Trettonbarnsmamman

Jäkt, barnmässan m.m

Nellies återbesök gick bra. De gjorde ingenting annat än frågade hur hon har mått sedan medicineringen så det hade jag ju kunnat ta via telefon också känner jag 😉 Eftersom Thor är fortfarande riktigt dålig i halsen, kan inte äta någonting och man hör knappt ens vad han säger när han pratar så tyckte jag att det var dags att besöka läkaren med honom. Ringde till vårdcentralen i morse för att boka tid men de bad oss komma till deras drop in-mottagning som är mellan kl. 12.30 – 14.30. Så jag hann åka hem en stund efter Nellies besök för att sen åka tillbaka igen. Anmälde in honom och fick veta att han skulle få träffa en sköterska först…? Sa då att jag hade pratat med en sköterska i morse som bad oss komma på drop in. Ja men eftersom vi inte fått en tid så var det så – Först träffa sköterskan och sen eventuellt en läkare *suck*. Mitt lilla problem var bara den att jag behövde åka hem igen absolut senast kl. 13.30 för att ta emot Alice, Oliver och Victor. Tror ni att Thor han träffa någon? Nä….just det….vi fick snällt åka hem igen utan någon hjälp 🙁 Så nu funderar jag på att ta honom till Ackis ikväll istället. Stackaren är så matt nu att han gråter för det minsta lilla och jag vet inte om jag vågar chansa på att vc ger oss en faktisk tid istället för drop in som inte alls funkar för oss pga skolbarnens hemgång. Och innan någon skriver att Peter kan vara hemma så vill jag bara säga att nej….det går inte just nu när han har som mest att göra på jobbet inför julen 😉 Det måste ju gå att få en tid utanför drop in som i andra vc vi haft att göra med tycker jag ……

Måste bara visa er denna underbara bild på Peter och Älva 😉

image

Ibland kommer Peter hem senare från jobbet och då får han äta middag själv. Han är en riktig golvmänniska, älskar att ligga på golvet när han tittar på tv, äter m.m 😀 Och Älva är hans trogna sällskap 🙂  Så fort pappa lägger sig på golvet så lägger hon sig bredvid honom ♥

Som en del av er vet så har vi varit bjudna till barnmässan i Karlstad 2 år.

Det är fina Linda Klemnér som ordnar barnmässan och gör ett fantastiskt jobb med det. Varje år samlar de ihop en jäkla massa pengar som de skänker till olika bra ändamål. Välgörenhetsmål på barnmässan 2014 är att befria barnslavar i Etiopien.

Barnmässan firar också 10-årsjubileum 2014 🙂

De kommer att bjuda in 20 st VIP-bloggare till mässan , det kommer att finnas över 100 olika företag som ställer ut och så mycket annat roligt 🙂

Loppi kommer att vara med där och dela ut sina populära Loppi-påsar 😉

Härliga Ann söderlund kommer dit. Även Josefin Crafoord, Alex Schulman och Madeleine Ilmrud är några som kommer att finnas där på mässan 🙂 Och så kommer hela vår familj att vara med också 😉

image

Jag kan varmt rekommendera er att besöka barnmässan  🙂

Vi har alltid haft såå roligt där och vi ser framemot mässan och alla underbara människor vi kommer att möta där 🙂

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nora

    Hej

    Till Karin:

    Jag hade också åkt till akuten om mitt barn var riktigt dålig i halsen, räknar inte det som en lättare åkomma om barnet inte kan få i sig mat.

  2. Anna

    hej Mirka

    jag måste bara säga att jag älskar din blogg och ditt sätt. så härlig du verkar! enkelt och ärligt inga krusiduller och så. och så måste jag bara säga att jag älskade ditt sätt att svara på detta mycket märkliga brev du fick från en väldigt bitter människa. så himla bra svarat!

    jag läser en hel del bloggar men kommenterar aldrig. ibland bara måste jag och nu var ett sånt tillfälle. Tack Mirka för att du delar med dig av ditt underbara liv med din fina familj.

    god jul och gott nytt år!

    kramar en läsare som kommer stanna kvar så länge bloggen finns.

    Anna

  3. Karin

    Akuten? Snälla använda inte akuten som en vårdcentral dit man kan åka om man inte får tid på vårdcentralen eller inte kan vänta en dag på att få en tid. Akuten är inte till för ont i halsen o dyl och genom att många söker dit för enklare sjukdomar som inte är akuta har vi en akut som inte fungerar särskilt bra på Akademiska.

    Hoppas att ni lyckas med att få ett socialt nätverk runt om er. Det verkar vara en besvärlig sits.

  4. Neta

    Du har ju jouren på Samariterhemmet, dit kan man bara åka. Om det är på Svb vårdcentral du går så kan jag tala om att den övergav vi ganska snabbt. Har till o med anmält och fått barnläkaren där, då en kvinnlig, prickad.Det enda vi var nöjda med där var Mvc.
    Jag kan rekommendera Husläkargruppen som ligger 3 min med bil därifrån, granne med Elisabethsjukhuset. Dom samarbetar också. Man får alltid tid samma dag, ringer o knappar in sitt nr på morgonen vid 7.30 och får då reda på exakt när dom ringer tillbaka.Stämmer oftast på minuten.
    Dom har eget labb och kan göra mindre behandlingar som ex att ta bort födelsemärken där. Har drop in på vaccinationer och labb. Sköterskemottagning och barnläkare. Vid remiss till röntgen med mera får man gå till Elisabethsjh oftast inom 14 dar. Avgifterna är samma som vid allmänna vårdcentraler.

  5. Johanna

    Hopplöst, när man inte får tid på vårdcentralen. Jag blev nekad 2 dagar i rad när jag försökte få en tid åt sonen. Jag ringde kl 8, när växeln öppnade, hamnade i telefonkö, sen var tiderna slut när det var min tur. Vi har inte ens något drop-in så jag åkte in till Astrid Lindgren med honom istället och det visade sig att han hade lunginflammation.

    Kan inte skolbarnen klara sig själva någon timme medan ni är hos läkaren? Förbered dem på det och göm en nyckel utomhus, så slipper de tappa bort den. Att fixa ett enklare mellanmål klarar min femåringen av.

  6. Rebecka

    Det här med drop in! Så är det på vår vc också! Jag tycker att det är en bra grej för vuxna men när de bad mig ta en nummerlapp och sitta och vänta (vet av egen erfarenhet av väntetiden är ca 1 timme eller mer) satte jag ner foten. Ska jag sitta i ett väntrum med mig sjuka ettåring så att han kan bli ännu mer sjuk då eller? ! Fick en tid till en doktor på eftermiddagen och konstaterades öroninflammation på båda öronen.

  7. malin

    Vilken fin bild på hela familjen!
    Ni är så fina allihopa!

    Men se till att komma till läkare med Thor, så där ont ska han absolut inte behöva ha, otroligt att inte kunna få en tid hos en läkare för ett litet sjukt barn!
    Ge dig inte, du känner dina barn bäst och vet vad dom behöver.

  8. Pernilla

    Jag kan varmt rekommendera när akuten (ligger vid samariter hemmets vc inne i uppsala).
    Min dotter hade väldigt ont i halsen o vc sa åt oss att man avvaktar vid halsfluss minst 10 dagar :/ åkte dit o fick ett toppen bemötande, visade sig vara början till böld så medicin o vila.

  9. Kristina

    Hej Mirka!
    Tänkte bara säga ang. den onda halsen på Thor att var observant att det inte är en halsböld på gång för det är inte att leka med. Min 18-åriga son fick jätteont i halsen mitt i sommaren i år, kunde inte äta eller knappt svälja. Efter 2 veckor tog det om och det visade sig vara en halsböld. Vi fick tid på en gång(båda gångerna) och i andra omgången fick vi remiss till Gävle sjukhus, där han blev inlagd med penicillindrop. Han blev inte bättre så efter 2 dgr med dropp opererades han för halsböld och blev frisk. Stå på dig och kräv läkare nu!! Kram!

  10. pia

    Härligt foto =) Sådan far sådan dotter 😉 Det där med Vc känner man igen, fy bubblan 🙁 Är det så svårt för dom att ge dom som behöver hjälp en läkartid??? Aja, Sverige i ett nötskal…. Kram