Trettonbarnsmamman

Flytten till Björklinge

 

Jag vet att denna inlägg skulle ha skrivits för länge sedan men jag har prioriterat annat just nu under semestertiderna 😉

Jag har svarat och skrivit om anledningen till vår flytt ett antal gånger men lägger den nu under kategorin Flytten för att kunna hänvisa alla frågor dit istället för att svara på frågan om och om och om igen 😉

När vi flyttade till bygdegården i Torstuna trodde vi att vi hade hittat vårt drömboende. Vi var i sjunde himlen. Vi hade stora planer på vad vi skulle göra med huset för att få det precis som vi ville ha. Enda problemet var att vi var tvungna att hyra det huset till att börja med men skulle få köpa det inom max ett år, ägaren skulle bara åtgärda vissa saker först. Vi tyckte inte att det gjorde någonting, den tiden kunde vi vänta och bara hyra huset. Vi började med olika renoveringar, skaffade en kamin m.m. Vi la ut bra mycket pengar det första året trots att vi inte ännu ägde stället. Tiden gick….och ingenting hände. Vi kom aldrig till punkten då vi skulle kunna köpa huset 🙁 Vi ville inte lägga mera pengar på dyra åtgärder då vi inte ägde huset – åtgärder som verkligen behövdes göras för att förbättra levnadsstandarden.

Vi hade tex räknat med höga el-kostnader och ville komma igång med att byta fönster, isolera och byta till annan uppvärmning för att få ner de kostnaderna men samtidigt så ville vi ju inte lägga ut hundratals tusenlappar så länge vi inte ägde huset. Och den biten verkade dröja mer och mer…. Till slut gav vi upp. Vi orkade inte vänta längre. Vi orkade inte längre ”kasta bort” pengar. Vi tröttnade på allt och det kändes som att hela stället blev bara så ”infekterat” 🙁 Vår dröm dog ut för varje månad som gick….

Vi började att leta efter nytt hus. Inte det lättaste när man är en stor familj men till slut fick vi napp och här är vi nu – I ett hus som vi trivs i trots att den kanske är lite i minsta laget för oss men vi jobbar på med olika lösningar för det med 🙂 Vi är mer än nöjda, barnen är minst lika nöjda och vad mera kan man egentligen begära 😉

Vi lärde oss en dyr läxa och har fått börja om helt men det är ingen idé att gräva ner sig i det förgångna utan nu blickar vi framåt igen med nya friska tag 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kickan

  Har längtat efter att få träffa dig och din härliga familj igen. Hoppas att ni trivs i ert nya boende.Kramar till er alla

 2. Stina

  Igentligen borde jag inte säga detta men nu gör jag det ändå. Jag råkar veta vart ert hus ligger. Efter att jag hade sett första programmet i förra veckan så frågade jag min mor helt enkelt vad det ligget, Eftersom jag är synskadad och inte kan se. Min farmor mina fastrar mina manliga kusiner och min pappa var född och uppvuxna i det området där ni bor. men en liten bit bort. så det väckte gamla minnen,
  Jag tycker att det är bra att ni har hittat något som ni trivs i och med er kreativitet tror jag på en modernisering.

 3. Granne

  Jag förstår ingenting av detta. När bygdegårdsföreningen sålde fastigheten trodde jag att ni var köpare. Nu verkar det istället ha varit kvinnan som drev dagiset intill. Såvitt jag förstår har de dispenser som möjliggjort drift av dagiset upphört och dagiset lagts ned. Då borde det väl gå ha gått att köpa fastigheten av henne så länge man kan komma överens om priset. Så vitt jag vet sålde bygdegårdsföreningen till ett lågt pris. Men kanske ville kvinnan (och folkpartipolitikern) som köpte bli rik? Var det detta som var problemet?

 4. Paula

  Ett htt tips, först ett hyreskontrakt, men sedan ett köpekontrakt, annars så kan ni bli hur blåsta som helst igen.. kram

 5. Jannike Hedlund

  Jag tycker det är tråkigt att det blev så ohållbart för er. Så behandlar man inte folk som har kostat på så mycket renovering. Synd att barnen fick bryta upp igen. Hoppas verkligen att ni har hamnat på ett bättre ställe nu, och att barnen kommer att trivas i skolan och få många kompisar. Sköt om er 🙂

 6. Micha

  Tråkigt 🙁 hoppas allt löser sig, hur stort är ert nya hus hur många rum mm? Vilka barn delar eller har alla egna rum nya huset ser fint ut 🙂

 7. Tina

  men hallå där Nellies vem ska dom annars skylla på ? om en ägare lovar dom att fixa till saker och inte gör det så är det väl hennes fel inte mirka och peters fel alla fall tänk på vad du skriver . hmm

  1. My

   Vad nog inte detta hon menade, hon menade pengar de själva har spenderat på ett hus de enbart hyrde.

   Fanns det inget skriftligt avtal när det gällde framtida köp? Trist när muntliga avtal nonchaleras. 🙁

   1. Christine

    Ett avtal om att få köpa en fastighet i framtiden är inte juridiskt hållbart i Sverige.
    Sedan kan man ju naturligtvis tycka att den som lovar något sådant ska hålla det. Men om man drar det till sin spets så gäller inte ett sådant avtal även om det skulle vara skriftligt.

 8. Nellies

  Herregud om man hyr ett hus ska man aldrig tror att det ert
  Ni får ju sjutton skylla er själva om ni lägger ut pengar
  Skyll inte på ägaren vad löjligt

  1. mirkak

   Vi lägger den största skulden på oss som var lite för naiva men känner oss lurade av vissa 🙁 Men men.. du har inte all fakta och kan inte heller veta exakt vad som har varit det är inte lätt för dig att veta bättre 😉

   1. Ida

    Som vanligt så är det personer som inte vet ett dugg om situationen som börjar hacka. Känner så väl igen den där typen av kommentarer.

 9. Ann-Mari på kyrkstigen

  Låter som om ni landat på fötterna än en gång. Hejja!
  Det där med att hyra hus är ju inte helt lätt, vi har gjort det vi också och haft massor av tankar och drömmar men när de inte stämmer överens med ägarens tankar eller tidsperspektiv blir det ju lätt en krock. Frustrationen är total, I know!

  Hoppas detta blir toppen för er!

  Ha det gott!

 10. Anki

  Önskar er ett stort Lycka till med ert nya boende och hoppas att det kommer att bli precis som ni vill ha det! Ni är ju på god väg redan 😉

  Kramar från ett varmt och soligt Skåneland

 11. Karin

  Vad var det för saker som skulle fixas på huset innan ni kunde köpa det?
  Eller var det någon typ av tillstånd som behövde ordnas?

 12. Emma

  Förstår er verkligen att ni ville därifrån om det var så. Hoppas att ni fortsätter känna er nöjda i detta hus och att ni köpt det. Peter är ju duktig och fixar mycket och då vill man ju helst göra det på sitt eget hus.

  Friggebod med indragen värme till Kevin kanske kan vara en idé?

 13. Marre

  Hej! Bra att ni hittade ett nytt boende tillslut! Om jag vi/hade varit i eran situation hade jag tagit med kaminen för man blir ju förbannad på tomt prat! tydligen ska man ha skriftligt på allt som sagts då kanske köpet hade blivit av? lycka till!