LCHF-kladdkaka
200 g 70% choklad ( tex. Fazer dessert )
jag tog hälften Lintds Mintchoklad
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin)
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
Smällt smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i en smord ( jag hade cocos ) springform och grädda i 200 grader i 6 – 7 minuter.
Låt stå kallt.
Den ser ofärdig ut men stelnar något i kylen 😉 Jag brukar ha kakan i ca 10 – 12 minuter så den blir lite fastare 😉
Servera med vispgrädde och bär 🙂
Jättegod för att vara LCHF! Tycker dock att klassisk kladdkaka som den här http://kladdigkladdkaka.nu/ är snäppet godare. Men men, det är ju knappast lika nyttigt.