Ett steg tillbaka – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Ett steg tillbaka

Idag mår jag snäppet värre än tidigare, huvudvärken är konstant trots värktabletter och jag är om möjligt ännu täpptare i näsan. Örona värker av lilla minsta skrik, och det ekar då i hela huvet. Så nu försöker jag bara att kurera mig och strunta i alla “måsten”…. Älva skulle till bvc imorgon men det bokar vi om. Nu vill jag bara att alla kommer i form igen.

Jag blev i alla fall glad när jag läste att det ser lovande ut för att surrogatmödrarskap skall godkännas i Sverige! Det tycker jag borde ha skett för länge sedan och jag håller mina tummar för att det ska gå igenom. Att använda sig av en surrogatmamma är den enda alternativen för många att få barn och även om det är möjligt att åka tex till Indien för det så är det bättre att ha det lagligt i Sverige.

Jag skulle vilja ha tips om mammakläder också, var hittar jag snygga, bekväma och inte alltför dyra mammaplagg? Affärerna i Enköping säljer inga och det lär nog dröja innan jag kommer iväg till tex Västerås så nätet it is 😉

Nu ska jag göra oss redo för att hämta hem barnen så tjingeling 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mellis

  Kolla på dessa dom är jättefina…

  http://www.mom2mom.se/shop/ss-13-jolly-seasons/jolly-seasons-2013/dress-night-latte/

  http://www.mom2mom.se/shop/kategorier-3/overdelar/toppar/multi-base-black/

  http://www.mom2mom.se/shop/kategorier-3/klanningartunikor/pleated-dress-for-africa-black

  Sara sommerfeldv fanns inte när ag var gravid, kolla runt på sidan, gav några ex som jag sett på en annan,
  Kollas Sara Sommerleld,, åhh varför fanns inte dessa när jag var gravid,,, Hälsningar från en som läser din blogg. Ta han om dig och din familj 🙂

 2. Nikolina

  Fast de finns ju så många föräldralösa barn. Jag tycker de borde bli bättre på adoption ist.
  Varför ska de sitta barn i indien som inte har några föräldrar och folk här som önskar sig inget annat än ett barn ?
  http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

 3. Anette

  Heja Mirka!! Håller med dig till 100 procent gällande surrogatmammor!!! Det finns säkert kvinnor som VILL hjälpa andra, t.ex. en syster kan ju vilja hjälpa en annan syster. Känner ett sånt fall här i Finland och jag måste säga att det var hedervärt :). För alla är adoption inget alternativ, dessutom tar det lång tid, är dyrt o det finns få barn att adoptera!! T.ex. Ryssland ska ju förbjuda adoptioner!!!

  1. Sofie

   FÅ barn att adoptera? Skämtar du eller? Det finns huuuuur många barn som helst. Läs på lite, okunniga människa.

   1. Camilla hockeymamma

    Det blir ju adoption i varje fall som helst vilket ska godkännas av sociala myndigheter.Sen måste jag fråga dig Anette tycker du inte att det kan uppstå en ganska knepig etisk fråga om min moster är min mamma? eller min mormor är min mamma? det är liksom inte helt enkla saker att ta ställning till.

   2. Ett litet russin

    Det är nog du som ska läsa på Sofie. Köerna för adoption är mkt långa, detta beroende på att det är många fler par som vill adoptera än vad det finns barn som kan adopteras bort. Sen finns det massvis med föräldralösa barn och hemlösa barn osv, men dessa får man intr adoptera. Du kan inte bara åka till ett land och plocka upp ett gatubarn att ta hem, eller hur? Allt måste gå igenom en organisation.

 4. Susanne

  Hur gör du med era foton? Gör du egna album till alla barn o ett till dej o Peter? Gör du själv eller fixar du fotobok via nätet? Tycker du att det bara varit fördelar med att ha varit med i familjen annorlunda? Köper du mat för hela veckan? Blir det mycket samma mat om igen? Har du många riktigt nära vänner?

 5. Anna

  Hej.Jag har lite mammakläder som jag kan sälja billigt. Det är sommar mamma kläder. Ett par mammalångbyxor har jag också. Jag tror att det är storlek M och kanske någon L.Anna.

 6. Åsa

  Glatt överraskad att du, som snart 12-barnsmamma i kärnfamilj, uttalar dig positivt och tar ställning för surrogatmödrafrågan. Nu stiger du än mer i mina ögon 😉 /singel danmarksresenär

 7. Matilda

  Tycker det är bra med surrogatmammor. Adoption är ju extremt hårda krav så det är nog inte en möjlighet för alla (för dom flesta?). Det är väl kontroller i 4-5 år innan man får adoptera och man får väl i princip inte ha gjort ett enda fel i livet, man ska ha bra inkomster, väldigt bra liv osv för att få adoptera. Märkligt att det är så extrema krav för adoption och sen när man skaffar barn på “naturlig” väg så är det inga krav alls.

  1. Sofie

   VAD är det du tycker är för extremt med adoptionskraven? Jag tycker att surrogatmödraskap är helt jäkla galet. Huuuur kan man GE bort ett barn man burit på? Sjukt!

   1. Camilla hockeymamma

    Inga extrema krav alls,tycker att det är är helt rimligt att man så långt man kan säkerställer barnen en trygg uppväxt.

    1. Matilda

     Jag tycker inte det är extremt med kraven på så sätt utan jag menar i jämförelse med kraven annars alltså när man skaffar barn på naturlig väg då det inte finns några krav alls. Förstår du hur jag menar då? Jag menar i jämförelse. När det handlar om adoptioner så är det stora krav, utredningar på föräldrarna osv. När det människor skaffar barn naturlig väg = Inga krav, inga utredningar, ingenting = Vem som helst kan få barn. Dom som inte kan få barn naturlig väg måste utredas. Det behöver inte dom andra. Det blir orättvist. Så menar jag. Eller jag vet inte hur jag menar. Ha ha..

 8. Malin T

  Hej!

  H&M har snygga mammakläder till bra priser så slipper du åka till butik, prova i lugn och ro hemma och skicka tillbaka det som inte passar :o) passade mig perfekt att göra så. Dom har mycket snyggt nu till våren också, ska ha mitt andra barn om 3 veckor så jag har fått sätta stopp för shoppandet tyvärr… :o)

 9. Camilla

  Tack för att jag får ta del av din blogg,har själv börjat blogga här på loppi igår av insperation av allt du skriver om familjeliv mm.Titta gärna in 🙂 bloggen heter Drömmar och verklighet. Krya på dig!

 10. Izzy

  Jag tycker faktiskt att Nelly.com har väldigt fina mamma kläder till bra pris. Sedan hm och där är nog det bästa priset tycker jag iaf.

 11. Nathalie Staf

  hej. Var gravid för några månader sedan och köpte alla mina byxor på hm. 4 par vart det. Ett par tighta jeans, baggy jeans, tighta svarta och även svarta baggy. Betalade endast 199/par. Toppar vet jag finns en del med.

 12. Carin

  Mom 2mom.se har fina kläder.
  Har själv just köpt en del där.
  Hoppas att du hittar något du trivs i.
  Kram och krya på dig

 13. Kärringen i Skogen

  Ok, du bad om det.. jag måste få säga vad jag tycker om surrogatmammor. Det är säkert Ok för den som ska KÖPA barnet, men hur är den funtad som bär ett barn i nio månader och sen lämnar bort det mot betalning… Näe, jag håller inte med,,, adoptera då istället när det redan finns så många mammor och framförallt barn som behöver bra hem…
  I övrigt så får du krya på dig.. gör som man gör med barnen.. höj sängen i huvudänden, drick mkt,lös upp halstabletter (gärna Emser) honung och ingefära i varm mjölk. Även om det inte botar så lindrar det..

  1. Anette

   Det kommer inte att kosta det blivande föräldraparet något och surrogatmodern får inte betalt för att göra detta. Det enda som hon får “betalt” för är isf de utgifter och förlorad arbetsinkomst som hon haft.
   Skulle det bli lagligt i sverige skulle det ingå i vården och den är kostnadsfri och en sån sak skulle aldrig hamna på de privata klinkerna.
   Lika lite som att man donerar inte ägg via privata kliniker i sverige trots att det är lagligt med äggdonation. Det är förbjudet för privata klinker att utföra donation.
   Man får heller inte betalt i sverige om man donerar organ. Det är ingen handel det är frågan om utan vård.

  2. mirkak
   mirkak

   Att adoptera är ju ett utmärkt alternativ men tyvärr inte för alla 🙁 Det finns kvinnor som mer än gärna skulle vilja hjälpa någon närstående som är barnlös och jag tycker att det är utmärkt om det alternativet finns också 🙂 Många förknippar surrogat = tjäna massa pengar och det är just det staten vill förhindra. Självklart ska surro-mamman bli ersatt med det som behövs under graviditeten, saker som alla gravida köper tex kläder m.m. och få läkarkostnader betalda men thats it. Jag tycker bara att den chansen skall finnas för de som vill gå den vägen 🙂
   Ska testa att lösa upp halstabletter och köpa ingefära 😉

   1. Kärringen i Skogen

    Jag läste nu om de “villkor” de ska ställa för surrogatmammor, att de inte ska få betalt och att de ska vara nån närstående osv.. Det kan kännas lite bättre. Men jag är ändå emot det. Jag själv skulle inte vilja bära min systers barn eller min svägerskas eller liknande. Kan inte hjälpa det, men jag vill inte gå i diskussion om det, det får väl bli upp till var och en, men det är det samma som med så mkt annat, vargfrågan t ex, alla tycker olika och vi får tycka olika. I övrigt krya på dig.. 🙂