Trettonbarnsmamman

Vul

Nu har jag gjort mitt andra vul och det såg bra ut 🙂 Hade en fåordig läkare som sa bara att den har vuxit sen sist och att hjärtat slog fint 🙂 Enligt mina beräkningar är jag idag i v. 7+6 men hon sa senare att jag är i v. 7…? Nu efteråt kommer oron lite smått ändå, tänk om den inte växer tillräckligt? Sist när jag fick MA såg det också bra ut när jag var i v. 6+0 – hjärtat slog men den var redan då mindre än enligt mina beräkningar. .. Jag ska försöka tänka positiva tankar nu och hoppas på att allt ser bra ut när det är dags för moderkaksprovet.

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Margaretha

    Ni är verkligen värd all beundran med så stor familj och ännu en liten på G.
    Tycker det är så roligt att följa Er familj på tv, så det är lite synd att
    ni inte är med denna omgång.
    Förstår inte hur ni orkar, men ser ju att ni ger barnen all tid i världen
    och hjälps åt.
    All lycka till Er i framtiden:)

  2. Eva

    Grattis Mirka och Peter

    Verkligen roligt att höra att det kommer en liten till. Ni är en härlig familj och jag saknar er i Annorlunda Familjen programmet, men förstår att ni vill ta det lugnt nu.

    Paljon Paljon onnea Toivo Eva.

  3. Helen

    Hej Mirka & Peter!

    GRATTIS GRATTIS vad roligt att du är gravid och vad härligt att det såg bra ut. Hoppas det går vägen denna gång, jag håller tummarna för er. 🙂

    Vad tråkigt :(natt ni inte är med i familjen annorlunda denna gången, för ER familj gillar jag till 100% och man satt och väntade tills det var er familj på TV:en.
    Ha en super bra lördag med din fina familj. 🙂
    Kram Helen

  4. turez

    Jag förstår din oro. Den har en förmåga att borra sig ned väldigt djupt. Hade den i början av den graviditeten jag är inne i nu.
    Jag mådde så dåligt över hur jag kände. Att jag var mer orolig än glad över att vi blivit gravida idag.
    En dag bestämde jag mig bara för att det skulle gå vägen. Att jag skulle ta alla andra känslor OM det blir ett missfall. Att jag skulle vara glad för vad jag har NU och inte vad som kan hända.
    Efter att tänka i de banorna ett tag så kändes det bättre. Även om oron kom och gick ett tag till men inte i samma utsträckning.

    Det kommer bli alla tiders!

  5. Tezz

    Stort grattis till er alla! Hoppas att det går bra denna gång! Tråkigt att ni inte är med i familjen annorlunda den säsong,hade vart kul o följa er! Håller alla tunnar o tår för att denna graviditet sk gå hela vägen!

  6. Magic

    Vad fint att allt var okej, men ska du ta moderkaksprov?

    Ur vårdguiden ”Det finns en liten risk att ett moderkaksprov kan leda till missfall. Ungefär en av hundra provtagningar leder till missfall”

    Jag har själv inte gjort det pga det. Men tänkte på så du verkligen fått den informationen och kan välja utifrån det.
    Jag har en pojke med autism, men det kunde man ändå inte sett på ett sånt prov och det skulle inte gjort skillnad i mitt fall ändå;)

  7. Nettan

    Hoppas allt går bra:) jag håller tummarna för dig/er.
    Jag var med om samma sak själv. Efter att ha haft ett sent missfall i v16-17 tog det över 1 1/2år innan jag blev gravid igen trotts aktiva försök hela tiden:)
    När jag sedan lyckades bli gravid var jag hypernervös ( hade några tidiga missfall emellan)
    Jag fick göra ett tidigt vul och blev också tillbaka flyttad en vecka, var säker att NU sket det sig igen. Men vid nup ul så blev jag framflyttad den veckan igen:) å lyckan var total. Men Gud sååå orolig jag var!!
    Det är först för några veckor sedan som jag har slutat att oroar mig . Och nu sitter jag här i v 32 å med mega mage:))
    Du ska se att det säker ordna sig även för dig-MEN jag förstår din oro. Den är verkligen super jobbig!! Går helt enkelt inte att koppla bort. Hur mycket man än försöker.
    Hoppas att det slutar lyckligt även för dig.

    Kram
    Nettan

  8. Emma

    Hej.

    Grattis till bebisen.

    Vår son som kom jan 2012 var hela tiden 2 veckor mindre än mina beräkningar.
    Vi hade huvud 1 v större , magen lagom , benen 1 v kort vissa ultraljud.
    De slutade med att han kom i v 38 men full stor.
    Ta det bara lugnt så hoppas jag det går vägen.

  9. Familjen Lindvall

    Vad härligt att Det gick bra på vul idag , du ska se att allt kommer gå bra även om det är lite tidigt ännu. JAg håller tummarna! Tycker du är så himla cool Mirka skulle gärna velat ha träffat dig på riktigt 🙂 Tycker det är lite synd att ni inte är med i familjen annorlunda igen!
    Kramar, Linda

  10. mia

    Hej hej

    Skönt att du kom iväg. Veckor fram och tillbaka gör en skitnervös. Alla graviditeter har jag flyttats fram och tillbaka 1-4 veckor. Under en graviditet sa de att jag måste ha blivit gravid i en viss månad, men då hade jag inte ens haft sex …. Vilket jag iallefall ser som ett måste för att bli gravid… Hahaha…. Även när jag sen kommit till moderkaksproven så har jag fått åka hem och komma tillbaka senare. Den här graviditeten har de inte kunnat fastställa med säkerhet i vilken v jag är i. 27 – 29 är jag i. Men de kan inte säga exakt trots rutinultraljud och modeekaksprov…. Så lilltjwjen kommer när hon kommer. Jag hoppas moderkaksprovet går bra för dej / er. Och att du får njuta ordentligt av graviditeten. Kramar i massor

  11. Maggan

    Kanon att det ser bra ut,njut av det och försök att inte oroa dej! Jag har dock räknat precis som du under mina graviditeter, eftersom barnmorskan räknat så. T ex,om jag hade gått 24+4,sa hon att jag var i v 25, eller 25:e graviditetsveckan. Precis som att man är i 4:e månaden fram tills man gått 4 hela månader, då går man över i 5:e… OBS OBS, detta var inte för att spä på din oroskänsla, enbart för att göra klart att vården tydligen inte räknar likadant alltid… Jag har all tro på att din bebis landar frisk och kry framåt sensommaren/hösten!! Mvh/Maggan

  12. Sandra

    Som någon annan sa så brukar vården tala om fullgångna veckor. T ex vecka 7+6 blir alltså v 7 när BM etc talar.

  13. Helena

    Varför dessa vul? Blir det så blir det och det ligger utom våra gränser att bestämma det, dessutom är vul en viss belastning för fostret. Släpp, ha tillit, vila i förvissningen om att det som skall ske sker. Jag hoppas allt går bra och blir precis som ni vill. Kärlek och hopp till er alla!!

  14. Nanna Hansson

    Håller tummarna för dig! Allt kan ju vara just helt ok precis som läkaren sa.

    Det kan vara dina graviditetshormoner som gör att du tänker lite negativt. Även om det är ett välsignat tillstånd att vara gravid så är man inte helt sig själv.

    Vid en av mina graviditeter så bad jag dem kolla babyns kön på rutinultraljudet och så sa dom: -”Ja jag ser ingen snopp iallafall.” och jag blev jätteglad och köpte rosa nyföddhetskläder på hemvägen men på natten låg jag förtvivlat och oroade mig för att jag nu skulle få EN SNOPPLÖS SON!

    fniss fniss…man blir lite tokig

  15. Mona

    Det kommer att gå bra fina Mirka, tittade alltid på familjen annorlunda då ni var med. Ni är så mysiga du o Peter o era barn <3 många kramar

  16. marina

    Grattis! 😉 Hoppas allt går vägen för dig. Det är ju en lite persolig fråga men hur kommer det sig att du skall göra moderkaksprov är det för åldern eller? Jag skall nämligen ochså snart göra moderkaksprov men det är ju för att jag bär på en ärftlig sjukdom detta blir mitt fjärde men har bara ett barn..de andra barnen var för sjuka för att leva. Så jag är då minst sagt orolig.plus många missfall imellan.Hoppas på att vi väntar en flicka så vi får behålla barnet.

  17. Sophie

    Jag har alltid blivit flyttad 1-2 veckor & jag har aldrig fått missfall.
    Vad skönt att allt såg fint ut! Allt kommer gå fint ska du se! Kram ❤