Trettonbarnsmamman

Hemma

Idag tänker jag inte åka iväg någonstans utan bara vara hemma och mysa med Nellie och Älva och kanske komma ikapp med lite olika saker också 🙂

Jag har fått massa mail de senaste dagarna och många har undrat om min kost och även träningen. Jag har tyvärr inte hunnit maila tillbaka till er men kommer att göra det så fort jag hinner 🙂

Tänkte dock skriva lite svar även här 😉

Jag vill bara poängtera att jag är absolut inte så där jättekunnig när det kommer till LCHF mm men jag lär mig lite nytt varje dag när jag letar efter information, recept mm:-) Det plus lite sunt förnuft har funkat bra för min del hittills 😀 Så först och främst råder jag er att googla på LCHF och läsa , läsa, läsa. Det finns enormt mycket olika bra recept att hitta på det viset och jag läser även på olika forum där man får massa nya tips och råd 🙂

Men ungefär så här ser mina måltider ut:

FRUKOST: Oftast ägg, 2 kokta eller äggröra gjort på 3 ägg och en skvätt grädde + salt o peppar. Lite skinka och ost till det. Ibland tar jag en kopp te och 2-3 finn crisp med pålägg istället.

MELLANMÅL: En finn crisp med skinka el. några skivor skinka och ost el. en babybell….

LUNCH: En omelett med sallad till eller rester från middag dagen innan ….

MIDDAG: Kött,kyckling eller korv med sallad eller broccolimos….

KVÄLLSMÅL: Ibland är jag hungrig på kvällen och då tar jag en skål med turkisk yoghurt med lite bär.

Alla minskar inte i vikt lika lätt även om man minskar i mått! Vissa behöver utesluta mejeri-produkter i större utsträckning än andra mm. Än så länge fungerar det bra för min kropp att äta relativt mycket mejeri-produkter så då är jag inte så strikt på de 🙂

Min träning ska komma att se ut precis som det var innan min graviditet dvs. 20-30 min på crosstrainern ( vill dock ha en gåband )och  mag, rump och lår-övningar ca 4-5 dagar i veckan 🙂 Mer om de kan ni läsa HÄR 😉

Inatt sov Älva i drygt 7 timmar i streck 🙂 Synd bara att Nellie vägrade att somna före kl. 23 så där förlorade jag över en timmes sömn 😀 Nellie ska nog inte sova middag längre för hon är omöjlig att få isäng i tid när hon har sovit en stund på dagen! Hon utvecklas med rasande fart just nu, mycket som händer och sker. Hon börjar prata mer och mer, det kommer nya ord varje dag – en härmapa är vad hon är 😀 Hon börjar visa fram sin stålvilja och lite jävlarminamma också – en stundtals riktigt kaxig liten tuffing som testar gränserna till max 😀 En härlig utvecklingsperiod som även ger en några extra gråa hårstrån 😉

Vet ni vad Oliver gjorde igår?!? Han bytte blöja på Nellie – Helt självmant!! Vilken kille alltså *stolt mamma* 🙂

Och vet ni vad jag gjorde här om dagen när jag var på väg till bvc? Jag hade ihjäl en stackars ekorre 🙁 Jag körde över den lilla rackaren som sprang över gatan och rakt under bilen 🙁 R.I.P lilla ekorre ♥

Designen är på väg….den är under bearbetning just nu och kommer inom kort och med den kommer även ett namnbyte att ske till elvabarnsmamman och lite annat nytt kommer att ske så håll ögonen öppna 😉

Det blev ett lite flummigt inlägg det här men så kan det bli ibland 😀

Nu vill jag önska er alla en härlig dag och sköt om er ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Wirin

  Nellie låter precis som vår Lilly (full i bus hela dagarna) 🙂 sover hon middag så kan det ta flera timmar för henne att somna men om hon inte sover så går det på mindre än 5 min.Hon sover oftast inte men åker man tex bil på em så somnar hon, men det går jätte bra att vara vaken hela dagen så somnar hon 19-19.30
  Att ha i en skvätt grädde i turkiska yoghurten gör den väldigt mild och god

 2. Karin

  Jag äter kolhydratfattig kost, men tål inte alls mjölkprodukter eller gluten.
  Men det funkar bra för mig ändå.
  Ungsbakar tex grönsaker (ovanjord) och kyckling i ugnen, bakar LCHF bröd på mandelmjöl som jag äter lite av (till frukost)
  För mig är det lätt att hålla mig borta från socker och stärkele och gluten. Jag trivs jättebra med min sunda kost:)

 3. S A N D R A

  Om du har iphone och kan tanka hem appar så finns det en app som heter LCHF – recept, massa olika och bra recept, himmelskt goda också. Tycker absolut att du ska ta dig en titt där. 🙂