Jag bakar…… – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Jag bakar……

Japp, jag “bakar” igen och denna bakelse ska få arbetsnamnet ” tolvan” ♥

Väldigt planerad och önskad även om vi prickade rätt lite fortare än vad vi trodde 🙂

Älva hinner nog bli 13 månader ganska så precis 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fiffi

  Herregud jag ber så hemskt mycket om ursäkt! Jag får skylla på att jag nyss hittat hit och hann inte läsa att du fick missfall. Beklagar detta.. Stor kram <3

 2. Fiffi

  Men du härliga kvinna! Grattis som fan till er allihopa!! Så härligt att gå i väntans tider:) önskar att jag hade samma ork och driv som du! Jag är 24 år och tvåbarnsmamma, men räknar med en eller två ungar till iallafall! Lycka till och kram på er

 3. Emma

  Men guuuud! GRATTIS!
  Jag blir så avundsjuk på er och er fina familj. Det känns som om ni funnit helt rätt prioriteringar och meningen med livet. Själv har vi två barn, 2,5 år och lillen är 10 månader. Jag får knappt vardagen att gå ihop med bara två ungar, men jag skulle älska att ha många, många, många barn. Jag önskar att vi hade modet. GRATTIS!! Hoppas du får må bra hela graviditeten!

 4. sofia

  massa massa grattis, jag är djupt imponerad, och inspireras mycket av din blogg! Underbart att följa er härliga familj när man hinner =) GRATTIS igen!

 5. Lina

  Det är helt ok att ha många barn, MEN det finns en gräns där det faktiskt inte gynnar barnen att bli fler i familjen. Det finns ingen möjlighet att kunna ge 12 barn all den uppmärksamhet de behöver, hur man än vrider och vänder på det.. Har själv tre fantastiska barn som jag älskar över allt men känner att jag inte hinner ge dem tillräckligt med tid one-on-one, även om jag inte jobbar heltid. Hur går det då med 12?? Och tror ni att barnen verkligen ser det som en fördel att ha så många syskon?? Tänk sen när de blir vuxna och får egna barn, då är det ju väldigt viktigt att föräldrarna finns till hands och ställer upp.. Visst är det underbart med barn och ni verkar ha en jättefin familj med mycket kärlek, men tänk även i ett längre perspektiv. Tonårs barn behöver sina föräldrar på ett helt annat sätt än när de är små, man behöver finnas till hands och hinna lyssna och umgås med sin tonåring. Hur funkar det med en hel skock syskon som samtidigt kräver sitt? Jag tycker att man ska få kommentera på ett blogginlägg utan att bli överkörd, jag vill inte vara elak eller såra någon men såhär tänker jag helt spontant om att ha en barnaskara på 12! Anyway, lycka till med den nya bebisen och hoppas att allt går bra för er!

 6. Tess

  Fyfan vad svart-vitt allt verkar vara här!

  man kan skaffa 12 barn och det är synd om barnen
  man kan skaffa 1 barn och det är synd om barnet
  och man kan skaffa 12 barn och allt är kanon
  och man kan skaffa 1 barn och allt är kanon!

  fatta att en sak inte utesluter det andra!

  dom som är kritiska mot Mirka möts av hat och “synd om barnen” i små familjer
  och dom som är “för” Mirka möts av hat och “synd om barnen” i stora familjer

  alla som skaffar få barn har inte barnen på dagis från 1års ålder!
  och alla som skaffar 12 barn är inte hemma med dom hela tiden utan kan mycket väl ha dom på dagis från 1års ålder!

 7. Lindus

  Hej Mirka Grattis till erat 12 e barn…själv har jag tre barn nu,jag har tänkt tanken om att ha en 10-12 barn hur mitt liv skulle se ut då….men gubben min vill inte ha flera barn nu,så här blir det väl inga mera antar jag……jag bloggade lite om många barn i sverige och fick upp att det var ett par som hade fått 18 barn…det skulle ha varit något det att slå det rekordet…..Lycka till med alla dina barn…..

 8. anna

  uppskattar att du gillade mina ord, de va från hjärtat läser din blogg varje dag o har sett alla fam ann avsnitt o ni är så härliga hela familjen
  kram kram
  tror de sticker i mångas ögon extra mkt nu med ert fina STORA hus
  anna

  ps till alla bittra, några ord på vägen “bäst bland männsikor är dom som glädjer sig när det går bra för andra”
  “önskar man andra framgång mår man själv väl”

 9. gizze

  Men….vad ni jobbar på bra!
  Hahaha ni är helt otroliga!
  Ser fram mot att följa med på Tolvans resa också…har inte läst bloggen på några veckor och Oj vad jag missat.

  Hoppas ni har en fin Nationaldag…vi “firar” också hemma, bara latar oss och äter god mat
  Kram Gizze i Värmland

 10. Therese

  Hej Mirka!

  Att vara en bra förälder handlar inte om hur många barn man har eller hur gammal man är när man får dem. Mina föräldrar var 24, respektive 29 när de fick mig och jag har 2 st yngre syskon.

  Trots att de innehar “rätt” ålder enligt vissa av dem som kommenterar, och att de har “rätt” antal barn, så har jag idag (jag är 25) ingen kontakt med någon av dem. Jag växte upp i total brist på kärlek och omtanke och fick utstå mycket både psykiskt och fysiskt. Alltså är ålder och antal barn ingen som helst garanti för att barnen ska växa upp lyckliga. Huvudsaken är att barnen växer upp omgivna av kärlek och trygghet, då får de alla förutsättningar för att bli stabila individer.

  Det jag vill säga med detta är att jag tycker att ni båda, Du och Peter, gör helt rätt som följer era hjärtan. Den bild jag har fått av er efter TV-programmen och dina inlägg på bloggen är enbart positiv. Ni verkar ta vara på tiden ni har med alla era barn, och barnen verkar ha en god uppfostran. De verkar alla vara superfina på alla sätt.

  Jag imponeras av er, och ni ska ärligt talat ge blanka fan i alla tråkiga kommentarer som drabbar er här. Fortsätt att vara de ni är, och stort grattis till ert tolfte gemensamma underverk!

  KRAM!

 11. Tellervo

  Vill man blotta sig på en öppen blogg, måste man väl också förstå att folk har olika åsikter… 99,9% verkar vara positiva. Hade det inte varit konstigt om alla hade tyckt lika?

 12. anna

  Tack för svar 🙂 aha : ) Nöjd ska du/ni vara med all rätt! & stolt! Vill ge dig ett citat som jag tycker passar in i sammanhanget, den kanske du kan ha på din blogg eller så, ett citat till alla bittra! : ) “People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it”
  Dom jag hört varit negativa ang storfamiljer, , är sånna som har 1 eller 2 barn och inte klarar av det så som dom önskar och känner sig otillräckliga, men ni har inte ansvar för deras låga självkänsla o otillräcklighet! & bara för dom inte klarar det behöver dom inte tror att alla andra inte klarar det, alla är olika! vissa klarar att driva 10 företag, andra att springa 10 mil, andra klarar 10 barn andra 10 saker av nåt annat, osv osv. alla har vi olika styrkor o gåvor. ni har hittat er, det ska ni inte skämmas över utan va stota över, precis som ni är! & är man lycklig o säker på sig själv så har man inte behov av att klaga på andra som är lyckliga, och dom som gör det lider av av avund, okunskap, missunsamhet och låg självkänsla. DET är ett problem, INTE Mirkas mirakelfamilj! kram anna

 13. Carro

  Så roligt för er! Grattis!! Jag har en son men skulle gärna vilja ha fler men jag har nog fått fel karl på kroken för han vill inte ha fler. 🙂 Grattis igen och hoppas att du får må bra under graviditeten.

 14. Delina Toll

  Först måste jag ju skriva grattis.. ett nytt liv till världen e helt underbart 😀 lycka till med det 😀 en bra graviditet och så menar jag 😀

  MEN hur orkar du? jag e helt slut och har tre barn och ett i magen och jag är helt slut.. hur du orkar med 11 barn o en i magen e för mig oförståeligt. när jag knappt orkar med tre 😛 men alla är ju som tur är olika på den fronten 😀 men en eloge ska du ha för ditt tålamod.. kan ju tänka mig att det är ett bråk eller två om dagen 😛 men jag tror det är bättre att ha 12 barn än ett barn då gärna ett barn blir grymt bortskämt medans 12 barn får lära sig att dela med sig 😀 så hade jag fått välja mellan ett eller 12 så hade de nog fått bli 12 för min del med. men jag nöjer mig med mina 4. vi känner att vi inte hinner med dem annars. vilket nog är de viktigaste.. att man känner att man hinner med sina barn.. o jag vet att du hinner med dina för man ser att dem mår bra o så 😀 men iaf ett stort grattis till 😀

  måste fråga med vilket datum ni är planerad till???

 15. anna

  Åh, grattis fina fina! blev såå glad ni är en fantastisk familj
  läste att det blir er sista, vad fick er att komma fram till det?
  tusen kramar! all lycka! & strunta i alla avundsjuka bittra idioter, lev ert liv o njut av er lycka!
  /anna

  1. mirkak
   mirkak

   Tack 🙂 Jag känner mig nöjd nu och att det är för mig en bra ålder att avrunda det hela på och nu har jag fortfarande inte slitit sönder kroppen 😉

 16. Frida

  Precis som ngn tidigare skrev så har jag också varit en tyst läsare av din blogg, men efter att ha läst detta glädjebesked så….

  STORT GRATTIS till “tolvan”…ska bli spännande att få följa hur det går för er 🙂

 17. sandra linder -från 15år och gravid

  Bara en fråga, vad tycker de äldre barnen om att det produceras bebisar hela tiden?

  Jag vet själv hur det är/var som tonåring med allt vad det nu innebar, hormoner, känslor, frågor och svar inför livet, pojkvänsproblem, sex, skolgång/framtiden och att faktiskt växa upp. Trots att jag bara hade två syskon på mammas sida kunde jag ibland känna åååh jag vill bara vara själv med mamma, gå på bio, shoppa, gå ut och äta eller bara umgås vi två hemma som mor och dotter.

  Hur ställer du dig till det? Hur får dina tonåringar den viktiga tiden, för man behöver verkligen mamma och pappa som mest mellan 13-17. Jag hoppas du inte tar illa vid utan det är bara en tanke och fråga som dök upp.

  Jag tvivlar inte på att du inte älsakr dina barn, men dom behöver ju en mamma som orkar med dom också på kvällarna med mys utan de yngre syskonen emellanåt.

  Kram, En tonåring och en mamma.

  1. mirkak
   mirkak

   Vi är väldigt noga med att ge de stora barnen ensamtid och de är alltid uppe och har kvällsmys med oss mm 🙂
   Än så länge så fungerar allting väldigt bra och man får ju rätta sig efter deras behov och vara lyhörd över de 😉
   Kram

 18. Linda

  Mirka – grattis till dig och hela familjen!!
  Vad mysigt med en liten tolva!!

  Övriga läsare men alla dessa förmaningar om ålder, antal barn och risker
  Som finns i detta.. Jag looooovar att Mirka själv är medveten om detta..
  – Hur orkar hon?! Hon skulle
  Förmodligen inte skaffa fler om hon inte gjorde det!!

  Åldern?! – Så länge man är frisk och kry så spelar de
  Väl ingen roll?!
  Antalet på denna härliga familj! – gå tillbaka hundra år så
  Var det mer ovanligt med en familj med mindre en 5 ungar..
  Stora familjer var mycket vanligt!! Och är super härligt att se..

  Detta är en öppen blogg och med tidigare fria kommentarer
  Och visst ska man få säga sin mening..
  Men allvarligt.. När ni skriver åt henne att göra abort?!
  Vad är ni för hemska monster?!
  Nää, den bästa medecinen på er tydliga svartsjuka
  Är ge 17 att läsa bloggen och det kliar så förbannat i ögonen på er..

  Åter igen!! Grattis till er familj Mirka

 19. Martina

  Först och främst Grattis!
  Nu känner jag att jag vill dela med mig av min åsikt utan att låta elak, hoppas det går vägen.
  I din ålder är risken tyvärr ganska stor för komplikationer i graviditeten som du vet om. Chansen för tvillingar ökar också. Jag kan inte riktigt förstå hur du vågar riskera att föda fram ett barn med exempelvis svåra hjärnskador som kommer behöva lika mycket hjälp som ett spädbarn livet ut. Du måste ju erkänna att det hade inte varit roligt, varken för er föräldrar eller för elva syskon. Nu ska vi ju naturligtvis inte hoppas att detta händer men det är nog värt att lägga ner en tanke på, åtminstonde när man redan har elva barn innan. Jag får tyvärr känslan av att du har blivit beroende av att vara gravid och att hela tiden ha småbarn, vilket är vanligt i stora familjer. Men det känns som att det numera är antalet barn som är roligt, inte varje barn i sig. Jag har säkert fel!.. men jag får onda aningar. Och orken tar slut någongång, det finns gränser. Om man tillslut står med tjugo barn är det varken härligt eller gulligt längre, och tolv är en stor siffra. jag litar absolut på att ni känner att ni klarar av tolv barn. Men Mirka tänk om det händer något, din kropp kollapsar om 5 år, eller vad som helst? Då står Peter ensam med 15 barn, det är ju inte riktigt enligt planerna. Jag tycker att ni borde nöja er med era fantastiska elva friska barn och inte ta några risker. För OM det skulle hända någonting så är det inte värt 15 barns ledsna ansikten? Mvh Martina

  1. mirkak
   mirkak

   Självklart är vi oroliga över att få ett väldigt handikappad barn, alla är väl det och som du säger så skulle det innebära enormt mycket jobb då vi redan har så många barn. Men vi väljer att vara possitiva inför framtiden och jag kommer att göra fvp vilket själklart inte kan ge ett garanterat svar men utesluta mycket i alla fall. Visst kan det hända mig eller Peter någonting närsom helst men så är livet – ska man bara tänka på allt som kan eventuellt hända så skulle man ju inte våga leva livet fullt ut över huvud taget – som jag ser på saken 😉
   Att kanske få tvillingar igen är inget som skrämmer mig då vi har redan 2 par och vet exakt vad det handlar om 😉
   Vi är inte ute efter att uppnå ett speciellt antal utan de barnen vi fått ser vi som stora gåvor och unika individer som får varenda uns av vår kärlek och uppmärksamhet 🙂
   Jag tänker inte göra abort för att någon tycker att vi bör nöja oss med de 11 vi har 🙁 Så stora är faktiskt inte riskerna för denna sista graviditet ….. Kram

 20. Mamma till 3

  Jag hoppas att alla ni rent utsagt elaka människor är stolta över er själva när ni ser er i spegeln. Bittra elaka människor som har så tråkigt liv så man måste lägga sig i andras och klanka och skälla på dem. Varför? Vad är det som driver er ondskefulla människor till det. Att ni inte har ett meningsfullt liv det förstår man, kan inte vara lätt att vara så bitter. Ni gör en människa/familj ledsen med all galla ni spyr ur er. Öppen blogg hit och dit, man ska väl inte behöva få såna elaka kommentarer alls. Läs inte om det är så jobbigt för er att läsa om andras lycka och glädje. Att ni är olyckliga lyyyyser ju bara igenom, men låt oss slippa ert bittra liv. Sköt er själv och skit i andra jävla bitterfittor! Mirka och Peter ni har en underbar familj, det kan inget ta ifrån er. Allt gott till er alla!

 21. Pernilla

  Allvarligt talat…
  Jag blir fan mörkrädd över att det finns så många missunsamma, bittra, elaka människor där ute. Har ni verkligen inget eget liv att ägna er åt? Om ni inte tycker om det Mirka och Peter står för så har jag ett par tips till er. Läs inte bloggen och titta inte på Familjen Annorlunda. Det finns nämligen viktigare saker i livet att ägna sig åt än att klanka ner på andra människor.

  Det är lätt att sitta i det anonyma skyddet bakom en skärm och vräka ur sig spydiga, elaka kommentarer. Hade ni haft modet att se Mirka i ögonen och sagt samma sak? I don’t think so…

  Jag skulle personligen aldrig vilja ha så många barn själv, har ett barn och är oerhört tacksam för det med tanke på vad min kropp gått igenom (cancer och cellgifter), men vad andra människor väljer att göra är upp till dom.

  Till dig Mirka, och till Peter, vill jag säga GRATTIS! Hoppas att allt går bra med tolvan.

  Kram, Pernilla

 22. Helena

  Jag är chockad över hur många negativa komentarer du har fått! Jag själv har nio st hel syskon och jag är bara glad att mamma och pappa bestämde sig för att skaffa så många barn. idag är jag 25 år. visst har det varit syskon bråk ibland men sp är det väl i alla familjer? är så kul att ha många syskon och finns alltid någon tillhands och vi har kul tillsammans. varför tycker alla synd om barnen bara för att de är många ? jag kallar de avundsjuka. alla har rätt att tycka och tänka vad d vill men men ibland tycker jag att ni kan hålla d för er själva. . jag säger bara GRATTIS till er och lycka till 🙂 finns inge finare man kan ge sina barn än ett syskon 🙂

 23. Linda

  Är det bara bloggälskande storfamiljsmammor som får ha en åsikt. Personligen kan man väl inte tycka att det är paret som bestämmer. Vi har väl för tusan ett samhällsansvar eller??Jag tror också att det vore svårt med denna barnaskara utan bidrag från oss andra.

 24. Johanna

  Först och främst, ett stort GRATTIS!!!!

  Måste säga att jag skäms, skäms över hur människor beter sig. Hur i hela fridens namn kan ni uttrycka er på detta sätt???
  Barn är väl det absolut bästa som finns.

  Jag blir riktigt upprörd, ren idioti är vad det är.
  Väx upp och skaffa er ett liv….

  Sen det här med åldern, vad är det för skit snack??
  Jag är 25 och bor tillsammans med min sambo som är 41 och
  Vi har en dotter på två. Absolut inga problem och vad fan gör det er om Peter nu är 50 när barnen är i den och den åldern?
  Herregud… Låt familjen vara och va glada över den lilla.

  Kramar till er!

 25. Sandra H

  GRATTIS:) Vill också baka:)har 4 barn men längtar efter en till.Tyvärr är min karl inte lika lätt att få övertygad!
  Hoppas nu att allt går bra lycka till:)

 26. Emma

  stort grattis:)
  jag har alltid önskat mig en stoor familj och jag älskar att se hur bra era barn verkar må fast ni är så många.
  länge leve stora familjer 😀

 27. Amanda

  Sååå underbart.. Stort grattis 🙂 Hoppas allt går bra 🙂
  Jag hoppas att du skiter i alla negativa kommentarer.. (De är bara avundsjuka)
  Jag är själv uppvuxen i en stor familj (jag har 8 syskon) Och jag har aldrig varit tröttare än någon annan i min ålder.. Det är super att ha en stor familj..

  Det bästa med en stor familj är att man aldrig behöver vara ensam.. åh så mycket kärlek man får..

 28. Cecilia

  Till de som skriver bara en massa negativa saker. VAD HAR NI MED DET HÄR ATT GÖRA? Hur bara orkar ni sitta och lägga ner en massa energi på detta och dessutom dålig energi? Håll er till erat liv och sprid inte skit till andra bara för att ni tycker något annat. Det är ett BARN vi snackar om, hallå? Jag är snart 14 år om drygt en månad, och värkar förstå bättre än vissa. Det visar på att ni bara är avundsjuka? :*
  Lycka till med tolvan!

 29. mamma till 3

  Då du förespråkar en öppenhet i bloggar undrar jag om Du skulle kunna tänka dig att vara öppen med hur mkt Din blogg inbringar ekonomiskt , exakt hur mkt Du får utbetalt i barnbidrag osv ….Eftersom det är uppenbart det många retar sig på.

  Som entreprenör har Du förvandlat din familj till ett hårt marknadsfört ” företag ” , och det kan ju som sagt ha både för och nackdelar.

  Stundtals är din blogg intressant , men den är liksom många andra ganska materialistiskt och det är ganska ointressant att se alla inlägg om tex barnens nya kläder… Det är tyvärr så uppenbart att det är smygsponsring i många fall och därmed faller trovärdheten hos dig som en äkta person ibland . Även om du förhoppningsvis är motsatsen.

  Jag har också levt i offenligheten och vet hur svårt det kan vara. Man blir alltid synad under lupp.
  Och det är inte så konstigt , i alla fall i de fall man själv går ut med starka åsikter och värderingar.
  En del blir provocerade för minsta lilla , medans andra bara ger uppskattning.

  Det är provocerande i dagens samhälle att skaffa så många barn som Ni gör och det är underligt att Ni inte förstår det. Och istället för att försvara Er skulle Ni kunna komma med sakliga argument som skulle göra hela situationen mer förstådd.

  Det tror jag skulle bli uppskattat av många som följer bloggen. Både dem som står på den positiva och negativa sidan.
  Själv tillhör jag den positiva sidan….

  1. mirkak
   mirkak

   Hej! Jag har alltid sagt att vår ekonomi är inget jag diskuterar på bloggen och de som nu är så intresserade av vad vi får i barnbidrag kan rätt enkelt ta reda på det själva för det är inga hemliga handlingar direkt 😉

   Jag förstår inte hur du kan säga att jag har förvandlat min familj till ett “företag” – Jag har bloggat om mitt liv redan innan vi ens blev “kända” och att jag numera har många läsare förändrar inte mitt bloggande som först och främst är min dagbok. Vad gäller det sk smygreklam så tycker jag att jag förklarade rätt bra om det i ett tidigare inlägg 😉 Jag gör mera gratisreklam än annat mest pga att många vill se våra inköp till barnen. Många tror tyvärr att jag tjänar massor på min blogg men sanningen är helt annan för det gör jag inte. De väldigt få (med tanke på storleken på min blogg) sponsringar jag får gör oss långt ifrån rika och jag skulle säkert kunna tjäna mycket mera på min blogg men det är inte därför jag bloggar och det har aldrig varit någonting jag strävat efter.
   Jag förstår absolut att vissa blir provocerade av vårt sätt att leva med många barn och jag har försökt förklara oss men tyvärr så är det i vissa fall helt bortkastad energi och jag orkar inte slösa på min energi på de längre. För många räcker inte den enkla förklaringen till utan de vill ha så många flera orsaker som inte ens finns 🙁 Vi älskar livet med många barn, allt stoj, glädje, kärlek och även de små problemen som följer med barnuppfostran. Vi har sakta men säkert vuxit in i vetskapen att vi vill ha många barn och så länge vi har vetat att vi klarar av det och att alla barnen har det bra så har vi “kört på” 🙂 Men även vi känner när det räcker och nu är vi snart där 😉 Vi ser oss som vilken familj som helst och även vi tampas med vardagliga problem lika väl som glädje. Visst kan det ibland kännas jobbigt med evigt städande, mängder med läxläsning mm mm men vi har valt det och det ingår i helheten 😀

   Kram kram

   1. Matilda

    Det här är min första kommentar någonsin på den här bloggen.

    Jag vill främst nämna hur människor så uppenbart visar sin brist på intellekt, klokhet och förnuft. Vuxna människor, kvinnor som tror sig ha rätten att häva ur sig sina åsikter och tankar rätt ut, hur som helst. Vi alla sitter väl inne på åsikter om det mesta här i livet. Bekymmer som vardagliga ting. I hemlighet har vi säkert tankar om våra vänner och grannar när det gäller val i livet. Vi sitter och grubblar inom oss, vilket man kan få göra. Det tråkiga i det är bara att man själv förlorar på det.

    Det som förvånar mig kring alla dessa kommentarer är att människan tror sig ha denna rätt att på ett väldigt vulgärt språk kasta dessa åsikter på en annan människa. Vilken godhet…

   2. mamma till 3

    Hej igen ! Det var inte min mening att Du skulle ta mitt inlägg och liknelsen “företag” så personligt. Utan det var snarare en reflektion från andra sidan och att Du skulle kunna använda det som konstruktiv kritik.
    För det är den bilden som skapas medialt av Er familj och i viss mån även i din blogg ibland
    Men ett mynt har alltid två sidor….
    Familjen Norrström är på väg att bli ett starkt varumärke och det är svår uppgift att vårda det.

    Dina sista sju rader på ditt svar är jättefina och en större förklaring behövs knappast göras . Kanske skulle du göra ett inlägg i din blogg som lyder just så.

    Har även full förståelse för att du inte vill skriva om ekonomin i din blogg, jag skulle själv inte vilja det. Men då många verkar ha fastnat på just ämnet barnbidrag vore det ett bra sätt att få tyst på det snacket.

    Som mamma kan man göra så många rätt och fel. Tack och lov så finns det inga facit . Vi gör våra egna val och det vi tror är bäst för barnen. När dem blir vuxna kommer vi alla få svar på om barnen tyckte vi föräldrar gjorde rätt eller inte.

    Tills dess kan vi vi bara göra vårt bästa oavsett om man har 1 eller 15 barn.

    Lycka till med graviditeten.

 30. Åsa

  Men allvarligt talat alla ni som LYCKÖNSKAR Mirka, vad vill hon uppnå, vill hon bli med i guiness rekordbok. Försök inte att inbilla mig att dom hinner ge alla barn kärlek och lyssna på varje enskilt barn. Hela dagarna fylls ju bara med en massa: Gör inte så, slåss inte nu, sluta tjata nu. Nää detta är sjukt!!!!!

  1. Cecilia

   Det kanske det gör MEN, det gör det precis lika mycket om man har 2 barn, alla syskon bråkar och det har inte något med antalet att göra? Eller har jag fel? Dina kommentarer är så omogna och värdelösa.

   1. Åsa

    Nää men herregud, du kan ju inte mena allvar. det är väl för faan klart som korvspad att det blir mer bråk och tjat ju fler barn man har. Du måste ju skoja när du säger att det är samma sak med 2 barn som med 12. Öppna inte matklykan om det ändå inte kommer något vettigt ur den!!!

 31. Laura

  GRATTIS=). Vilken super kvinna du är, jag orkar bara med mina 2 barn=). Stort GRATTIS till er igen!!

 32. Jerry

  Hej jag vill först tacka förr väskan jag vann. Och grattis Sen vill jag säga ett ord till alla negativa människor. Vet ni inte att man blir yngre om man har småbarn i huset. Och med småttingar i huset hinner man inte och sitta still och tänka hur jobbigt alla andra har det, så till alla som har ont av det tycker jag synd om.

 33. Malin Eriksson

  STORT GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!Sen tycker jag att alla ni som skriver dumma saker kan lägga av med det!!Om det är någon som klarar av att ha många barn så är det Mirka och Peter!!!!!!!!!!

 34. Cornelia E.H

  Men vad det blev mycket prat om det här tänk i förr i tiden så var det ganska vanligt att föda många barn. Jag vet inte riktigt hur ni tänker när ni säger de kom ju knappt hem från BB innan de skulle göra nästa barn. Det var faktiskt MER ÄN ETT HALVÅR sedan de kom hem från BB med en nyfödd Älva. Mirka och Peter vet ju själva hur mycket de orkar och det kan ju ingen annan säga hur mycket det orkar eller inte. Jag tycker att det är jätteroligt att de ska få en bebis och ni som tycker att det inte roligt ni kan väl hålla det för er själva!

 35. fembarns mamma

  Grattis gud vad kul för er alla! Man skall aldirg bry sig om vad andra tycker , För har folk inget annat att göra än bry sig om erat liv så har det personerna inget eget liv. Man skaffar så många barn man själv vill ha. Super kul verkligen.
  kram

 36. Ida

  Men odjå vilket debatt detta blev då. Jag förstår ärligt talat inte varför många tycker att det är så provocerande att ha många barn. Det är väl härligt att det finns de som väljer familjelivet framför karriären. Om man nu stör sig så mycket på stora familjer så behöver man ju inte läsa bloggen. Det är ju en privatsak hur många barn man väljer att skaffa och det är ju upp till var och att själv bestämma. Ingen kan ju tala om hur mycket någon annan orkar eller klarar av, man känner ju själv om man orkar med fler barn. Självklart får man ha åsikter, men man behöver ju inte alltid säga det man tänker. Tycker det bara det känns lite konstigt att ifrågasätta varför någon väljer att skaffa fler barn.

 37. Camilla, Mamma till Oliva.

  Stort grattis! Om någon här i världen ska ha många barn så är det ni! Ni är jättebra föräldrar, ska bli kul att följa magen och hela familjen. Tack för en bra blogg!!

 38. Linda

  joo visst man kan tycka att man själv skall bestämma sitt liv, men de 15 barnen har inte bett om föräldrar som av naturliga skäl inte har en chans att vara närvarande i den utsträckning som dagens samhälle kräver……….

  1. Maria

   Hur många föräldrar har idag tiden att vara med sina barn, som egentligen vore önskvärt? Barn hamnar i regel inom barnomsorgen strax efter sin 1-årsdag. Jag skulle tro att Mirka och Peters barn, har sett mer av sina föräldrar än många andra barn som är ensamna eller har enstaka syskon.

   Vet du förresten om de diskuterar sådant här med sina barn? Jag skulle kunna få för mig att de faktiskt tar med sina barn i beslut rörande sånt här. De känner sina barn, och vet förmodligen hur de agerar och reagerar på sådant som rör familjen. Jag tror inte att de alstrar barn bakom ryggen, utan det är nog en fråga som ligger öppet för hela familjen att reagera på.

 39. Caroline

  Har inte varit inne här på ett tag! OCH VAD SER JAG?!
  Vad underbart! Stort grattis till er.. <3 fy farao va mysigt med en till.. Är SÅÅÅ impad över dig så du anar inte. Tycker du är så jäkla cool!
  Vad säger alla dina barn om att få ett syskon till ?

  Önskar er all lycka. Kramar!

 40. Linda

  Håller med Kerstin och Sara är det som triggar er att skaffa den ena ungen efter den andra blir ni lyckligare? eller är det något annat som driver er i detta vi lever faktiskt i 2000-talet och inte på 1800talet

  1. Hmm

   Tänk att det är så svårt att fatta att alla vill leva sina liv på SITT vis, vad som är rätt för dig kanske inte är rätt för en annan! Eller hackar du på alla som inte följer din mall? Bittra människa.

   1. Sara

    Men detta är väl inte någon slags sekt och att alla måste tycka samma som ledaren. Skriver man på internet så alla kan läsa får man väl också ha åskiter som är olika? Det måste man ju tåla. Och jag personligen tycker ju att det är fel att skaffa FÖR många barn och då måste man ju få säga det med. Jag tycker det är roligt med stora familjer, men jag tycker att gränsen är nådd i denna familjen. Speciellt när den minsta knappt hann se dagens ljus innan det började jobbas på nästa.

  2. Maria

   Ja precis, vi lever på 2000-talet. En tidsepok då vi låter varje människa ha rätten att bestämma över sig själva och sina egna liv.

   1. Kattis

    Och i samma tidsepok där ALLA HAR RÄTT till sina åsikter. Eller hur? Men detta kanske inte stämde med din nypåkomna filosofi? Om man inte tänker som du så tänker man fel?

 41. Sara

  Jag tycker också som vissa andra här inne att ni borde sluta göra nya barn och istället fokusera på de barn ni har. Det blir ju liksom inte roligare för att man har supermånga. Kommentarerna handlar ju knappast om avundsjuka, massor av föräldrar kan ju få fler barn om de struntar i skydd. Jag funderar på hur era barn kommer att få det sedan när några år till har gått. Era två äldsta barn har ju inte verkat särskilt roade av de aktiviteter ni ordnar för familjen. Hur tänker du göra sedan när dina föräldrardagar är slut? Skall du börja arbeta borta då? Vem vill anställa en tolvbarnsmor? Kan bara tänka mig alla vab-dagar som väntas… Känns för mig som du bara skjuter det oundvikliga på framtiden, att sluta vara föräldrarledig. Hur tror du att du kommer att ha tid för alla dina barn om du börjar arbeta? Det har du inte. Bara läxläsning med typ tio ungar måste ju ta timmar. Då har du ändå tvätt, städning, mat mm kvar ju. Barnen kommer knappast att kunna få någon kvalitetstid med er om några år. Har det blivit något slags beroende för er att ni bara måste göra fler när en bebis har kommit ut. Njut av era barn istället.

  1. mirkak
   mirkak

   För det första så vet alla som följer min blogg att skydd funkar inte på mig ( har testat det mesta och blivit gravid )och visst, det finns kondom men som alla vet så kan även de spricka 😉
   De aktiviteter vi gjorde på tv var inte alltid så kul för de större barnen men det var TV och då skulle hela familjen medverka och verkligheten skiljer sig lite från det 😀
   Jag har en anställning faktiskt och jag har aldrig tänkt att jobba heltid när det väl är dags utan några timmar om dagen vilket kommer garanterat att fungera bra då de flesta barnen är ju i skolan då….!

   1. Åsa

    Men snälla Mirka, så mycket preventivmedel det finns att välja på idag, det är ju ren skitsnack att inget skulle passa just dig och visst kan en kondom spricka men hur ofta händer det? Och det är väl bättre än inget. Gud vilka dåliga ursäkter.
    Jag tror inte detta blir sista barnet. Hon SKA med i guiness rekordbok tror jag!

 42. Kerstin

  Om du är läskunnig skrev jag inte jobbigt utan svårt att få tiden att räcka det är faktiskt inte samma sak. Jag gnor på allt jag kan jag älskar mina barn och vill ge dom så mkt jag kan.

  Tagga ner lite

 43. Kerstin

  Men kära alla ni där ute
  Det är väl så att alla kan inte tycka lika. Men en offentlig blogg med öppet kommentarfält bjuder ju in till alla slags reaktioner.
  Men seriöst….tycker ni verkligen att det i dagen samhälle är ok med 15 barn som Peter har. Det handlar väl inte bara om hel och ren och mat. Denna familj kan ju inte företa sig någon resa eller dylikt, man kan ju tycka att det är ok men barn behöver utveckling tid stimulans. Varför denna lust att skaffa så många barn, tycker det är svårt att “ställa upp” för tre barn födelsedagar examen klassmöte fritidsaktiviteter mm mm. Peter arbetar ju ändå heltid kommer hem till denna enormt stora familj, det är ju inte samma sak som förr då man kanske bodde på landet och hjälpte till med sysslor och småsyskon. Det är inte så många av dagens ungdomar som vill passa barn tex, men jag kanske har fel Mirka Peters barn kanske är bättre på denna punkten för 1 person kan inte ta hand om 12 barn. Inte en chans

  1. Hmm

   Jobbigt med 3 barn?!! DET kan jag för allt i världen inte förstå, VAD är det som är så jobbigt med så få barn? Själv hade jag tyckt det var en barnlek.
   Men jag antar att endel klarar av mer än andra..

 44. jenniefer

  ett stort grattis till er!:) är grymt imponerad av er! ni är fantastiska allihopa och ni är en underbar familj, lycka till med den nya lilla knodden, och strunta i alla fördomsfulla människor som finns! 🙂 kramar

 45. Anna

  Ett riktigt stort jättegrattis till er lilla “bulle i ugnen” 🙂 Jag hoppas allt kommer gå bra hela vägen nu. Här har vi själva ett mirakel på 9 månader som vi hoppas får syskon framöver så alla bra tips och husmorskurer på hur man tajmar in allt mottages tacksamt. Jag önskar er en riktigt härlig framtid med start om en bra sommar!
  /Anna

 46. Klara Nygren

  Stort grattis till “Tolvan”!!! =) Förstår inte varför folk lägger sig i & är så negativa till att ni skaffar “ännu ett barn” ! Alla är vi olika & det är väl tur det! Grattis ännu en gång & hoppas allt går bra med denna graviditet!! Kram

 47. Colette

  åhh vad underbart! jag är så glad för er skull 🙂 själv har jag och min man försökt bli gravida i lite mer än 5 år, men inte lyckats än…… du är verkligen en person jag beundrar, så underbart att du valt att behålla alla dina barn 🙂
  stort grattis från mig!

 48. Annika i Finland

  Grattis!! Beundrar er för att ni orkar med så många barn. Önskar jag hade orken själv.

 49. Edith

  Jag o min man har följt serien,o tycker bäst om Peter o mirka,deras barn är harmoniska o väluppfostrade:) blir så jääävla förbannad på dessa kommentarer! Min man fyller 50 i höst och vår dotter 1 år,o ja vi vill ha fler barn,tycker folk ska skita fullständigt i att överhuvudtaget fundera på hur det är att ha småbarn när man är äldre. Vårat eget väl! Och dessutom ni idioter som skriver att pappan kommer vara si o så gammal,bla bla! Min pappa dog när ja va 12år,man vet aldrig hur länge man får ha sina nära o kära kvar.

 50. Tezz F

  GRATTIS till hela familjen.

  Har suttit å läst de flesta kommentarerna.Helt otroligt att folk är så duktiga,de vet allt,kan allt å är bara så bäst!
  Jag fattar inte varför de läser här inne om de inte gillar er stora familj.

  Förr i tiden skaffade familjerna många barn,klagade någon då?
  Finns de som kommer från andra länder som har många barn,klagar ni på dem också?
  Finns ju de som är unga som skaffar barn som sen hamnar i fosterhem,vilket är då bäst unga föräldrar som inte kan/får/vill ta hand om barnen eller äldre föräldrar som älskar sina barn?

  Tror ingen hade reagerat så mycket på att familjen ska få sitt 12:e barn om de nu inte var “kändisar” från teven.

  Ni som klagar å fasar över antalet barn å föräldrarnas ålder,testa å läs på någon kvällstidning istället,så slipper ni må så dåligt över denna härliga familj!

  Till familjen Norrström säger jag bara LYCKA TILL,ska bli kul å få följa er resa till ett nytt underverk.

 51. Annmarie

  Hej igen. Jag blev så irriterad nyss när jag skrivit kommentaren ovanför, stampade ut i köket o rasslade runt i grytskåpet så hunden blev livrädd..:-) (Lugnat sig nu ) Alla ni små “fisförnäma” mammor ,med ett eller två barn… ni curlar era ungar, skämmer bort dom, skriver om märkeskläder o strunt o lägger ut det på bloggarna. För mig verkar det som om ni skaffar dessa barn för att visa upp ett par st. statusprylar.Men det värsta är att ni sedan på fredagar o lördagar sitter hemma eller med tjejkompisar o ha fina tjejmiddagar, dricker vin..o det är såååååå skönt att slippa familjen en stund. Ni mammor behöver ju egentid, ja herregud så synd det är om er, att ha två barn måste tära. O sedan era fina jobb och efter det ska ni iväg på Zumba, spinning m.m. Hur mycket tid får era barn med er? Sedan på någon krog hittar ni honom med STORT H.. sms,ar i smyg o vips ska ni skilja er.. lämnar sambo el make. flyttar ihop med en ny och inom ett halvår väntar ni barn igen.. så går det runt. Ert X skaffar snart en ny familj o fler barn..och ni ska vet: Snart är ni säkert uppe i nr 12 ni med. Och neka inte till att vi har tusentals sådana familjer i Sverige. Här kritiserar ni en storfamilj som älskar varandra , där pappa o mamma sliter o släpar.. som aldrig knappt har någon tid över., men de vet (Peter o Mirka) vad det handlar om, hur det är att vara föräldrar och de tar hand om sina barn till skillnad från många många andra. //Am (nu känns det bättre) :-s

  1. Karolina

   🙂 Annmarie, jag kunde inte sagt det bättre själv!!!! Hoppas verkligen att ALLA mammor till en “normal” familj läser detta!!! För hur NORMALT är deras beteende då??? Tyvärr är det såååå många stackars barn som lever så. Barn med separerade föräldrar, mammor som måste FÅ EGENTID, phuuu det är ju såååå jobbigt med barn!!! Det är så många som verkligen borde ta till sig av din kommentar och sluta kritisera en familj som håller ihop av kärlek till varandra och till sina barn!!!

   1. Annmarie

    Tack söta du.. hoppas budskapet från mig gick fram till flera, för någon måste någon gång få tyst på de här elakingarna som skriver ironiska och spydiga kommentarer. Det är synd om många barn.. men att kritisera en storfamilj som Fam Norrström då säkert flera av kommentarerna kommer från små egotrippade föräldrar och för den delen far.o morföräldrar, då blir jag både arg och ledsen. //Natti 🙂

    1. Jansson

     Precis så ville jag också uttrycka mig Annmarie! Växte upp i en familj stor familj (10 syskon) och mina förldrar ville verkligen ha många barn! Jag däremot skulle önska lite mer vilja att ha några fler än 3 st som jag har idag, men till det måste man också ha en make som vill det med! 😉 Grattis till Er Mirka

 52. Mona Rönningen

  Varför alla dessa elaka kommentarer? Det är väl upp till var och en hur många barn man vill ha! Tycker dessutom Mirka och Peters uppfostran är exemplarisk! Känner de som har färre barn som är riktigt bortskämda snorungar utan hyfs och fason! Det handlar inte om kvantitet utan kvalitet! I en skolklass är man många barn på en lärare och det funkar för det mesta bra – i de bästa fall är man två vårdnadshavare på en mindre skara i hemmet! Vad är problemet? Är man många syskon har man en fördel rent socialt att lära sig ta hänsyn, empati, trygghet, samhörighet osv. Hur man sen orkar med 12 graviditeter är en annan fråga men det är enbart Mirkas ensak och ingen annans! Visa lite respekt alla ni anonyma besserwissrar! Hade ni lite civilkurage så kan skriva under era inlägg med namn! Antagligen är ni så missnöjda med något i era liv att ni behöver någon att spy galla över – anonymt i feghetens och jantelagens tecken! Lycka till Mirka och Peter! Önskar en föredetta Märstabo 🙂

 53. Emelie

  Usch, vilka tråkiga kommentarer det är här.
  Tycker det är jättehäftigt att ni ska få eran tolva (kanske fler där i)

  Den dagen jag skaffar egna barn kanske jag ändrar mig, jag kanske vill ha fler än 3 som jag tycker låter lagom nu. Det kan man ju inte veta, det går ju att ändra sig och prioritera andra saker i livet.

  Känner förresten ganska många med “många” syskon. I grannbyn bor en familj som har 16 barn, tycker det är häftigt.

 54. Annmarie

  Ett varmt grattis och jag hoppas du får må riktigt bra o gott under graviditeten. 🙂 Var det anbelangar alla kommentarer här så säger jag bara.. gå 75 år tillbaka i tiden i Sverige, då var varenda stuga överfulla av barn… alla samsades, det var säkert inte lätt alla ggr utan ett rent helvete, men idag 2012 har vi väl alla förutsättningar att få skaffa en stor fin familj för att vi vill o inte för att inga preventivmedel finns som var det som egentligen fattades förr i tiden.
  Jag har fyra st, och ett barnbarn, jag fick min yngsta dotter när jag var 40… jag är 53 . Vi är 6 syskon i min familj, och ack så roligt man haft under uppväxten, Kram Mirka o Peter o ALLA Barnen <3<3 //Annmarie

  1. Matilda

   satt precis o tänkte det samma. Ingen skulle ha ifrågasatt detta för till och med bara 40-50 år sen.
   Och det är rätt vanligt med storfamiljer även i dag =)

   finns ju också i kändisvärlden de som har många barn. Vill man verkligen inte ha barn går det att åtgärda, värre är det att få barn. Det är ju inte något man skaffar sig som många tycks tro. Utan det är en gåva. Plusset är inte alla förunnat hur enkelt som helst.

   Så grattis till plusset!

 55. Raoul från Harrström, Finland

  Det är typiskt att folk ska vara elaka. Det är väl en privatsak om man vill ha många barn.

 56. Sanna

  (Kopierar in ett tidigare inlägg från mig)

  Tänk att så många kan ha en sån bestämd åsikt om att två vuxna människor bestämmer sig för att skaffa ett till barn. Självklart har alla rätt att ha en egen åsikt men jag tycker att man ska tänka sig för innan man framför den. Kommer det jag tycker såra den andra människan? Om svaret är ja. Behöver jag verkligen berätta för den här personen vad just jag anser vara rätt? Oftast är svaret nej. Och sitter man dessutom framför en dator har man verkligen tid på sig att fundera på vad man vill skriva. Det pratas så mycket idag om näthatet bland unga, och vad lär vi våra barn och ungdomar om vi själva som vuxna (jag antar att de flesta som kommenterar här är vuxna) skriver och klankar ner på andra på nätet.
  Själv är jag nöjd med de två barn som jag har men skulle aldrig påstå att det är rätt för alla.
  Önskar dig Mirka lycka till med ”tolvan” hoppas att du får en bra graviditet och att du och din familj får en härlig sommar!:-)

 57. Mona-Lisa i Finland

  Men snälla Eva, Åsa, Farmor och andra som kritiserar – lägg ner!
  Jag fattar inte varför ni läser Mirkas blogg om ni bara skall kritisera och klaga. Vad tjänar ni på det? Tror ni faktiskt Mirka bryr sig om era åsikter?
  Dessutom så se inte på “Familjen annorlunda” om ni inte gillar programmet. Så enkelt är det bara.
  Det finns massor av människor i Sverige och Finland som gärna följer familjen Norrströms dagliga äventyr med glädje. Var tacksam över att dom delar med sig av sitt liv i TV. Det är roligt att se en stor familj som hanterar vardagen så bra som dom gör det.
  Jag vill hemskt gärna se familjen med i nästa säsong också.

 58. Veronica

  Stort grattis till er båda!

  Tycker ni är starka och verkar vara underbara föräldrar. Har *bara* två egna barn och önskar ibland att jag hade fler men andra dagar är jag väldigt nöjd 🙂

  Önskar er alla lycka och välgång!

  Kram och fortsätt vara stolt över den du är Mirka.

 59. Enköpingsbo

  Jag kan inte låta bli att bli så besviken och rent sagt förbannad på alla trångsynta människor som bara måste göra sig hörda. Varför inte bara vara glad åt en medmänniskas lycka och låta det vara så? Kom inte med dumma kommentarer som att “barnen får inte vara yngst”. Bullshit!! jag är yngst i en skara på fyra, och så långt bak jag kan minnas har jag alltid velat ha ett småsyskon. Jag tror inte Älva kommer gräva ner sig i sorg för att hon fick vara yngst i “bara” elva månader. Barn tänker inte så. Tråkiga, trista, tunnelseende vuxna tänker så. Skärp er! Givetvis ska man ha rätt att tycka saker, men ibland tror jag det är lika viktigt att bara säga grattis eller hålla käft. Alla vill vi olika saker med våra liv. Det finns inget rätt eller fel.
  Nåväl, grattis Mirka och Peter och välkomna till Enköping, även om jag är ett år sen 🙂

 60. Johanna

  Vad kul med en liten till!!! Stort Grattis till dig och familjen!! Skäms på er, ni som kommer med otrevliga kommentarer.Ni har ingen rätt att lägga er i hur många barn Mirka och Peter vill ha eller hur de ska leva. Har ni inget eget liv än att sitta och klanka ner på Mirka. Eller kanske är ni avundsjuka!?

 61. Kim

  Grattis till Tolvan!
  Ni är grymma. Jag fattar inte att ni orkar men de är det som gör er så speciella 🙂

  KRAM Kim med familj

 62. Camilla

  Ett stort grattis 🙂 jag beundrar dig och din familj. 🙂 tycker det är helt otroligt att ni hinner med allt, skulle också vilja ha många barn, men vet att jag skulle nog inte orka. Har 2 nu, men lär bli några fler. dock inte 12 :p ska bli jätte skoj att följa denna graviditet. Grattis igen 🙂

 63. Soffi

  Oj, vad ledsen jag blir över att läsa alla dömande och hårda kommentarer 🙁 Visst har Mirka en öppen blogg, men ger det er rätten att säga precis vad som helst till henne? Skulle ni säga samma saker ansikte mot ansikte över en fika?
  Jag har “bara” tre barn och tycker det är tufft, men bara för det kan jag inte säga att Mirka och Peter aldrig skulle klara 12! Vi har alla olika förutsättningar, gåvor och omständigheter. Mirka och Peter verkar vara gjorda för att ha många barn, jag är djupt imponerad.
  Kramar från Finland till dig Mirka och ett stort GRATTIS!!

 64. Madde Eriksson

  Grattis till er underbara familj!! Så underbar tid ni har framför er.

  Eva o andra som inte ens har ett uns positivitet inom er i kommentarerna, att ni inte skäms!!
  En familj är en familj oavsett hur den sen är utformad,människor som bara måste häva ur sig skit för att medmänniskor är lyckliga och trygga i sin egna familjer är oftast inte såå lyckliga själva utan måste hävda sig för att växa. Det är tragiskt men så genomskinligt och vanligt.

  Härligt Mirka att skiten i kommentarerna rinner av dig, det är så vi bäst tar hand om oss ;)Kram!

 65. kikki

  Jag tror säkert att Peter o Mirka är bra människor och att dom tar väl hand om sin barnaskara, samtidigt vill jag ge en eloge till Mirka som tagit beslut om sterilisering. Det finns så klart en psykologisk orsak till att man inte kan hejda sig utan planerar ett nytt barn när man redan har ett spädbarn. Det finns kvinnor som får kickar av att vara gravida och föda barn, till slut inser man nog att taket är nått och då är en sterilisering det enda rätta. Jag älskar katter och har två, en del har trettio katter varför? jo för det ger en kick att hämta hem en ny,det kan vara samma fenomen, och jodå vi har barn men vi nöjde oss med tre, så det handlar inte om avund, men så klart ligger det mer bakom än att man älskar barn. Hoppas dom kan få någon form av hjälp hemma första tiden det är inte vettigt för en ensam människa att ta hand om så många barn ensam på dagarna. Ja! så tycker och tänker jag o luften är ju fri eller?

 66. Kerstin

  Men det är väl så här. För att man vill en sak så kan man ju inte alltid ge hän sina känslor, vi är ju vuxna individer. Lilla Älva är ju så liten likaså även de andra små. Varför kan man inte njuta lite i stället, du har ju varit sliten och trött enligt egen utsago, klart som sjutton som du kämpar på. Men livet skall väl inte bara kämpas vi skall väl njuta lite oxå av dina andra goa barn som behöver en pigg mamma.

 67. Hanna

  Tänk när hela bunten ska passera tonåren och kräver så in i helvetes mycket uppmärksamhet! Hur hinner man ge VARJE individ så mycket uppmärksamhet osv ett barn/tonåring behöver? Och när de flyttar hemifrån osv, hur ska man hinna ha kontakt med 15 (!) barn som även då behöver sina föräldrars stöd?! De kommer ju bli innåtvända stackarna…
  Ni påminner ju mer om ett barnhem eller liknande… typ som en skock djur man vallar runt på utan att se varje barn som en enskild individ. Varför!?

 68. Eva

  Hoppas verkligen inte ni får vara med i Familjen ANnorlunda nästa säsong ni passar bättre i ett program som heter Outsiders.

  1. Karolina

   Det är sorgligt Eva att du lägger sååå mycket energi på att skriva så mycket elakt till någon som är jätteglad över sin graviditet!

   1. Cornelia E.H

    Herregud Eva varför skriver du sådär jag vill så gärna att de ska vara med i Familjen Annorlunda!

  2. Malin

   Eva,Eva, Eva…….vilken bitter kvinna du är!!! Fy sjutton!!!!
   Min son gick på samma dagis som Victor ( när dom bodde i Märsta ), flera av de andra barnen gick även dom där och en mer lugn och harmonisk familj får man leta efter!!!

   Och självklart ett STORT GRATTIS till lilla 12:an 🙂

   Kram / Malin

 69. Pernilla

  Grattis! Jag beundrar er alla som har fler än ett barn med samma kille/man. Själv blev jag ensam då vår baby var 11 månader, trots att babyn var planerad och efterlängtad av båda föräldrar. Det blir inte alltid som man drömmer och önskar, tyvärr

 70. Kerstin

  Varför väljer en familj att skaffa barn på det här sättet man planerar nästa barn innan det
  nyfödda är döpt.
  Nu är alltså tolvan på väg och Mirka jag råder dig att sterilisera dig direkt efter nästa barn
  annars kommer säkert nr 13 vara på väg sommaren 2013. Jag tror nog inte att detta är ditt sista
  barn.
  Du gör ju stora pengar på din blogg och ju större familj desto mer

  1. Camilla

   Om dom skaffar 12 eller flera så är de väll upp till dom eller har jag fel…
   Tycker de är otroligt häfftiga att de finns familjer som skaffar flera barn än medeltalet är!
   Och sterilisera är väl ändå något som ingen utomstående kan råda till,eller känn du Mirka & Peter?!..

 71. annika

  Grattis till hela underbara familjen;)Ni är en sån fin familj. Mirka: du har så rätt..det spelar ingen roll hur många barn man har..sj har jag tre små troll och jag är lika sliten ändå*s*..;) Kramar till er.

 72. Tina mamma till tre

  Jag undrar verkligen om dom som klankar på Mirka faktiskt läser hennes blogg… Så dumma frågor och påståenden som det har skrivits här så man blir helt paff. Sitter vuxna människor och skriver som små barn. Nej tänk nu efter lite före ni skriver. En så fin familj får man nog leta efter! Kanske Mirka kan ordna en träff så att ni kan få komma och säga rakt ut vad ni känner? Man ska ALDRIG skriva något man inte kan säga till en person IRL!

  Och GRATTIS till lilla tolvan! 🙂

 73. Mona-Lisa i Finland

  Ni är tuffa! Önskar er all lycka. Jag hoppas att det blir en ny säsong av Familjen annorlunda och att vi får följa tolvans födelse.

  Det blir Peters 15de barn visst? Det kanske står i tidigare kommentarer, men jag kan inte börja läsa alla 300 inlägg nu.

 74. Eva

  Men en sak är väl iaf helt säker. VAd har du för möjligheter till tid+stöd av olika slag till 12 barn helt omöjligt. Tänk tex att Daniel i Gbg vill ha Peters hjälp med något flytt eller vad sjutton som helst kan han åka iväg en helg då? Det är väl så folk menar när de skriver att andra är elaka för att man kanske tycker att det är helt fel att skaffa så många barn. Man kanske tycker att man helt skall skita i vad andra ha för sig, men nu är det ju så att bloggen söker läsare och här är vi och alla tycker inte lika om allt.

 75. Carola Nyström

  GRATTIS! Vad spännande, känns som om det blir två 😛 ♥♥♥ All lycka till er, så glad för er skull. ÄVEN fast jag själv bara fick ett barn, men ett mirakelbarn, då jag inte kunde få fler! Kram på er alla

 76. Marie

  Hej!

  Grattis till er!

  Jag vet inte hur ni orkar:D:D speciallt hur kropp orkar och för mig är det lite “galen”, eftersom jag kan aldrig tänka på att ha så många barn, två räcker med oss:D Väntar just nu andra barn, men jag tycker att ni trivs att ha stora familj och tills ni är glada och nöjda har inga andra person rätt kritisera. Samtidigt är det roligt med många barn speciellt med bebisarna:)

  Kramis
  Marie från Märsta

 77. Maria

  Hej Mirka och Peter !
  Vet inte hur jag ska få till detta ! MEN kan inte människor skita i HUR NI vill leva erat liv. Till alla Er som har så många kloka råd om hur man ska leva. SKRIV EN BOK !
  Jag tycke att alla har vi rätt at leva som vi vill. Jag har vänner som har flera barn och tycker att de är mer närvarande än de med ett barn. Men vem är jag! Varför ska jag tycka så mycket. Nä jag lever mitt liv och låter alla andra leva sina liv själva. Och barn vet vem ens mamma och pappa är oavset ålder. Om gubbar på 60+ kan skaffa barn med en thai brud så kan ju ni som är en tajt familj skaffa hur många barn ni vill. Jag fattar inte vilken energi vissa har i att tycka så negativt om er men tur är så är de flesta positiva. Jag önskar jag fått fler barn men är glad att jag fick en tjej som nu är 26. / Kram till den fina familjen och hoppas ni får en kanon sommar. Och jag anmäler mig som barnvakt 😉

 78. Hanna

  Kaikki nuo idiootit kommentit ovat vain ruottalaisten kuuluisaa kateellisuutta;) aivan mahtava uutinen,pidä itsestäsi huolta ja nauti viimeisestä raskaudestasi,minulta ainakin hautun nosto sulle oispa maailmassa enemmän sinun kaltaisia ihmisiä ja äitejä,itelläkun meinaa hermot mennä kahdenkin kanssa:D ONNEA!!

 79. Catarina

  Ja VAD säger man ??? Många kommentarer gör mig verkligen förvånad!!!

  TILL ER finns det inte mycket mer att säga än GRATTIS verligen kul och lycka till!!
  Hoppas verkligen ni är lyckliga och glada och inte tänker för mycket på vissa kommentarer.
  DETTA är helt upp till er ju och en annan kan bara gratulera om ni väjer en 12:a *L*

  Superkul o kram

 80. Eva

  Jag hoppas det blir minst trillingar då blir det så käckt med blöjbyten för då kan du lära Elvan att byta på tolvan och trettona och fjortis.

  1. Camilla

   Vilken barnslig kommentar…
   Om de stör dej så oerhört mycket att dom skaffar många barn,strunta i att läsa Mirkass blogg!!!
   Eller e de ren avensjuka som speglas sej i din kommentar???
   Lider med människor som int kan glädjas åt anndras lycka!!!

  2. Mona Rönningen

   Du verkar vara en synnerligen bitter figur! Varför är du över huvud taget inne på denna blogg när du är så hatfylld! Du dränker forumet med din spya på alllsköns platser!

 81. Annica

  Måste tillägga här, till er alla som hackar på mirka,
  Jag känner familjen och dom är UNDERBARA, har UNDERBARA barn som är väldigtfint uppfostrade, det är helt normala barn som får precis vad dom behöver och lite till, tycker att dom är en underbar familj, och om nån klarar av tolv barn så är det Mirka och Peter!
  Finns MYCKET kärlek i den familjen!

 82. Tove Kathrine

  Hei Mirka!
  Gratulerer så mye med nummer 12 i magen! Hvert barn er et underverk, og man skal være glad og takknemlig for alle man får:-) Det er mange dumme kommentarer her inne, men jeg håper og tror at du ikke vil la dem såre deg! Sjalusi er nok et skandinavisk fenomen… Lykke til med svangerskapet:-)
  Klemmer fra Tove i Norge

 83. Malin

  Grattis,, en ny människa är alltid glädje!!!
  Då kommer vi att bära samtidigt, men ni har säkert planerat lite bättre än oss 🙂
  bf 28/12 då vi redan fått en dotter 2010.

 84. Kim

  Grattis Grattis!! 😉

  Hoppas på en fin och ej komplerserad Grav för dej… 🙂

  Tolvan låter bra.

  Kram

 85. Åsa

  Först tränar du som en häst efter Älvan och når din idealvikt och sen går du o blir gravid IGEN. man KAN älska utan att bli gravid om du inte visste?

 86. Pia

  Men att folk orkat bry sig om andras liv !!!
  Jag tycker iallafall att det är en gåva att
  kunna ha möjligheten att skaffa barn !!
  Sen att man väljer att ha flera barn är väll
  ändå upp till var och en !!!
  Jag önskar er all lycka !!

 87. Åsa

  OJ, du hann väl inte mer än innanför dörrarna efter BB med Älvan förräns han la dig på rygg. Att finnar k*****r som kaniner vet ju alla men det här tar nog priset. Herrejösses!

  1. Finne

   Finnar kanske k*****r som kaniner är nog inget mot när svenskar är ute på krogarna och sliskar runt för att hitta sig ett engångsligg.

   1. elin

    ha ha ja du tänk om du fick ligga lite så kanske du inte var så bitter …
    min man gjorde lika som Peter , jag vart gravid ca 1,5 månad efter frölossningen och lillebror kika ut när storasyster var 10 månader och tre veckor.
    du vet man kan ha ett barn och inte ta hand om det alls, och så kan man ha 10 och göra ett hästjobb …

 88. Ella

  Tycker denna diskutionen är rent av sagt löjlig, låt dem glädjas eller hur? de är deras val och deras barn verkar inte fara illa, snarare tvärtom dem verkar ha mkt kärlek och omsorg i sin familj, jag hade gärna vart en medlem av den familjen.
  Och de här med åldern, lägg ner? så länge dem orkar så !
  Mina föräldrar fick mig när dem var 20 resp 21, jag fick en bror två år senare och mina föräldrars äktenskap fungerade aldrig riktigt, dem höll ihop för vår skull i ca 10 år och nu är jag själv 24, min bror 22 och vi har två underbara småsystrar på pappas sida som är 8 resp 6 år och min pappa är 46 iår.. han är en superpappa fast han är närmare 50 han gör mer med småtjejerna än vad han ngnsin gjorde med oss när vi var så små.. så nej åldern spelar ingen roll? man kan vara en jävligt bra pappa fast man närmar sig 50 och fortf var sund och aktiv och göra saker med sina barn medans omogna 20- 30 åriga (män?)och (kvinnor?) heller lämnar bort sina barn jämt och ständigt för att dem ska festa hur bra har barnen det då?
  Denna diskutionen gör mig trött i huvudet !!
  Jag älskar din familj Mirka!! Skaffa hur många barn ni vill!!:D och GRATTIS till 12:an:)

 89. Mamman mitt i kaoset

  Stort Grattis Mirka och Peter. 🙂 Lite lätt avundsjuk blir man ju som fick stanna vid fyra. Annars hade vi nog blivit en “familjen Annorlunda” här med. 😉

  Hoppas du får må bra under graviditeten. Blir spänande att följa dej/er på håll igen. 🙂

  Kram Sofia

 90. Malin Östlund

  Stort Grattis till er! tycker detta är helt fantastiskt och de som tycker något annat kan lika gärna skippa att skriva något här överhuvudtaget! Ni har bjudit på er själva genom tv inför hela svenska folket och det finns väl inget som visar något annat än att ni älskar era barn otroligt mycket. Folk är så jävla dömande. Jag är glad för er skull och jag kommer följa dig genom detta med och hoppas ni är med i familjen annorlunda om det blir en ny säsong igen 🙂 KRAM!

 91. 5 - barnsmamman Amy

  Grattis till ditt tolfte barn
  Ni kommer säkert hålla på tills du inte kan få flera barn
  Lycka till
  Kram

 92. Ann-Catrin

  Hej Mirka!
  Grattis till 12:an, ni är fan helt otroliga, är inte avundsjuk alls men du ser så jävla pigg och allert ut. MEN jag tänkte på dej idag när jag skrev in mina 18-åringar på bilskolan….ett råd börja spara. Sköt om dej och ALLA dina fina barn + Peter som blir en gammal pappa enl andra…..
  Kram

 93. ellinor

  hur många ska du ha. jösses. om det blir en flicka döp den till elina och om det blir en pojke rasmus

 94. Stina E

  tror inte foster i magen kan läsa!! Det hela är ett spektakel och jippo. Peter har du ingen sans och balans alls??

 95. Cornelia E.H

  Åååh gud vad kul!! GRATTIS! Jag är tänkt tänk om Mirka och Peter skulle få ett tolfte barn det skulle vara helt fantastiskt och nu har det blivit så!:) Själv är jag 12 år och har en mamma som är 50 år jag tycker inte alls att det är alldeles försent för Peter att bli pappa till ett till barn han är ju 48! Jag håller verkligen med Mammamia. Stort lycka till i graviditeten Mirka! Kram! 🙂

 96. MS

  Hej och Grattis! Har varit en tyst läsare till nu, man måste ju få gratulera 🙂
  Blir samtidigt så chockad över dessa kommentarer… Jag är själv 23 och är beräknad att få vårat fjärde barn om en månad och våra barn vi har nu är 5, 3 och 2. Jag och min sambo är jätte lyckliga med att få dom tätt, dom leker såå fint tillsammans och man får gärna vara med 😉 Men får ofta kommentarer ute på stan tex “men guuud hur orkar du?” Det jag vill få fram NÄR ÄR DEN “PERFEKTA” ÅLDERN MED ATT FÅ BARN?! Finns det nån hemlig text någonstans där det står hur gammal du ska vara för att få barn, för att du ska vara den perfekta föräldern? Det är ju upp till var och en när det passar för dom. TÄNK på dom tokar som får barn som ABSOLUT inte ska ha barn, det finns hur mycket hemskheter där ute som folk gör med sina barn. Varför vara “elaka” mot den här familjen där man kan läsa och se att dom har det jätte bra och trivs som dom har det! Gratta dom och var lyckliga för deras skull! 😀

  1. Sofie

   Håller med! När ska man skaffa barn och hur många “får” man ha innan det enligt vissa “spårar ur”..? Jag och min man har själv 5 underbara ungar, och e’ inte alls främmande för fler. Vissa vill inte ha barn överhuvudtaget. E’ det oxå ett “brott”..? Nä, det e’ bara vi själva som kan bestämma när, hur och hur många.

 97. Marlene

  Guuud vad ni är duktiga som orkar med! Jag har själv 2 barn och hoppas att maken går med på 2 till 😉 Själv skulle jag aldrig skaffa så många barn och jag förstår verkligen inte varför man vill gå så långt heller, MEN, man behöver ju inte förstå allt 😉 Jag kan tänka “GALET” samtidigt som jag känner ett stort GRATTIS till er! 🙂 Tycker det är så himla roligt att följa med i er vardag här på bloggen. Hoppas du får må bra nu under graviditeten! Kram

    1. Cornelia E.H

     Jaa jag hejar på dig ge inte upp med att sluta röka du är en stark kvinna så jag vet att du klarar det här heja heja!! 🙂

   1. Jenny 3-barnsmamma

    Min sambo slutade röka med hjälp av ett receptbelagt preparat som heter Champix. Nu får man iofs inte använda det när man är gravid. Men ett tips att kolla upp för andra som vill sluta röka men tidigare misslyckats. Fungerade otroligt bra för min sambo som var en inbiten storrökare, varit rökfri i ca 2.5 år nu 🙂

    Lycka till med att sluta röka Mirka! Det fixar du! 😀

 98. Marita Andersson

  Sluta och gnäll på Mirka och hennes familj,,,,Jag har fått lära mig ett ordspråk som jag tycker passar alldels perfekt i detta sammanhang! SKÖT DIG SJÄLV & SKIT I ANDRA!!!!
  Lycka Till hela familjen Norrström – hoppas verkligen det blir en ny säsong av familjen Annorlunda – så jätteroligt att följa Er. Känn er stolta över så fina och väluppfostrade barn!

 99. kikki

  Man får ju va glad för att inte dagis tillåter den mängden småbarn på en vårdare. Tänker också på den dagen då alla små plötsligt blir tjuriga bäsiga tonåringar, det är minsann ingen lek, är glad att vi bara hade en i taget, det är en jobbig tid för både föräldrar och barn. Det är ju inte heller så att folk blir piggare med åren, vet ingen ålder på Mirka, men Peter blir ju mellan 60-65 med en hel drös tonåringar. Kan också tycka det är synd att inte Mirka låter kroppen återhämta sig lite längre mellan varven, hoppas det går bra den gången också. Peter verkar ju vara en underbar pappa o man som säkert avlastar Mirka så mycket han kan. Grattis nu o lycka till i framtiden.

 100. Jenza -mamma till 2 busfrön

  Stort GRATTIS!!

  Vad roligt =D Spelar nog ingen roll hur många gånger man får det där plusset
  varje gång är lika underbar och det blir fjärilar i magen =)

  Vi har två små älsklingar och hoppas på att kunna få en till om min kropp bara vill eftersom
  att nr2 tog över 4år att bli med <3

  Grattis igen och lycka till med hela familjen <3

 101. Anna

  Hejsan!
  Jag har redan kommenterat och gratulerat, men ville bara skriva några saker till. Jag tycker att man ska få kunna skriva både negativa och positiva inlägg, men man ska verkligen tänka på hur man formulerar sig för det är många hårda ord här. Det är ju fantastiskt att ett nytt litet knyte håller på att bakas och att han/hon är så planerad och välkommen. De negativa kommentarerna borde skrivas någon annanstans för den här graviditeten är ju planerad och efterlängtad. Jag märker själv att uppståndelsen vid första jämfört med andra graviditeten inte alls är lika stor, men man som förälder är ju lika lycklig. Vi tänker oss tre barn och då kanske lite tråkiga kommentarer börjar komma om vi nu skulle bli gravida en tredje gång. Min pappa var 37 år när jag föddes. När jag var yngre skämdes jag över att han var så gammal. Då ver det mer “inne” med unga föräldrar. Nu tänker jag mest att jag vill vara med mina barn så länge som möjligt och därför vill jag inte vara för gammal. För även om vi blir äldre och äldre och många av våra barn kommer kunna fira sin 100-årsdag finns det ju inga garantier på hur gamla vi blir. Det är en stor sorg för mig att jag inte kan vara med mina barn hela deras liv. Min man blir 36 i år och jag önskar att vi hade träffats tidigare och fått barn när vi var yngre för att öka chanserna att kunna följa dem så länge som möjligt. Det här med 12:e graviditeten kommer definitivt locka fler läsare så Mirka får nog sin pension att gå ihop =) Kanske ett litet PR-jippo?? =) Hur som helst, Grattis till er graviditet Mirka och Peter. Det är fantastiskt med efterlängtade barn!

 102. Martina - mamma till Novalee

  Stort grattis till er och lycka till!!
  Jösses ett tolfte barn, jag som är trött på min andra graviditet och känner nog att det räcker med dessa två vi snart kommer att ha ^^ 😀

  Iaf all lycka till er 🙂
  Kram

 103. Ärligt

  Alla ni där ute som verkar tro att man ska lägga sig ner och dö för att man blir 40 ge er!
  Dom som ofta klagar på gamla föräldrar har ofta föräldrar som är tråkig och gamla i sättet.
  Peter ser ju fan bättre ut än många yngre och sist jag kolla verkar han göra jävligt mycket mer med sina barn än många andra pappor!
  Sen 11 barn eller inte så är dom inte mer än människor och ska dom inte ha rätten att vara trötta någon gång ibland bara för att dom syns på tv?
  Och ni som klagar på att man ska betala och leva på skatten, ni är bara bittra över att behöva betala.
  Jag betalar hellre skatt för att hjälpa familjer barn vuxna och äldre och dom som behöver stöd och hjälp än nått annat,
  då vet man iaf att den gör nytta.

  Ni som säger att dom inte har ensam tid för alla barnen så tycker jag det är barnsligt har ni sett någon av ungarna sitta ledsna ensamma i ett hörn?
  Ingen av ungarna verkar då lida av sina syskon och jag som är 1 av 5 syskon skulle aldrig vilja växa upp utan och det finns sp mycket kärlek och värme gemenskap som ingen egen tid skulle få mig att byta!

  11 barn åh det är så elakt och själviskt! Mot vem Mirka och Peter verkar lyckliga!
  ungarna verkar inte må dåligt över sina syskon utan snarare tvärt om!
  Enda anledningen till att det är elakt och själviskt är att det inte råkar passa in i eran livs syn om hur saker ska vara och fungera.

  Vakna dom har 11 ungar som är mer väluppfostrade och lydiga än hälften av alla andra ungar där ute!

  Sen alla ni där ute som tror att dom knullar hela tiden jag har 3 ungar på 3 år och det är precis det antalet jag och min sambo legat med varandra!! Som sagt dom Har 11 ungar dom har lite viktigare saker att göra än att leka kaniner i tvättstugan!

  Jag vill själv inte ha 12 barn men sist jag kolla var det inte ni eller jag som skulle ha barn utan Mirka och Peter!
  Mycket kan man säga men att dom skulle vara dåliga föräldrar eller själviska passar inte in!
  Eller ja skulle jag göra samma jobb och vara lika lycklig och duktiga som don är skulle jag fan 12 jag med.

  1. Nallim

   Ärligt,Sex 3 gånger på 3 år????? En gång för varje barn, ja vad ska man säga. Knulla som kaniner är precis vad man vill göra när man älskar varandra. Med skydd om man inte vill bli gravid eller utan om man vill. Jag lägger ingen värdering i att Peter och Mirka skaffar barn nummer 12, det är deras liv och ska leva det precis som de känner för. Reagerade mer på din kommentar som går ut på att man bara ska leva för barnen och inte ha nåt samliv i min värld går det inte ihop, dömt att misslyckas. Kanske du skaffa ett barn till så du får uppleva den härliga känslan att älska igen.

   Kram påre

 104. Sara

  Grattis mirka beundrar att du orkar har själv 1 och bara det e tufft nog.. Men ni verkar vara en underbar familj 🙂

 105. Jennie

  Hahaha jag är i chocktillstånd! Och samtidigt tycker jag det är SÅ himla roligt och vill gratulera er!
  Jag skulle aldrig någonsin orka/vilja ha så många barn (har tre och kommer garanterat att bli sugen på någon liten till om några år, men inte tolv! :-)) Men just därför så ÄLSKAR jag att läsa om hur det är för dig, för er med er stora familj. Jag är så fascinerad och tycker att det är så roligt att följa er.
  Grattis grattis och hoppas att allt går finfint!
  Många kramar
  Jennie

 106. Jenny

  Jag har följt er från säsong 1 och Jag tycker ni verkar helt underbara och alla ungar likaså!
  Och jag är mäkta imponerad av er kärlek glädje och styrka.
  Gör jag hälften så bra jobb med mina tre troll ungar som ni gör med era är jag nöjd;)
  Jag säger bara Grattis till hela familjen för den blivande familje medlemmen!!

 107. Anne

  Är du gravid igen??? Hur hinner du med alla dina barn? Hur har ni råd? Hoppas inte de äldre barnen måsta hjälpa till och ta hand om de yngre utan att de får chans att ha sin egna intressen och leka med sina kompisar eller bara vara för sig själva.
  Varför valde ni att skaffa ytterligare en till? Hur många skall ni ha?

 108. Caroline

  Pjuu.. Vet inte vad jag ska säga! Grattis.. Men samtidigt känner jag som många andra som kommenterat.. Vissa säger att de handlar om avundsjuka när man kritiserar er.. Jag är aboslut inte avundsjuk.. Tycker mer synd om era barn och kommande barnet.. Känner ni inte att ni vill lägga tid och menar till de barn ni redan har? Någon gång måste man säga stopp tänker jag.. Ni vill väl vara pigga och glada under barnens uppväxt.. Jag tänker på Älva tex.. Peter kommer vara 60 år när hon är typ 20.. Och när barnen flytttat hemifrån kan du och Peter bara njuta av varandra och resa.. Jag tycker att eran familj är fantastisk och jag älskar din blogg.. Samtidigt blir jag provicerad när ni skaffar barn på barn på barn.. Alla får självklart göra som man vill.. Men jag bara undrar, när är ni nöjda? Peter skulle ju kunna vara morfar/farfar till era yngsta barn..

  1. Matilda

   Bara undrar varför alla är så oroliga över deras ålder? Min lillasyster är nu 22 och pappa 66, hm… i princip samma ålderskillnad.
   Dessutom även om man tycker att alla över 60 är gamla eller att 70 åringar är gamla gubbar.
   Jag kommer DEFINITIVT ALDRIG att kalla min pappa någonsin för gubbe, även om han skulle få fylla 100 en vacker dag.

 109. Meekatt

  ÅH!! GRATTIS VÄNNEN!!! Vad underbart!!!!! Grattis till hela familjen!

  Förlåt men jag måste bara kommentera “farmors” inlägg här uppe…

  “Barnen kommer tro att peter är morfar eller farfar och inte pappa.” – Hahaha! Jätteroligt! Så om man har en väldigt ung pappa…så kan barnen råka tro att det är deras bror? Mina barn har en ful och trött mamma…de kanske tror att jag är en idiot? Allvarligt talat farmor lilla – det där var ju inte elakt…bara korkat. Min pappa fick 2 barn när han var över 50 och tänk…mina syskon kallar inte honom för morfar. Men jag är 16 år äldre än min lillebror. Han kanske tror att jag är hans mamma?! Hjälp…måste ta ett snack med honom om det där! 😉

  “Peter verkar för snäll och inte min typ av man” – Fan. Vad ledsen han kommer bli. Man vill ju inte ha en snäll man…nej usch! 😉

  Kram på dig fina Mirka! Hoppas du får må bra och njuta av graviditeten! Och snälla – smitta mig med lite tålamod och energi!! <3

  Kram Meekatt

  1. 5-barnsmamman

   hahaha älskar din kommentar hahaha.
   Jag fick min 5a när jag var 44 och min man var 43 och själv har jag en syrra som är 15 år yngre, en brorsa som är 18 och yngre och en brorsa som är 21 år yngre….snacka om “hemskt”. Vi borde säljas till Skansen 🙂

  2. AnnaHjort

   Hade det funnits en Gilla-knapp hade jag tryckt på den för denna kommenteren :-). Så himla bra!!

 110. Linda Hedenfors

  Grattis!

  Gillar din blogg.

  KUL OM DU BERÄTTAR LITE OM HUR DU TÄNKER SOM BLIVANDE 12 BARNS MAMMA!

  Lycka till! Linda

 111. Carola

  Grattis till tolva=) och vem vet det kanske är en tretton där inne också;)i så fall grattis till den också. Hoppas allt går bra.
  Kramis

 112. anna

  Har ni funderat över att ni kanske får ett annorlunda barn? Hur 17 ska ni fixa 11 ungar + en ev handikappad? Tycker att barnen växer upp som på ett barnhem faktiskt merän ett lugnt familjehem när det är så många…. Hinner ni ens prata om dagen som gått med alla??

  1. J

   Jag är en del av en 12-syskonskara (äldsta 23, jag 22, yngsta nyss fyllda 1), där den yngsta har downs syndrom. Och vet du vad? Det är faktiskt inte världens undergång! Snarare är det en stor rikedom, i synnerhet för minstingen som har en stor skara äldre syskon som bidrar, stöder, älskar, hjälper, tar hand om och finns till. Precis på samma sätt som jag skyddar alla mina andra småsyskon. För det är det syskon gör.

   Klart att ett barn med specialbehov alltid tillägger det där lilla extra momentet i vardagen, men med lite planering är det faktiskt inga problem. Åtminstone har det inte varit det för oss, och jag har svårt att föreställa mig att en familj som Mirkas skulle ha det heller.

 113. Minna från Åland

  Stort GRATTIS till er och det tolfte miraklet!
  Hoppas att du får må bra under graviditeten 🙂

  (Själv är jag i vecka 18 och väntar mitt andra barn)

  Kram

 114. Ester

  I feel sick to my stomach. Hoppas dock för dina barns skull att de inte blir några komplikationer med den nya bebisen. Riskerna ökar markant vid 40 års ålder och dessutom röker du.. Älva är bara 6 månader gammal, tror du verkligen att din kropp klarar av ännu en graviditet så här tätt?

    1. Sanna

     Jag har två barn med endast 11 mån emellan. O det har gått jätte bra! Kroppen klarar det! (nu har jag ju inte fått lika många barn som Mirka då så såklart det är skillnad)Barnmorskan sa oxå att våra kroppar är gjorda för att klara det. Men självklart är det ju skilland på hur många barn man fått o hur förlossningen gått… Tror man vet o känner bärt själv vad ens kropp klarar av 🙂

 115. Sarasa

  Stort GRATTIS!
  Ser fram emot att få följa dig på bloggen även denna graviditet:)
  Hoppas du inte tar åt dig av de tråkiga kommentarerna nedan! Du verkar vara en stark kvinna och fantastisk mamma och jag är glad att du vill dela med dig av det till oss!

 116. Ulrika

  Äntligen hittade jag in till din blogg Mirka. Har läst Carolas blogg (familjen Annorlunda) ett bra tag och tänkt att jag skulle leta upp din med, men så har det inte blivit av.

  Vilket roligt besked jag möttes av. 12:an på gång!! Grattis! Och folk tycker jag har många barn, men de är ju bara fyra stycken 😉 Beundrar dig som orkar.

  Till alla er som förfasar er över detta. Sluta!! Läs någon annan blogg. Kanske en där föräldrarna är mellan 25-30 år och bara har ett barn, eller så, om ni mår så dåligt av detta. Alla gör vi våra val i livet och lever på vårt vis. Mirka och Peter väljer att ha många barn och gör det med den äran. Även om jag vet att de visar långt ifrån allt i programmet Familjen Annorlunda så måste jag säga att Mirka och Peter och deras barn verkar ha jordens normalaste familjeliv och barnen verkar ha det väldigt bra och vara harmoniska och trygga.
  Själv sörjer jag lite att det inte kommer bli fler barn i min familj eftersom min kropp inte orkar med fler graviditeter pga ledgångsreumatism. Minstingen fyller snart ett år, och det gör lite ont i mig att detta är sista bebisåret i mitt liv (samtidigt som det är rätt skönt också ;))
  Igen: Stort grattis till dig och familjen, Mirka! och lycka till under graviditeten. Kram

 117. linda

  Hej och grattis. Jag lägger ingen värdering i hur många barn andra vill ha men jag är väldigt intresserad av hur du/ni resonerar kring det eftersom det är så väldigt annorlunda hur jag själv tänker. Tänker du aldrig på risker både för egen del och barnets? Jag hade tyckt det varit intressant om du hade berättat lite kring hur du resonerar kring antalet barn för jag tänker att meningen med livet och att barn är det bästa som finns knappast sitter i antalet barn för det kan du faktiskt få ut via färre barn också??Eller att stor familj är mysigt och berikande, det är det faktiskt vid 5 barn också. Eller att fler barn ger mer kärlek, jag tror tillgången till kärlek vid färre barn blir större per varje barn så summan blir densamma o s v. Kram fr nyfiken

 118. Erica

  Stort grattis till plusset!!!! Hoppas allt går bra. 🙂
  Är faktiskt lite avis då jag själv längtar efter en liten 4:e bebis.
  /Erica.

 119. Tiina i L-A

  Grattis.
  Förstår inte varför folk måste klaga och hacka på er gällande antal barn. Jag har en kompis som har 16 syskon (alla har samma föräldrar) och ingen av demhar mått dåligt bara för att de har så många syskon, snarare tvärtom.
  Önskar er all lycka med nästa guldklimp <3

 120. Lisa

  Grattis 😀
  tycker att det är lite roligt att läsa vad alla skriver, många starka åsikter som gäller hur många barn man bör ha osv.. Antar att alla har rätt till sin egna åsikt, hoppas du Mirka inte tar åt dig bara, ni gör det som känns rätt för er!! Önskar er all lycka och ett stort grattis igen!!

 121. evelina

  Först blev jag paff när jag lästa att en till var på G, men sen tänkte jag fy fan vad kul för er ! 😀 Du och din man har världens goaste familj av vad man har sett via tv och här i bloggen, så det ska bli kul att följa er med ytterligare en familjemedlem 🙂

 122. Tessan

  Ett stort grattis till ännu en graviditet! Vad roligt 🙂 Hoppas allt går vägen och att det tittar ut en frisk och kry liten prins/prinsessa. Vad hoppas ni att det blir denna gång?! =)
  Själv har jag en son på 8månader. Det är verkligen både tufft men också förbaskat kul. Drömmer om att få en till, snart. Tyvärr vill sambon att vi väntar ett tag, tills sonen är iaf 2-3år. Lång väntan! Drömmer om att få ett barn tätt 🙂 Får se hur det går med den saken. Roligt för alla som väntar barn, även om avundsjukan suger rejält. Men får njuta av sonen jag har 😀
  Ha en underbar dag. Hälsa familjen! Mvh Tessan

 123. jaana

  Har en annan syn,Min barndomsvän,de va 16barn i familjen,trillingar o tvillingar fanns.En fin kristen familj.De va alltid så mycket kärlek innanför Väggarna när man kom och hälsa på där som barn.Alltid tid för allt.(minns att jag önskade mej oxså så många syskon=)Idag lever vi iett samhälle som vi stressar ihjäl oss.Många familjer prioterar helt galet fel.Inte konstigt att så många barn lider av ohälsa.Ohälsan växer i vårt samhälle snabbast…Barn lider inte av att lära sig hjälpa till i tid.barn lider inte att bli tillsagt osv.De är kärlek.
  Och jag säger bara ett stort grattis åt er <3
  ps nån som fixar de så är de ni..

 124. Helene

  Ja halleda….Ett stort grattis! Jag förstår bara inte hur du hinner med att ge alla tid, eller för den delen orkar….:) har själv “bara” 3 och får inte tiden att räcka till…..Jag är så imponerad av dig Mirka!! Härligt och lycka till med tolvan….!!

 125. Eva

  Det är väl inte konstigt om man reagerar på att en femtioårig “gubbe” får sitt 15:e barn. Man kan tyckas vara den ultimata perfekta familjen men för sjutton man mpåste väl ge sina barn lite tid oxå inte bara köra på i “familje-företaget”, det klart att ni inte kan hinna med läxor och det barnets behov av tid och stöd. Det finns inga möjligheter. Jag tycker det är förbaskat ego.

  1. Karolina

   Jo, Eva det är konstigt! För VAD har DU med det att göra??? Inte ett skit för att uttrycka mig milt!!! Sköt ditt och strunta i hur andra vill leva sitt liv!!! Alla dessa elaka kommentarer om deras efterlängtade barn säger ju en del om de som lämnar kommentaren!!! Är det något som är förbaskat ego så är det föräldrar som får barn som sedan sätter deras ettåring på dagis det första de gör för att båda ska kunna jobba heltid, för att tjäna mycket pengar. Umgås med barnet det är ju inte viktigt, egentid och att förverkliga sig själv det är det viktigaste och att tjäna PENGAR. Det är ju absolut viktigast i hela världen enligt sådana som du. Jag är såååååå less på sådana åsikter som du och många andra här har, om du bara visste!!!En dag kommer även ni att vakna upp och förså vad som VERKLIGEN är viktigt här i livet!!!

   1. Kattis

    och vems försvarsadvokat är du? Har inte alla rätt till en åsikt? Om man inte kan tåla ris och ros då ska man nog inte blogga heller.

 126. Karolina

  Varför ska man chockas av att folk gratulerar till barn nr 12??? Att få barn är den största gåvan man kan få!!! Det är ingenting man bara “skaffar”!!! Jag blir riktigt arg över att folk lämnar elaka, dumma kommentarer här när det är så uppenbart att de är överlyckliga över sitt lilla mirakel!!! Om du inte har något snällt att säga så säg inget alls! “”Allt vad du vill att andra ska göra mot dig…” Tänk på det alla som blir helt “chockade”. Jag har själv “bara” fyra barn men får ständigt dessa ifrågasättande kommentarer av folk som inte fattar hur jag orkar. Det jag inte orkar är att höra folks elaka kommentarer. Tänk efter före innan du säger nåt, hur skulle du reagera om folk runtomkring dig ifrågasatte dig hela tiden varför inte du vill ha fler barn än två tex? Varför ifrågasätts inte de föräldrar med bara ett barn lika mycket??? Hur snällt är det mot barnet då, kan man ju tycka!!! Tänk på det alla ni som roar er med att ifrågasätta andra dagarna iända!!!
  Till sist vill jag önska Mirka o Peter lycka till med bebisen :)och ett stoooort grattis!

 127. Marika Ryberg

  Grattis, beundrasnvärt att framförallt din kropp klarar så många graviditeter 🙂 Och jag tycker som så många andra att det är upp till var och en att välja hur många barn man skall ha. Jag tycker också att från det man kan se från tv (vilket jag vet är långt ifrån allt), så fixar ni det galant och verkar vara en mkt harmonisk familj 🙂

 128. Marion Neil

  Jag är också inne på att det är för att slippa arbeta , hjälp Älva blir snart stor och då kan jag inte vara hemma med Föräldrapenning längre. Vad ska jag göra ? Börja jobba ? Nej det vill jag inte – jag vet vi skaffar en bebis till ! Mirka skriver ju själv att bebisen var planerad,varför planerar man ett barn till när man redan har 11 ? Om inte pga praktiska/ekonomiska skäl, eller ovilja att jobba då…

  1. Ina

   Du, hon jobbar nog mer än vad du gör! Föresten så blir man inte rik på föräldrapenning och barnbidrag.

   1. Marion Neil

    Hm… Och du vet ju inte om eller hur mycket jag jobbar…? Eller hur många barn jag har ?
    Har själv “många” barn plus flera bonusbarn.när alla är här är vi 10 pers här hemma.. Både jag och min man jobbar utanför hemmet- så jag vet vilket projekt det är att driva en “storfamilj”. Och väljer därför att inte skaffa fler barn utan istället ta hand om den familj vi har .Har aldrig påstått att man blir rik av fp eller barnbidrag , däremot att hon får ju svårt att vara hemma när fp-dagarna är slut , vad ska de leva av då ? Då måste hon ju börja jobba. Eller leva utan inkomst. Så för att skjuta upp återkomsten till arbetslivet i något år till så väljer man ännu en bebis …. För som någon annan skrev det kan ju inte gärna vara av längtan/saknad efter en bebis som man väljer att skaffa nr 12 när den minsta ännu inte är ett halvår gammal.

    1. Lisbeth

     Det handlar ju fakttiskt bara om prioriteringar.
     Om man väljer att avstå från tv och dator i varje rum, byta bil varje år, utlandssemestrar och märkeskläder kommer man långt. Om man dessutom lagar all mat själv, och skickar med matlåda till jobbet tjänar man in massor av pengar.
     Om man dessutom bor på ett ställe där ett litet hus på 80 kvadrat kostar 3 miljoner, så kan man klara sig på en lön – även med många barn!
     Du jobbar utanför hemmet. Det är ditt val.
     Andra gör andra val. Att inte behöva betala för dagisplats och fritids är också att spara..

  2. Elin

   Hur har ni mage att sitta och spekulera om VARFÖR hon skaffar ett barn till? Att ni kan sitta här och säga att hon inte vill jobba, att hon skaffar fler barn pga av ekonomin osv. Det är så sjukt. Hon vill väl antagligen ha en stor familj och jag ser inget som helst fel i detta ! Dumma människor, gå och dra något gammalt och ruttet över er!

 129. Trillingmamma och sjubarnsmor

  Måste ju säga GRATTIS här också…. även om jag visste ;-). Om det är någon som är ämnad till att ta hand om många barn så är det ni.
  Jag har ju varit med er ett antal gånger hemma hos er och sett det mesta skulle jag tippa på. Sen kan folk tro att de kan utläsa allt via Familjen annorlunda och 15-minuterklipp i elva avsnitt. Grattis till den synska förmågan, men det krävs lite mer för att lära känna personer och för att göra så grova uttalanden som en del gör. Rapar först och tänker sen…. Eller den klassiska svenska avundsjukan.

  Alla kan inte ta hand om många barn men det finns dom få som kan, och ni är en utav dem. I know! Det ska bli jättekul och följa hela den här graviditeten också :-).

  Massor med kramar från heeela familjen Silverlantz

 130. Ulrika mamma till tolv :)

  Grattis Mirka 🙂 snart är du ifatt mig, fick vårat tolfte underverk för en månad sedan.

 131. Lilian

  Chockad över att så många gratulerar till barn nr 12 (el.15)!Men förstår att det väl mest är dom som gillar “storfamiljer” som läser här.De flesta ÖVRIGA tycker bara det är oansvarigt och dumt. Hur mycket ni än orkar IDAG så är ni rätt mycket tröttare redan om några år.Det vet alla som passerat 50-55. Jag är uppvuxen i 8-barnsfamilj,och har själv 3 barn,så jag vet. Nu tänker många att alla är olika. Ja-så är det men jag vet INGEN över 55 som inte säger att allt går långsammare och är mer tröttande..Men att klaga på att Mirka kanske får “försörjas” när hon blir äldre är rätt korkat. Hon bör ju rimligen ha fixat fler skattebetalare än de flesta andra har gjort!

  1. Ida

   Jag tycker att det är helt upp till var och en att själv bestämma hur många barn man vill ha, men folk ska ju alltid ha åsikter om allt. Jag ser själv inget fel i att vilja ha en stor familj, det är ju underbart att ha många barn. Ja det är väl så att många som läser här gillar stora familjer, det är väl lite av grejen att läsa bloggen.

 132. Ninis

  Hej!! Massor med grattis till er! Gud vad roligt! Strunta i alla elaka kommentarer, detta är ert val och ni är fantastiska föräldrar! Tycker det är bra att du ignorerar sådana kommentarer för du har inget som du behöver försvara i ditt/ert beslut.Det är så spännande med bloggen och jag hoppas få se er på tv snart! Själv hade jag också gärna levt det livet ni lever med så många härliga barn.

 133. Stina E

  Det är klart att man reagerar negativt på informationen att man skaffar sig 15 barn. Peter sätter alltså sitt 15:e barn till världen och är snart 50 år. Så otroligt obegåvat och egotrippat. Hela familjen är ju bara ett företag som skall skötas från morgon till kväll. Hur skall man ha tid eller ork pengar till att utveckla sina barn till fritt tänkande med rätt stöd för livets skola. Usch och Fyy vad ego

 134. Annika

  Grattis!

  Måste säga att jag är lite konfunderad dock……varför skaffa barn igen så snabbt?? Du har ju precis fött barn typ….?

  Det hela känns lite stressigt och som att du inte vågar släppa taget om det här med att skaffa barn efter barn.

  Varför skaffa barn så snabbt?? Är du rädd för att börja arbeta igen? Det skulle säkert vara bra för dig!

  Men grattis som sagt…

 135. Lovisa Magnusson

  Många grattis till er!! 🙂 Tack för att vi får följa er familj här på bloggen, jag är inne varje dag och tycker att den är super!! Kram!!

 136. Marina

  Stort Grattis till er allihop va skoj för er!! nu hoppas vi på en bra graviditet för dig och kämpa på!!

  //marina

 137. Lina - Mamma till Ellie och Gravid

  Grattis!! Jag tycker att både du och Peter verkar vara fantastiska människor och fina barn har ni som växer upp med massor av syskon att leka och prata med. Ser fram emot att följa din graviditet och hoppas på att få se er på tv igen ifall det blir en ny säsong av Familjen Annorlunda.

 138. Maria

  Stort Grattis till Er =)
  Du imponerar på mig dagligen, fattar inte att du hinner med allt.
  En mamma som du borde alla ha.
  Lite avis är jag på att du är gravid 😉 Men hoppas på att det händer något här också snart =D
  Stor Kram till ER <3

 139. 4 barnsmamma

  Jätte grattis till både Mirka och Peter, beundrar och ser upp till er ni är super förldrar. Och ni som skriver massa dumt, ni är bara avundsjuka.
  Väntar själv nummer 5 som beräknas komma i jan, vi skulle ha fått en i nov men fick missfall och att vi skulle bli gravida igen så här fort trodde vi inte. Att folk ska ha så mkt förutfattade meningar hur många barn man skaffar. Är faktiskt lite avis på dig Mirka, önska jag oxå kunde skaffa så många barn, har alltid drömt om en stor familj men får nog nöja mig med 5 barn ( blir mitt 3 snitt så har inte så mkt val:( )

  Men jätte grattis till er och all lycka att allt går bra!!!

 140. elin

  Stora gratulationer! Jag är imponerad av hur ni orkar, all ork och energi men även att ni fixar det så himla galant. Någon aning om när liten bör komma?

  Själv sitter jag med en kula här, min och min sambos första barn, beräknat till Oktober! Och lycklig, ja det är jag 🙂

 141. atti

  Jättekul, absolut! Även om jag tycker att det är rätt hemskt att skaffa barn direkt efter att man fått ett. Ni har ju knappt hunnit njuta av Älva. Men ni kanske tycker om barnen mest när dom är små.. Snällare mot barnen att vänta åtminstone ett år eller två.. Men men det är ju ert val. Inget illa menat. Grattis!

 142. Annika

  Grattis! Orkar man med 11 barn,varför skulle man inte orka med 12? Hoppas ni får vara friska allihop, det är det viktigaste!

 143. Therese

  Grattis Grattis Grattis!!!! Två underbara föräldrar som ni klarar det galant så skit i dumma kommentarer från människor som aldrig någonsin skulle fixa det själva! Ni vet vad som är bäst för er och era fina barn 😉 Precis som alla andra som vet när det räcker med ett, två eller tre barn (eller fler) så känner ni er gräns oxå och svältfödda på kärlek kan varje icke trångsynt människa i hela världen se att era barn inte är!!! Lycka till!!!

 144. Therece

  Åh Mirka! GRATTIS!
  Du är en toppen mamma!
  Vart massa tårögd här nu <3
  Önska att det fanns fler mammor som dig ! Kramiiis!

 145. Sofia

  Grattis!!! Vad roligt. Ska bli roligt att följa dig och det lilla livet. Sen hela din familj. 🙂

 146. Emelie

  Jättegrattis!
  Hoppas själv att mina hormontabletter ska fungera så att vi ska få igång bakmaskinen:)
  Håller tummarna för att du kommer få en underbar graviditet. Är så roligt att följa er här.

 147. Marijana

  Stort grattis från oss. Lyssna inte på vad de andra tycker utan följ ert hjärta. Det finns människor som tycker det är konstigt att ha så många barn men sen finns det människor som knappast klarar två. Vi har följt er länge och tycker ni är jätte duktiga båda två. Kram till er

 148. Anki

  Oj, ett stort Grattis till er! Alltid lika stort det där med att vänta och bära ett nytt litet liv. Sen spelar det ingen roll om det är tredje eller tolfte.. Beundrar er att ni bara orkar med allt som hör till med att ha så många barn och med allt som blir runt om. Ni är verkligen stora förebilder o plats i huset har ni ju ;o)

  Kramar från Skåneland

 149. Karin

  Oj, känns som du var gravid nyss:)
  Nu har ni väl snart den största familjen i Sverige:)
  Grattis:)

 150. Linda

  Grattis! Helt rätt att satsa på en 12a. Roligt att svara “ett dussin” när folk undrar hur många barn du egentligen har. 😉 Lycka till och tack för att vi får följa er både i tv och här på bloggen. Ni är en härlig familj som man blir glad av att se.

 151. Anki

  Grattis till er båda, Mirka och Peter <3 Grattis även till alla era barn som ska få ett nytt syskon 🙂

 152. Marianne

  Jättegrattis 🙂 Du är otrolig som orkar, jag har 4 & tyckte det var lite småkämpigt ibland 🙂

 153. Smulan

  Kan ni inte ha kul i sängen utan att skaffa barn? Snart har ni ju ett fullt elvamanna lag samt en avbytare.

 154. Jessie

  Hej.
  Du kanske inte minns mig, men jag och min familj bodde i stort sett grannar med er i Märsta innan vi flyttade vidare till Sigtuna och sedan norrut. Familjen Karlsson.
  Vi har också blivit rätt stora nu.

  Du hade nog bara 4 barn då om jag inte minns fel, precis lika många som vi var och fortfarande är.

  Är det inte lite jobbigt med så många barn? Vad är det Perter jobbar med nuförtiden?

 155. Madeleine Lundqvist

  Min man va 52 när hans yngsta föddes hon är nu 5 fyllda och är min älskade bonus dotter hon har 2 helsyskon 3 halvsyskon på mammas sida 2 halvsyskon på pappas sida och så min son som bonusbror, alla utom hennes helsyskon är myndiga. jag kom in i hennes liv när hon va 6 månader och jag är lika mycke mamma som mamma. sen finns det halvsyskon till halvsyskonen så visst har hon ett framtida familje nät även om pappa är äldre.

 156. Karin

  Stort och varmt Grattis till Dig och Peter <3
  och även till resten av familjen!
  Varje barn är en gåva, varje barn öppnar en ny dörr i ens hjärta!
  Kram till er!

 157. Jennie

  GRATTIS!

  Fick mitt fjärde och sista barn för 2 månader sedan och det är så härligt med en bebis igen men mycket jobb!

  Beundrar dig som orkar!
  Lycka till!

 158. Louise

  Vad skoj för er. Jag beundrar verkligen dig och Peter att ni orkar.
  Kan ju säga att jag är avis då jag med vill ha en till liten, hade varit skoj ned eb flicka till tycker jag;-).
  Men min sambo vill inte ha fler och jag som ska plugga till förskollärare har inte tid att vara gravid just nu…men händer det så händer det man vet aldrig ;-).
  Bara trött på att folk ska bestämma över mig.
  Stå på dig på allt vad folk säger…de är bara avundsjuka.
  Du är en av mina idoler som orkar-
  Ska bli skoj att följa din graviditet denna gången också :-).
  Lycka till.
  Kramar Louise från Malmö

 159. Linn

  Åh, stort grattis till er! Det kanske till och med blir två små bebisar? 🙂
  Stort lycka till med graviditeten och bebisen!
  Kram på dig!

 160. Sanna

  Läser din blogg dagligen men detta är första gången jag skriver! Jag beundrar dig o din man!! Jag har 11 månader mellan mina två barn. Och även om det är tufft ibland är det helt UNDERBART!!! Va kul de kommer att få när de blir större (de är nu 4 mån o 15 mån) O att läsa din blogg ger en styrka!!

  Jätte fina barn har ni oxå, o är det några som klarar av att ha så många barn så är det ni, ni har rätt inställning o barnen verkar må hur bra som helst!!

 161. nina

  Stort grattis till allihop!! Ni verkar va en supergo familj!! saknar familjen annorlunda, men tur att man kan följa er i din bästa blogg! Kram på er fina!!:))
  Nina

 162. Zeb

  Wow, vad coolt! Får nästan lite dåligt samvete över att vi tvekar och kanske är för bekväma för en trea 🙂 Stort grattis!

 163. Charlotte

  Wow! Grattis!
  Jag tittar in här lite då och då och jag blev bara glad och varm i hela hjärtat när jag läste att en liten tolva är på väg!

 164. Elin Örjehall

  Jätte grattis till Dig och peter 🙂
  Ps: tycker du är en super bra mamma som orkar med! Läser din blogg varje dag tycker det så himla spännande att följa erat Liv:)

 165. Susanna

  Stooooort grattis!
  Vilken gåva att få så många barn!
  Måste bara fråga, hur gör du med rökning under grav nu? Det ökar ju risken för missfall ( Gud förbjude ) markant.

 166. MT

  Grattis o stort lycka till! Jag är SÅ imponerad över hur ni tar hand om o uppfostrar så många barn. Bra jobbat! MT

 167. Jessan

  Stort Grattis till er! Det är jätte roligt att följa din blogg!Ni verkar vara en härlig familj!Du & Peter är toppen föräldrar! Stor lycka-till kram 🙂

 168. Sanna

  Åh va roligt!! Ett jättegrattis till dig,Peter och barnen. Och till Älva som ska bli storasyster för första gången!! 🙂 Kram

 169. Miabus

  Du är inte bara BÄST på att baka paj och muffins…du är även super BÄST på att baka undebara ungar, läser många både positiva och negativa kommentarer här och jag blir ledsen för eran familj skull. Faktum är att många barn skulle nog vilja ha den tiden och kärleken ni lägger ner på eran familj. Ni verkar leva så härligt nära NUET som jag tycker är det viktigaste i alla levande själars liv <3

  Go super morsan GO <3

 170. AnnaHjort

  Stort grattis till er! Passar ju utmärkt nu när ni har ett stort hus att fylla :-). Massor av kramar till dig och dina <3

 171. Natalie Haglund

  Tänker inte säga grattis för jag tycker nog att man nån gång måste säga stopp o ta hand om de barn man har!
  Allt i livet är ju inte heller barn och bara försörja dem. Men alla prioriterar vi olika, jag har en prinsessa det räcker för mig. Vi vill ha lyxigt hem, resa och fin bil och inte bara vara mamma.

  Tur att smaken är som baken!

 172. Jessica

  Ni måste va helt från vettet 😉
  vet ju heeelt klart att ni fixar det och orkar med så jag stämmer in bland alla andra:

  GRATTIS =)

 173. Linda

  Grattis bästaste Mirka & Peter!!! Ni gör det bra & Familjen Annorlunda är något jag följer slaviskt för att ni är med. All lycka till er & eran familj!!! Fortsätt vara den härliga familj ni är!!!

 174. Elin Engkrog

  Gratulerer så masse med baby i magen! Så fantastisk å få oppleve det enda en gang!
  Jeg er en trofast leser av bloggen din og synes den er kjempefin!
  Hilsen fra Elin på Senja i Nord-Norge 🙂

 175. Patricia

  Grttis vad kul jag och min man planerar också barn(mitt andra och hans första) men det är svårt att träffa in så man bli gravid och att vänta och hoppas innan man kan få ett positivt.hur gör ni? 😉 hihi

 176. Susanne Bernlind

  Jag är så jäkla imponerad!! Och lite avis… Njut och hoppas att du får en “skön” graviditet… GRATTIS!!!
  /Susanne

 177. Åsa

  STORT GRATTIS till er båda!! Tycker varje graviditet är helt fantastisk oavsett att det är första eller tolfte!

  Kramar Åsa

 178. KS

  Grattis! Men HUR orkar du?? Och varför inte njuta av lilla Älva?
  Tycker lite synd om barnen… 🙁

 179. Johanna

  Såå jäkla coolt, 12 ungar är inte dåligt 😀 Jätte grattis och hoppas på att få se er i en ny säsong av familjen annorlunda 🙂 Skit i alla negativa kommentarer, ni är så jäkla bra och tuffa som vill och orkar 🙂
  Kramar till er 🙂

 180. Marie Björnram

  Stort GRATTIS Mirka och Peter !!
  Lycka till =)
  Beundrar er som orkar, är själv gravid i v 31 med mitt 3:e barn och har inte mått bra under någon graviditet, min kropp är nog inte gjord för att vara gravid 😉 Hoppas du kommer att få må bra =)
  kram Marie

 181. Jenny Larsson

  åhh vad roligt =)
  ett jättestort grattis till er =) ska bli riktigt skoj och få följa även denna graviditet =)

 182. linda

  Åh grattis vad coolt!! Här sitter jag på övertid med andra barnet och börjar nojja mig över smärtan vid förlossningen;) Lycka till!! Ni är grymma!!

 183. Anne-Marie

  Grattis!! Är det något par som ska massor av härliga barn så är det ni 🙂 Hälsa och Gratta Peter med..

 184. Maria

  Grattis! Ska bli kul att följa graviditeten i bloggen, håller alla tummar för att allt ska gå bra! Har en liten tjej som är född en månad efter Älva och försöker övertyga min man om en ytterligare en bebis som i så fall skulle bli nr fyra men han säger nej… Några tips hur man övertalar motvilliga män 😉 Är imponerad av er ork i alla fall, i mitt falla är nog fyra den övre gränsen fast det verkar som jag får nöja mig med tre.

 185. Towe

  Grattis Grattis!
  Va roligt för er med en bebis till. Jag älskar barn och har alltid velat ha egna. Är 24 år och vi planerar barn om några år.Jag beundrar dig verkligen och längtar till jag själv får barn. Att få barn är en gåva och jag tycker inte man kan ha för många. Det upp till var och en. Jag strävar själv inte efter ett svensson liv och diggar ert liv starkt! Följer er på tvn med glädje.

  All lycka till er framöver! Njut av din fina familj.

 186. Tina

  Är det några som ska ha många barn, så är det ni:)GRATTIS!
  Ett litet underverk till, som det verkligen är!

  Snälla, vad heter Älva mer än Älva? *nyfiken*

 187. Helene

  Har du aldrig någon längtan att jobba utanför hemmet? att få ha din egen tid och värld?? jag älskade att vara hemma med barnen men ännu mer att få jobba och bidra till samhället och vara en del och tjäna egna pengar……… hoppas du spar pengar till din pension, den är ju inte hög ens för oss som jobbar och tjänar 50.000 i månaden……

  1. lillys mamma

   fast alla längtar inte efter att slänga sina 1åringar på dagis och få egentid, vissa vill vara med sina barn medans dom växer upp, konstigt va??

   ja betalar hellre skatt för att nån som varit hemma med sina barn ska få pension, än å betalar en massa andra som inte vill jobba, eller för att ta in ännu fler folk hit, men de är ju ja de..

   1. Helene

    Nej det var en fråga bara. Jag har aldrig haft barnen på dagis heller, var hemma den tiden jag behövde till de började skolan och då var jag 30 år och sedan dess har jag jobbat full tid. Maken har lämnat i skolan och jag har hämtat tidigt. Jag är glad att jag fått den biten med arbete i mitt liv för den var viktigare än vad jag trodde. Saknade det inte när jag var hemma för då visste jag inte annat än att sköta barn och hem men när jag började jobba blev det en annan dimension i mitt liv och jag är glad att jag vet att jag kommer att ha en pension och kan finnas där för barnbarn och barnbarnsbarn och kunna resa med dem etc. Ser fram emot det som är nästa fas i mitt liv.

   2. Åsa

    Så är det!
    Alla vill inte låta andra uppfostra sina barn från 1 års ålder.
    Staten subventionerar dagis något otroligt och det kostar multum. Kanske kunde folk stanna hemma lite längre med sina barn… Men folk VÅGAR inte.

    Man kommer få pension trots att man varit hemma med sina barn.

    Sedan kan jag tycka att det är sanslöst att skaffa 15 (!) barn idag. Det finns ingen chans i världen att man hinner med alla barn. Med 15 barn (där nga börjar bli stora och nga är vuxna) måste man vara så trött att det inte funkar.
    Jag tror det handlar om att man inte vågar släppa det hela.

    Men precis som många redan sagt; jag vill hellre att skattepengarna går till de som tar hand om sina barn än till de som lämnar iväg dem så fort tillfälle ges.
    Jag tror verkligen att Mirka och Peter är fantastiska föräldrar som tar hand om sina barn. Men att påstå att de inte är mer slitna än föräldrar som bara har 2 eller 3 barn är inte sant.

 188. Natta

  Grattis! Jag/vi bakar också! Januari är det dax för oss, men väntar nog lite innan vi berättar;)

 189. Linda

  Grattis!!
  Du ska vara glad att din kropp orkar. Har fem barn och den sista var inte rolig…Var sängliggande i tre månader.. Så vi vågar nog inte fler gånger..

  Stort Lycka till er alla:)

 190. Lotta

  WOW, Grattis! Fattar dock inte att ni orkar, måste samtidigt ge er en eloge för hur fina barn ni har (sett på tv). Så organiserat och trevligt! Kram Lotta

 191. Fembarnsmamma

  Wow vad kul, jättegrattis till hela familjen ♥
  Jag är djupt imponerad av er, att ni klarar av att få allt att gå ihop. Krävs nog en hel del av er, bra jobbat 🙂

 192. Sabina Fällgren

  Oj wow grattis 😀 Eller vad ska man säga? Förstår inte hur du orkar eller hur din kropp pallar.. Men ack vad man blir avundsjuk, vill också ha en liten :O Du får dela med dig om lite tips hur man lättast blir gravid för snart ska jag börja baka en jag med 😀 Stort lycka till! <3

 193. Nina

  Först och främst, GRATTIS!!!

  Sedan en kommentar. Jag kollade de fina bilderna från dopet och kan inte låta bli att hänföras att du har 11 barn (och en i magen) och själv ser ut som en vacker tonåring! 🙂

 194. Katta

  Grattis!! Vilken överraskning. Du måste ha en superkropp som klarar alla dessa graviditeter så tätt. Du ser så fin ut när du är gravid. Ja, och nu med. Du verkar hämta dig fort.

 195. Jenny 3-barnsmamma

  Wow!!! Grattis! 😀

  Jag såg dig på Gränby Centrum för nån vecka sen. Var nästan på väg att säga hej när vi passera varann, för när man följer din blogg så blir du ju nästan som en bekant 🙂

 196. P andersson

  Ååh 🙂 grattis 🙂
  Ja som längtar febrilt efter mitt första pluss 🙂
  Lycka till

  Kram!!

 197. maria husetfullt

  Ett stort super grattis,underbart roligt!!! Livet är verkligen härligt med många barn.
  Håller tummarna för att du får må bra under hela graviditeten.

  Grattis till hela familjen.

 198. Ellinor

  Stort grattis Mirka!<3.Är lite avis då min man vägrar gå med på ett fjärde…:-(, MEN väldigt glad för er skull! Önskar er all lycka!!<3

 199. Maria

  Men du…GRATTIS 🙂
  Jag kan inte göra annat än skratta för ni är verkligen helhäftiga 😀 Jag önskar er, av hela mitt hjärta, LYCKA TILL 🙂
  Innerligt varma kramar 🙂

 200. Madeleine

  Stort grattis!
  Är sjukt imponerad av dig. Att du orkar. Du måste ha grymt tålamod. Själv känner jag att det tryter ganska ofta trots att jag bara har 1!!!:)

  Lycka till!!!!

 201. Melanie - mamma till Dennis, Jonna och Viktor

  Oj, så oväntat! När jag läste rubriken så förstod jag inte vad graviditetstestet hade med saken att göra, är ju van alla dina goda “bakelser” 🙂 Jätte stort grattis, det är så roligt att få följa er, är så otroligt imponerad av ert samspel, era fina barn och eran ork!

 202. Therese

  Åååååh grattis mirka lycka till:-) 12 barn… Själv håller jag på bakar nr 2 i min mage som kommer i okt:-) måste bara fråga… har du alltid mått bra i dina gravidteter eller har du mått dåligt?? jag känner att min kropp inte gjord för detta mår jättedåligt så är glad för nr 2 ja har nu:-)

 203. Anneli Sörqvist

  Ett stort grattis till er båda och lycka till med allting i framtiden. Hoppas att din graviditet fortlöper problemfritt och att tiden går snabbt, så att barn nummer 12 får komma till världen i er stora och kärleksfulla familj <3

 204. Elin

  Grattis, var roligt!! Ni är en så härlig familj, jag som bara har en fascineras av hur ni orkar. Tack för att du bloggar!!! Grattis igen!

 205. paula

  grattis grattis. gror på en liten här med..men “bara” nummer 4.. fast det räcker där för mig sen =)

  jag blir mest fascinerad över att ni orkar baka barn =)

  grattis grattis o hoppas graviditeten blir den bästa av de bästa !

  1. Matilda

   är också fascinerad över att orka baka barn.
   Jag förstår mycket väl att man kan ha över 10 barn, skulle inte vara något problem alls för mig.
   Har själv 3 barn nu, den minsta 4 månader o äldsta 3 år. Det var STOOORT att få andra barnet, men nu går det liksom på räls med det tredje. Man har vanan inne och jag GILLAR det. Så månne det inte blir enklare för varje barn man får. Kan iaf tänka mig det.
   Alla har inte turen med lätta graviditeter och framförallt lätta förlossningar. Blir de t.ex. fler barn för oss blir det snitt, och många snitt till klarar nog inte jag av. Så detta är personligt!

   Dessutom de i min bekantskapskrets som har 1 eller två barn kan inte fatta hur nån orkar med fler. Men de skulle nog om de bara sku prova =)

 206. eva

  Får man fråga varför ni fortsätter skaffa fler? Räcker det inte? är det bebis behovet ni försöker släcka el? För ni kan ju inte ha behov av fler precis…..Den minsta får ju aldrig vara minst hur hinner man njuta?

 207. Camilla

  Vi har försökt länge men här händer inte ett dugg. Har två barn med olika pappor. 14 & 9 år. Jag är så glad för er skull att få njuta av livets goda barn. Kram och lycka till Mirka och Peter.

 208. Anna

  Kära nån! Grattis Mirka och Peter! Jag har en liten tjej som är ca 1 mån äldre än Älva och kan inte ännu tänka mig en liten till även om vi planerar för tre barn. Är imponerad av att ni hittar tillbaka till kärlekslivet så fort! Gratulerar till det och till bebben i magen! Det är verkligen fantastiskt att något som är så litet från början blir en fin liten bebis!

 209. Heidi ree-johansen

  Gratulerer så mye med nr 12 og hpåer litt “baby støv” kommer denne veien så vi kan få nr 8 😉

 210. Annelie Lindström

  Så underbart! Massor av grattis! Blir jätteglad för er skull! Själv har jag två små fina killar men skulle absolut kunna tänka mig fler 🙂 Barn är en fantastisk gåva och jag är jätteglad för de jag har men drömmer om en ännu större familj. Kram till er alla och tack för en jättebra blogg som jag fastnade för med en gång. Ska bli spännande att följa din graviditet även denna gång 🙂

 211. Sandra

  Åh vad spännande! GRATTIS! Titta gärna in i min blogg, skulle vara roligt om vi kunde följa våra graviditeter tillsammans 🙂 När har du BF? Kram

 212. camilla

  Stort grattis och verkligen en stor eloge till er super föräldrar som verkligen orkar-
  NI ÄR MINA IDOLER=)
  Själv nöjer jag mig med 2 barn- tur att man alla är olika=)
  Masssa kramar till er!

 213. Sofie

  Grattis! I min pappas släkt fanns det en familj som hade tolv barn. Den elfte fick heta Elva och den tolfte Tolftelina 😉

 214. Eva Nylund

  Tjohoo, grattis!!! vad häftigt! Rackarns vad snabba ni var!! 🙂 Vi har ju pratats vid på FL i samma grupp, jag har lilla Elsa som är nästan exakt lika gammal som Älva 🙂 Elsa tar sig fram för fullt nu, drar sig fram med armarna o tar sig utan bekymmer mellan rummen! Busfia! Hoppas du får må bra, ta hand om dig! Kram från Eva

 215. Linda

  Alltså, det är ett under att din kropp orkar med detta. Du föder ett barn om året, tokbantar och sedan blir du gravid några månader efter nästa. Hur tror du att du ska ha tid med alla dina barn om några år? Inte för att låta elak, det är jätte kul med barn. Men samtidigt kanske man bör tänka ett steg längre, det är praktiskt taget omöjligt att du kommer ha tid för alla. Det är nästan lite sjuk, som att du är besatt av graviditeter. Dessutom är du snart 40.. Dina äldsta barn är bara i början av sin tonår, och tro mig det är inte en enkel tid med tonåringar.Dom kräver mycket förståelse och uppmärksamhet,minst lika mycket som små barn i början. Hur ska du/ni hinna finnas där för deras problem och puberteter när du ska amma en nyfödd i andra famnen och samtidigt? Jag har inte med ditt liv att göra, men du har en offentlig blogg och jag känner att man måste få ha åsikter.. Det är som att du ska slå något slags rekord, tänk på dina barn du redan har istället.

  1. Sara

   Ja jag håller med barn kräver ju mer ju äldre dom blir,att man som förälder hjälper till med läxor,skjutsning till aktiviteter,ha tid för var av ett av barnen mm. Hur ska man hinna med det? Deras barn inte håller på med aktiviteter på fritiden,man ser aldrig något om det iallafall. Visst finns det föräldrar med bara ett eller två barn som inte finns för sina barn på det viset men chansen att man har tid och ork ökar iaf då.

   1. Ida

    Att skaffa en stor familj handlar inte om slå något slags rekord, det är ju ingen tävling. Jag funderar ofta på hur alla som jobbar och samtidigt ha en massa andra projekt kring sig hinner med sina barn, det är det ju ingen som ifrågasätter. De flesta som har många barn är ju hemma med sina barn och jag tror att man då får mer tid med barnen än om man samtidigt jobbar. Men alla prioriterar vi ju olika saker i livet.

    1. Jessica

     Först och främst:

     GRATTIS till det lilla/lille miraklet i magen!!! =)

     Sen följer mina tankar kring det här hett dabatterade ämnet.
     Ett barn är ett fantastiskt litet mirakel. Och tiden efter att den lill* har kommit till världen är säkert omtumlande i sig. Vad man som förälder väljer att göra med den tiden, är faktiskt upp till var och en. Eller åtminstone BORDE det vara så…

     Samhället idag rör sig framåt i en rasande fart. Sällan verkar det finnas tid att stanna upp och reflektera över tillvaron.
     Jag har ännu inga barn, men har ändå ställt mig frågan.. när barnen om några år, förhoppningsvis, har kommit:
     Är det så där jag kommer vilja ha det?

     Ser stressen överallt omkring mig. Att hinna med 2-3 barn och ett arbete är mer än många mäktar med, trots att viljan finns där. Många vill fortfarande göra karriär, trots barn och jag har hört föräldrar säga att de inte vill “sätta sig själva åt sidan bara för att de har fått barn…”

     Det lägger jag inga värderingar i. Var och en måste få välja det som passar dem bäst.

     På samma sätt har jag en klar bild av vad jag hoppas på i framtiden. Jag har tänkt en hel del på detta och diskuterat med vänner, många av dem har barn och känner att de vill förändra något för att ge familjen en bättre vardag… men egentlgien behöver jag inte grubbla så mkt på det. det känns för mig självklart hur jag kommer att välja, när den dagen kommer.

     Mina tankar går som så att när barnen är små, då vill jag vara hemma och njuta av tiden tillsammans med dem.
     Med allt vad det innebär av tidigar mornar, sömnbrist, tårar, trötthet och blöjbyten. Men även mycke glädje, kärlek och skratt.:)

     Jag vill inte behöva ställa väckarklockan på tidig, tidig morgon och köra upp små sömndruckna barn och försöka truga i dem lite frukost, raskt klä på dem, få in dem i bilen, skynda till dagis, lämna av dem och stressa vidare mot arbetet. Hinna precis i tid (i bästa fall), ta mig igenom arbetsdagen och sen skynda, skynda till dagis bara för att fastna i en bilkö på vägen dit och komma fram lite för sent till hämtningen.
     Lasta in mina trötta, hungriga barn i bilen och köra hem. Skynda, skynda laga middag till min små liven och hinna få i dem lite mat innan de vill se barnteve för sen ska tänderna borstas och barnen nattas.

     Och så samma sak nästa dag… 5 dagar i veckan, 4 veckor i månaden, 11 månader om året.

     Den fråga jag ställer mig är: NÄR i detta får jag kvalitetstid med mina barn?
     HUR mkt missar jag av mina barns uppväxt?
     Och VAD exakt är det jag får ut i gengäld av denna karusuell?

     Som jag ser det så tappar jag det viktigaste av allt: Tid ihop med mina barn. Barnen som kom till för att vi önskade oss dem, över allt annat.
     Jag vet inte riktigt varför jag skulle välja bort den dyrbara gåvan?
     Jo, det kommer att bli tufft ekonomiskt. Nej, vi kommer inte att ett stort överskott av pengar under de här åren.
     Men det handlar ju om en begränsad period i livet. Barnen är små EN gång. De växer upp, så fort. Och jag vill inte tittat tillbaka och säga: “Jag önskar att jag hade fått mer tid med dem när de var små”.

     Observera att det här är MITT/VÅRT val. Andra är fria är göra ett annat val. 🙂 Jag är medveten om att detta inte passar alla andra där ute. Och det bästa är att iingen annan (än min make) behöver hålla med mig i detta. (Och han gör som tur är redan det..!) 😉

     De vänner vi har som valt att stanna hemma med sina barn – oavsett om de berikats med ett eller flera barn – verkar mer tillfreds med tillvaron och är i mycket mindre utsträckning trötta och stressade. Tvärtom. De har ofta tid att umgås med sina barn ett och ett, de bjuder ofta hem vänner till sig och jag ser de ofta le när de tittar på sina barn… 🙂

     Det vill jag också få uppleva med mina familj.

     Vad vill jag egentligen säga?
     Jo, var och en fattar beslut som passar deras liv bäst. Mirka och Peter har en stor, härlig familj. De trivs med sitt val. Och det är j utur det – för det är DE som behöver leva med det! Ingen annan…

     SÅ Mirka – än en gång – GRATTIS till er! 🙂

 216. Jenny

  Stort grattis!!
  Ni imponerar på mig med er fantastiska och stora familj, så kul att följa er, Jag hoppas innerligt att du får en bra graviditet utan större problem.

  Många goa kramar till er!

 217. Annika Thorsell

  Men åh! Grattis!!! Lyllos er!! Jag önskar min man kunde gå med på åtminstone en till!
  Underbart! Härligt att följa er, man bara njuter! Grattis igen!
  Kram Annika, barnmorska Västerås.

 218. Annika

  Grattis!
  I vår släkt döptes barnet som kommer som nummer 11 till Elva och den tolfte som var en kille fick heta Knut, för sen fick det vara slut 🙂

  1. Johanna

   Grattis !!

   och den där ramsan om Knut var rolig!
   ..men då måste jag ändå flika in med att en kollega till mig berättat att hon en gång träffade en äldre man som hette Tolve och då var nr.12 i syskonskaran. Kanske värt att ha i åtanke 😉

 219. Minna

  Oj vad kul! Stort grattis till er och lycka till! Det var så konstigt för innan idag tänkte jag på dig, och undrade om du inte skulle bli gravid snart igen, så läser jag detta inlägget, hihi så kul kram!

 220. mia

  Grattis!

  Men varför kan inte dom minsta få vara just minst en stund? Varför alltid ny bebis?

  12 barn…

  Det är tur vi är olika… 😉

   1. Monica

    vad är det för elakt med det där då? Får inte folk undra el måste det stå grattis va kul i vaje meddelande????

     1. kerran

      Snälla! Skriver man får personen räkna med ris och ros! så är det riktiga livet utanfor blogg världen….
      Alla tycker inte…….
      För mig en gåta att ni hinner och orkar följa bloggarna…Själv vuxna barn och fullt upp med mig själv idag…tränar mycket och trivs super med den biten….
      Här kollar jag sällan

     2. Jo

      Kerran, För mig är det en gåta hur en vuxen (?) människa har tid att sitta och kränka andra människor på en blogg, mycket modigt (eller inte) Den tiden verkar du ha gott om, sorgligt!
      Bara för man inte lever sina liv på samma vis behöver man inte vara elak och spydig och vidrig som människa mot de som väljer en annan väg i livet än man själv gör. Hoppas du inte lärt dina barn att bete sig såhär illa mot andra som du själv gör. Jag fick lära mig när jag var liten att hade jag bara elakheter att säga så var det bästa att behålla det för mig själv, något du uppenbarligen missat.

   2. paula

    tror nog inte det var elakt sagt, människan är olika, och alla har olika funderingar och denna person undrade just denna fråga =)

    tror nog inte barnen far illa av många syskon, eller att tex nellie eller Älva känner att ååh nu fick inte jag bli 3-4år innan nästa unge kommer (?)
    det är ju helt o hållet upp till föräldrarna =)
    menar ta bara octomum, de barnen far illa..men mirkas barn?? känner inte mirka eller peter , men det jag sett, läst här på bloggen, så ser det ju inte ut som de prioriterar något annat än? just sina barn.. att barnen ska ha det de ska ha, boende, kläder,kärlek osv osv

    men som sagt,alla måste ju ha rätt till att undra saker …

    1. Tess

     Beror ju på hur man menar med att fara illa. Dock är det inte lätt alla gånger att ha många syskon.
     Men är ju helt upp till föräldrarna hur de vill göra.
     Hursom.. Grattis till ert gemensamma 12e barn!!

     1. paula

      precis det jag skrev…

      jag förstår att folk höjer på ögonbrynen, det är bara mänskligt.. däremot förstår jag inte varför flk reagerar över att folk höjer på ögonbrynen =)

      man behöver inte tycka som bloggerskan, man behöver inte ge ros jämt …

      ordet avundsjuk används för ofta i dessa mamma bloggar …

   3. kerran

    Därför att det är en blogg som håller sig uppe pga bloggarna….
    Där alla har olika åsikter.
    Håller även med tidigare skribenter!!! Varför får dom minsta aldrog vara minst? varför alltid en ny bebis?
    Det kan ju inte bero på att längtan efter en bebis är så stor! att det var längesen sist.
    Folk har sina negativa åsikter men väljer vara tysta.
    Vad vore livet med endast positiva saker?!
    Så tror jag inte din vardag ser ut.

    Kritik är en bra egenskap att lära sig ta! försök du också:)
    kramen

 221. Tinne

  Grattis till 12:an 🙂
  Alltid lika mysigt att ha en bulle i ugnen. Tycker jag iallafall!!
  Lycka till nu

  Kram Tinne

 222. Elin A

  Grattis till tolvan! Beundransvärt att ni orkar och att din kropp orkar! Lycka till med graviditeten. Vilken vecka är du i nu? Gissar på att den kommer i januari?

 223. Eva

  Är ni helt från vettet. Såååå många barn, du måste seriöst svara på varför???
  Så sliten som du varit varför???
  Är du inte trött? Är inte era stora barn ännu tröttare!!!
  Din man är ju snart 50 år är det verkligen rätt mot barnen tycker ni?

  1. mirkak
   mirkak

   Alla är väl slitna då och då oavsett antalet barn? Eller har jag missförstått det 😉 Klart att man är sliten när barnen sover sämre men allt sånt är faktiskt övergående och det är inte så att jag går runt som en zombi dagarna i ända 😀
   Förstår inte riktigt varför du tror att de större barnen skulle vara trötta…? De får sitt, behöver inte ta hand om sina småsyskon, sover gott mm så nej, inte tröttare än tonåringar generellt 😉
   Peter är långt ifrån ensam om att få barn i den ålder han är i 😉

   1. Anne Kantoniemi

    Grattis Mirka!!! 🙂

    Blir såååå arg när jag läste några kommentarer här, ni tar väl bättre hand om era barn än vissa som har “bara” ett eller två. Jag önskar, att jag hade haft ditt ork och tålamod när mina barn var små.
    Lycka till och tusen kramar!

   2. farmor-53

    Inte roligt för barnen att ha en pappa som är 50 år när dom är 10.
    Jag är 53 år och farmor till 3 barn 10år 1,5år och 5 veckor..

    Själv har jag unga föräldrar och min mamma vart mormor 36 år gammal där jag fick barn 21 år gammal.

    Man får inte vara egoist och tänka på vad man själv alltid vill ha utan måste tänka på barnen även där.

    Barnen kommer tro att peter är morfar eller farfar och inte pappa.

    Peter verkar för snäll och inte min typ av man.

    Säg inte att din kropp inte tar stryk för då ljuger du för dig själv.

    Varför är det så roligt med 12 barn????
    Du hinner inte ge kärlek åt alla och även om dom inte behöver passa små syskonen blir det självklart jobbigt.

    Programmet annorlunda såg i alla fall inte jag dig krama barnen
    utan allt gick på räls.
    Läser du sagor varje kväll te.x?

    Ursäkta! Men inte se jag någon tjusning i så många barn.
    Men tycker det är underbart med mina alla nbarn-barn vilka jag endast skämmer bort och inte uppfostrar:)

    1. lillys mamma

     vilken tur att du inte är farmor till mitt barn.. skulle inte vilja ha en som ska skämma bort mitt barn.. hatar bortskämda snorungar.. men skulle lätt kunna vara en dag hos mirka och peter utan att bli tokig.. medans en bortskämd unge kan förstöra hela dan..

     är man en bättre förälder om man läser saga varje kväll? ja har bara ett barn än, men ja vill iaf att nattningen ska gå snabbt, myser gör vi dagtid, så de saknar hon inte.. även o man bara har ett barn har an väl alltid nått man vill göra när dom sover, ja myser med hundarna, tvttar, bakar, kollar tv/data..

     å hellre en engagerad bra pappa som är 50 än en pappa på 25 som bara sitter med mobilen uppe i ansiktet och tycker barnet är för vild… eller sånna omogna föräldrar som har barnvakt heela tiden, inte går en vecka utan att bebis är hos mormor/farmor DE är hämskt, lider så för dom stackars barnen som har de så..

     1. Taina

      Det var det värsta jag läst från “farmor”. Antingen så skämtar du eller så är du en rent obegåvad person! Vad spelar det för roll om föräldern är 50 när barnet är 10? Har du aldrig stött på en 25-årig förälder som knappt orkat ta sig upp ur soffan och struntar i sina barn?

      Själv var jag 41 när jag fick min dotter och har faktiskt sprungit flera maratonlopp EFTER hon föddes. Hänger du med på en runda Farmor?

     2. Jennie

      Håller med dig Lillysmamma på VARTENDA ord! Den där farmor kan ju bara gå och dra nåt gammalt över sig, fy fan vilken stenålderskommentar.
      Jag har TRE barn som jag INTE läser saga för varje kväll. Jag är INTE en sämre mamma för det, jag vill likt Lillys mamma ha snabba smidiga och trygga nattningar, läsa saga kan man göra på dagen eller när fan som helst.
      Jag har inte ens hunnit gratta MIrka till plusset än och sitter nu här och känner mig upprörd.
      Vilka jävla idioter det finns, Mirka och Peter skaffar väl PRECIS HUR MÅGNA BARN DOM VILL, eller?!

     3. samantha

      Hur kan man vara så oförskämd det spelar väl ingen roll hur gammal peter är sen ska väl du ta och skita i hur många barn dom skaffar eller hur gammla dom är jag tror du är en väldigt avundsjuk ensam kvinna som inte har något annat att lägga din tid på än att racka ner på folk

    2. Ida

     Men snälla “farmor-53” vem är du att döma sådär? Du får nog börja inse att alla är olika och vill olika saker. Kan inte se att det är något egoistiskt i att ha många barn och man känner ju själv hur mycket man klarar av. Ingen kan ju bestämma hur mycket någon annan orkar. Sedan får man inte glömma att långt ifrån allt visas i Familjen Annorlunda, är ju bara en liten del av familjernas vardag man får följa.

     1. Ulrika mamma till tolv :)

      Jag tror att “farmor” läser den här bloggen för att hon är intresserad av hur livet med måna barn ser ut men hon kan inte låta bli att irritera sig över andras val i livet, jag möter mest trevliga människor som respekterar mitt familjeliv men en och annan är som “farmor”. Bara att stå ut 😛 Uppmanar “farmor” att läsa bloggar för klimakteriebesvär istället, säkert intressantare.

     2. Tess

      Det är klart att det är egoistiskt med så många barn? Även om barnen inte tycks påverkas nu av så många syskon så kommer de att göra det senare i livet.
      Det är inte lätt med så många syskon, föräldrarna hinner inte med någon vettig egentid med var och ett av barnen.
      Visst är det kul med många syskon, men det är även kul att kunna få ensamma stunder med sina föräldrar.

      De som inte vuxit upp med många syskon har ingen aning om hur det känns.

     3. Viktoria

      Till Tess: Vad tråkigt att din barndom var en sådan negativ upplevelse 🙁
      Min man har väldigt många syskon och alla utom en har valt att i sin tur skaffa minst 5 barn, äldsten har idag 10 barn. En stor släkt med andra ord.

      Själv hade jag bara ett syskon och pga åldersskillnad (och att han var kille) så umgick vi väldigt lite och jag var jätteavundsjuk på de klasskamrater som hade fler syskon.

    3. Tea

     Låter som om du skulle vara avendsjuk på dom att dom har så många vackra barn.Du kanske skulle gå in & kolla på tv4 play så får du se vilken kärlek den familjen har till varandra.Åldern är bara en siffra. Och så länge dom själva känner att dom klarar det så har ingen med det att göra. Svenska avendsjukan är äcklig.

     Du kommer säkert svar med att du inte är avendsjuk men det tror jag annars skulle du inte gnälla.

     1. Tess

      Varför skulle någon vara avundsjuk. Om man vill ha många barn så skaffar man väl det? Handlar inte om avundsjuka. Man kan inte döma en familj enbart genom ihopklippta scener som visas på tv.

     2. Ida

      Nej det är inte ett dugg egoistiskt att ha många barn enligt mig, sen får ju alla såklart tycka vad de vill. Men du kan ju inte bestämma hur barn med många syskon påverkas av det. Man kan ha egna stunder med sina föräldrar även om man är många i familjen. Men jag tycker det är fel att säga att ingen som har många barn hinner få någon egentid med barnen för det stämmer ju inte.

    4. Emelie

     Vad spelar det för roll om pappan är 50 när barnet är 10? Min morbror fick sitt första barn när han var 40, vilket betyder att han har en son som är 12 nu när han är 52.

     Grattis till dig Mirka och till hela familjen! =)

    5. Johanna

     Jag tycker du borde läsa Mirkas blogg bättre, för om man läser den noga så ser man att alla hennes barn mår jätte bra. Min pappa var 26 år när han fick sitt första barn (mig) och han har jag ingen kontakt med idag pga, han ville ej ha barn (gissar jag på). Så vad gör åldern för skillnad när de har en pappa som verkligen bryr sig och gör allt för sina barn?
     Jag skulle lätt vilja ha peter som pappa än min även fast peter är snart 50!

    6. elin

     tänk om dina barnbarn tror du är deras mamma då , e du på riktigt , en unge vet väl vem som är pappa eller farfar!!!
     deras liv , deras val
     visst sliter det på kroppen och visst kan de bli drygt ju äldre man blir
     men alla väljer väl det som passar dom bäst eller?
     och angå avsaknaden av kramar , jag är 29 och har tre barn och jag kramar dom nästan aldrig spontant om dom inte gjort sej illa eller vill ha en kram bara , och sagor har jag aldrig läst , måste vara en riktigt dålig mamma jag =)

    7. Jenny

     Peter verkar för snäll och inte min typ av man.

     Haha oki vad har de med saken att göra att han inte e DIN typ av man?

    8. Alexandra

     Alltså, vem är du att döma någon annans sätt att leva sitt liv?! Jag ser att det finns mycket kärlek hos Mirka och Peter! Och vilken tur att det är Mirka och inte du som lever med Peter då eftersom du tycker han är för snäll?! Vadå för snäll?! Jag tror bestämt att deras sätt att leva är betydligt bättre än många andras, som kanske bara har ett eller två barn! Inte blir dom väl sämre föräldrar för det? Nej jag förstår mig inte på såna som du… att hålla på och döma folk hit och dit! Det sista dom är är egoister… ser du inte hur mkt de gör för sina barn?!

     Grattis till ert 12:e barn! och Stort LYCKA till!!! kram

    9. carro

     skojar du?? “Peter verkar för snäll” en man skall vara snäll. Det är bara white trasch brudar som vill ha “hårda och tuffa” män pinsamt värre. Du e den typen som blir misshandlad med all rätt.

    10. Tommy

     Jag förstår inte hur man kan hoppa på mäniskor av den enkla anledningen att de älskar och vill ha många barn. det måste ju saknas något i dessa personers liv.
     Jag blev själv pappa första gången när jag var 21. och sista gången när jag var 41. jag ångrar inget av mina barn men jag önskar att jag hade väntat 10 år med de första nu med facit i handen. jag känner själv att jag är en mycket bättre och lugnare pappa nu på äldre dagar. Jag visste inte att kärleken och värdet till ens barn försämrades med åldern innan jag läste farmors med fleras inlägg här.fixa relationen med era barn eller vad det nu är som är trasigt i era liv? men sluta att hoppa på folk på deras egna bloggar för att de fattar beslut som inte berör erat liv det minsta. När mitt barn är 10 så är jag 51 och jag vet att hon kommer att tycka att jag är världens bästa pappa precis som Peters barn kommer att han är det.

     1. Monica

      Att va 50 när ens barn är 10 tycker jag inte är alls gammalt,min pappa var 52 när jag föddes o jag önskar att jag fått ha honom i livet längre men ingen vet hur långt vår liv blir o även unga kan dö men önskar kanske att han skaffat mig när han var nåt år yngre(hehe)

    11. mickis

     hörrö gammel farmor kan du ge fan och i min familj. dom bestämer själva hu många barn dom vill ha. så va bara tyst…………

    12. Lotta mamma till 4

     Alltså så sne jag blir, hur kan du dömma andra på det viset, Är mamma till 4 i åldrarna 13-22 år, hade inte orkat med fler men jag beundrar Mirka, för hon om någon klarar det….
     Min svärfar är 66 och har en dotter på 14, han har mer energi med barnen än både mig och min man, spelar fotboll, hoppar studsmatta, fiskar, dessutom har han fler än ett jobb, nybyggt hus. Våra barn tycker det e roligare att vara med sin farfar än med oss när vi jobbat hela dagarna och är helt slut när vi kommer hem. Så alla äldre är inte slöa och trötta, där finns dom som är yngre än oss men med INGEN energi alls till sina barn. Vi har världens bästa far, svärfar och farfar som finns till för oss alla i familjen <3

    13. Caroline

     Hur menar du nu ? Jag är 38 år och kommer göra ett nytt ivf försök i augusti för att försöka få ett syskon åt min 5 åring. Menar du att vi inte klarar av att vara bra föräldrar om man är lite äldre när barnen kommer? I så fall tycker jag du ska tänka om. Vi har gjort karriär och vi har det stabilt med ekonomi osv. Vad skulle göra oss till sämre föräldrar ?

     Grattis Mirka och familj att ni är välsignade med så många barn som ni vill !

    14. Mamma till två

     Nu har jag läst många kommentarer och fattar verkligen inte alla dessa negativa inställningar till att en familj väntar sitt 12:e barn!
     Varför skulle barnen tro att Peter inte var deras pappa? För att han är äldre? Och att han inte är din typ av man?? Det behöver du inte bekymra dig om….
     Jag tycker att Mirka och Peter gör ett fantastiskt jobb med sin stora familj 🙂 Det finns många barn med unga föräldrar som inte får någon tid av dom för att det ska göras “karriär” eller att vännerna är viktigare. Låt inte ålder eller antalet barn i en familj bestämma bilden utåt hur en familj fungerar. Det finns inga garantier för ett långt liv oavsett när man blir förälder. Det vet jag…..Att påtala om att Mirka mått dåligt och tränat innebär inte att hon inte orkar vara gravid. Hennes kropp, hennes beslut.
     Läs inte bloggen eller titta inte på programmet om det stör…ni blir bara sjuka av all negativ energi som ni utstrålar 😉
     Stort Lycka till med nummer tolv!! 🙂

    15. Kicki

     Hur kan det vara negativt att ha en för snäll man? Galen värld vi lever i. En snäll man måste vara det bästa man kan ha. Snäll är inte = mesig.

    16. Sanne

     Men skärp dig! Varför skulle barnen tro att Peter är deras morfar eller farfar?? De kommer ju växa upp vetandes att han är deras pappa, de kommer kalla honom för pappa!

     Lägg ner surkärring, har du inget bättre för dig än att kräka ur dig dina åsikter?

    17. anon

     Jag finner det ledsamt att du har så mycket mer livserfarenhet än mig och ändå är så inskränkt. En vän till mig som är tjugo år har en far som är sjuttio år. SJÄLVKLART har han aldrig sett sin far som något annat än en far. Det handlar ju helt om vilken relation man är uppväxt med, inte hur personen i fråga ser ut. Tror du att en ettåring tänker “han är gammal så därför måste han vara min farfar” när denne har lärt sig att säga “pappa”? Tror du att ett litet barn ifrågasätter det den har lärt sig gällande sin familj?
     Min far var ung när han fick mig och inte alls beredd. Vi har en väldigt dålig relation. Nu är han fyrtio år och har mognat, han har en mycket bättre relation till sina senare barn och de kommer med all säkerhet inte att se honom som farfar när de blir äldre. Du däremot verkar inte ha mognat och det är synd att se någon som är trettiofyra år äldre än mig vara så barnslig.

    18. Carina-50år

     Men snälla famor-53,hur kan men vara så oförskämd,ska bara säga att min pappa var 48 år och mamma 41 när jag föddes och mer närvarande föräldrar får man leta efter. Jag har två syskon som är 130och 14 år äldre än mig,och dom fick inte alls samma närvaro av våra föräldrar,så det ä´r inte alltid det är bättre med unga föräldrar. Men ialla fall så önskar Jag ett stort GRATTis till Mirka och Peter!!

     1. Carina-50år

      Det råkade bli ett ordentligt stavfel,mina syskon är 13 och 14 år äldre än mig,och inte 130.

   3. Anna

    jag har föräldrar som är över 70år och ja är bara 28 vet någon hur det känns och vilken jävla press det är på en att bilda familj och allt för man vill ju att ens mamma och pappa ska få upplava sina barnbarn och allt…nej tänk er för innan ni skaffar barn när ni är äldre… gör abort mirka och njut av dom barn du redan har =)

    1. Biggan

     angående ålder så vet jag vad det är att ha äldre föräldrar min pappa var 56 när jag föddes o mamma 44 , det var lite för gammalt. men åldern har ju inte jättebetydelse. men hinna med 12 det är en annan sak som jag inte tror funkar.Håller med farmors kommentar.

    2. Maria

     Vad spelar det för roll??!! Jag är 25år idag och väntar mitt andra barn, min mamma dog 32år gammal när jag var 8år, medans min gammelmormor lever än idag och fyller 97år om 2 veckor och hon är hur pigg som helst.. Det finns ingen garanti att få uppleva att ens mamma och pappa lever när man får egna barn om man så hade tonårsföräldrar eller 40-50års föräldrar. Om dom så vill ha 17 barn till så får dom väl skaffa det så länge barnen mår bra och det lyser verkligen lycka i barnens ögon.

    3. Matilda

     nämen tusan! har man satt elva barn till världen har man ett stort hjärta och abslout inte styrkan att göra en abort. Vad har du med den saken att göra?

   4. Anneli & Loui

    Jag har ett barn. Ett barn som inte sovit en hel natt sen han föddes.Både jag och min sambo är såååå trötta och bråkar därför ganska mycket. Som Mirkka tidigare berättat så har alla deras barn sovit hela nätter nästa sen de föddes så jag tror inte att man automatiskt behöver bli en tröttare förälder för att man har många barn.
    Är säker på att deras barn får vad de behöver i både materiella ting och kärlek.
    Grattis till er och “tolvan”!

  2. Sandra

   Sliten? Jag fattar tvärt om inte hur Mirka orkar och hinner såå mycket som hon gör! Hon är superduktig och hon och hennes man verkar ta hand om sina barn hur bra som helst.

  3. Kerran

   Jag håller med dig….Varför ha 13 barn låter hysteriskt…

   Pension lär i alla fall inte Mirka hinna arbeta ihop.
   Bara hoppas Peter finns kvar och får vara frisk.

   Annars blir det samhället som får försörja henne.

   Snacka om egoistisk kvinna att Peter står ut….

   1. Jessica

    Vadå att Peter står ut? Han har väl även han ett finger med i spelet, eller? Å om mirka inte hinner jobba ihop pension å skattebetalarna får betala, vad gör det vi betalar la massa till andra som kunnat jobba fast dom typ inte orkar. Jag tycker iaf att det e härligt så länge mirka å Peter orkar, tycker dom verkar vara två underbara personer:)

    1. Neta

     Ålder är väl bara en siffra eller? Alla är individer. Min man fyllde 50 när vår yngsta föddes, hon är 19 idag och han hänger med än. Gick i pension vid 60 och kunde finnas där för barnen på heltid, det har bara varit positivt.

    2. kerran

     Till dig Jessica vill jag ge rådet! skaffa dig ett liv.
     Tror Mirka är fullvuxen nog att klarar svara..eller vad tror du?
     Alltför ofta lägger sig bloggarna i att svara på något dom inte har ett dugg med att göra….kanske hoppet finns att ligga bättre till hos bloggaren och inbjudan till nästa dop:(

     Jag har min åsikt och uppenbarligen andra sin…Vad skönt att vi lever i ett fritt land:)

     Ditt resonemang att skatte betalarna ska betala får mig spontant att fundera om dom betalar för dig i dagsläget?

     Du ska veta att utanför blogg världen finns det många som anser att det betalas tillräckligt nu i form av många bidrag….Alla brinner inte för familjen Annorlunda eller många barn utan kan bli riktigt irriterade….

     Nog om detta! Jag skulle personligen aldrig vilja ha så många barn utan mycket nöjd för dom 2 jag fött
     vilket ibland kunde vara tufft då det även blir tonåringar av dom små liven under en period:)

     Så snälla du! Låt mig ha en egn vilja:) Tack & kram

     1. Jennie

      Om du inte “brinner för familjen Annorlunda” och bara blir irriterad så har jag ett råd, nämligen det att sluta läsa här inne. Onödigt att utsätta sig för sådant man bara retar sig på.
      Hihi jag kan inte låta bli att ana att du är lite bitter över att det bara blev två för din del. Så tokigt det kan bli. Men så är det för vissa.
      Ja, så pass elak är jag. Jag blir det när folk kommer med en massa onödiga elaka kommentarer.

    3. Annelie

     ursäkta – men uttala er inte när ni har fel fakta. Man samlar visst ihop till pension när man är mammaledig!

   2. mormor

    Håller med,man kan inte hinna med alla, bara alla föräldrarmöte o samtal o läxhjälp. behöver nog alla barn ibland, har två barn o fyra barnbarn, då njuter man o hinner med.

    1. mormor

     Är inte samma person. men har sett många olika fam o hur dom har det . tror på lilla fam.Sen tycker jag Mirka verkar vara helt fantastisk att hinna med allt som det verkar i alla fall, kan ju inte fatta att en mamma kan klara så mycket .

   3. Annette

    Har du tänkt på en annan sak Kerran? Mirka & Peter har en stor familj men dessa barn kommer betala skatt till samhället längre fram i livet. Man måste se allt i ett längre perspektiv! Sedan tror jag att de har tänkt på Mirkas pension och att skaffa fler barn är ett gemensamt beslut, så kalla inte Mirka egoistisk!

  4. annika

   Varför sånt påhopp???Min pappa var runt 56 när jag föddes…det har inte varit något bekymmer alls;)))

   1. Terese

    Men ÄRLIGT talat!!!!!

    Va FAN är det med folk????

    Om ni har så starka åsikter om Mirka sluta då för f**n å läs hennes blogg!!!

    Jag skulle bli skit lessen om nån kom och tala om för mej att jag var alldeles för tjock (vilket jag är) men som är MITT ansvar!

    Vad ger er rätten att hoppa på så som ni gör??? Är ni bättre än alla andra???

    Väx upp….

 224. Jenny

  Men jösses!! Herregud!! Grattis!! Eh ja,det var de första orden som dök upp i hjärnan när jag läste inlägget:-D Men seriöst,grattis!!!!!!! Kul!!!!!