Trettonbarnsmamman

Utslag…?

Nellie är frisk igen men får vara hemma idag. Nu är det dessvärre Thor som har blivit sjuk 🙁 Han sov hela eftermiddagen och kvällen igår och febern kom smygandes. Imorse vaknade han täckt med prickar/utslag som inte riktigt liknar varken 3 dagars feber eller femte sjukan? Hela kroppen är fullt av utslag förutom händer och fötter och febern är hög 🙁
image

så här såg ansiktet ut för nån timma sen, nu är det värre….

Jag har själv sovit som en kratta, haft yrsel så fort jag blundat och jag är trött och matt idag. Har massor med jobb att bli klar med innan jag ska sitta i skolan 3 timmar…..”ge mig styrka….”
Vi får nog flytta på Selinas kalas på lördag, nu har 5 barn varit sjuka och mest troligt lär det smittas vidare.
Ha en bra dag ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Laura

    Tänkte bara säga att det kan vara bra och ta kontakt med vården med tanke på att du är gravid? Ifall att det är ngt som kan vara skadligt för fostret?

  2. Nanna Hansson

    Jag vet inte vad det är för prickar men om du är orolig så ring 1177, sjukvårdsrådgivningen dom har brukar kunna ge vettig information och så slipper man ”släpa” ut sina sjuklingar till vårdcentralen i onödan. (Jag menar bara att det kanske är nått ofarligt virusaktigt som man bara får vänta ut, det är absolut inte onödigt att vara orolig för sitt barns hälsa och åka till en vårdcentral.)

    Nanna

  3. Camilla

    Våra barn hade vattkoppor jul o nyår, och det såg precis ut så. Med hög feber , kräkningar, ont i magen och snoriga…men det märks väl om det är det!! Krya på er

  4. Agneta

    hej som Elin skriver att det är svinkoppor kan jag säga att så ser dom ej ut mina barn har haft det och dom blir som runda ringar, knottror och sen flagrnar dom kan vara ovala men inte bara prickar så som dina är. Kan ju vara nåt som går på dagis/skola nu mina är hemma febriga/hostiga/snoriga men hoppas dom snart blir friksa så ni kan ha kalas krya på er. Och tråkigt ni ej är med i familjen annorlunda i år.

  5. annso

    Hej!
    Åh herre gud va prickar stackarn har.
    Ja det finns ju tusen orsaker till utslag.
    Streptokocker kan visa sig i form av utslag, virusinfektion, vattkoppor, något han ätit men då han har feber är det väl inte så troligt.
    Du känner ditt barn bäst och kan avgöra om läkarvård behövs men jag hade nog åkt in om någon av mina hade haft så där pass mkt utslag och feber. Går ju dessutom svininfluensa.
    Hoppas ni alla blir friska snart.

  6. Magic

    Jag har haft 2 små killar här med prickar/förkylning/hög feber som gick ner bara för att gå upp igen i ca 1 ½ vecka. Vi var inne hos läkaren, det var en virusförkyning som satte sig på astman extra hårt. Men det var bara vänta ut med febernedsättande och mycket sömn. Charlie är inte helt pigg än men det kunde ta ca 3 veckor innan tröttheten försvann……inte kul. Det är något som går nu om det nu är det han har. Prickarna såg likadana ut, men mina hade dom på mage och rygg.Vi smörjde också med en fet salva där prickarna var. Charlie var helt utslagen i minst en vecka…….

  7. Maria

    Min flicka hade liknande symtom och prickar, det var scharlakansfeber. Håller tummarna för att ni blir friska snart och får fira tjejen.
    Kramar

  8. Lina

    Min Molly hade virusprickar, när hon var sjuk med hög feber, snor och hosta.. Kan det vara nåt sånt? Krya på er allihop!