Trettonbarnsmamman

Recept och annat bladder

Igår lyckades jag med maten och det blev så bra att ALLA ( <— sker inte ofta ) åt med god matlust wihii 🙂 Lagade Emmelies favoriträtt kyckling och broccoligratäng med philadelphiaost.

image

Några på instagram har frågat efter recept så här kommer den även om jag inte följer någon recept utan bara gör den 😉 Det är svårt att säga vilka mängder ni ska ta då jag lagar ju för 13 pers men jag tar ungefär lika mycket kyckling som när jag gör gryta m.m och broccoli tar jag extramycket då barnen älskar det.

Koka makaroner.

Koka broccoli som vanligt och häll ut vattnet när de är färdiga.

Skär kycklingen ( jag använder kycklingbröst ) i bitar och stek de. Krydda efter tycke och smak. Jag har kryddat med salt, grillkrydda och vitpeppar.

Blanda ihop kyckling, broccoli och makaroner i en smord ugnsform.

Gör vitsås ( smällt smör i en kastrull, ha i lite vetemjöl och häll sist i mjölk – koka upp under omrörning ) och vispa sedan i philadephiaosten. Krydda lite med salt och vitpeppar.

Häll såsen över gratängen och sen in i ugnen ca. 20-25 min. 200 grader.

image

Fluffis bara älskar att vara ute och i skogen och när barnen är ute så leker han med de och njuter av sällskapet 😀 Fnulis har ”utegångsförbud” just nu och även om hon fick gå ut så hade hon inte velat göra det, hon är verkligen ingen utekatt….. Vi vet ju inte exakt när kattungarna ska födas men det är nog max 3 veckor kvar och vi vill inte att hon försvinner ute eller föder ute. Hon har verkligen tjockat på sig markant de senaste dagarna 🙂

image

Olivers och Nellies hantverk från idag 🙂

Jag har försökt att börja komma på olika namnförslag till tolvan – det är inte lätt ska ni veta, många viljor här i huset och min vilja verkar inte väga så tungt i den frågan 😀 Jag vill ju ha lite ovanligare namn och de tas inte emot så lätt. Har i alla fall några namn på listan nu och ett andranamn är jag nästan säker på – ett ovanligt namn som ingen annan i Sverige har 🙂 De flesta barnen är eniga om ett namn som de ville att Älva skulle heta först men jag är tveksam till det namnet då det har blivit så populärt den senaste tiden….. Tur att vi har fortfarande gott om tid på oss 😀

Idag har äntligen Peter kunnat ta min bil till jobbet för att byta däcken. Jag har varit olydig och kört med vinterdäcken hittills och eftersom jag har jobbat så har jag behövt bilen på dagarna…. Förra året fixade vi helt nya bildäck till min gamla bil och de är fortfarande i jättefint skick men passar inte min nya bil så vi säljer nog de om någon är i behov av fina sommardäck ( Hankook kinergy eco 205/65 R15 ) så är det bara att hojta till 😉

Nu har barnen långledigt ända fram till nästa torsdag 🙂

Kramens ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  fick en flicka för några veckor sedan som fick heta Amelia, väldigt fint tycker jag och inte så jätte vanligt heller 🙂

 2. Veronika

  Hej Mirka! Jag lagar alltid bara mat till 2-4 personer och tänkte laga en större sats till jobbet (förskola) där vi ska ha knytis med alla familjer. Hur mycket tar du ungefär av allt? Känner mig helt bortkommen när det gäller så stora satser! Tack på förhand 🙂

 3. Embla

  Svårt med namn, vet inte om du vill ha förslag? 🙂 Skriver ner några ovanliga fina flicknamn (enligt mig iaf ;))
  Joveline, Loveline, Livet, Liv, Lydia, Leya/Leia, Freya, Feline, Florence, Enya/Enja, Minou/Malou, Stella, Smilla, Vira, Valentina, Camelia, Älske. Eller kanske ett dubbelnamn, har ni funderat på det? Någon skrev innan att Vilja just för att hon ville komma till er, det tyckte jag lät vackert 🙂 Ha det gott 🙂

 4. Hanna

  Du har skrivit tidigare att du gillar Vilja, Wilda och Lova. Kanske något av dem? Vad är det för mellannamn? Och vad var det som Älva nästan fick heta? Snälla säg!

 5. Maria

  Det där med namn är inga lätta grejer. Är i samma sits men väntar tvillingar så då måste man ju komma på två! namn. Jag som har tyckt det har varit svårt när jag väntat ett barn 🙂

  Kram!

 6. Johanna

  Har kanske missat att det är hundra att det blir en flicka?
  Men Om det är en pojke så vore väl Tolve ett fint namn. En SSK som berättade att hon en gång träffat en man som hette Tolve och att hon just var nr.12 i syskonskaran.
  Annars som de övriga skrev – Liv och Klara! Fina namn 🙂

  Min dotter heter Varga. Rätt ovanligt det med 🙂

 7. Mys mamma

  Hej!
  Min pappas morbror heter Tolfte. Han var det tolfte barnet i familjen o fick detta passande namn. Han har även en dotter som heter Tolvi. Kanske något för er?

 8. Jennie

  Ni har ju sagt att detta är er sista bebis, vad passar då bättre som avslutningsnamn
  än en söt liten Klara/Clara!

 9. Celindan

  Gjorde den där gratängen nu ikväll. Blev väldigt tacksamt, barnen och mannen åt som hästar! Kul när man kan variera sin repertoar lite, ofta är man ju ganska insnöad på ett 20-tal rätter som man alternerar emellan.
  Tack för recept!!
  /Linda

 10. Susanne

  Hejsan, det är ofta så många som har åsikter om namnval så förstår att du håller det inom familjen! 🙂 det är kul att få följa din graviditet här på din blogg! Må så gott

 11. Helena

  Åh, ja detta med namn…när du först berättade att du skulle få ett barn tidigare så kom ett namn flygande i mitt huvud: Liv. Detta med tanke på din ålder (då man inte självklart lir gravid löngre) och också med tanke på missfallet… Sedan kom en annan tanke: vilja..hon ville liksom komma till er, fast det kanske inte var helt givet att det skulle bli en tolva. Kram på er alla fina familjen Norrström!!!

 12. Maria

  Döp hen inte till Tålv 🙂
  Varför inte Vilya…..? ett vackert ovanligt namn efter alla elva. Är det en kille kan han heta Vilye. Den sista viljan 🙂 Ni är en underbar familj! Kram!

 13. Cissi

  Hej mirka!
  Är ofta inne å läser din härliga blogg 🙂
  Synd att de finns folk som tycker å tänker för mycket ibland å lämnar rent ut sagt för j’vliga kommentarer…
  Jag har några namn som jag tycker är relativt ovanliga å de är
  Mest tjejbesök då jag bara fått pojkar själv 😛
  Nicolina finns de inte många av
  Havanna samma där
  Jack tycker jag är gudomligt fint på en liten pojke 🙂 där va lite förslag även om du inte efterlyst de 🙂
  Ha en underbar Helg å ta hand om er kram cissi

 14. Sophie

  Å ser riktigt gott ut, måste testas 🙂 Några fina ovanliga namn till tolvan: Vilia, Sammelie, Adele, Sandelia 🙂
  Kram!!

 15. Karin

  Jag brukar göra något liknande, men tar knaperstekt bacon istället för kyckling. Små bitar av fetaost, blandar grädde med 1-2 ägg och riven lagrad ost, timjan, salt o peppar.

 16. Madde

  M
  Hej!
  Jag tillverkar egna napphållare till bra priser och du väljer egen design mellan olika färger. Du sätter fast med en söt nalle. Är du intresserad kontakta mig. Finns i massa härliga färger o mönster, så fina 🙂 Med vänlig hälsning, Madde
  [email protected]

 17. Emelie

  Hej fina du!
  Härligt när alla äter och tycker att det är gott, inte det lättaste med så många munnar att mätta.

  Vet du vi har också kört med dubbdäck fram tills nu, men idag åkte sommarskorna på saaben 😀

  Kul med namn, förstår att du vill hålla dom för dig själv, har vi också alltid gjort. ORKA hör på vad folk tycker och tänker redan innan barnet fått namnet 😉

  Ha en fin fredagskväll!
  KRAM

 18. Monica

  Hej,undrar en sak som jag tror jag läste förut,är det så att ni ska flytta?? Varför? trivs ni inte ?? Mvh Monica

 19. Tina

  Goa Mirka, med den bästa bloggen:)

  Tova, är väl ett bra namn på Tolvan:)
  ”Nästan” Tolvan….
  Kramiz till er alla!