Trettonbarnsmamman

Äntligen!

Äntligen har min ( <-Älvas ) nya fina vagn kommit och den är bara såå fin, jag är supernöjd 🙂 Jag var i för sig jättenöjd med den gamla vagnen också men nu var det dags att byta kände jag 😀 Det blev en Teutonia Cosmo med separat liggdel. Vagnen beställdes när jag var nygravid och vi valde att trots missfallet behålla liggdelen ifall om 😉

Med liggdelen – helt i rött , I lööööv rött 🙂

Sittdelen går mest i svart 🙂

Älva har provkört i vagnen och den är så otroligt smidig och lätt att köra. Jag har bara haft en Teutonia-vagn förut – En Timmy för typ hundra år sen så själva märket är nytt för mig och jag är supernöjd med mitt val 🙂

Alice och Oliver har nu varit i förskoleklassen 3 dagar och de stormtrivs 🙂 De studsar upp tidigare än nödvändigt på morgonen och är noga med att inte missa bussen. De är ivriga och vill lära sig att läsa och skriva….ja, helst igår 😀 Och jag tar gärna vara på deras kunskapstörst så vi köpte ett lär om bokstaven-låda åt de och den kan även Thor och Nellie ha nytta av.

Alice testar den på en gång 🙂 Vi har inte hunnit fördjupa oss i ”spelet” ännu men snart så….

Så här står det om lådan:

 Den här lådan är den första av tre i serien om bokstävernas värld. Vilken är den första bokstaven i Elefant? Eller, vilket djur börjar på bokstaven E? Fina figurer gör det lätt att förstå. Ett steg i taget och snart är alla bitar på sin rätta plats. Ugglepennan hoar glatt när man trycker rätt. Det här är ett bokstavspussel med stora och fina delar av högsta kvalitet.

Innehåller pussel med stora delar, ugglepenna samt föräldraguide.

Vill tipsa er om att den fina dagis-påsen ( Loppi-påsen ) delas ut gratis i olika Barnens hus runt om i landet denna helg! Och kan även fås hemskickad 😉

Dagispåsen har bytt namn till Loppipåsen – Förskola! I år delar vi ut den på Barnens Hus runt om i Sverige nu till helgen 25 – 26 augusti. Påsen är jättefin, rymlig och praktiskt – perfekt att ha till och från förskolan! Nu har du chansen att få en påse med innehåll hemsickad till dig – alldeles GRATIS! – Japp, sånna är vi…
Såhär gör du: Blogga om påsen, var man anmäler sig (loppipasen.se) samt lägg upp en bild på påsen senast den 24 augusti. Skicka inlägget till oss på [email protected] och även din postadress så skickar vi hem en påse.

Loppipåsen 

Skynda er in och anmäl er, det är sista dagen idag!

Idag har vi varit och plockat svamp igen 🙂 Vi gick ut mest för skojs skull och trodde inte på att hitta mer än kanske max så det skulle räcka till goda kvällsmackor men där tog vi fel 😀 Nu har trattkantarellerna börjat komma fram lite smått och vi hittade massor av det och vanliga kantareller

Vår stora bricka är knökfull!

Vi har även handlat som vanligt på fredagar och nu ska nog familjen klara sig medans jag är borta på kryssningen 🙂 Jenny håller på att sy en Lantlollorna-kjol till mig som jag ska ha på mig imorgon och jag är väldigt spänd på att se resultatet 🙂 Ska försöka hinna lägga ut en tävling innan jag åker också men nu ska några killar duschas då de har blivit klippta av Emmelie 😉

Lite bilder från igår 😉

Kvälls-pyssel

Lite nytt ovanför Älvas säng 🙂

Emmelie i sin nya snygga kofta vi gav henne och Nellie ♥

Tjingeling 😉

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Hej hopp!

    Jag bloggade om Loppipåsen den 24/8 och mailade även som det stod att man skulle göra.
    Tänkte bara om du vet om och isf när dom skickar ut påsen? =) (ivrig som man är;))

    Härliga ungar du har. =) Och en fin blogg.

  2. Misan

    Jättefin vagn du köpt, men jag måste fråga om du var missnöjd med din brio go som du hade/har? Den är ju annars så bra har jag hört och ingen jag hittills pratat med har velat byta bort en sån. Eller har du två vagnar nu?
    Jätte bra blogg du har, har själv 5 barn och även kontaktbarn så jag vet hur en dag med många barn kan va.

  3. Lotta A

    Det är så roligt att se när man leker med rikiga leksaker och spel. Dina barn verkar uppskatta riktig lek, att vara utomhus och göra saker som baka och pyssla m.m . Blir så förfärad av när man möter barn eller kollar bloggar där föräldrar visar bilder på sina barn jämt med en mobil i handen, alltid spelar dom spel eller ser på film i en dator/mobil. Och alltid med någon flummig bortförklaring att ”- att dom vill ju det” ” -att samhället är ju så” och ” -att det är ju så roligt för att dom är ju så duktiga och kan så mycket och dom lär sig så mycket” ” – att det är ju så sött”
    Undermenat: dom ÄR tyst snäll och medgörliga och man slipper konflikter.

    Nej som lär sig inte att vara sociala, inte utvecka varken kreativitet, lek eller språket
    (ja det finns program som tränar språket men det går ju knappast inte att jämnföra det dom lär sig genom riktig lek) Och inte tala om den fysiska hälsan, att hålla vikten och träna muskler och leder, som ”dator/ mobil barnen” kommer få lida mycket av när dom blir äldre tror jag.

    Dom lär sig inte verkligheten, att ha förståelse och tolerans mot andra, lär sig inte visa respekt. Dom behöver aldrig ha tråkigt, vilket är en del av livet, för att träna sitt tolamod och tänka att det kommer komma något roligt längre fram, men inte på en gång.

    Istället förstärker jakten på nya snabbare bättre prylar, barn lär sig jänmföra sig själv och blir något, jaget, med dyra prylar, väldigt tidigt, redan som 3- 4 åringar börjar det ofta.

    Jag har absolut ingenting emot varken att barn ser på Tv eller sitter vid en dator eller att dom lär sig hantear mobiler, men det ska var under kontrollerade former, men man ska veta vad dom gör och under en begränsad tid, och barn kan inte avgöra vad som är ” en bra tid” Det kan bara vuxna göra.

    Härligt att se att din barn leka tillsamman, dom ser verkligen söt ut ihop, tänk så mycket dom lär sig, det tror jag dom kommer ha enorm nytta av i framtiden.

  4. Jenny

    Hej!
    Undrar var ”matklockan” är köpt?Sååå fin : )
    Sen till svampen…det är inte höstkantareller,utan röd/gul trumpetsvamp.Supergoda dom me : )
    Jättefin blogg som jag läser dagligen.

  5. Johanna

    Ååh den påsen hade jag mycket gärna velat ha hemskickad till mig då min son börjar förskolan på måndag, min dotter går redan så det hade ju varit kanon att kunna packa påsen full när man ska hem. Tyvärr har jag ingen blogg, finns det inget annat sätt?(kan inte ta mig till barnens hus heller då vår bil gått sönder:() *hoppas hoppas hoppas*
    För övrigt följer jag din blogg slaviskt 🙂 Ni är helt fantastiska!
    Kram Johanna

  6. Monica

    Blev lite nyfiken på vagnen… Hur är den att köra på ojämnt underlag? Är den lätt att fälla ihop? Hur ser den ut hopfälld?
    Är sugen på att köpa ny vagn… 🙂 Tycker den vi har är lite klumpig att plocka i och ur bilen…

    1. Maria

      Jag kan svara för jag har en sådan vagn 😉

      Eftersom det inte är luft i hjulen blir det ingen vidare stötdämpning på t.ex gatusten. Men gusvägar m.m fungerar bra.
      Väldigt smidig att ta med i bilen, enkel att fälla ihop och ta upp.

      Är dock inte nöjd med att sittdelen bara har tre rygglägen, hade velat haft fler. Sen skyddar den väldigt dåligt för solen, ”fönsterna” som finns på suffletten släpper in solen så där får man alltid lägga en filt eller något för att täcka. Så det är det lite meck med.
      Annars en bra vagn, men jag hade inte valt den igen.

    2. mirkak

      Jag har inte ännu hunnit köra vagnen ute men berättar så fort jag har gjort det 😉 Den är superenkel att fälla ihop och lätt, ska fota den ihopfälld så du får se 🙂

  7. Meekatt

    Åh, vagnen är jättefin! Jättesnyggt i rött! Jag har alltid haft Teutonia och hunnit byta ett par gånger…mest för att det är kul. Ni kommer garanterat att trivas med den!

    Kram på dig!