Mammabloggkryssningen 2012 – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Mammabloggkryssningen 2012

Lite kortfattat om mammabloggkryssningen jag var på…..

Det var skitkul, en riktig energi-boost i den absolut bästa sällskapen 😀

Ja, det täcker nog det hela 😉

Skojar bara, nog ska jag berätta mer än så 😀

Strax före kl. 15 började min resa då jag åkte och plockade upp Jaana för att sen styra mot Stockholm och Slussen. Vi parkerade utanför Viking Lines terminal och fick gå en bra bit till Birkas terminal men vi hann fram i god tid ändå 🙂 Mötte upp Eva, Mia, Madde, Sandra och Annica, fick våra biljetter, hade kram-kals med massa andra blogg-vänner och sen var det dags att gå ombord. Vi fick inte gå till hytterna på en gång så många av oss mammor samlades ute på däck.  Till slut fick vi leta upp våra hytter och jag delade med Eva, Mia och Annica. Kryssningen börjades med mingel i ett av konferensrummen och det blev många fina återträff och goa skratt. Vi fick även en varsin supertung goodiebag med massa skoj i 🙂

Bilden är lånad av Eva så den stora Vanish-väskan ingår inte i goodiebagen utan är Evas vinst i en tävling 😉

Efter minglet gick vi till hytten för att svida om inför middagsbuffén. Madde och Jaana kom till vår hytt när de var klara och jag säger bara jösses vilket gäng underbara brudar alla är. Vi trivs så enormt bra i varandrar sällskap och det känns som om vi alla hade känt varann i evigheter 😀

Hytt-häng med bla Mia, Annica och Jaana

Redo för middagen

Middagsbuffén var nog den godaste buffén jag någonsin ätit! Jag tog först lite kalvfilé och lamm och bearnessås till det men sen upptäckte jag kallrätterna och åt mig proppmätt på ägg, skagenröran kallrökt och varmrökt lax 😀 Litet minus var dock att det fanns ingen sallad till…?

Mina bordsdamer

Mia och Eva

Julia, Anna och Jaana

Och Annica 🙂

Mitt vanliga fotar du så fotar jag-bild med Eva 😀

Efter middagen gick vi och lyssnade på karaoke. Allt fler mammor samlades där och vissa ville visst även sjunga men de hann tyvärr inte bli uppropade innan karaoken var slut 🙁 Jag festade till med en drink som heter Razer och den var god. Därefter tog jag en päroncider som smakade urk så den lämnade jag efter några klunkar 😉 Det var mitt festande i det hela 😀 Under kvällen blev det mycket prat och skratt, vi gick runt på båten tills alla förutom jag, Annica och Jaana fastnade på dansgolvet.

Madde, Eva, Jaana, Annica och Mia ♥

Jaana, Mia och Madde

Anna, Annika och jag

Jag dansar ytters sällan, är den som hellre sitter ner och lyssnar på musiken. Efter ett tag satt vi tre och gäspade ikapp så vi valde att lämna alla de festsugna och gick och la oss 😀 Frukost är ett stort måste för mig så jag hade klockan på ringning för att inte vi skulle försova oss. Eva och Mia var lite sega i starten men sånt botas bäst med en god frukost 😉

Vi passade på att shoppa loss i taxfreen efter frukosten, går ju inte att komma hem tomhänt sen heller 😀 Det blev godis så klart men även lite nytt smink till mig. Tog det allmänt lugnt och bara snackade tills det var dags för att samlas för prisutdelningen kl. 12.

Fika både här och där 😉

Tillslut hasade vi oss till konferensrummet där alla skulle mötas och det slutade med att de vi som kommit lite tidigare satte oss i en fin cirkel 😀

Vinsterna som delades ut

Jag hade inte tävlat i så många tävlingar och hade turen att vinna just den tävlingen jag helst ville vinna 🙂

En canvastavla med eget valt airbrushat motiv från Salkert Airbrush!

Fick lite sminktips från en makeup-artist innan det var dags att gå till hytten och börja packa ihop sakerna i förberedande syfte. Vi hann ta en kaffe innan lunchen också. Vi hade färdigbokat a la carte-lunch och kunde välja mellan fisk eller kött-rätt. Alla vid vår länga tog kött och alla var nog lika besvikna….

Förrätten var helt ok – Kyckling med sallad

Varmrätt – Entrecote med klyftpotatis och grönsaker.

Köttet var segt till tusan, Potatisen brända ( mångas värre än mina ) och grönsakerna överstekta 🙁 De flesta lämnade kvar massa mat…jag var svinhungrig och är inte så knusslig så jag åt upp allt trots allt 😀

Observera att alla förutom 2 sitter med mobilerna och har sig 😀 😀

Allt det roliga har ett slut, så även med kryssningen. Båten kom i hamn, alla trängdes ut från båten och vi samlades ute för att säga hejdå till varandra. Jaana skulle stanna kvar vid Slussen så jag erbjöd mig att köra Annica till Uppsala så att hon slapp åka buss och jag fick trevligt resesällskap 😉 Julia fick sig en skjuts till Solna då vi ändå skulle förbi där 🙂

Nu längtade jag som fasiken efter familjen och såg framemot att komma hem till alla mina älsklingar ♥

Tack ni alla som var med på kryssningen 🙂 Och vinkivink till er alla “vanliga” resenärer som kom fram och sa hej 😉

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. carola

  ja attans va kul det var, vilket jobb hon gör vår Johanna.
  En aningens avis på dig som tog hem tavlan:) var min drömvinst.

  Börjar räkna dagar till nästa år då….

 2. Lotta

  Hej!
  Ser ut som på tonårstiden, mammor uppdelade i grupper? Alla såg inte ut att umgås på resan.
  Anna är jätte söt, annars är ni ett *gäng* mullisar:) skojja bara,hihi.
  Resan såg ut vara trevlig, kul att många mammor tog tillvara på nsamma tiden och parta loss
  inga torrisar där, inte.
  Ska snart iväg själv med cindrella, då blir det dans hela natten, kan inte slita mig.
  50+ räcker inte för att sätta stopp:)
  Kramen

 3. fanny

  Hej Mirka 🙂 jag fick för mig att jag läst på din blogg för ett tag sedan att du var gravid.. men nu när jag kikar inte tycker jag inte du ser gravid ut.. har någonting hänt? 🙁

 4. Malin

  Min man träffade dig vilket han såklart var väldigt stolt över då han vet att jag älskar familjen annorlunda och alltid läser din blogg. 🙂