Trettonbarnsmamman

Matkassen

 

För någon vecka sedan blev jag tipsad om Matkassen på Facebook.

matkassen

Det Matkassen gör är så beundrandsvärt och de har redan hunnit hjälpa enormt många familjer som har det väldigt tufft ekonomiskt. Men de behöver flera hjälpande hand.

Matkassen har sedan start förmedlat en stor mängd matkassar, kläder och presentkort mellan givare och medlare, inte minst hoppas jag att vi förmedlat en känsla av gemenskap och omtanke för den känslan är lika viktigt som en falukorv i kylen! Vårt mål är att förmedla kortsiktig akut hjälp till barnfamiljer , vi jobbar förutsättningslöst med inriktning på barnen. Vi har 300.000 ekonomiskt utsatta b…arn i Sverige idag och vi vill göra allt vi kan för att förmedla budskapet att vi finns här för dom. En del frågar hur vi vet att hjälpen hamnar rätt? Jag har tidigare tagit upp detta i loggen men på allmän begäran kopierar jag in mitt svar här: ”Hur vet ni att hjälpen inte hamnar hos föräldrar som tex dricker upp pengarna?   Det vet vi inte! Inte heller ställer vi obekväma frågor eller uppmanar någon att berätta för oss varför deras situation ser ut som den gör. Den här sidan är till för barnen och det spelar ingen roll om ett barn inte har vinterskor och mat på bordet pga en förälders missbruk eller om det beror på något föräldrarna inte kunnat råda över som sjukdom och arbetslöshet. ALLA barn har samma värde i våra ögon, alla barn ska ha samma rätt till ett försök från oss att hjälpa till. Vi kommer aldrig be Er om kontanter. Matkassar, blöjor, välling, barnkläder, presenter till födelsedagar och vissa fall presentkort eftersom det är praktiskt för oss att tillgå när vi inte hittar givare i rätt stad. Håll era sinnen öppna, tillsammans kan vi göra skillnad och GÖR skillnad för ALLA barn. Jag tror vi kan skapa nått fantastiskt här och jag vill ge en eloge till alla som bidragit, gillar och delat! NI gör den här sidan till vad den är och arbetet på den här sidan måste göras förutsättningslöst och utan fördomar.
Jag har varit in på Matkassens blogg och läst om tackbrev de har fått och fällt många tårar.
Det lilla vi kan göra betyder så oerhört mycket för de som är i stort behov av akut hjälp.
Jag har för ett tag sedan anmält mig som givare och eftersom behovet är stort så vill jag sprida detta vidare till er, kanske någon av er vill också hjälpa till 😉
HÄR hittar ni Matkassen 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Har du haft möjlighet att hjälpa någon i närområdet? Har inte sett någon sedan jag gick med. Kan även tipsa Uppsalabor om att det även går att lämna in julklappar
    på Clarion i stan. De ges till barn på kvinnojouren.

  2. Maria Larsson

    Hej!
    Ja det där är så underbart bra med Matkassen! Ger mig hopp om mänskligheten. Jag har inte vågat söka iom att jag bor i en sån liten håla och skulle skämmas då folk kommer hem till mig. Men snart får jag nog göra det iallafall. Däremot sökte jag av en annan sida med ungefär samma upplägg, ”Maskrosänglar” där jag fick lite kläder till mina barn och nu fick jag ett presentkort på 300. Och det gör mig så lycklig! Det betyder att jag och barnen har mat i flera dagar till. När jag tänker på min egen livssituation blir jag ledsen. Mina barn har allt dom behöver, alltid. Men däremot får man ju ställa sig själv åt sidan. Jag lever ensam med tre barn, varav den ena är sjuk i anorexia och har aspberger. Livet är tufft! Jag själv är sjukskriven. Ja, vad jag ville säga med det är att det är enormt fina människor som sköter detta. Och fantastiskt att se hur många människor som faktiskt är villiga att dela med sig.

    Ha en underbar jul nu med din fina familj!!

    Kram Mia

  3. cecilia

    Jag har gett tonårskläder till en tjej som gärna ville ha det tjejerna här ratat.Glädjen i både hennes och mitt hjärta finner inga ord:-)

  4. syster till cirkusen

    Jag är mitten barnet av 11 Syskon och följt din familj sen första avsnittet från familjen annorlunda och tycker det är så otroligt roligt att se hur ni hanterar vardagen och hur sammlade ni är som familj jämfört med oss som är i åldrarna mellan 33 och 3 och ganska splittrade över norra uppland så känner jag endå igen den närheten och speciella kärleken som finns i dom större familjerna och det organiserdade kaoset som alltid råder. Och att se samma styrka idén som jag sätt i ”mamma” Maria när det gäller att klara av vardagens motgångar och starka viljor….du har värkligen gett mej ett annat sätt att se min stora familj på…

  5. Marie

    Hoppas att många anammar detta. Jättebra initiativ. Det finns fler än man tror som har det knapert. Det kan räcka med en skilsmässa, sjukdom eller arbetslöshet. Så går det utför.