Visa brösten – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Visa brösten

Jahapp, då är det dags för mitt första mammografi snart. Fick kallelsen idag och även fast jag hört att man får den då man fyllt 40 år så kändes den lite läskig på nåt vis. Fast det är ju superbra att få brösten uppkollade men ja….lite skrämmande är det ändå….

Skolorna har ju startat igen och vad kommer alltid strax efter skolstarten tror ni? Oh yeah….lusvarning så klart! Idag kom ett mail från Selinas fröken om att det finns barn i skolan som fått löss – och direkt fick man den härliga klådan på huvet 😀 Jag har kammat igenom alla barnen och än så länge är de lusfria tack och lov 🙂 Nu blir det vecko-kamning ett tag framöver för säkerhets skull….

De båda klockorna vi har köpt kommer från en affär i Västerås som heter Nisses 😉

Imorgon är en stor dag i trippel mening! Först och främst så får vi 2st 10-åringar i huset = Jennifer och Benny fyller år 🙂 Sen är det även Nellies första dag i förskolan imorgon och som hon väntar – ” mamma, jag gå dagis?” Och ett stort flin på det 🙂 Det blir nog bra för trollungen att komma ifrån hemmet några dagar i veckan och skulle det mot förmodan inte funka så är det inget katastrof då heller….

Nu ska jag sega ner mig i soffan en stund innan det blir helt godnatt så nattinatt på er 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Ett tips inför mammografin kan vara att ta några alvedon innan. Jag önskar att jag hade fått det tipset innan för det var fruktansvärt så ont det gjorde på mig! Hon som gjorde undersökningen tipsade mig om det (visserligen när skadan redan var skedd men gången därpå var jag väl förberedd och det gick hur bra som helst!) Vet att det kan variera otroligt mycket från person till person och när i månaden man gör det, men det kan ju inte skada att ha tagit två alvedon “i onödan”… Vet inte om det kan vara värre om man är småbystad. Är det någon annan som har någon teori om det?

  Det är absolut inte min mening att skrämma upp någon, jag vill bara lämna ett litet tips! Lycka till!!!

 2. Ami

  Halloj,
  läste på Laila Bagge W:s blogg om att hon har tagit in ett märke, ecoKid, som jag läst om tidigare. I serien finns ett shampo som luktar gott för oss men inte för lössen och gör att de inte vill bo i det håret. Säljs på NK och via webbutik. Testa det! Nu vet jag ju inte priset och du har några huvuden att tvätta…men det kanske jämnar ut sig om man räknar vad lusmedel kostar och tiden för alla behandlingar.

  http://blogg.mama.nu/lailas-blogg/2012/07/13/10382/

 3. karin

  Jag var o gjorde mammografi i onsdags pga en knöl i bröstet….kan säga i efterhand det gör ont att bli “pressad” men det är värt det… jag ska op till veckan för bröstcancer jag är bara 38 år..

 4. Kerran

  Läste precis att äppelcidervinäger fungerar på *löss* som på så otroligt mycket annat.
  Precis badat och sköljt håret med vinäger, det blir både mjukt och glänsigt.
  Dessutom dricker jag ett glas varje morgon tillsammans med honung.
  Trodde aldrig den vätskan kunde ha så många olika funktioner, allt från sår behndling till fötter,ansikte,sömn och annat:)
  Rekomenderar boken för er, riktigt underhållande läsning.
  Ha en bra natt:)

 5. Meekatt

  Åh nej! Inte löss! Kliar på hela kroppen bara jag läser det, haha.
  Hoppas ni slipper ifrån det! Jag väntar bara på lappen “Det går magsjuka på förskolan” i hallen. Skjut mig…

  Tack för din röst i Årets Bloggmamma, gulliga du! <3
  Inte för att man har någon chans mot alla stora bloggar – men superkul att vara nominerad! 🙂

  Sköt om dig! Kram! <3

  //Meekatt…

 6. Annmarie

  Hej Mirka. Längesedan jag var inne här. Vi har haft och har sorg efter vårt älskade (min särbos) barnbarns mamma som avled hastigt i somras endast 36 år.
  Nu är det möten hos kommunen eftersom gossen ej har någon pappa heller, helt föräldralös, men vi hjälp åt alla . Löss är fruktansvärt. För första gången under mina barns uppväxt fick både jag o dottern löss för två år sedan. Jag fick panik. Det var svårt att få bort dom o två dagar innan vi skulle fara på semester så upptäcker jag väl en lus på mig, inget lössmedel hemma..o vad gör jag? Jo, tosiga jag tar Radar-flaska o sprayar i hela håret, efter en stund blir jag yr i huvudet av lukten el medlet vet jag inte.. Min dotter skrattade och jag trodde jag skulle avlida. Snabbt som attan duschade jag av mig… o sedan blev det riktigt lusmedel senare på dagen. 🙂 Ps.Jag blev lusfri sedan. //Kram Annmarie

 7. Louise

  Löss usch.
  Har haft tur att mina barn sluppit det och även jag har sluppit det som liten.
  otäcka rackare.
  Hoppas ni slipper det.

  Mammografi har jag varit på en gång 2009 då jag kände en liten knuta i mitt ena bröst gick igenom mammografi, ultraljud och provtagning för att få reda på att det var en helt ofarlig cysta som kan uppkomma.
  Eftersom vi har bröstcancer i släkten så var det lika bra att kolla det.
  Har hört att ammning kan minska risken för bröstcancer.
  Lycka till.

  Kram på dig.

 8. Kerra 4 barnsmamma

  Hej hopp, gjorde ju min i feb, lätt som en plätt, inte alls lika farligt som jag TRODDE de skulle vara, då man hört andra. Men de är väl som allt annat olika från olika personer mm, sen är det sönt att ha det gjort .) Grattis till de två på 10 årsdagen , och hoppas du hade de trevligt på kryssningen, men de vet jag ju ni hade 🙂 Härliga goddibags var det med såg jag rfån Eva, hoppas ni alla mår bra, många kramar Kerra

 9. ann

  Åh gud de lus. Jeg håber virkelig vi går fri denne høst og vinter, som vi gjorde den sidste. Det er godt nok hæsligt, når man skal til at kæmme och tvätta for at få bort dom.
  God nat 😀