppsala möttes jag också av en grinig gubbe…Jag satt och flaskmatade min 6 månaders son i resturangdelen (vid en lekplats) när lilla J ätit klart så rapade han, och gubben blev skitsur och sa lite hög till sin tant att det var oförskämt av mamman(mig)att låta barnet rapa.. Undra om dom sa så för att jag är ung..
    Irriterande iallafall.
    Ha en bra dag!
    /Sandra

  2. Emma E

    Var själv med om något utan dess like för något år sedan. Var och åt lunch på en galleria där det finns massa sittplatser. Vi sätter oss i en ganska så tom lokal och minstingen på då 1 år skrattar och är allmänt glad. Inget gråt eller skrik. Det kommer en man i ca 60 årsåldern och sätter sig vid bordet bredvid. Efter en stund så ser jag hur han knölar ihop servetten till tussar och stoppar i öronen och tittar grymt på oss. Tappar hakan och blir stum. Det var tomt i lokalen och ingen hade tvingat honom att sätta sig bredvid oss. Hur tänker man då?

  3. popcorn

    Håller med phu här ovanför faktiskt. Vi har ju bara en version av händelsen.Mirka o carola upplevde inte att barnen stökade men det gjorde farbrorn. Så att bara utgå från att det var han som har fel kan man ju inte göra. Å andra sidan kan jag hålla med om att han kunde satt sig längre bort….han hade kanske en dålig dag helt enkelt.

  4. MissK

    Äsch…barn ska låta lite när de leker o har kul, så den där ”griniga gubben” hade förhoppningsvis bara en dålig dag och hade väl kunnat sätta sig nån annanstans istället för i närheten av barnlekhörnan om han nu inte ville höra barnen leka o ha kul

  5. phu

    Gubbjävel hit o dit, vart tog dom schyssta bananerna vägen? Ingen vet varför han kände sig störd, många äldre har ett hårt arbetsliv bakom sig och lider av värkande kroppar, dålig nattsömn, kanske han hade hörapparat som förstärker vissa ljud nåt fruktansvärt. Det finns många orsaker till att inte humöret är på topp. När den här mannen var i 40-årsåldern kanske han inte alls reagerat alls på barnalek, men som äldre gjorde han det och det tycker jag att han fick göra utan att vara en gubbjävel för det.

  6. Maria

    Råkade ut för dessa griniga tanter och gubbar idag.

    En gubbe som blev sur och började skälla på mig för att yngsta sonen på 4 månader började gnälla under tiden som jag gjorde ordning en flaska till honom, att jag skulle få tyst på barnet osv.
    Inte kunde jag hålla tyst heller så det slutade med att han gick därifrån, surare än tidigare 😉

    Nästa gång var det en tant som började gnälla för att en av de äldre sönerna fick en av sina astmahostattacker. Att jag skulle lära mina barn att inte hosta bland folk osv.. Betvivlar att hon kan hålla sig från att hosta om hon skulle behöva.
    Upplyste henne också bestämt att jag är väldigt säker på att astma inte smittar.

    Både gubben och tanten hävdade att det var fel på dagens ungdomar som inte kunde uppfostra sina barn…
    Ska jag lära min 4 månaders alltså att man inte får bli ledsen?
    Gnällvecka hos tanter och gubbar kanske nu?

  7. sandra 3 barns mamma

    Hahaha!!! Stördes de av ljud utav barn inne på ikea? På ikea? Allvarligt? Jag tror knappast att de änns hörde de tre sötisarna där inne för allt ljud utav pirslin och ivriga shoppare. De måste ha varit ena riktiga barna hatare som bara såg sin chans att få klaga lite. Tragikomiskt får man nästa säga ;/

    Va fint hjärta ni fick!!! Sådant värmer rakt in i själen 🙂

  8. Tommy

    Har inte vart på ”nya” Ikea i Uppsala. men jag utgår från att den koncernen ska och bör fungera likadant överallt? hur som, Som det skrevs i tidigare inlägg så är resturangen i Västerås format som ett L. och jag råkade höra en diskussion om just högljudda barn i lektagen. där personalen sa att den bortre änden är en familje/barn avdelning. och de som sätter sej där får räkna med skratt och stoj.

  9. Britt

    Pensionärer har aldrig gillat barn inte ens om de är stillsamma och gulliga! De ser barnvagnen som en konkurrent till rullatorn (obs:skrivet med ironi)!

  10. Sandra

    Lät som en som vaknat på fel sida. =/ Barn ska få vara barn. Absolut finns det gränser. Men jag menar det finns väl gränser till att bli så arg och sur också. Hoppas ni fick en fin avslutning på alla hjärtans dag och en fortsatt trevlig helg.

  11. Linnea

    Hej! Kika gärna in på min blogg, skriver helt öppet och rakt om min behandling på en psykiatrisk klinik, ska få hjälp mot ätstningar och panikångest. Varit här i 2 veckor och hittills bara gått ner i vikt och mår sämre än någonsin.. Tung läsning, men somsagt, väldigt öppet, ärligt och rakt, jag förskönar ingenting och bloggar om vad som egentligen pågår här på psyket… Kramisar!

  12. Nettan

    Självklart ska barn få vara barn men man måste väl för de lära barnen vett o etikett. Alltså att när man är ute på restaurang/fik så uppför man sig och tar hänsyn till andra runt omkring och att lära sina barn det gör man väl så tidigt som möjligt. Jag vet många föräldrar som går med sina barn på IKEA och Mc Donalds o låter barnen springa omkring o skrika o leva rövare o tycker det är helt ok för att barn ska synas o höras och eftersom det finns lekhörna och är en billig restaurang så är det ok. Dom resonerar även om vill man ha lugn o ro ska man gå till en finare dyrare restaurang. Tror nog det flesta barnfamiljer hemma vid middagsbordet vill ha lugn o ro och det mår man ju bäst av. Om barnen lever rövare i lekhörnan så spelar det ingen roll om man sätter sig längre bort det hörs ändå …i alla fall på IKEA (Sundsvall) där jag bor . Nu menar ju jag inte att barn ska sitta knäpptyst stilla på en stol. Men hur barnen uppför sig beror ju på när och hur vi uppfostrar dom. Så att säga att barn ska synas o höras tycker jag låter som en dålig ursäkt att orka ta tag i barnuppfostran. Nu tror ju jag inte att du Mirka och Carola hade barn som levde rövar utan att ni råka på en som vaknat på fel sida 🙂

  13. Neta

    Det finns väl 2 sidor av det där också, barn låter så är det ju och både Carola och du är vana vid det och kan stänga av.
    Det kan inte alla och den här gubben är nog van vid tystnad när han äter eller fikar. Alltså blir han störd.
    Men varför sätter man sig då just där nära er kan man undra? Det är ju inte precis fullt där i den tiden.
    Själv sätter jag mig aldrig där just p.g.a. att jag tycker jag lyssnat klart på stökiga barn, och alla har inte pli på sina telningar.
    Jag kan nog också säga till om ungar skulle börja kuta runt vårt bord o gapa men aldrig jag skulle säga till föräldern här tar vi ungen direkt, och inte säger jag till med ”Nu lyssnar du”-rösten till andras barn heller. Inte i det läget. Jag är nog en ganska snäll tant ute. (hoppas jag)

  14. Lotta m nio

    Barn ska synas o höras. Det är min melodi. Med måtta åffkårrs! Men fasen så less man blir på folk som lever på 1800-talet där barn skulle sitta stilla o tysta =(

    Hejja Jordan, Jamie o Älva!!!

    <3 <3 <3

  15. Gunilla ("bara" två barns mamma)

    Mitt Ikea ligger i Västerås och där finns det en barn del och en ”vuxen” del. Allt öppet men som i ett L. Hade Gubben gnällt på mig och även kunnat sitta och glo så hade jag bara sagt att det finns platser längre bort.
    Jag brukar störa mig på folk som går åt ”fel håll” (det finns inget rätt och fel men ändå en riktning med pilar och sånt). Dom brukar även sprida ut sig så man verkligen inte missar dom.

    Ps: Fortsätt att vara ni! Och glad alla hjärtans dag på er.

  16. Svandis Ros

    Ja, herrejösses… barn SKA låta. Visst, till en viss gräns.
    Men skulle jag se tysta barn då skulle jag bli orolig.

    Hoppas dessa människor inte har barnbarn :/

      1. Ida

        Det finns tyvärr alltför många griniga och bittra människor som gör allt för att hitta fel på sin omgivning. Men problemet ligger ju helt och håller hos de själva så det är ju inget att bry sig om.