Trettonbarnsmamman

Sovmorgon

Jag hade sett framemot en skön sovmorgon idag. Att få vakna nångång efter klockan 6 och utan klockans tjutande.  Det såg jag framemot och man kan säga att vi fick en av de sakerna uppfyllda ( alltid något…). Klockan 5.30 hade vi 3 st superpigga småtjejer som ansåg att de sovit klart. Så det var den sovmorgonen 😀
Tur att de är så söta och nöjer sig med att gosa ett tag framför tv:n ♥

Igår blev Benny och Victor hämtade av sina kompisar och de är borta hela helgen. På eftermiddagen åkte jag och lämnade Jennifer, Selina och Alice till Naemi och Leon i Torstuna för övernattning 🙂 Det var länge sen vi sågs sist och alla har verkligen saknat varandra. Det var kolsvart ute och jag blev påmind över hur jävlig vägen mellan Enköping och Torstuna är. Saknar inte de vägarna för fem öre. Fick se både älgar och rådjur på nära håll så jag körde verkligen i snigelfart. Passade på att plocka upp Kevin på vägen hem också.
Linnéa bakade chokladkaka till fika och uppenbarligen fick hon hjälp av Älva 🙂

image

Det goda jag lagade åt oss här om kvällen var räksoppa till förrätt

image

Första gången jag lagat det och det blev riktigt gott 🙂
Sen åt vi råraka med löjrom vilket är bland det godaste som finns 🙂 Glömde till och med att fota maten….

Vi slötittade på Idol som så många andra säkert gjorde. Jag har ingen direkt favorit. Höll på Jens men han åkte ju ut flrra veckan tyvärr 🙁 Jag blev förvånad över att Kevin kom till final, vilket jag inte tycker att han förtjänar.  Visst att killen är charmig men kan han sjunga så bra som de andra….nää, det är inget med han som imponerar på mig i alla fall 😉 Nu håller jag mina tummar för Elin.

Imorgon är det första advent vilket jag har liksom förträngt lite granna. Har fått fram några juliga blomkrukor

image

Men thats it….. Adventsstaken ligger någonstans i källaren och den ska vi väl försöka hitta idag. Men vi har glömt att köpa blockljus till den 😀 Idag köpte vi i alla fall julkalender till barnen så den biten är klar 😉
Julgardiner har jag inte ens tänkt på. Måste först och främst få upp gardinstänger sen kanske jag rotar fram lite julgardiner….. Ni märker nog att julkänslan hos mig lyser med sin frånvaro för tillfället 😉 Den kommer nog när man börjat rota bland julsakerna.
Men jag är fortfarande ledsen över att inte kunna använda vår mega-julgran 🙁 Den är så fin och vi har köpt så mycket pynt till den de 2 senaste åren…. Nu får allt det ligga så fint kvar i källaren….
Då har man nu slappat lite efter lunchen. Nu ska vi röja lite inför källarbesöket 🙂
Kram kram ♥

By the way – vi hade Janna ( hon som fixar mina headers ) som fotograf på dopet och har nu fått alla foton som hon tog där. SÅ.JÄKLA.DUKTIG hon är! Vilka foton…vi blev så nöjda och glada över de! Ska visa er när jag bloggar via datorn nästa gång 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. carola

  jag önskade mig med en sovmorgon efter att ha legat hostat halva natten minsta brukar vakna mellan 4-6 det funkade ända till kl 7 =)). Trevlig advent till er Alla!!

 2. puh

  Nä, men se på fan, besserwisserIda är vaken tidigt minsann och hon vet hur saker o ting ligger till. Tack för info och tack för ordet.

 3. Kristin

  Jag är jätte nöjd att Kevin gick till final men smaken är ju som baken! Lite patriotisk då jag bor nära S-vall:D Ha en trevlig första advent!

 4. Ida

  Idol handlar inte om vem som sjunger bäst, det handlar om vem som är mest populär hos tittarna. Att inte folk har fattat det vid det här laget. Det där gnällandet känns mest löjligt.