Trettonbarnsmamman

5-års kontroll mm

Idag var vi till bvc med Alice och Oliver på deras 5-års kontroll. Thor ville inte gå till dagis själv så han fick hänga med oss:-) Kontrollen gick bra, Alice var lite avig och ville inte göra annat än väga och mäta sig och det blev ingen spruta för henne då hon har varit hängig sen igår. Oliver var lite mera medgörlig och tog sprutan med bravur:-)

Det är inte riktigt mina dagar just nu känns det som…..Ingen fungerande mobilt bredband och jag har suttit i telefon för att försöka fixa det i timmar känns det som:-( Vi har försökt med allt men skiten funkar bara inte så nu får vi ett nytt sim-kort…Sen upptäckte jag nyss att jag tappat en bit av en tand så jag måste till tandläkaren innan den börjar värka – och hur jäkla kul är det med den kostnaden så här inför jul *blää*. Sen har det vart lite annat skit som stört mig i några dagar…. Om jag känner mig lite smått negativ just nu?? Hmm….ja, det gör jag banne mig:-(

Men vi hade en trevlig helg som blev inte alls som vi hade planerat;-) Vi var ju till Uppsala hela lördagen och i Märsta hela söndagen:-) Peter och Kevin började tömma ett förråd vi har kvar i Märsta och några av barnen hälsade på sina kompisar och jag med resten av barnen hälsade på min goa vän Anneli ♥

Igår Hade vi en riktig slappardag, jag och de små. Peter bytte till vinterdäck i min bil så han kom hem senare än vanligt….

Tack för alla era fika/lunchställe-tips, ni är guld värd ♥

Och jag har nu bestämt mig för att försöka få förlossningen att gå med på att sätta igån mig under helgen – det skulle verkligen lösa massa problem! Vissa av er frågade om inte det var bättre för mig att ha hemmaförlossning men nej – det tycker jag absolut inte! Tänk er själva med 10 ungar runt om sig som säkert skulle tycka att det var jobbigt att se morsan i värkar mm. Det skulle nog inte bli en lugn och harmonisk förlossning för min del, tro mig;-) Säkert kanonbra för någon med få barn men inte hos oss:-D Och som en liiiten notis så ökar blödningsrisken hos de som har fått många barn och även om inte jag blött mycket alls hittills så tar jag inte den risken;-)

Men jag är otroligt tacksam för alla era förslag på olika lösningar ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isa

  Jag har full förståelse för att du vill bli igångsatt. Föder man med planerat snitt så sker det ju oftast kring 38,5 så några dagar hit eller dit kan knappast vara så ”farligt”. Att föda utan sin man går ju men hur roligt är det? Alla som tycker en massa har nog svårt att sätta sig in i er situation och vad det innebär att ha 10 barn, ingen barnvakt på nära håll och en till bebis på gång..men jag kan ju ha fel?! 😉
  Hoppas att ni får ett datum snart så at ni kan pusta ut och bara se framåt!

 2. Ida

  Jag tycker att du resonerar så klokt kring detta med igångsättning, tråkigt att det alltid ska komma någon med trista kommentarer. En hemmaförlossning medför ju en del risker och jag tror inte det är så bra för barnen att se sin mamma med värkar och allt kaos det kan medföra. Då är det ju mycket bättre att få ett datum så ni i lugn och ro kan ordna med barnvakt så både ni och barnen kan känna er lugna och trygga med att ni vet hur det blir.

 3. Ann

  Man kan väl inte plocka ut ett barn en månad för tidigt, bara för att man inte kan få ihop det rent praktiskt hemma med barnvakt.

 4. Emma.E

  Oj, är det redan dags för igångsättning?
  Ursäkta om jag frågar (kanske har jag missat att läsa det någonstanns), men varför behöver du bli igångsatt, mår inte barnet bra i magen? 🙁

  Mvh Emma

 5. Kerra

  Ville bara säga att de är alltid trevligt att läsa din blogg 🙂 lycka till med igång sättningen och vad fint de blev på bordet med adventsmyset 🙂

 6. Lisbeth

  Jag hade jätteproblem med mitt mobila bredband för en tid sedan. Hade funkat perfekt innan och så la det bara av helt plötsligt utan förvarning. Fick rådet av kundtjänst att avinstallera i datorn och sen installera igen. ”Det får man ibland göra efter sådär 12 mån användning” sa de. Och det stämde precis med 12 mån för mig. Du kan ju alltid testa. Visserligen har jag Telenor men det är kanske samma för Tre… Lycka till!