Trettonbarnsmamman

Drömmarnas dröm

Det måste vara mer än ofattbart för den människan som kammade hem den enorma lotto-vinsten igår. En summa som är för stor att ens förstå… 237 miljoner är nog ingenting någon någonsin ens i sina vildaste fantasier tror att man kan vinna.

image

Grattis till vinnaren och mina varmaste lyckönskningar till framtiden 🙂
Jag drar ofta till med att jag önskar mig en större lotto-vinst men då snackar jag om typ max 1 miljon… 500 tusen skulle jag vara mer än nöjd med och förmodligen skulle jag svimma på fläcken om jag så vann ”bara” 100 tusen 😀
Vad skulle NI göra om ni hade vunnit dessa miljoner? ?
Jag skulle först och främst ta hjälp med att placera en stor del av pengarna. Barnen skulle få sin beskärda del. Jag skulle anlita en arkitekt för att rita oss ett hus precis som vi vill ha det och medans den byggs åker vi utomlands och besöker ställen vi annars bara drömt om.
Jag skulle trygga min familjs framtid och även hjälpa några vänner. Jag skulle starta någon sorts hjälp-organitation för de behövande i Sverige. Hjälpa fattiga och hemlösa så de har en chans att komma upp på fötterna igen.
Jag skulle nog kunna hitta många bra hål att stoppa pengar i och med en sån belopp så skulle jag kunna glädja många medmänniskor 🙂

Idag har barnen nog varit mera ute än inne och jag har gått igenom alla kartonger med skor plus att jag hittade ännu flera kartonger med kläder att sortera. Det tog mig några timmar att bli klar men nu är det gjort 😀
Lagade korvsoppa till middag och vi skulle ha ätit glass till efterrätt men trots flera varningar så muppade barnen och resultatet blev en utebliven efterrätt ”sådetså”.
Älva har lärt sig att klättra upp på en tripptrapp-stol och nu vågar man inte lämna henne själv i matrummet för hon är annars blixtersnabbt uppe på köksbordet

image

Busfrön 😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline A

    Det första jag skulle göra om jag vann så mycket pengar är att betala in min studieskuld till csn. Sedan skulle jag bygga mitt drömhus och det skulle ligga vid vattnet, någonstans i Stockholms skärgård.
    Sedan så skulle jag trygga mina barns framtid och sedan så skulle jag resa runt i världen med min familj. Åka till USA är ett måste! 🙂 Sedan skulle vi åka till Japan och till en massa andra platser.

    Skulle även skänka en större summa pengar till välgörenhet.

    Man kan alltid drömma! 🙂

  2. KADRI

    Man tänker ju ofta om man skulle vinna 1 miljon så skulle man…..Men 237 miljoner har man nog aldrig tänkt på.
    Om jag hade så mycket pengar skulle jag betala av huslånet o köpa en bil som inte krånglar. Sen skulle jag nog ge pengar till min mamma som bor i Estland så hon slipper jobba o kan bara vila o göra vad hon vill. Jag skulle hjälpa barn som har det svårt. Tror inte att vår egen liv skulle bli så mycket lyxigare för jag är ganska enkel av mig, men jag skulle nog ha gjort mycket gott med pengarna.

  3. Madde

    237 miljonärer hade varit bättre att glädja. En sådan här stor vinst är för stor för en människa. Andra som vunnit så här stora vinster har slutat som nervvrak och med en massa svårigheter. Hade jag vunnit 200000 kr så hade jag varit lycklig. Det hade inneburit att man blivit skuldfri och istället 8500 kronor rikare varje månad, för det är vad mina lån kostar mig varje månad. Hoppas att denna vinnaren hittat kärleken redan så inte det kommer en massa uppvaktare och sksll snylta.

    1. Kärringen i Skogen

      Med all säkerhet kommer vinnaren få stå ut med en massa ”goda” vänner och tiggarbrev mm mm om han/hon går ut i media. Det ÄR för mkt med så mkt pengar… men en miljon idag, det är inte mkt… Näe, ett tak skulle det vara, kanske 10 miljoner.. Det vore nog. Sen dela ut resten i de andra vinstgrupperna så att fler finge lite mer. Samt förbjuda statens reklam om sina egna spel…

  4. Emelie

    Haha skrattar gott åt den som missunnar någon att vinna så mycket pengar och tyckte man skulle dela upp vinsten??? Det heter ju för fasen DRÖMvinst!

    Ja du, vad hade man gjort med alla dessa pengar! Som du säger finns det massa hål att stoppa dom i!

    Härligt att barnen kunnat leka utomhus hela dagen!
    kram

  5. Kärringen i Skogen

    Tycker för det första att det är fel av staten att ha lotterier alls, de skapar spelberoende och än värre blir det efter såna jättevinster… Men de tar ju han om spelmissbrukarna säger de BAH! säger jag.. Men OM jag skulle ha såna pengar skulle väldigt väldigt många få del av det… Jag vet inte vad man ska med så mycket pengar till själv, för man måste nog ha nåt kvar att drömma om…
    Ang, att barnen ”muppade” vad menar du med det? Hade du lovat dem efterrätt så skulle de haft det i alla fall oavsett vad som hänt, med en förklaring att ”om det blir så här igen så blir det ingen mer efterätt på si och så länge”… man ska inte ta bort det som redan är sagt, bara för att man som vuxen kan….

    1. Loppan

      Om det var sagt att det blir glass ifall de äter med gott bordskick så ska det inte bli glass om kravet inte uppfylls.

    2. Pernilla Fasth

      My good, tur att du verkar bo i skogen…. Jag har matmissbruk och ändå finns det mat tillgänglig i dom flesta butiker, andra har alkoholmissbruk men förbud mot alkohol har jag inte sett till. Det finns även sex, makt och andra missbruk, vi kan inte förbjuda allt utan bara ta hand om det på bästa sätt. En del av det är gränssättning och konsekvenser så BRA av Mirka att utesluta glassen. Vad jag förstod blev dom tillsagda att om dom inte skärpte sig blev det ingen glass. Vad hade det gett för signaler ifall hon släppt igenom det ändå?

      Tack Mirka för att du delar med dig av din vardag, älskar din familj och hoppas träffa på er någon gång.

      1. Kärringen i Skogen

        Vem har skrivit nåt om förbud… Jag har nog levt lite längre än de flesta som skriver här OCH fostrat barn. Man tar inte bort det man lovat, oavsett vad barnen gör… Kanske sa hon inte rakt av att ni får glass sen,, DÅ är det ok att skippa efterrätten, men HAR man lovat efterrätt, besök på djurpark, att barnet ska få nåt, vad som helst, då SKA man stå vid det. Barn är barn även vid t ex matbord. Man hotar heller inte… äter du inte upp nu så får du inte efterrätt.. Ingen tvingar oss vuxna att äta upp, sitta stilla eller vara tysta. Det har vi lärt oss med tiden.. det gör barn med. Man ska vara konsekvent det ska man… MEN trots det… man bryter inte det man sagt oavsett,,, tänk ett steg längre, vad ger DET för signaler till barnen… Sen är det nog så att såpass många blir det säkert ett stoj med ibland vid bordet..

  6. sandra - blivande 3 barns mamam

    Oj svår fråga :S Det där är en sådan fanatsi summa så det är svårt tat förstå hur mycket pengar det verkligen är. Men så udda som jag är så skulle jag lägga merparten utav summan på hjälp organisationer, då det finnas andra som inte har något och jag redan har allt man behöver och mer än där till. Skulle sitta fint med ett hus för mig och min familj men känns mer angelägget att ge flyktingläggren riktiga hus och rinnande vatten, då man har chansen att för en gångs skulle göra något sådant.

    Va duktig Älva som lärt sig att komma i stolen själv. Hon är snart ikap syskonen sin 😉

    Ha en kanon dag!!!!

  7. Madde

    Det hade varit svårt att sätta sig in i det. Jag hade sagt upp mig. Anledningen är nog inte att jag inte vill jobba utan mer att någon annan behöver säkert mitt jobb bättre än vad jag gör just då. Har redan en bra bostad, men hade köpt en bra bil. Sen hade jag sett till att mina barn fick en tryggad framtid. Inte att jag hade skänkt massa pengar utan mer bekostat deras fortsatta studier, köpt dom varsin bra bostad och gett dom möjlighet att få leva billigt. Självklart hade jag skänkt lite pengar och då till föreningar som jobbar för ungdomar. Ev hade jag öppnat ett café och gett några med funktionsnedsättningar möjlighet till en vettig sysselsättning.

  8. Caroline, Längtan efter fler barn!

    Det är nog svårt att sätta sig in i det! Men jag skulle bygga mitt drömhus och möbler till det, jag skulle ta körkort, köpa en bil, åka ut och resa, starta ett stort sparkonto till Elias (och kommande syskon om det blir några) sen har jag nog gjort allt som jag saknar idag och jag har nog inte ens spenderat hälften.. Mycket skulle gå till välgörenhet tror jag! 🙂

  9. Elin

    Får inte du heller glass om du är dum?! aldrig gillat sån bestraffning på barnen överhuvudtaget som te.x ute gångs förbud..barn bestraffas vid fel av föräldrar men aldrig tvärtom då vi föräldrar inte är fel fria…

  10. Sandra

    Så mycket pengar är så sjukt svårt att tänka sig. Jag skulle köpt mig ett hus precis som jag vill ha det, men inte nödvändigtvis byggt ett nytt. Dessutom skulle jag ta körkort och köpa mig en miljöbil. 😀 Självklart hade jag även delat med mig till min familj och sparat till framtida barn.
    Men det är ju ändå mycket pengar över efter det. Jag har två projekt som jag hade velat starta. Först och främst hade jag velat öppna ett hälsocenter, främst för överviktiga där man tillsammans med likasinnade kan få hjälp att bryta sitt ohälsosamma liv (både med det psykiska i självförtroendet och med mat och såklart träning). Detta kommer sig av att jag själv är överviktig och har kämpat med detta i många år.
    Det andra projektet jag vill starta är en form av center med olika typer av aktiviteter för ungdomar. Jag ser området jag växt upp i förfalla mer och mer. Det bildas fler och fler gäng av och med ungdomar som inte har någon annanstans att ta vägen. Fler leds in i kriminella banor. Jag tror starkt på att vi kan minska mycket av den kriminaliteten genom att ge ungdomar alternativa aktiviteter utefter deras intressen redan tidigt i åldrarna som de har möjlighet att utveckla.
    Jao.. det är vad jag skulle gjort med så mycket pengar 😛

  11. Lotta m nio

    Jamen visst är det sjuuukt mycket pengar!!??
    Jag sa till Jonas vid dragningen som vi råkade ha på TVn precis då…att fasen om man vann…man kunde behålla hundra mille o inom familjen o sedan verkligen glädja många, många runt omkring en!
    Jag skulle lätt dela med mig högt o lågt. Jonas brukar säga att det är tur vi inget vinnner för jag skulle nog ge bort det mesta iaf, haha 🙂
    Men tänk så många man skulle kunna hjälpa!

    En ordentlig summa på barnens konton…dela ut till var o en som betyder något för en…o sen shoppa o slösa järnet, det skulle jag göra =) Dö lycklig, omgiven av shoppingkassar, haha 😉

    Drömma går ju iaf =)

    Kram!

  12. Monica

    Jag tycker det är helt sjukt att 1 person ens kan vinna en sån summa?? Varför inte dela upp det så fler får nytta av pengarna?? Helt sjukt!

  13. Tina

    ….och gud så roligt det hade varit att få läsa att det hade varit ni som vann den stora vinsten, och att få följa med på resan mot rikedomen här på bloggen, hur ni bygger ett stort fint hus med rum till alla barnen, hur ni reser på semester allihopa, åååååååh om det ändå……….