Trettonbarnsmamman

Frågestund

Då kör vi med frågestund igen 🙂 Så kör hårt 😉

Vi kör på till söndagkväll 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Vilka av barnen kissar på sig. Om de kissar på sig i bilen eller affären hjälper de stora barnen till med att byta byxor om det händer när du och Peter inte är hemma duschar ni barnen då .om ni inte märker något.går dem med kissiga byxor då

  1. mirkak

   Det har hänt ytterst sällan någon kiss-olycka och då tar vi föräldrarna hand om den biten. Skulle aldrig någonsin begära det av de andra barnen…?!

 2. Maja

  Efter att ha läst några av dina svar så har jag några frågor.

  Du skriver att du önskar ett bättre boende. Trivs ni inte? Eller varför önskar ni ett nytt boende, det känns som ni nyss flyttade dit.

  Minns jag helt galet eller hade ni inte kaniner?

  Du skriver att ni diskar för hand 3-4 ggr/ dag, har ni ingen diskmaskin?

 3. Jomenvisst

  Åsa, så klart finns det en psykologisk förklaring till varför en del familjer inte kan sluta skaffa barn. Har inte utbilning att uttala mig, men jag har spekulationer som jag behåller för mig själv.

 4. susann

  Hej har du tänkt på att kroppen kanske inte orkar med en graviditet till så fort när varannan gång blir till missfall. Inget illa ment. Tycker verkligen att ni ska skaffa så många barn ni vill.

 5. Åsa

  varför ska det bli påhopp när det man gör nåt sånt här det tycker jag är synd.bry dig inte om det mirka

  ser fram emot o läsa svaren

  1. Ida

   Som jag ser det så är det någon ”Åsa” som låter väldigt arg som kommer med påhopp. Jag kan inte tolka hennes inlägg på något annat sätt än att hon vill provocera.

 6. M

  Har du kontakt med några från fam. annorlunda?
  Carola vet vi ju men jag har för mig att du var rätt nära Tina från älvdalen och Madde Ilmrud?
  Det är ju kul att få nya bekantskaper på ett sånt sätt =)

 7. elisabeth

  Får alla barnen födelsedagspresent/julklapp av sin
  mormor/farmor

  Har du jobbat för länge sen på scandic infra city u-väsby?

  farmor

 8. Anna

  Kanske en privat fråga, men jag är väldigt nyfiken på om du tjänar pengar på att blogga? Går det att leva på den inkomsten i så fall?

 9. Ewa karlsson - mamma till 2 små underbara pojkar

  Hej!
  Det som fascinerar mig mest och säkerligen många andra är hur du finner tiden för alla dina barn, så klart blir det mycket sånna frågor då när du har frågestunder. Brukar inte idas ställa nån fråga men nu gör jag det, bara för att jag blir så jävla fascinerad över hur du får allt att gå ihop. Med tid, tålamod, EKONOMI, resor, framtids planer osv.

  Har du ngn stopp på hur stor familj ni ska ha :)? Vill du eller kan du aldrig fara utomlands till varmare länder ?

  Jag älskar utomlands och omväxling i vardagen, att fara hela familjen. Men tycker det är nog så mkt att ta reda på samt packa ihop bara för två små, hur skulle ni ha gjort, eller kan ni ens göra det? Måste man välja bort resor iomed att man skaffar en stor familj? Jag kanske hade kunnat tänka mig ha några barn till, men jag undrar bara hur det blir med allt annat då.. Jag vill ju fortfarande kunna tänka på mig själv, nån gång iaf, det mår man bra av ! Har du ork att komma med ngt svar här eller tips får du så gärna göra det, förstår förståss också om du inte orkar 😉

  Kram på er !

 10. Eva

  Har tänkt på det att jag har nog aldrig sett något av dina barn springa runt med napp i munnen. Har de använt napp överhuvudtaget eller bara när de ska sova?

 11. Jessica - 18 år och mamma

  Hej Mirka!

  Jag undrar vad du och Peter är utbildade till eller jobbar som (jag förstår att du är föräldrarledig men i grunden har du kanske en utbildning)? Jag är mitt uppe i att söka till högskola/universitet och undrar bara av ren nyfikenhet. Jag vill absolut inte dömma. Det är inte därför jag frågar.

 12. Helena

  Tycker det e så synd att ni inte e med i denna säsong av Familjen annorlunda.Jag gillar verkligen dig och din familj…Min fråga e: vi är 4 st och jag tycker denna tvätthög aldrig försvinner hur man än tvättar.hur många maskiner kör du eftersom ni är så många i familjen..

 13. Majoritet

  Röker du när du är gravid?
  Tjänar du pengar på din blogg?
  Hur många djur har ni
  Har du gjort abort

 14. Åsa

  Är det så att du alltid vill ha en liten bebis i famnen, du avskyr att barnen blir stora, är det därför du skaffar så många ungar??
  Det är ju ett beteende som du borde bryta, för detta är ju hur sjukt som helst!!!!
  Men snart sitter du ändå där…..gammal och sliten och glapp både här och där, FÖR BARNEN BLIR STORA, HUR SVÅRT DET ÄN KAN VARA!!!!!

  1. Ida

   Ursäkta att jag lägger mig i, men var det där verkligen en fråga? Låter mer som något slags påhopp. Du låter aningen bitter. Jaja, inget att egentligen bry sig om ville bara få säga det.

   1. samantha

    Jag tycker du låter lite svartsjuk och varför bryr du dig det är ju inte du som får glapp här och där och blir sliten att människor inte har något bättre för sig än att rakka ner på andra människor jag tycker du mirka gör att fantastiskt jobb lycka till med allt kram samantha

  2. Helena

   Måste oxå lägga mig i..detta e ingen fråga så jag hoppas verkligen att Mirka inte bryr sig om henne utan struntar i sånna påhopp..jag anser att det e ett påhopp….

  3. mirkak

   Inte ens värt att kommentera men däremot så sänder jag dig massa cyper-kärlek för har en känsla av att du kan behöva det 😉

   1. Åsa

    Den som har bestämt sig för att blogga får väl tåla både ris och ros, vad faan är det frågan om???? Påhopp och påhopp….JAG skriver det jag vill och andra skriver det dom vill!!!! Jag FATTAR bara inte hur folk kan gratulera till så många barn…..visst barn nr 1, 2, 3 och fyra då……sen tycker JAG att det börjar handla lite om annat än att just vilja ha barn. Du kanske är rädd att komma ut i arbetslivet?????….eller vill du in i guinness rekordbok????…..MAN UNDRAR!

    1. Pernilla

     Varför ska man alltid klanka ner på folk som inte lever som en själv Åsa? Skäms på dig. Att du mår dåligt ska inte gå ut över andra. Tycker de e konstigt att du e här inne o läser när detta inte e nåt för dig!

 15. Annelie

  1. Ni måste tänka nu! Peter är snart 50 och ni skaffar ett till barn?! När ungen är 10 så är Peter 60?!?…. Just sånna fårgor tror jag du får. Jag tycker själv inte ålder har nån betydelse men hur reagerar du när du får sånna komentarer? 🙂
  2. Gillar Linnea emo looken? Skit snyggt ju!
  3. Hur gammal är ni i familjen nu? 🙂
  4. Vad är favorit maten?
  5. Ta ett kort på alla barnen så får vi se hur dom ser ut.. Kevin ser man inte mycket av 😀
  6. Hur är det i det stora huset

  Det var alla mina frågor! Ha det gött

 16. Ingu

  Hej!

  Jag undrar hur ditt/ert vardagsliv ändrats sen ni ”klev in i rampljuset”.
  Jag kan tänka mig att din blogg inte varit så välbesökt/populär om ni varit anonyma, dvs inte varit med i Fam. A.
  Vill minnas att ni fick utstå ”mycket skit” på olika forum efter första säsongen, för att därefter segla upp som en riktig mysfamilj när vi tittare fick fortsätta följa er & ”lära känna er” bättre vartefter tiden gick.
  Många vittnar ju om hur saknade ni är i årets säsong.
  En del undrar om du inte saknar det sociala vuxenlivet, ”jag/Mirka” man får på en arbetsplats.
  Min fråga är om du relaterar tillvaron till ett före/ efter Fam.A.?
  Om ni INTE varit med, om/ifall/vad tror du varit annorlunda(tihi!)då?
  Jag förstår att er medverkan GETT er energi, att du inte ångrar den, jag förstår också att du är en positiv tjej(!) men om du graderar, hur mycket energi har den TAGIT?
  Om en vän till dig ville söka till programmet, skulle du rekommendera det?
  Skulle du varna för ev. klippning, eller skulle du säja:
  -Go for it!?

  Idag är det mycket fokus på familjepusslandet.
  Förena familjen med karriären.
  Skynda, hinna, bråttom.
  Afterwork & helst en vecka utomlands med all inclusive för barnens skull.

  Jag tycker att du & din familj är ett ljuvligt exempel på något ”annorlunda”.
  Önskar dig & din familj allt gott.
  Kramen.

 17. Madelene:)

  Hej mirka! Väldigt fin blogg! Jag har några frågor:
  Hur gör ni med privat snack med alla barnen? T.ex. Mens och puberteten?
  Hur gör ni med månadspeng/veckopeng? Ifall de får det hur mycket får de då, och vad ska man betala själv och inte?:)
  Äter ni godis på lördagar isåfall köper ni gemensamt? Jag har själv 6 barn och de vill helst köpa själva men det blir för mycket gnäll när någons är slut osv! Tycker det blir lite mycket med godis varje helg har ni något annat alternativ?
  Hur gammla är Peters stora barn? Och vad heter dom?:)

 18. karolin

  Hur ofta får du städa, så som dammsugning, golvtorkning, toaskurning m.m? hur många tvättmaskiner kör du om dan? Eller diskmaskiner?

 19. Emelie - Mamma till Dewin, Wilton & Alwida

  Blir detta ert sista barn? Eller är ni sugna på ännu fler barn efter tolvan? Kram

 20. Molly

  Hej Mirka!

  Jag skrev till dig för ett tag sedan och frågade om du fortfarande träffar din vän Linda från märsta?
  Förut skrev du ofta om henne och man såg henne även i programmet ett par gånger.
  Umgås ni aldrig längre?
  Förstår att ni inte kan ses lika ofta nu när du flyttat.

  Kram Molly

 21. Linnea

  Hej!
  Jag undrar vad du skulle ge för tips till någon som vill skaffa en stor familj? Råd, förmaningar? Vad kan behövas för att kunna ha en stor familj? Hur borde man vara som person menar jag, tålamod osv.
  Tack för en bra blogg! Det är inspirerande att se er stora härliga familj.
  Hälsningar Linnea

 22. Kärringen i Skogen

  Jag gillar skarpt din blogg, men vet att du som så många andra har svårt att ta om man tycker lite ”annorlunda”- Därför frågar jag om du tror att det kommer att vara ett himmelrike när många av dina barn hamnar i tonåren samtidigt,, har ni tänkt till om boendet t ex. Jag har bara haft en tonåring i taget med många år emellan.. och vill bara säga att då är de minsann inte nöjda med att ”leka” med varann utan kommer att vilja så många andra saker..Peter jobbar och du är medveten om att det kan komma att bli en massa skjutsande hit och dit,,,

 23. Micha

  Efter missfall hur många månader brukar det ta för din kropp att bli normal igen med tanke på mens och så, undrar då jag själv fått missfall, du behöver inte svara om det är för privat men är orolig
  Älskar din blogg

 24. Tova

  Amanda Johansson sa i sin blogg att dem fick sin resa till Turkiet sponsrad. Jag undrar om det var samma med er att ni fick er resa sponsrad och varför du iså fall nämnt i din blogg på den frågan att ”den som spar han har”?

  Vad fick ni mer sponsrat?

 25. Karin

  Du skrev i inlägget högre upp att du tycker att det är bra att det kanske snart blir lagligt i Sverige med surrogatmammor. Skulle du kumna tänka dig att vara en surrigatmamma?

  Förstår att det inte spelar ngn roll om ni får en liten tjej el. kille, men om du fick önska, vad skulle du då helst vilja ha?

 26. Nanna

  Hur tänker du kring att Kevin har flickvän och eventuellt ett eget ”vuxenliv” nu? Pratar ni om blommor och bin med varandra? Vad skulle du göra om du fick veta att du ska bli farmor redan nu? Själv blev jag farmor vid 43 års ålder och då var min son 17. Tack för en bra blogg!

 27. Sofia

  Vilka bilbarnstolar har ni samt hur många?

  Vilka barnvagnar har ni samt hur många?

  Vilka klädmärken köper du helst?

 28. Emelie

  Hur kom Linnea på sin stil? Hur länge har hon haft den?
  Vad tycker du om den sorts stil? Själv tycker jag det coolt!

 29. Maria

  Hejsan!
  Jag undrar varför inte du och din familj är med i Familjen annorlunda denna säsong?
  Inte lika kul utan er! ;/

 30. Pernilla

  en ganska personlig fråga…
  hur funkar de med ekonomin? Nåt allmänt tips som gör att ekonomin är bra?
  Jag har två barn nu o e mammaledig o vi har knappt så vi klarar oss…knapert…tar av sparpengar så tänkte om du kunde ge nåt bra tips:)
  Ha en bra dag:)

 31. Pebbles

  Jag undrar hur lång tid det tar med nattningen av barnen på kvällen och vad ni har för rutiner kring det =) Alla barnen har jättevackra namn, hur tänkte ni när ni valde dem? Skulle vara roligt om du kunde skriva lite om hur ni valde dem och av vilken anledning =) Kram på dig!

 32. pia

  Tusen tack Mirka för en helt fantastisk blogg =) Frågan jag har till dig är: Hur orkar du med alla fåniga o dumma frågor som kan ställas ibland? Tycker du gör ett förbenat bra jobb som fixar allt på hemmaplan;) Och kallas inte det för ett 100% jobb, ja då vet inte jag. Go on Mirka du är toppen. Många varma kramar till dig och hela din fina familj.

 33. Ida

  Upplever du ofta att du enbart blir sedd som elvabarnsmamma även om du är själv någonstans?
  Känner du aldrig att du bara vill vara Mirka och inte alltid Mamma Mirka?
  Om det skulle hända något känsligt i er familj, skulle du då skriva om det? Tex. om något av barnen råkade ut för något elle hade det jobbigt på något sätt, hur ser du på det? Har du någon gräns för hur mycket du lämnar ut om dina barn i bloggen?
  Känner du att fått avstå från många saker för att istället kunn satsa på att ha en stor familj? Tror du att det är möjligt att ha många barn och samtidigt ha ett arbete och en aktiv fritid? Eller får man vara beredd att välja bort det om man vill satsa på en stor familj?

 34. madde

  Hur mycket nötfärs går det åt när ni lagar exempelvis köttfärsås?
  Hur många paket köttbullar går det när du steker färdiggjorda?
  Hur gör du när du steket exempelvis köttbullar, använder du två stekpannor samtidigt eller steker du så mycket du kan åt gången?

  Är det något barn som har svårt när ni är en stor familj och vill gå undan mycket och ha lugnt och tyst? (tänker, barn är ju så olika, en del tycker det ju det är jobbigt med ljud och mycket människor)
  Hinner ni vuxna ge tid till de äldre barnen också och så de känner att de ibland har mamma och pappa lite för sig själv?

  Tack för frågestunden! 🙂

 35. Sara

  hade ni planerat redan fran borjan att ni ville ha sa manga barn? eller ar det nat som har vuxit fram under tiden? undrar ocksa nar alla ar fodda. lycka till med tolvan!

 36. Evelina

  Vad är det bästa med att ha en stor familj?

  Vad är det som kan var jobbigt, krävande?

  Vilken ålder tycker då är den bästa, lättaste åldern?

  Ditt bästa uppfostrans tips?

  Om du fick önska dig vad som helst va skulle de vara?

  Jag tycker att du är en fantastisk stark person och det är roligt att läsa din blogg!

 37. Matilda

  Kommer ni kunna tänka er mer barn efter ”12:an”? Har någon max siffra på antal barn? Vad kan du som har så många barn sakna när det kommer till dig själv? Är du tillfreds med livet?=)

 38. helen

  Hej..
  Denna frågan har jag funderat på nu, ett bra tag….Hur känner ni att ni räcker till, för alla era barn? Då tänker jag i första hand på den känslomässiga biten då….
  Jag själv har två barn, och jag tyckte det var svårt att räcka till, att finnas till, för varje enskilt barns behöv? Hur kan man SE varje barn behov, och möta dem?
  Mvh.Sölvi

 39. Isadora

  Varför är eran familj inte med i denna säsong av familjen annorlunda? Är jätte tråkigt att ni inte är med 🙁

 40. Ansu

  Hej! Jag undrar :hur får ni tiden att räcka med eran alla? Prioriterar ni bort nåt eller hur? Jag har fullt upp med mina 3(hobbysar,ha koll med deras skolarbete;förhöra läxor och hjälpa etc.) Juu..och jag har än så länge bara en som går i skolan..:)Så tack om tipset om du har nåt som funkar. Och lycka till med eran stora familjen:)

 41. Lina

  Hej jag undrar om ni tänkt på namn till ert nya barn? Jag undrar också om du kanske kan skriva barns andra namn och när dem är födda här på bloggen som du gjorde på din gamla?

  MVH Lina, gillar er familj väldigt mycket!

 42. Helena

  Hur tänker du att Kevin har flickvän, är det något ni pratar med han om? I vilken ålder tycker du att barnen får vara ute på kvällarna, och hur länge?

 43. Winter

  Är du beroende av att föda barn, allt som kommer med en graviditet?

  Är du rädd för vad ett jobb utanför hemmet innebär? Du verkar söka dig till en tillvaro som kretsar kring barnens värld, i stället för att utmana dig själv i vuxenlivet. Jag säger inte att ta hand om barn och sköta en familj inte är ett jobb, men har du någonsin tänkt på att träffa andra vuxna och socialisera med dem och inte vara så inne i barnens värld med allt vad det innebär. Saknar du inte att gå till ett jobb och träffa andra vuxna? Och nu menar jag inte att träffa dagispersonal och dylikt utan att samverka med vuxna på en arbetsplats.

 44. erika

  Hur många gånger har du varit gravid om du räknar missfall och aborter?

  Hur gör du när tålamodet tryter och barnen inte lyssnar?

  Hur gör du om något av barnen slåss eller bits? Min 2åring har börjat med det sista tiden och jag vet inte hur jag ska få ett slut på det! 🙁

  Ni verkar ha det så härligt och vara en sån skön familj!<3 lycka till med nya graviditeten! Du är en förebild!