Trettonbarnsmamman

Lilja ♥

Veckan som har varit var galet kaotisk med många saker att fixa klart inför helgen. Och på det började förkylningen smyga på mig och Lilja. Jag höll tummarna hårt och vi slapp bli för krassliga och därmed avboka helgens planer.
Igår hade vi dop för Lilja. Ett sista dop som vi ville göra lite extra speciell och det blev det också 🙂
Igår börjades dagen strax före kl. 6. Dopet började kl. 11 och jag ville inte stressa direkt på morgonen så lika bra att vara uppe i tid 😉 Barnen var dock såå duktiga på morgonen och alla såg framemot att få göra sig festfina.
Vi hade världens bästa präst som verkligen gjorde dagen personlig och minnesvärd – Tack Björn 🙂
Ninas man Tony sjöng så otroligt fint till Lilja ♥ Han hade fått fria händer ang låt val och vi blev mer än nöjda 🙂

image

Efteråt åkte vi iväg och åt lunch med gästerna. Vi hade en helt underbar dag med nära och kära ♥  Hade det varit möjligt så hade jag önskat att jag kunnat bjuda med flera av våra vänner och saknade de alla men det blir inte alltid som man riktigt vill.

image

image

Nina och Tony ♥. Våra gaaamla goa vänner Ammie och Conny ♥En stilig Victor och Min lillasyster som sjöng en vacker låt så de flesta fick tårar i ögonen ♥
Jag filmade in en snutt av hennes sång  och ska försöka få in den här imorgon så ni får höra 😉 Älskade älskade syster min, du är bäst ♥

image

Carola med sina gullungar ♥ Maken min och de större barnen ♥
Jag med min syster och med mina bröder Mika och Tony ♥
Tony spelade flygel när syrran sjöng och han är såå otroligt begåvad att ni anar inte 🙂 Synd att vi inte har samma pappa för det är helt uppenbart att all musikalitet har de fått av honom 😉
När vi skulle åka hem upptäckte jag att min mobil var puts veck borta. Letade som en galning överallt med hittade inte den. Bad Linnéa ringa Emmelie och kolla om hon hade den men nej. .. Hela vägen hem (ca 1tim ) hade jag världens ångest över att ha slarvat bort mobilen och att jag nu måste spärra sim-kortet och byta lösen till olika sidor *gaaah*. Väl hemma berättade Peter att han hade pratat med Emmelie som hade till slut hittat mobilen i sin väska.  Den måste ha hamnat där då hennes väska hängde bredvid min på vagnen. Pjuuuh, vad glad jag blev 🙂 Just nu är mobilen min arbetsredskap och jag har massa foton m.m i den som betyder mycket så jag måste verkligen bli duktigare på att föra över allt viktigt med jämna mellanrum in case….

Efter en sen middag stupade alla i säng 😀 Jag slocknade i fåtöljen på 2 röda…hann bara tänka tanken att resa på mig och gå till sängs men längre än så kom jag aldrig….så trött var jag 😀

Idag har vi haft besök hela dagen. Peter åkte en snabbis till Märsta och hämtade min mobil och jag bakade lite gott till fika med gästerna.  Det blev sirapskakor och långpannebullar med philadelphiafyllning. Det blev en sen middag även idag och barnen fick tacos som de önskat sig 😉

Jag blir ärligt talat lite ledsen. …eller nej, mera besviken på vissa av er läsare 🙁 Nu vet jag som tur är att de absolut flesta av mina läsare förstår om jag inte alltid hinner/orkar/kan skriva inlägg dagligen. Ni ca. 98% förstår att jag har en familj att ge min största uppmärksamhet till och utan någon som helst tvekan så kommer det alltid att fortsätta vara så – Min blogg kommer aldrig att kunna vinna över min familj!
Jag tycker om min blogg för att jag tycker om er, mina läsare och många gånger mina inspirationskällor. Jag skriver öppet om vårt liv och gör det på mitt vis, så som det är helt enkelt. Jag kommer även i fortsättningen att skriva som jag alltid gjort = När jag har tid, ork, lust och möjlighet till att skriva.
Den dagen när jag känner bara massa måsten och tvång över att skriva ett inlägg ”jag bara måste skriva så alla läsare är nöjda, skit i andra viktiga måsten bara jag hinner med ett inlägg” – ja, den dagen lägger jag ner hela skiten för då är inte det roligt längre….
Bloggen är min och jag väljer vad jag skriver om och så länge jag skriver det jag vill och när jag vill så är det äkta. Ni som gnäller har valmöjligheten över att välja själva över vad ni vill läsa om och om ni vill vara kvar eller inte för ni har väl inte missat det röda krysset i högra hörnan 😉 .
Jag gillar och värdesätter mina läsare men jag vill inte att någon ska må dåligt av att läsa hos mig eller att någon ska bara få massa irritationsmoment för det är inte bra för själen heller och då är det ju bättra att klicka på röda krysset om man inte gillar min sida 😉

Många varma kramar till er alla

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia blom

  Hej mirka!

  Jag vill skicka varma hälsningar från Göteborg till dig och din härliga familj! Jag kollar på er på tv varje måndagskväll och ville bara säga att jag tycker du är en fantastiskt stark person och jättefin mamma. Dessutom ett stort grattis till er och speciellt till minstingen på dopdagen! (Något i efterskott eftersom jag såg dopet igår på tv!)

  Hälsningar från sofia i Göteborg

 2. Ida W :)

  Hej Grattis till Liljas dop och vad fina bilder du tagit 🙂
  Tycker det är jätte kul att läsa på din blogg och bara så impad av hur du håller ordning på det mesta, ibland missar ju alla nått 😉 Och klart familjen går först och det är ju det som gör det så kul att läsa och om folk har problem med bloggen får de väl låta bli att läsa den! Power till dig och hoppas du kryar på dig! Kram

 3. Eva

  Hej Mirka!
  Först av allt vill jag säga att jag verkligen tycker om eran familj-den är ju helt underbar 🙂
  Sen blir jag så arg på människor som bara måste komma med dumma/elaka kommentarer bara för att.
  De här är din blogg och de måste ju vara upp till dig va du väljer att skriva om och när du väljer att göra de.
  Dom som tycker annorlunda har ju valet att inte fortsätta följa dig eller rent ut sagt hålla tyst.
  Jag tycker du gör ett kanonjobb med din blogg och de är alltid roligt att få vara delaktig i eran vardag/fest.
  Lycka till nu Mirka.
  Kram Eva <3

 4. Titti

  Otroligt fin bild på dig & Lilja. Mirka du är helt fantastisk som hinner med hela din stora familj och allt annat så bra. Om du någon dag inte har uppdaterat tänker jag vad bra hoppas hon har gjort något väldigt roligt som gjort att hon inte hunnit 🙂 Tack för att du förgyller min vardag!

 5. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

  Såg ut som ett lyckat dop. Kul att göra det lite större när det är sista gången. Jag kikar bara in ibland så är lite ”otrogen” 😉 Hinner inte riktigt med att besöka andra bloggar längre så därför blir det bara någon gång ibland, men brukar iaf lämna en kommentar när jag kikar in. Blir ju som du säger att man prioriterar sitt egna. Tiden räcker inte riktigt till åt allt man skulle vilja. Och jag håller med dig om att om folk blir irriterade över vad man skriver, varför följer man då den bloggen?

 6. Anna

  Jag brukar väldigt sällan kommentera, men vill tacka för din generositet.
  Jag tror att vi är många fler än jag som följer dig och uppskattar din blogg men som inte märks av så mycket.
  Lyssna på det du vill och strunta i resten.
  Tack!

 7. Annelie

  Tack för att vi läsare får följa din familjs liv du/ ni är suveräna!!!!!!!!!!! Hur du hinner allt och samtidigt se så fräsch ut. Försök att inte bry dej om otrevliga kommentarer men det finns ju ”folk” till allt tyvärr. Kram till Er alla

 8. Nina FEMME

  Åh vilket härligt dop det blev. Det var så roligt att få vara del av er och Liljas dag. Härligt att ni fick till ett liten ”extra-lyxigt” dop nu när ni fått er ”sista bebis”.

  Tack för att vi fick vara med! Det var verkligen en härlig dag på alla sätt. Vila nu hela familjen! ❤️ Ses snart!

  Puss & Kram Nina ❤️

 9. susanne svanberg

  Hej Mirka

  Har full förståelse för att du inte hinner skriva en massa inlägg, du har ju trots allt en jättestor och härlig familj att ta hand om som givetvis går i första hand. Jag är bara så oerhört glad att du vill dela med dej av din/er vardag. Blir så varm i hjärtat då jag läst din blogg. Måste oxå få säga att du är superfin i håret, blir oxå sugen på att göra extensions.
  Kram

 10. Linn

  Åh.jeg får tårer i øynene når jeg leser om nydelig sang og familie som samles. Det ser ut til at dere fikk en virkelig fin dag 🙂 Det er godt å høre.

  Det er jo klart at familien går føre bloggen, at livet og hva man vil MÅ komme først.

  Skriv hva du vil, når du vil og når du orker. Jeg håper på å fortsette å lese om deg i laaaang tid enda. Din blogg er den eneste jeg leser fast, fordi jeg føler jeg KJENNER deg,uten å noensinne ha truffet deg.

  Alt jeg ber om : Keep up your good blogging 🙂

 11. maria

  Jag följer några stycken bloggar,du och Carola är bland dem som uppdaterar oftast 🙂 Vilket fint dop lilla Lilja fick.
  Sen är det bara att skita i småsinta och avundsjuka människor, har man inget eget liv så gnäller man på andras.
  Ha en fin måndag med din härliga familj
  Maria i Skåne

 12. ¨Lena Walman

  Folk är inte klok när avundsjukan slår till 🙁 och dom förstör för oss andra som älskar att följa er :). Du och din härliga fam är underbara och jag beundrar dig. Bry dig inte du vet själv att ni gör det bra det ser du på barnen fina, väluppfostrad och glada vad kn vi mer begära? I detta samhälle. nej du Mirka själv har jag tre vuxna döttrar två bonus barn nio barnbarn varav 5 biologiska så jag har ganska stor fam själv och familjen är det bästa vi kan ha. och du lyckas håla dig snygg själv med det är väl därfelet sitter, det retar många jag vet själv 🙂 Vi får ju inte bry oss om att vi ska se för jävlig ut hest. Men se där får dom bedra sig, den tiden är förbi. kram på dig och krama om din fam <3.

 13. Johanna

  Så fint dop, fina människor omkring er för Liljas dag ♥

  Den bittra avundsjukan gör sig ett ansikte här igen ser jag. Tur att det finns så många andra trevliga läsare och skrivare här inne så man på nått sätt bara filtrerar det 🙂

  Njut av dagen och ta hand om dina fina!

 14. Annakarin

  Du har så rätt, familjen är alltid det viktigaste som finns och du skriver när du kan och vill och har nåt att dela med dig av 🙂 Följer er dagligen och blir glad av din blogg, därmed inte sagt att man måste skriva varje dag. Må så gott och vilket fint dop ni hade. Ha en fin jul och ta hand om er. Kramar.

 15. Ann-Mari

  Äh, jag tycker inte att du behöver förklara dig när det gäller bloggen faktiskt. Vad gör väl det om du LEVER istället för att sitta uppkopplad och tillfredställer andras behov. Bloggen är ju din, ditt nöje, ditt behov whatever. JAG är glad över att få ta del av en snutt av ert liv och att du inte uppdaterar så ofta som andra vill är ju deras bekymmer, röda krysset – javisst! Kan bli så trött på denna tid vi lever i när folk inte har tålamod att vänta.. chilla… sakta ner. Allt ska ske NU och gärna för en stund sen. LEV människor!

  Härligt med dop! En rolig tid med förberedelser, glädje och massor av kärlek.
  Stort lycka till i livet Lilja! ♥

  Kram!

 16. susanne

  Jag brukar inte gå in och kommentera något men denna gång blev jag så förbannad att jag inte kunde låta bli! Hur kan folk tycka/veta så mycket om erat liv och verkligen kräva att du skriver om allt alltid! Jag saknade också ditt inlägg men trodde nog att du låg till säng och var sjuk och då inte orkade skriva något. Och att så inte var fallet kändes bara skönt att få reda på. Skriv när du har tid och lust – strunta i det annars. Vi kan vänta, den som väntar på något gott….
  Vill man inte läsa så är det väl bara att låta bli!
  Och den svenska avundsjukan är stor! Men jag skulle tro att inte många skulle orka byta med dig- trots detta ”enorma” barnbidrag. Stunta i dom och lev ditt liv som du/ni vill! Ha det gott!

 17. Malin

  Heej:)

  Jag har aldrig komenterat tidigare men känner att jag behöver få ur mig lite ilska…

  Hur tänker alla ni puckon som har mage på att klaga på att Mirka inte gjort något inlägg? Tänk istället om hon råkat ut för en olycka och varit så pass dålig att hon inte kunnat skriva.
  Nu prioriterade hon andra saker, sina BARN!
  Förstår ni vilken organiserad människa Mirka är??? Om hon inte hade satsat på en stor familj hade hon kunnat leda ett av de största företagen i Sverige.
  Det krävs så mycket av en mamma!!!
  att få ihop alla delar och va så pass rättvis som hon är, kan jag lova är en konst. Vissa tycker det är svårt att få ihop familjelivet med några få barn och hur ofta hör vi Mirka klaga som har 12?????

  All heder och respekt till dig som gör ett fantastiskt jobb Mirka!

  O ni andra kanske ska prova att leva era egna liv istället för att leva genom Mirkas blogg, va tacksamma att ni får äran att delta så mycket som vi får. Alla behöver till viss del privatliv och egentid. Tänk på det och skärp er…..

  Tack för en fin blogg:)

  Kram M

 18. Maria

  Åh så fint dop ni hade <3
  Jag har inte kommenterat på länge men läser din blogg varje dag. Nog förstår jag att det ibland inte finns tid eller ork att skriva men det gör inget.

  Idag känner jag att jag bara måste skriva för jag blir så förb…. när avundsjuka människor måste skriva så sårande kommentarer.
  Jag har följt några av er som varit med i FA på Instagram också men har slutat följa några både där och på bloggen eftersom det används som diskussionsforum om allt och inget.

  VARFÖR läser man om man bara blir irriterad??? Precis som du säger så finns ett litet rött x som man kan trycka på!!!

  Jag hoppas du fortsätter att blogga för vi är många som vill följa er och trots att vi inte känner varandra känns det som att du är en kär vän.

  Det blev ett långt inlägg men jag hade så många ord på lager 😉
  Ha en riktigt bra dag <3

 19. monica

  Hej Mirka!
  Jag älskar din blogg och kikar in ganska ofta men jag förstår att du inte alltid har tid och lust. Fina ni var allihopa, hoppas att ni skall vara med i fam. Annorlunda så man får se mer!!! Ha en trevlig måndag kram

 20. Marita Andersson

  Vilket fin dop och vilken fin dopfest ni verkar ha haft. Kan inte förstå hur Du, Mirka, kan se så smal & fräsch ut efter att ha fött 12 underbara barn,,,,,,Du är helt otrolig och värd all beundran, förresten inte bara Du utan hela Din familj.

 21. Madelene

  Jag kikar in här nästan dagligen och blir aldrig besviken. Kul att följa er och jag tycker du är jätteduktig på att uppdatera ofta! Vi väntar vårt sista barn nu (femman) och känner med att vi vill göra dopet lite speciellt sen när det kommer, så förstår dig. Himla snygg klänning du hade!
  Ha en härlig start på veckan
  Madelene

 22. Viktoria Björk

  Varma LYCKÖNSKNNGAR till lilla Lilja från oss. Fint med dop och vad roligt att ha någon i närskapet som är musikalisk. Jag älskar att lyssna när någon sjunger, spelar dragspel, piano eller lirar gura 🙂 För mig är musik glädje. Älskar musik man kan sjunga till ( även om jag personligen inte kan sjunga, men det gör jag ändå) Älskar panflöjt och relaxmusik. Dansmusik….Önskar er en underbar vecka och en fin Måndag!

 23. Ullis

  Hej Du Vackra!
  Vilken helt underbar dag ni verkar ha haft WOW. Vackra bilder på familj och goda vänner.
  Kloka du, skriv när och hur du vill – det är ju din Blogg!!
  Ullis

 24. sargit

  Grattis på dopdagen till söta lilla Lilja i efterskott!
  Så härligt med dop tycker jag. Och jag vet precis hur talangfulla din syster och bror är 😉
  Väldigt fin bild på dig och Lilja förresten.
  Kram

 25. Neta

  Ja Björn är en härlig människa, den bästa vi har nu.
  Ni verkar ha slagit på stort i finalen, ja men så brukar det väl vara 😀
  Pusta ut i morgon nu för det verkar du behöva 🙂

  1. Anna

   Det är lätt och smidigt att slå på stort när tv betalar… Vi kommer få se detta sedan och vi har ju redan sett en omgång dop med smörgåstårtor och annat i kvarterslokalen så kul med något annat tänker nog sponsorerna!

   1. Laila Sällström

    Den svenska avundsjukan gör sig här påmind.
    Otroligt grinigt och missunnsamt!!
    Tänk istället…vad roligt och trevligt att dopet blev så bra!
    Känns bättre, eller hur

   2. ammie

    Hur kan du skriva så? Det låter väldigt tråkigt när någon tar för givet att det är någon annan som betalar. Hur kan du tro och låta så övertygad?

     1. ammie

      Synd att du inte var där då, Du som verkar veta så mycket. Men den som glappar mest brukar ha minst att göra. Förgyll ditt egna liv istället för att bracka ner på andras med syniska kommentarer.

  2. Neta

   Det är väl inte bekräftat vad jag vet även om ryktena går. Till dess, och sen också så tycker jag vi unnar dom en fin ”final” och inte är så missunnsamma.
   Jag tror dom har häcken full med att få allt att gå ihop ändå, så har dom fått hjälp så är det helt ok för mig. Jag sköter mitt jag.

 26. Lena

  Förstår om du blir ledsen över hur en del uttrycker sig. Klart att du inte har någon skyldighet att skriva varje dag!

 27. Monica

  Hej Mirka!

  Du och din familj är fantastiska som orkar så mycket. Skit i dumma kommentarer. Så fint med
  Liljas dop.

  Vill också berätta för dig att Torstuna bygdegård nu är till salu för 595 000 kr enligt
  Hemnet ifall du inte redan vet det.