Frågor/svar 3/2-12 – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Frågor/svar 3/2-12

Hej! Jag väntar mitt 7:e barn och jag känner att mycket av min tid går ut på att vara nervös över barnen och stressad över om de ska göra sig illa. Har du något bra tänk?

Slappna av lite 🙂 Barnen klarar av mycket mera än vad man tror och gillar att få pröva olika saker. Inte så att man kanske ska låta de leka med knivar direkt 😀 men du förstår nog vad jag menar 🙂

 

Hej, undrar som många andra om du tror det blir fler barn? Hur många sovrum har ni i huset?
Sen undrar jag hur du upplevde det att få barn nr tre? Har två små nu och är rädd att jag inte ska orka/hinna med fler, upplever så stor skillnad mellan att ha ett barn och två. Samtidigt är det ju helt underbart med många barn å den ”kaos” det blir! Det finaste man kan ge sina barn är syskon <3

Om det blir flera barn vet vi inte ännu – har inte tagit upp de diskutionerna här hemma, just nu är vi rätt nöjda med att njuta av Älva 🙂

Vi har 5 sovrum just nu, stora såna. Ska som jag tidigare nämt börja med att bygga 3 sovrum till och senare ytterligare 2 🙂

Linnéa var våran trea i familjen och då var Daniel 7,5 år och Kevin 2 år och kände ingen större omställning vad jag kan komma ihåg. Störst skillnad är nog att gå från 1 barn till 2 och från 3 till 4 tycker jag 🙂

 

Tror du ni får fler barn? Med vänlig hälsning, jessica

Ingen aning 😉

 

Vad är de största skillnader mellan att vara ung mamma respektive äldre mamma? Tycker du att det finns några fördelar/nackdelar med att vara ung/äldre?

Kan du inte lägga upp ett kvitto från en veckohandling någon gång. Skulle vara intressant att se :)

Såg programmet idag och måste bara säga att ni verkligen verkar vara en jättefin familj! Barnen är hur fina som helst!!

Jag var inte så himla ung när Kevin kom – 25år var jag men jag tycker inte att det är någon större skillnad att få barn när man var 20 + eller 30 + 🙂

Ska komma ihåg att fota nästa storhandlingskvitto 😉

 

Har du någonsin haft en förlossningsdeprission???? Mått dåligt och varit stressad efter du fått något av barnen? Om så hur hanterade du det??

Jag har, tack och lov aldrig haft förlossningsdeprission….

 

Får du någon gång dåligt samvete över att du inte har tid att ägna dig åt

Jag misstänker att en del av frågan kanske fallit bort men försöker svara i alla fall 😉

Alla föräldrar har väl dåligt samvete över olika saker då och då? Även jag- jag tycker oftast att jag hinner med allt från barn, hem och allt annat men klart att det kör ihop sig lite ibland och man känner att tiden räcker inte till 😉

 

hur många kilo gick du upp under din senaste graviditet?

Vid inskrivningen på mvc vägde jag 62kg och mot slutet dryga 85 kg så lite över 2o kg…

 

Jag undrar om du aldrig får skuldkänslor mot de andra barnen när ni får en till bebis? Jag har haft det jätte jobbigt nu när våran lilla kom då jag har svårt att hantera känslan av att man försakar storebror och att lillasyster tar hans plats.. Skitjobbigt då jag såklart älskar båda lika mkt, men syster är så beroende av mig då hon bara ammas.

Tack för att du bloggar om Erat liv, kul att läsa!

Sitter jag och matar Älva och tex Nellie vill ha hjälp med något så får man lite skuldkänslor över att hon då måste vänta men samtidigt så är det egentligen ingen hemsk sak att lära sig lite tålamod och att vänta på sin tur.

 

Ni är ju bara så fina! Såg programmet med mina barn idag och de tyckte det var lika roligt som jag. De tycker nu att vi ska ha fler barn härhemma…hmm. Nog med 4…just nu i alla fall :-) . Har en fråga:
Hur får du dina barn att sitta så fint och äta? Våra far runt, ska bara det ena och ska bara det andra… Jag har blivit strängare och tar maten om de lämnar bordet, men det har de glömt till nästa måltid… Tar gärna emot bra tips. Tack för en fin och rolig blogg! Kram till er alla.

Ja vet inte riktigt – Vi har alltid varit hårda med att när det är mat så sitter man fint vid bordet och jag tror att var eftersom barnen har kommit så lär de sig från början att se hur syskonen gör mm 🙂 Nellie tex har nyligen självmant börjat duka av efter sig då hon ser att alla andra gör det 🙂

 

Hm, får en tanke om städningen i ert enorma hur? har du någon struktur för det? har ni verkligen åtta toaletter och använder ni dem alla? Ni har så fina barn och ni känns så stabila båda två, ni visar så fin tillit till varandra.

Vi har 10 toaletter 😀 Använder 4 av de i dagsläget. Ang. städningen så går man runt och sopar och dammsuger ett antal gånger dagligen och håller därmed efter så att det aldrig blir superstökigt/smutsigt. Kevin och Linnéa sköter det mesta städningen uppe hos sig , vi hjälper till mest i pysselrummet. De mindre barnen städar i deras rum och ett par gånger i månaden gör jag storstädning hos de. På helgerna städar vi lite mera på djupet alla tillsammans 🙂

 

Jag gillar er såååå starkt! Så fina barn o väluppfostrade! Så fort det blir lite jobbit i hemmet och man känner att pulsen slåt allt fortare och humöret sjuker så tänker jag på erat lugn. Tänker ”kan dom med elva så kan jag med tre” o de brukar ge kraft ;)
Hur får ni barnbidraget att räcka?? Barnen är alltid fint klädda i nytt och fräscht!
Tycker ni är en fantastisk familj!!!

Även om det för många känns som att vi får massor i barnbidrag så räcker det aldrig 😉 Jag gillar kläder och handlar mycket till barnen men aldrig mer än ekonomin tillåter – tacka vet jag reor mm 🙂

 

Måste säga att ni verkar vara en helt underbar familj har set alla program som ni varit med och har för en tid sen börjat läsa sin blogg tycker det är jätte roligt att följa ditt liv..,

Har du alltid vilja ha många barn? När vet om du är klar eller vill du ha fler?
Med vänlig hälsning,

Nej, jag skulle ha 2 barn bara 😀 Men sen kom Jennifer/Benny och efter de har det bara rullat på och jag är glad att vi vågadeta steget till att ha många barn 🙂 Jag vet inte när man vet 100% att man är klar men för min del är det nog åldern som sätter stopp 🙂

 

Hej!
härligt att familjen annorlunda började igen, man får så mycket kraft av att se er… jag har 4 barn själv äldsta e 6 år och minsta e 3 veckor. Känns som att jag har händerna fulla men efter att sett programmet kan man andas ut, vi kanske inte har så mycket att göra iaf haha…

Min fråga är iaf att eftersom du är finsk så kan nån av barnen finska? Pratar du nån gång finska med dom? Hur har ni tänkt detta med språken? jag e finneballe själv :)

Jag har inte lärt barnen finska eftersom jag själv sällan pratar det och har glömt bort mycket av det – finska språket kommer liksom inte så naturligt längre. Sen har vi ytterst lite kontakt med släktingarna i Finland och när mina morföräldrar väl är borta så lär mina besök dit sluta helt….

 

Hejsan.
Har följt familjen Annorlunda sedan det började och läser din blogg i stort sett varje dag. Tycker ni är en härlig storfamilj, och ni ser verkligen ut att njuta av ert liv.
Undrar om ni träffar några av de tidigare familjerna från programmet nångång?
Ha det bra.
Kram från Söderhamn

Carola är den jag träffar mest, vi bor ju så pass nära varandra att det är genomförbart att ses då och då 🙂 Har även träffat Madde, Tina och Louise ett par gånger och kommer att träffa de igen 🙂 Maria från Karlstad har jag träffat en gång och kommer att träffa igen 🙂

 

Har för mig att du åkte på Ikea el nå med en av familjernas mammor förut, så formulerar om frågan ovan lite, träffar du någon av de andra familjerna lite mer regelbundet…. :)
Kram från Söderhamn

Jag och Carola försöker att ses så fort jag åker till Uppsala och då blir det oftast fika/lunch på Ikea 🙂

 

Såg första avsnittet av Familjen Annorlunda igår och det är alltid lika roligt att se er. Hoppas det blir ännu fler säsonger med er sen :)

Min fråga är: Vad är viktigast för dig vad gäller uppfostran? Vad är det du vill att dina barn ska ha med sig den dagen dom alla flyttat ut?

Jag måste säga att jag blir så imponerad av dina barn och dig som mamma. Du har så glada, artiga och fina barn efter vad man ser på tv och vilken kille Kevin är. Man fick se honom en del igår och han verkar ju vara en så trevlig, väluppfostrad och bra kille. Så trygg han var och kunde prata för sig bra. Du måste göra ett sånt jobb som mamma som har elva så fina barn. Helt otrolig måste du vara.

Viktigaste är nog att de lär sig att respektera andra och behandla andra som de själva vill bli behandlade! Ödmjukhet!

 

Ligger erat hus direkt vid vägen som de såg ut? Sen hur långt hade ni till närmsta granne, kände nni/du dem sen innan? de verkade så enligt mannen(grannen) Peter pratde med, vi får tacka våra fruar eller ngt. Kul att höra att flytten ändå varit så posetiv för de flesta, en stor omställning trots allt när man bott på en gård med massor av barn och sen en massa planerande :)

Ja huset ligger nära vägen men är helt inhängnad. Det är ca. 500 m till närmaste grannen och de grannarna med grisfarmen lärde vi känna hösten -10 och de bor drygt 1 km från oss 🙂

 

När blir NI (Mirka och Peter) riktigt förbannade? Ni verkar så himla lugna hela tiden och det är sällan man ser något upprört inlägg här heller :-)

Vi kan bli förbannade vi också 😀 Jag kan bli riktigt arg om tex barnen gör något de inte får och lyssnar inte trots flera tillsägningar….Peter blir nog mest arg om någon ljuger eller snor något från en annan. Men i det stora hela så är vi rätt lugna och det dröjer innan stubinen brunnit upp 😀

 

känner ni aldrig att ni inte har tid att lägga ner lika mycket tid på alla barnen? jag menar, får ni ensam-tid med alla barn någon gång?
förresten, jag kikade på familjen annorlunda igår och fy så bra de är! :) kram på dig Mirka!

Jag/vi förstår inte riktigt detta med att det har blivit såå viktigt med ensamtid de senaste åren…? Man kan ge barnen det de behöver trots att det inte alltid sker på ty man hand med barnet 🙂 De får dock ensamtid då och då med nån av oss och ser man tydligt att behovet för det finns så ser man givetvis till att agera därefter ….

 

Vill du/ni ha fler barn? : Vet faktiskt inte….

Hur mycket blir det i enbart flerbarnstillägg, när man har 11 barn? Vad barnbidraget ligger på vet jag ;-) Kolla gärna på försäkringskassans hemsida 😉

Ska Älva döpas? Japp

Har de större barnen några fritidsaktiviteter? Tjejerna går på kyrkans kör

Hur länge sen är det du jobbade? Sist jobbade jag ett tag när jag väntade Nellie

Bakar du mycket själv, t. ex bröd och dylikt? Är dålig på att baka bröd men det händer…nångång….rätt sällan 😀 Fikabröd mm bakas mycket mera ofta 🙂
Måste bli dyrt att köpa bröd till så många.

 

Varför har du en grill i din header på bloggen?

En kul grej bara eftersom vi grillar i tid och otid 😀

 

hejsan! jag undrar om du inte längtar efter egen tid? att bara få vara Mirka utan att du måste dra runt på nått barn? jag tycker att ni är otroligt starka som orkar!=) kramar från jämtland!

Det är ytterst sällan jag längtar till egentid! För mig räcker det att få rinna av ett par timmar på kvällen 🙂

 

Hejsan fina du! Så kul att se er på tv igen :) jag undrar om du tror att i er stora familj så märks det inte lika tydligt att ni har tvillingar som i familjer med ex 3 barn. Hoppas du förstår min fråga. Kram

Mycket möjligt att det är så men tror nog att det är mera för att våra tvillingar är av olika kön och väldigt olika varandra så det är inte lika lätt att se att de är tvillingar 😉

 

älskar er familj! den verkar hur mysig som helst. :D har en liten fråga bara, har ni någon speciell önskan över hur många barn ni vill ha eller tar ni det bara som det kommer? som en av de andra familjerna sa på tv:n igår ^^

Nej, vi har aldrig planerat för nåt visst antal utan tagit det som det kommit 🙂

 

Jag undrar hur ni får ihop det ekonomiskt när bara en av er jobbar? Har ni nå bidrag, förutom barnbidrag då..? Tjänar du pengar på något vis? bloggen eller så? Tänker eftersom ni handlar en del, som märkeskläder osv.

Bara nyfiken, eftersom jag själv tycker att det är svårt att få ekonomin att gå ihop.. Älskar din blogg! :)

Vi har inga andra bidrag än barnbidrag/flerbarnstillägg. Peter får sin lön och jag har min föräldrarpeng. I långa loppet så tjänar man på att köpa mera kvalitetskläder som håller längre och jag jagar ständigt efter reapriser och andra erbjudanden för att hålla de kostnaderna nere 🙂 Sen lägger vi inte massa pengar på onödiga saker, utekvällar mm

 

Hur mycket har ni strömräkning/mnd?

Får du vårdnadsbidrag för Nellie?

När skal du börja jobba?

Känner du dig färdig med barn eller blir det en tolva?

Strömräkningen är det största räkningen vi har – ett antal tusenlappar / mån 😀

Nej, får ingen vårdnadsbidrag för Nellie utan tar föräldrarpenning för Älva.

Blir hemma i alla till hösten-13.

Vet inte alls hur det blir med barnafödandet härefter 😉

 

Hej! Gillar verkligen din blogg. Undrar om du skulle vilja lägga upp bilder på hur de ser ut i huset? Är väldigt nyfiken

Kommer att lägga ut foton på huset nu när programmet har börjat 🙂

 

Var det så att barnens dagis finns i samma hus som ni nu bor i? Vad har barnen tyckt om det nya dagiset och har de hittat vänner? Har även Kevin o Linnea bytt skola? Har de yngre barnens skola färre barn än vad skolan i Märsta hade?

Barnens dagis ligger bredvid vårat hus. Barnen trivs i sin nya dagis och har fått vänner. Alla skolbarnen har bytt skola och nya skolan är lite mindre än den gamla.

 

I programmet verkade Linnea lite ledsen när hon berättade om flytten. Nu har det ju gått en tid, trivs hon bra nu och har fått nya vänner?

Linnéa trivs med flytten men är den som saknar sina gamla vänner mest – fortfarande. Vi skjutsar henne rätt ofta till Märsta så att hon får träffa de 😉 Hon har fått ett par nya vänner här 🙂

 

Hur ser/tänker du på framtiden med arbete, utbildning mm?

Jag har ju min fasta anställning kvar och återgår dit när det väl är dags för det om jag inte hittar på något bättre 🙂 Har drömmar om att studera men hur det blir tar jag när det blir mera aktuellt 🙂

 

hur har ni råd med allting? hur mycket får ni i månaden ungefär?

Av principsjäl så tänker jag inte svara på vad vi får ut i månaden – det är våran privata sak 😉 Hur vi har råd med allt har med planering att göra – med bra ekonomisk planering funkar det 🙂

 

Hej!
Kan tro att det är härligt med ett stort fint hus, helt rätt val! Vi ska flytta till ett lite större då vi nu fått en liten till i nov! Behöver då ett nytt kök/matsalsbord – var har ni köpt erat extremt fina bord? Har funderat på det länge, men inte haft plats för det förren tills nu!

Vårat köksbord kommer från möbelhuset i Uppsala 🙂

 

Hej Mirka!
Det är jättekul med din blogg och alla andras också med många barn. Ni har inspirerat mig till att starta en blogg också. trenissar.blogspot.com det är verkligen jättekul… Blir lite som en dagbok på nätet och mitt tålamod har fördubblats sen jag har börjat skriva av mig:)Jag har tre killar och alla heter dom Nils i andra namn, så därför kallas dom tre nissar:)Min fråga är hur kändisskapet har påverkat er som familj? är det positivt eller negativt?
Ha det bra!

Kändisskapet har påverkat oss bara positivt 🙂 Vi har lärt oss mycket om oss själva och vuxit som föräldrar och människor. Vi har fått se oss själva med andra ögon som man inte gjort förr – varje söndag under inspelningarna hade vi synkar och då fick vi svara på massa frågor som man inte ens tänkt på tidigare 🙂 De synkarna var som att sitta på typ familjerådgivning eller nåt och man fick ett annat tänk på sina liv 😀

 

Härligt att se er i tv rutan igen!
Min fråga är, har ni någon kontakt med dom andra familjerna som var med i år?
Ha det bra :)

Jag har kontakt med både Maria och Anna 🙂

 

Om du skulle beskriva varje barn med ett ord. Hur skulle de då låta?

Kevin: Lugn

Linnéa: virrig

Jennifer: Envis

Benny: Försiktig

Selina: Hjälpsam

Victor: Nyfiken

Alice: Bestämd

Oliver: Framåt

Thor: nöjd

Nellie: Charmör

Älva: gullunge

 

Det ligger ett förslag i socialutskottet som om det går igenom innebär att för att få föräldrapenning måste man arbeta minst 6 mån mellan varje föräldraledighet för att få full ersättning, annars ska bara s.k. hemmamakepenning ges. Man kan alltså inte skaffa fler barn inom loppet av en viss tid och få samma föräldrapeng längre, vad tycker du om det?

Nu är jag inte ett dugg insatt i detta utan vet bara det du har skrivit och har inga kommentarer om det heller 😉

 

Jag undrar var du har köpt onepiece-overallerna som Oliver och Thor hade på sig i ett inlägg för några dagar sedan?

Det var roligt att se er på TV igår igen!

Kram Sofia

Deras jumpsuit kommer från vossatassar 🙂 Googla så hittar du 😉

 

Planerar ni fler barn? Inte nu
Vill du ha fler barn? kan tänka mig en sista kanske…
Får ni höga elräkningar med så stort hus? Ja!
Vad ska ni göra i Sommar? Fixa uteplatsen på framsidan av huset, hälsa på vänner som bort långt borta mm
Om ni skulle få erbjudande skulle ni då vilja vara med i ett annat tv program eller i fam annorlunda igen? Möjligt 🙂

 

Hej Mirka! Igår såg jag som så många andra på ”Familjen Annorlunda” och jag måste säga att jag gillar verkligen er familj. Ni verkar så lugna och tålmodiga du och Peter och ni är verkligen en härlig familj. Blir det en häst till familjen nu när ni kommit er iordning lite?
Kram

Vi har pratat om att skaffa en häst att ha i grannens stall men det är inte aktuellt riktigt ännu 🙂

 

Det är så roligt att följa er i fam Annorlunda!!! Heja er!
Jag undrar, röker du fortfarande och gjorde du det under graviditeten med Älva?

Ja….

 

Jag och familjen såg annorlunda i går det var ju kul att se dig igen:)
Här är frågorna som jag måste bara ställa:
Är det kul att ha så många barn? Är det mer flickor än pojkar? Hur gammal var du när du fick ditt först barn?
Är det kul att vara med i familjen annorlunda?

Det är en stor glädje med många barn 🙂

Nu har vi 6 flickor  och 5 pojkar

Jag var 25 år när Kevin föddes.

Ja det är roligt att vara med i programmet

 

Jag vet inte om någon redan frågat detta, men jag undrar hur du och Peter träffades? Har du alltid velat ha många barn eller har det bara blivit så?
Gillar din blogg och programmet skarpt, kul att läsa!!

Vi träffades via Peters ex – Emmelies mamma efter att de separerat men var bra vänner 🙂

Det har bara blivit så 😀

 

Hej! Först och främst måste jag säga att jag gillar er familj och respekterar att det är ERT beslut att skaffa många barn och poängtera att jag inte tvivlar en sekund på att ni är de bästa föräldrarna till era barn!
Så till min fråga/frågor.

Ni får (inkluderat flerbarnstillägg) ut 21 914 kr/månaden för era 11 barn. Det blir 262 968 kr om året. Pengar som ni FÅR. Min poäng är INTE att ni på något sätt blir rika på det, självklar går alla pengar åt till barnen. Men jag undrar ändå hur du tänker kring de summorna pengar som ni FÅR varje månad? Pengar som kommer genom att andra personer betalar skatt. Känner du aldrig dig ”skyldig” för att ni får så himla mycket pengar varje månad?

Få bostadsbidrag?

Spara du några pengar till barnen för framtiden?

Återigen – ingen kritik eller personlig påhopp, jag bara undrar hur du resonerar :)

Jag förstår att du inte kommer med påhopp 🙂 De bidrag vi får är någonting som ALLA föräldrar får och det är inget som vi har beslutat utan det är politikerna så nej – jag har inget dåligt samvete för det! Peter jobbar och betalar skatt, jag har jobbat i många år och betalat skat och betalar även med min föräldrarpenning! Vi kommer att ha 11 barn som blir skattebetalare de också så åter igen NEJ – jag anser inte att vi snyltar på skattebetalarna! Den diskutionen hör närmare till de som år in och år ut lever på soc mm eller de som lyckas på olika vis lura till sig olika bidrag 😉

Vi har aldrig haft bostadsbidrag!

Vi har 2 olika sparanden till familjen.

 

Hej! Jag undrar om Jennifer och Benny går i samma klass eller vill de inte det? :)

De går i olika klasser och det bara blev så när de började i skolan och fungerar bra 🙂

 

Är nyfiken på de tre stora som Peter har. Träffar ni dom?

Ja vi träffar de när tillfällen ges 🙂

 

Hur ser era kvällsrutiner ut?
Hur såg nattningarna ut när flera barn delade rum?

Alla barnen förutom Kevin och Linnéa lägger sig samma tid och det fungerar utmärkt då alla är kvällströtta 🙂

 

1. Gillar Linnea Twilight? med tanke på bilden i hennes rum? ;D
2. Har hon blogg eller nånting? (Linnea)
3. Har ni nån gräns för hur många barn ni vill ha?
4. Har ni alltid velat ha många barn och stor familj?
5. Har ni fått mycket saker från tv4, eftersom ni var med i FA och så?? till exempel vad isf?

1: Japp, hon älskar Twilight 🙂

2: Inte just nu…

3. Nej, har aldrig lagt någon gräns

4. nej…det har kommit med tiden 😀

5. Vi har inte fått någonting av tv4

 

 Vilken är den största fördommen du råkat ut för?

Att vi skulle snyllta på skattebetalarna och att vi skaffat barnen för att få pengar!

 

1.Är det mycket fusk när det gäller TV?
2.Får dom filma personer utan att dom vet det?
3.Har dina äldre barn börja bli lite ”tonårs” aktiga med kamratkretsen osv?

1: Inte fusk direkt men vissa saker som spelas in kan klippas så att det ser annorlunda ut än vad det verkligen var.

2. Ingen aning…

3. Ja Kevin har nog det 😀

 

Hur gör du när du ger ersättning? Kokar du upp vattnet och låter det svalna? Kallt vatten ur kranen som du mikrar till ättemp? Kokar du flaskorna mellan varje gång? Berätta hur du gör! Hur ”steril” tycker du man måste vara?

Jag har alltid kokat vatten som jag häller i en thermos. Tar även kokat vatten i en flaska som får stå i kylen och sen blandar jag varmt och kallt kokat vatten i ättemperatur 🙂 Kokar flaskorna lite då och då bara…

 

Jättebra var ni i tv går, men nu till min fråga. Har du bra tips på hur man pottränar barnen eller lär dem gå till toa? Vad har dina barn föredragit?

Inga av barnen har gillat pottan och inte heller blivit pottränade…..jag har testat att ta av blöjan när de visat intresse för det och då har de oftast varit redo och det har funkat direkt 🙂

 

Varför bytte du från minbebis till loppi? Tänkte när de tog bort ditt inlägg om att du flyttat.

Jag kände att det var dags att flytta och testa nåt nytt 🙂 Kanske lite felvald tidpunkt som inte gillades 😉

 

Varför får ni vårdnadsbidrag för Nellie?
Är hon sjuk? Diagnos? :)
Ni är bäst! <3

Vi har ingen vårdnadsbidrag för Nellie eller någon annan….!?

Så nej…hon är inte sjuk och har ingen diagnos 😉

 

Hej!
Liten fråga ang Madde, har det skurit sig mellan er ?? Tänkte eftersom ni slutat länka till varandras bloggar. Nu var jag lite sent ute med min fråga men hoppas på svar ändå. Ni är verkligen en härlig famil :)

Att vi inte länkar till varandra betyder inte att det skurit sig mellan oss 😉 Det är bara ett beslut vi tagit att eftersom hon inte vill länka så gör inte jag det heller ….

 

Svär du på finska eller svenska?

Numera bara på svenska 😀

 

Hej Mirka! Tänkte höra vart din Joolz vagn tog vägen? Var du inte nöjd? Är lite sugen på en sån men ville höra för och nackdelar om den??

Joolz vagnen var superfin och smidig men vår andra vagn passade bättre för oss att ha ute på landet och därför sålde jag den 🙂 Det jag tyckte var sämre med Joolz var att varukorgen var så litet….

 

Hej Mirka!
Jag undrar vad du har haft för yrken/yrkesdrömmar genom åren? Jag läste också någonstans att du har tänkt utbilda dig senare? Du kan väl berätta lite. =)

När jag var i tonåren så ville jag bli frisörska  😀 Har aldrig haft några riktiga yrkesdrömmar men nu skulle jag vilja bli undersköterska 🙂

 

Hej mirka ;)
du visade upp ett graviditetstest på facebook för nån vecka sen.. vad var det? en till bebis eller?
kram från maria

Hahahaa…jag vart lite full i fan efter att någon “hört” att vi redan när Älva var knappt 1 månad kämpade för en tolva! Det var en skämt och i rutan på testet stog “just kidding” 😀

 

Kan du lägga ut videoinlägg ?

Inte just nu men den funktionen är fixad snart hoppas jag 🙂

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Blir lite upprörd, varför är många så intresserade av vad ni får för bidrag/lön.. usch sånt håller man väl privat eller vad har grannen med det att göra!

 2. Ett Nytt Liv

  Jag missade frågestunden men har en fråga, om du har möjlighet att svara. Jag undrar om Thor och Nellie går på dagis eller om de är hemma nu när du är föräldraledig med Älva? Hur gamla har barnen varit när de har börjat på dagis?

 3. beauty

  Kan du inte ha en till frågestund? Jag hittade precis till din nya blogg, du skrev inget om att du bytt blogg 🙂

 4. Sussan

  Alla frågor om barnbidrag och flerbarnstillägg tror jag inte skulle ställas om flerbarnstillägget va lika oavsett hur många barn man har.

  Som jag skrev hos Eva så får man 150 kr i flerbarnstillägg,för 2 barn, 75 kr per barn extra, har man 11 barn är det ca 850 kr extra per barn.

  Fick alla 75 kr extra tex, så va det nog inte många som skulle tycka ni fick mycket i barnbidrag, då hade det bara blivit 825 kr i flerbarnstillägg för alla 11 barn.

  Jag kan erkänna att jag tycker det är lite snett att skillnaden ska va så stor, för 1 barn kostar ju inte mer om den har 1 syskon eller 10. MEN det är ju inget du kan göra nåt åt, eller bestämt.

  Tycker du skriver bra, ni jobbar o betalar skatt, era barn kommer jobba o betala skatt.

  Kram o ha en trevlig helg

 5. Johanna

  Du har svarat jätte bra på alla konstiga och roliga frågor! Bra jobbat! Den jag tyckte var värst var den om er barnbidragssumma. Visst att summan ser stor ut, men alla vet ju att det i sig inte är mycket. Speciellt inte om man är mammaledig. Jag gillar att följa din blogg. Kommenterar dock aldrig i stort sett. Tycker även om prog. Familjen Annorlunda 🙂

 6. Annika

  Ja ni…..jag är verkligen ingen präktig mamma, självklart har jag också brister!!

  Men att röka under graviditeten kan väl inte räknas som någon liten brist eller bagatell….man riskerar ju att skada sitt lilla barn i magen, kan ju gå riktigt illa!

  Men fortsätt ni att försvara detta idiotiska beteende….. för det mesta så går det ju bra så då är det ju ingen fara….eller….??? 🙂

 7. Maria

  Jag tycker det är OERHÖRT dåligt att ni röker!! Det är såklart dåligt för alla, MEN ni har ju valt att sätta 11 barn till världen och genom att röka så ger ni dem garanterat mindre tid tillsammans med sina föräldrar eftersom ALLA rökare dör i förtid. Så är det bara. Jag har själv rökt så jag vet hur svårt det är att sluta, men det går om man bara VILL. Skulle gärna vilja veta hur ni, Mirka och Peter, ser på att försöka sluta röka. Varför inte ge det ett ärligt försök, för era barns skull. Man kan få god hjälp via sin vårdcentral som är skyldig att hjälpa till! Det finns ju oxå många bra nikotinläkemedel idag. Kom igen! Vem håller med mig??

 8. Monica

  Alla är vi människor med fel o brister o jag tror att vi alla är överens om att röka är dåligt men där i från till att hacka/pika folk som gör de tycker jag är milslång…man kan tänka över nåt eget man gör i stället,för vi vet att vi har fel o saker vi borde ändra men de är inte alltid lätt..Vetskapen att man gör fel räcker långt o att man VILL dra ner/sluta..De är så att en kropp som är van att få ett visst “gift” som slutar tvärt mår dåligt o får massa stresshormon som inte heller är bra för varken barn el mamma osv..så sluta peka pinne o se dig själv i spegelen..Tack för mig/Monica

 9. Carola (Stolt Mamma till sju)

  Men vilka frågor…
  Proffsigt bemötande säger jag bara trots märkliga frågor 🙂
  Tyckte också det var lite roligt att det verkligen finns de som tror att man tjänar massa pengar på att ha barn, de måste missat att det kostar också!?
  Johanna: Så klart att alla dessa helt perfekta moralmammor måste tala, vad vore livet utan dem ;)Då visste vi inget…Haha

  Kramen ♥

 10. Johanna

  Moralmammorna är snabba att peka med sina pinnar om vad som är rätt eller fel. Tur att ni som poängterar om rökandet är alldeles otroligt perfekta själv och ger rätt signaler till er barn genom att se ner på andra mammor.

  Bara en tanke.

 11. Annika

  Hej!

  Gillar er familj men jag måste bara säga att jag tycker att det är fruktansvärt dåligt att du röker!! OCH även när du är gravid, fy! Vilka signaler sänder du till dina barn genom att göra detta!?
  Du måste väl vara stark nog att sluta??

 12. Carina

  Heja Mirka! Jag tycker du är helt outstanding! Så himla cool! Jag beundrar dig helt enormt! Keep up the good work!

 13. Clara

  Hihi, hej jag vet att maninte skriver frågor här MEN jag skulle bli jätte glad om du svarade på detta!

  a) Kommer du och din fmilj till BARNmässan i karlstad iår ? (hoppas det!)
  hejdå

 14. Jenny

  STORT tack för att du tog dig tid att svara på alla frågor!! Ni är toppen!
  KRAM
  p.s ha ha så kul att det finns folk som tror man tjänar pengar på att skaffa barn..

 15. Sandra

  Håller med att vissa frågor är konstiga. Avundsjuka kanske. Ja känner samma som du gjorde innan mirka att 2 barn räcker. Sen kom trean och sen fyran. Nu sitter jag och längtar efter en femma.

 16. Lotta

  Dåligt att röka under graviditet. Kan du inte sluta röka när du är gravid så tycker inte jag du ska ha fler barn. 🙁

 17. helena

  ja det är ju just det, att frågorna tenderar att bli för närgångna och det är där jag tycker Mirka sköter det perfekt..öppen med med integritet.

 18. Johanna

  Vilka konstiga frågor vissa stället, förlåt mig om jag säger det. Men vaddå om Nellie är sjuk och vilken diagnos hon har? UH? Du milde 🙂

  Tack för svaren, roligt att läsa, som vanligt 🙂

  Kram, halaus och trevlig helg 🙂

 19. helena

  Grymma Mirka, du vet hur man på ett proffsigt men ändå vänligt sätt bemöter dina läsare, jag ser att ni som föräldrar vuxit och fått nya perspektiv genom programmen..underbart – du är en klockrent cool, klok och fin mamma/fru men perspektiv som många högt utbildade i vårt land aldrig kommer i närheten av. Jag har jobbat som pedagog hela mitt liv: förskollärare, lärare, rektor och bara älskar att höra hur du tänker kring livet och barnen. Fantastiskt. Kärlek i bigback till dig, Peter och alla barnen.