Trettonbarnsmamman

O jag ser det snöar….

Jag visste ju att det skulle säkert komma snö under helgen men gaah vad tråkigt att se nu att det verkligen gör det också – Jag vill inte ha nån snö nu ju, kunde det inte komma undet julen så kunde det ha fått utebli nu också…. Och idag ska nån av oss åka till Märsta och hämta hem Linnéa och eventuellt även Emmelie vilket är mindre roligt i det här vädret. Jag håller fast vid att jag borde ha fötts i ett varmare land , så mycket som jag ogillar kylan 😀 Fast det var annat när jag var liten – kommer ihåg att vintrarna var både kalla och att det alltid var massa snö men inte hindrade det oss att vara ute dagarna i ända! Var vi inte i den stora pulkabacken nära oss så åkte vi skriskor eller långskidor eller så byggde vi enorma snöslott elles så hade vi snökrig med granngårdens ungar 😀 Jag önskar att jag var lika okänslig mot kylan och kalla frysna fötter fortfarande 😀

 

Igår åkte vi hela familjen förutom Kevin och Linnéa och storhandlade. Det var enormt mycket folk i affären, undrar om alla bestämt sig att handla innan snön kommer 😉 Det blev 2st nästan proppfulla kundvagnar ( i den ena kunde man se en skymt av babyskyddet 😀 ) och en härlig nota på runt 4000kr – mat för max en vecka…. MEN givetvis så fick vi då en avstämning på det!! Peter svor högt och hade nog helst bara lämnat kundvagnarna där och åkt hem utan de, avstämningarna är det värsta han vet 😀 Men det kom en tjej som jobbar på Maxi och hjälpte oss med att lasta alla varor på bandet. Och liiite tur i oturen så upptäcktes det att vi hade klickat in för många blöjor och nåt annat också 😀 Peter passade på att hämta hem Kevin som sovit hos en kompis  på vägen hem medans jag skyndade mig hem då Älva var kinkig och ville ha mat.

Käkade sen lunch och sen lektes det harmoniskt på olika håll. Benny är inte riktigt kry….febern kom smygandes med huvudvärk och halsont så han har legat nerbäddad i soffan mest hela eftermiddagen och kvällen. Det blev först middag till barnen och efter det fick de chips och ostbollar. Jag och Peter gjorde goda omeletter till oss själva och rostbiff till det 🙂

014 - Kopia

Nellie

015 - Kopia

Alice leker med lego

 

 

016 - Kopia

Omelett med körsbärstomater, fetaost och basilika

Vi tittade på Gladiatorerna och sen var det godnatt för barnen. Jag gosade med Älva som sov till och från och kom väl i säng strax efter kl. 1…..

Hoppas att ni alla får en skön söndag ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa Ahlgren

  Jag HATAR oxå avstämning och skulle lätt kunna lämna vagnen och gå utan alla mat.
  Men jag tror att jag har kommit på hur man i alla fall skall göra på Willys där jag fick avstämniang typ varje gång jag handlade. Man betalar kontant. Sedan jag började att betala kontant så har jag inte fått någon avstämning. // Åsa

 2. helena

  Jo bara en liten fråga. läser du dina läsares kommentarer? skulle vara fint att veta det!

  MIRKA SVARAR: Jag läser alla kommentarerna och svarar på de i den mån jag hinner 🙂

 3. helena

  Mirka: sådana vintrar du beskriver ska alla barn få ha…det gör dem sunda, friska och starka, mer pulkor, mer skidor, mer skridskor och mindre TV till dagens barn. Hoppas du får en lugn natt!

 4. Helena

  Hej Mirka.

  Börjar med att säga Grattis till nykomlingen. och grattis till Nykomlingens 1 månaders dag 🙂

  Det där med avstämning är inte alls vad man vill när man går på affären och e klar. Speciellt inte med barn som kan va trötta,hungriga el bara allmänt less på att va på affären.

  har 3 egna guldkorn och ett bonus guldkorn som jag brukar ha med mig när jag handlar och de tycker inte alltid de är så roligt. Speciellt inte när man veckohandla och sen när man får avstäminingen så blir man galen. Förstår din man där *skrattar*..men det var ju som sagt tur i oturen.

  är mkt avis på dig att du har en sådan stor och fin familj, När jag va liten så drömde jag om att ja ville ha ett helt fotbollslag. Men så blir nog inte fallet är ja rädd. 🙂

  Vi fick också barn den 22/12 2011 =) En liten kille.
  läste att du haft snabba förlossningar. Förstår din känsla om när ditt 10:onde barn skulle födas och barnmorskan igga dig. i det du sa att de kommer gå fort. Sa samma till min BM nu när jag kom in på förlossningen. så ska jag föda igen så vill ja med bli igångsatt. även om vi har ynka 7km till förlossningen. för tio i 4 gick vattnet. halv 5 blev vi inskriven på förlossningen och tjugo i 6 kom vår prins ut.

  lycka till med allt:-) kommer fortsätta följa din blogg..och följa er på 4an.

  Kram/Helena

 5. 4barnsfamiljen

  Hej! Fantastiskt att ni orkar åka och handla mat med så många barn, beundrar er! själv så är det inte ofta vi orkar åka med våra 4 barn.

  vi längtar också till sommaren! men barnen har haft roligt i snön och åkt pulka och gjort snögubbe.
  vi reser i augusti med alla 4 barnen, till cypern, var rätt jobbigt sist på flygplanet med de minsta, bäst att åka flygplan på natten när de sover.

  ja annars är det bra med självscanning, brukar vi också ha.

  ha det bra! Kram från madde med 4 barn tätt

 6. Camilla

  Visst är det jobbigt med vintern! Är heller ingen vintermänniska, ALLS! Fattar inte dom som åker iväg på skidsemestrar! Svindyrt, massa overaller, vantar, mössor, blöta kläder, laga mat precis som hemma, fysa, städa stuga…NEJ TACK!
  Tror med jag egentligen skulle bo i ett varmare land!
  Vi har faktiskt bokat en resa till Thailand, åker i mars, svindyrt med 4 barn men det får det vara värt! Chocken kom väl när vi skulle beställa tid för Twinrix vaccination, 8160 kr för vår familj!!! Var väl inte riktigt inräknat i budgeten…

  Hahaha visst är de underbart när man får avstämning när man storhandlat! Sist stog jag ensam med våra 4 barn, minste killen var trött och supergnällig, hade handlat för 2500 och givetvis blev detv avstämning! Men den gulliga personalen ringde in en extra tjej som hjälpte mig packa ner varorna i kassarna igen! Tacl och lov för det!
  Annars är själscanning kanon! Om jag någongång gör ett misstag så är det precis som ni, scanner in för mycket…lite surt det med!

  Ha en härlig söndag! Här på västkusten har vi vinterns första snö, sol och blå himmel, helt underbart även för en vinterhatare som jag 😉

 7. Anna

  Hiho! Visst är det fantastiskt fint att få avstämning när man storhandlar då man har stor familj?! Hihi 🙂 Kram

 8. Anita

  Jag handlade i måndags, såå lite folk riktigt skönt. Men barnbidraget har väl kommit nu, så det var väl därför det var så mycket folk.

  Avstämning är inte kul att få när man har mycket i korgen, men det är slumpen som avgör dem. Vi får alltid hjälpa att packa upp varor när det är avstämning. De hjälper alla där på Maxi.

 9. Linda

  Hej Mirka…vad är en avstämning?Har ingen aning=)…o jättekul att läsa din blogg,du är otrolig som fixar allt med barn o har tid att blogga=)