Trettonbarnsmamman

Hemmets lugna vrå

En vardag igen ….. det blev en stressig morgon för mig imorse. Jag skulle ringa själv och beställa tid hos barnspecialistmottagningen i Enköping för hörseltest och läkare-koll för Älva, Ringde dit kl. 9.15 och fick tid kl. 11.15!

Shiiit, där stog jag nyvaken i stort behov av en dusch så inte Enköpingsborna skulle förväxla mig med en zombie. Frukost skulle hinnas med då jag hade lovat att ta med mig Linnéa, Jennifer, Selina och Alice. De sprängfyllda brösten skulle hinnas pumpas mm mm Det blev till att sätta på turbofarten 😀 Och vi hann – hade till och med ca 5 minuter till godo 🙂

Hörseltestet började bra – inte ett pip från Älva när första öran testades. Värre var det med det andra örat – Älva vaknade till liv och blev arg som ett bi och när hon skrek så gick det ju inte att göra testet. Till slut började jag amma henne och då gick det galant och även jag överlevde amningsstunden 🙂 Läkar-kollen gick bara fint och Älva vägde 3590 g. Sen åkte vi till Enköping sjukhus för att ta PKU-provet på Älva. Tyvärr hade jag glömt remissen hemma så det blev inget utan får snällt åka tillbaka dit imorgon *suck*

Vi åkte till Maxi för att handla några saker och tjejerna fick lite kläder som var på rea 🙂 På vägen hem åkte vi via Fjärdhundra för att hämta ett paket i närbutiken – en julklapp som en gammal bekant skickat till oss från hennes arbetsplats 🙂 Tack Solan och Skotornet

030 - Kopia

Ryggsäckar till barnen, skohorn och fot-spa till mamma och pappa 🙂

För övrigt så håller vi oss i hemmets lugna vrå och njuter av att ta dagen som den kommer 🙂 Igår gick nästan alla i familjen klädda i pyjamas/myspys-kläder hela dagen 😀 Helena tittade förbi och lämnade en present till Älva 🙂 På kvällen gjorde vi goda sikromstoast och såg Jägarna 2.

028 - Kopia

Sååå gott!

Jag tog en powernap i soffan tidigare på kvällen och det var tur det då Älva vaknade en gång i timmen under hela natten! Därav mitt zombie-utseende imorse 😉 På eftermiddagen har Victor varit hos grannen och lekt och efter middagen kom de över till oss på en trevlig fika 🙂 Fick en fin mössa till Älva av Jenny (grannen) 🙂

035 - Kopia

Jenny och en väninna till henne syr nya kläder av gamla kläder/tyger och formger nya ting och ger gamla nytt liv – de hittar ni HÄR 😉

Tack för era tips angående mina bröst 🙂 Jag köpte salva på apoteket idag som jag ska börja använda. Har ammat Älva hela dagen/kvällen idag och det har faktiskt gått rätt bra, har bara haft ont precis i början när hon börjat suga som man brukar ha 🙂 Nu är inte brösten längre lika svullna och ömma så den värsta biten (när mjölken rinner till) är över tack och lov 🙂 Det blir nog bra det här hoppas jag 😉

För övrigt så har Älva varit väldigt missnöjd idag och bara sovit korta stunder i famnen. Man har knappt hunnit börja göra någonting innan hon har börjat skrika…. Hoppas dock att natten blir liiite bättre mot den förra natten, hon kan ju vakna 1 gång varannan timme åtminstone….

001 - Kopia

Jennifer med Älva

016 - Kopia

Selina på väg att pussa Älva

034 - Kopia

Lill-skrutten ♥

Nu har Älva vaknat igen….hon är väldigt pruttig i magen och kommer inte riktigt till ro….klockan är över ett på natten och ännu har jag inte sovit nåt….

Nattinatt 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Grattis till er söta tjej!
    Läste att det gör extra ont att amma denna gången, har ni kollat tungbandet så det inte är för kort!? Två av mina tre barn har haft för kort tungband. Med första barnet gjordes inget och jag grät mig igenom 11 mån amning, andra gången klipptes tungbandet på bb och efter två veckor gjorde inte brösten ont alls. Om ni inte kollat tungbandet så be en läkare kolla, mkt enkelt att fixa och amningen blir mkt bättre efteråt.

  2. Leila

    Koka 10st kumminfrön i 1 dl vatten. När det återstår ca 1 msk ta av från värmen låt svalna och ge bebisen det. Detta är för att gaserna lättare ska passera ut. Dom rapar mer och pruttar mer. Kamomillthe är lugnande för magen. Detta fick mina barn från det att vi kom hem från bb.

  3. Carola 9-barnsmamma:)

    Sötnöten Älva!! Det är ju tarmarna som är lite omogna och ovana att hantera all mat som gör det där härliga gnöliga 😉 men jag hoppas att du får sova lite om nä’tterna snart 🙂
    Kramisar från oss <3

  4. ****

    Miniform och Sempers, som kombination så ska de nog göra susen för lilla ÄLva. Testa även med Dr Brown flaskor, super är de för småttingar som lätt för knip i magen..

  5. Maria

    Hej Mirka!
    Grattis till lilla Älva.
    Tänkte bara tipsa dig om att bära i bärsjal!
    Då hjälper man magen på liten och du får armarna fria.
    Finns en super enkel som heter Easy hug!
    Det är två tyg som man lägger/hänger omlott på sig själv och sen bara sätter eller lägger in bebisen.
    Man slipper allt strul med tyg etc.
    Kramar!!!

  6. Linda

    Läste i din blogg om att du har ont i vårtorna när du ammanr Älva. Jag hade oxå liknande problem med sonen. Fick redan på BB sk ammningsnappar som finns att köpa på apoteket. Du har kanske redan provat dessa men för mig var dom toppen och det onda försvann fort.

    Sköt om er!

  7. Annett

    Håller med Maria, du är grym Mirka!!
    Första tidan är ju så mysig men ack så ”tuff” innan man kommit till ro och lärt känna varandra. Det tar ju ett tag innan man själv kommer tillbaka också. Ta hand om er!! Kram

  8. Barnens Hjältar

    Millas första vecka var med en massa vakenhet, gnäll och kolikliknande skrik på natten men sen gick det över. Är säkert bara att mjölken rinner till, magen skall vänja sig typ. Hon är så söt som socker den lilla skruttan 🙂

  9. Gunilla

    Åh vad jag känner igen mönstret från de där allra första dagarna med ny bebis. Ömma tuttar, tillgång på mjölk som ska ställas in på efterfrågan, bebis med oändligt närhetsbehov osv :).
    Får lite flashbacks här när jag läser om din dag!

    Hoppas ni mår bra allihopa (vilket ni tycks göra)! Hon ser ut som en liten mini-Thor fina lilla Älva :).

    Kram!

  10. Elin

    Amningsnapp!!! Kunde inte leva utan den när jag ammade.. Till slut hade brösten läkt och bebis lärt sig suga rätt sålde behövdes inte efter ett tag..

  11. Maria

    Jag måste ge dig en stor eloge Mirka, du är grym som fixar läget med 11 barn! Visst, du har valt det själv men det måste ju få vara tufft ändå ibland och man måste inte alltid älska läget (oavsett antal barn).
    Jag har en dotter på 6 mån och tyckte första tiden var ett litet helvete, men tänkte ofta på er familjer som har många barn…om ni klarar 10 barn, nu 11, så måste jag ju klara av ett haha.
    Du är grym! Kram

  12. Josephine

    Hej och grattis till Älva!

    Du kanske redan fått tips om denna salva, men jag orkar inte läsa igenom alla kommentarer.
    Det finns en salva som heter PureLan från medela, som varit min totala räddning vid amning! Jag har testat alla salvor som finns på apoteket och andra ställen, men den här är den enda som hjälpt!
    Den finns att köpa på babyproffsen men går även att beställa.
    http://www.minimundus.se/valkommen.htm

    Lycka till!
    Josephine

  13. AnnaH

    Hej! Som nybliven 4 barnsmamma har jag ganska nyligen hittat din fina blogg, som jag läser vid nästan varje amningtillfälle. Den är så rolig att läsa och jag tycker det är underbart att följa din vardag och faktiskt höra att fler än jag lever i ett litet kaos :-). Jag tycker du hinner enormt mycket med så många barn. För mig med bara 4 är det ett projekt att komma utanför dörren. Du är imponerande. Jag är väldigt nyfiken på ert hus. Har du planerat lägga ut lite fler bilder så småningom? Över 500 kvm boyta? Låter fantastiskt!!! Hur många rum? Är det en gammal skola eller nåt?
    kram på dig och hoppas du får sova något inatt!
    /AnnaH i Lund