Trettonbarnsmamman

Morgonstund

Bara jag, Benny, Victor och Nellie vakna än så länge och barnen gosar under varsinna täcken i soffan och tittar på tv:-)

Passar på att sitta vid datorn en sväng när man slipper slåss om den:-D Undrar vad vi ska hitta på idag…..kanske åka till Västerås och en tur till Ikea och Citycross….

Det är höstlov nu och Linnéa blev skjutsad till Märsta igår där hon ska sova hos en kompis till nästa vecka nån gång:-)

Igår blev det barnens val – hamburgare – till middag och det var riktigt smarrigt för en gång skull ( jag brukar inte vara så förtjust i det):-) Till kvällen gjorde vi goda räkmackor till oss vuxna+Kevin sen slocknade jag som vanligt i soffan:-D

 

Jag vill gärna förklara lite ett och annat också innan jag släpper den biten;-)

*Tassimo Chai latte beställde jag från deras hemsida

*JAG köpte både thai latte och kaffe latte less sweet och skriver om de för att jag verkligen gillar min Tassimo och de olika smakerna och ville tipsa om de!

*Jag får absolut inte ett jävla skit för att skriva om att mina barn gillar kaffet utan det är ren FAKTA!

*Och nej…barnen får inte hinka i sig mängder med kaffe dagligen utan får smaka lite då och då vilket blir väldigt festligt för de;-)

*Jag fick inga mängder med dajmbullar utan ville jag smaka de så fick även jag skicka ett sms – vilket jag inte gjort då jag har ingen sån butik i närheten av mig! Jag tyckte bara att det var kul att kunna dela med mig till mina läsare som kanske hade nära till en sån butik och ville smaka en bulle….

*Jag får mängder med samarbets/sponsorförfrågningar dagligen och verkligen finkammar igenom de. Vissa – väldigt få – förslag accepterar jag och BARA såna varor som jag själv gillar, tycker är bra och vill vidarebefodra för att de är värda det! Jag håller gärna tävlingar som jag tror att ni läsare kan tänkas gilla och där vinsterna är fina och det gör jag för ER……så mycket vinner jag inte själv på det och det tar faktiskt rätt mycket av min tid att räkna alla tävlanden och få fram vinnarna mm;-)

* MEN allt som jag skriver om att jag handlat mm betyder INTE att det automatiskt ligger en sponsor bakom det! Jag skriver om jag hittat nåt bra och det är mååånga ställen som får helt gratis reklam via mig:-D

*Hur vi har råd med dessa kläder…? Vi lägger undan en liten slant till hösten, kanske fått en extraslant pga mindre utgifter annanstans mm… Tänker inte gå in på det helt exakt men just nu så hade vi råd och prioriterade bra kläder till barnen och jag är glad att vi kunde göra det:-)

Nu börjar flera här hemma vakna till liv och Nellie håller mig fint sällskap här bredvid. Hon har en liten gul plastpall som hon släpar med sig överallt för att kunna klättra och nu står hon på pallen bredvid mig och pillar på saker, läser lite och babblar massor:-D

006 - Kopia

Sötnosen ♥

Nu ska jag ta och få ihop lite smarrig frukost och komma igång med dagen:-)

Hoppas att alla får en fin lördag!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helene

    Förstår inte varför du förklarar dig, skapar bara ännu fler dumma kommentarer. Om du har rent mjöl i påsen och känner att du gör rätt så skit i kommenterarerna.

    Nu låter du som du ursäktar dig, why?

  2. mamma till 2

    Att folk orkar…tycker det är ganska logist,ju fler barn ju mer i barnbidrag & jag antar att ni som vi andra utnyttjar stor del av det till barnens kläder osv inget kontigare än så 🙂 Ha en bra dag!

  3. M

    Men herregud vad folk ska vara avundsjuka och fjanta sig om du får saker eller inte och vart pengarna kommer ifrån..

    Det är bra av dig att lägga ner lite extra pengar på barnens ytterkläder så de är varma och torra. Vem vet du själv kanske äter gröt tre ggr om dagen för att bekosta det men i vilket fall som helst så handlar allt om prioritering. Andra lägger pengar på smink, cigaretter ect och mindre pengar på sina barn

  4. kerstin

    ha ha det där känner jag igen. jag har också gett massor av gratis reklam till olika företag. jag skriver också om vad jag handlar och vart. Sen luktar det den gamla vanliga svenska avundsjukan. Jag frågade dig en gång hur ni hade råd och då var jag nyfiken på hur ni prioriterade eller sparade pengar pga att jag är en slösmaja själv.
    Sen det där med kaffet…att ge det till barnen. Men jösses folk ger ju godis och läsk, saft till sina barn är betydligt nyttigare med kaffe. Låt barnen smaka och prova på nya saker, det är ju en självklarhet för mig iallafall. Undrar vad det är med visa människor idag. Sen reklamen på dins sida la jag först märke till när jag såg en kommentar angående detta.Gillar din blogg, läser den varje dag och såg programmet familjen annorlunda. Stå på dig sen behöver du inte försvara dig mot idioter, fokusera på de bra kommentarerna istället.

  5. Anita

    Att folk orkar, svenska avundsjukan.

    Kan berätta för dig att mina 2 barn började dricka kaffe, den 1:a när han var knappt 2 år och den lille när han var 1 år. De har en morfar som lärde dem dricka kaffe då, men givetvis inga mängder. Jag tycker det är ok, det är inte bättre att dricka söt dricka. 🙂

  6. ellinder

    Men vad är det för bittra människor?
    Även OM du skulle få alla saker gratis plus betalt för att skriva om dom så är det väl ingen annans problem!
    Fy sjutton, haters gonna hate!
    Jag tycker du är guld!
    Kram

  7. Anna W

    LÄser din blogg så gott som dagligen och tack vare den har jag besökt många hemsidor jag inte skulle ha hittat till annars 🙂 Så hoppas du fortsätter med tipsen!

  8. Karin

    Tycker att det är för jävligt att du skall behöva försvara dig ang eran ekonomi osv. Det har ju fan ingen annan än ni själva med att göra. Skit i vafan alla dessa avundsjuka människor har att säga och lägg den tiden på något nyttigt istället. Det förtjänar du! Du är stört skön!
    Ha det kanon bra!

  9. Malin

    Vill bara säga att jag tycker det är jätte roligt att läsa din blogg, framför allt alla dina tips.
    Har också en Tassimo som jag älskar. Får allt beställa hem lite mer och prova nu. Visst är den toppen.

  10. Ks

    Hej! Jag tycker det är kul att läsa din blogg och jag beundrar verkligen din ork med allt! Tråkigt att det finns människor som inte kan ta hand om sitt liv istället för att gnälla om andras. Jag bloggar en del men tyvärr kan jag inte ha den öppen pga att jag har människor runt omkring mig som snackar och försöker hitta fel i allt jag gör tyvärr! Tycker du är en mkt stark person!
    Mvh/ ks

  11. Leona(ensam med tre)

    Sköt dig själv och skit i andra borde fler folk lära sig…………kanske inte skita helt och hållet i andra, det är ju viktigt med medmännskor som bryr sig, fast på rätt sätt, äh du förstår vad jag menar 😉

    Kunna med att ifrågasätta vad du köpter eller inte, det är väl som de flesta skriver, ren avudssjuka =( Tycker nästa synd om såna människor som inte kan unna andra människor saker o ting här i livet.

    En tanke som slog mig, finns det inte bloggar där man måste ha loggin för att kunna läsa. Då kanske du kunde slippa alla gnällspikar, det hade ju bara varit att kicka ut dem om de är dumma =)

    Ha en fortsatt trevlig helg.
    Kram

  12. Sara

    Hur bara orkar folk gnälla o vara avis???!!!!! Vi får ofta höra liknande. Hur har ni råd…. Prioritering heter det!
    Se till att få sponsring och ta betalt för det du gör för det är du värd! Du har en framgångsrik blogg med massor av läsare och delar med dig av ditt liv. Ta vara på chansen du får!
    Tycker bloggen är bra. Du ska inte behöva försvara dig!
    Ha en fortsatt bra helg o tack för Bullen!

  13. Matilda

    Du ska inte behöva förklara hur du har råd med nåt. Det är alltid lika roligt med folk som jämför sin egen ekonomiska förmåga med andras. Folk som spenderar 500 spänn om dagen på att äta ute, köpa kaffe 3 gånger om dagen ute, nån macka hit, cigaretter dit osv kan inte för allt i världen förstå hur andra har råd med nåt! Det är ju för att dom själva prioriterar annorlunda eller lägger pengar på annat!! Hur svårt är det att förstå! Man har råd med i princip ALLT! Hur lite/mycket man än tjänar! OM man hushåller rätt med pengarna!! OM man prioriterar rätt! Jag är ensamstående studerande mamma och köper ändå dom dyraste ytterkläderna för 1000 kr stycket, reser mycket osv. Jag får också höra hela hur har du råååååd. Ja, jag kanske inte har någon bil! Jag kanske inte köper kläder till mig själv. Jag kanske helt enkelt inte äter själv! 🙂 Men kan väl inte veta hur andra hushåller med sina pengar!! Jag förstår inte varför folk har så svårt att fatta det!! Ni som inte har råd – ni kanske helt enkelt lägger era pengar på något annat! Antagligen!!!

  14. Gunilla

    Jo, den svenska avundsjukan är nog inte helt avskaffad tyvärr….tänk vad mycket bättre vi mår om vi kan glädjas åt andra – vad mycket vi skulle ha att vara glada åt då!
    Lycka till med den lilla i magen! Hoppas få se er igen i teve nångång – vet du om det blir någon fortsättning? Vi har ännu några program inspelade och 12-åringen är helt såld på dem =)

  15. Monica

    Hahah menar du att folk orkar bry sig vad o hur ni har råd?? Um egentligen borde jag inte förvåna mig för folk har så svårt o ”gilla läget”Antingen så får man höra åhh hur har du/ni råd?El så är de tvärtom unnar ni inte barnen riktiga saker/kläder hahhaha..För lite tid måste dessa personer ha…..
    Jag älsakr kläder o har märkt att delönar sig o köpa kvalitee:dels hålelr de sängongen ut o i bland tom går d eärvas,har en fin höst o vinter!!!Kramar Monica

  16. sandra

    Låter som tvättäkta svensson-avundsjuka. herregud ni människor som har tid och ork att gnälla- lägg ner å skaffa er ett liv!! mirka- gillar din blogg skarpt!! skit mupparna som skriver om sånt dom inte har en aning om!!! =))

  17. Marita

    Men Herregud!
    Menar du att folk undrar frågar eller bryr sig?
    Jag tycker bara det är kul att läsa om er 😉
    Svensk avundssjuka kallar jag det 🙂

  18. Jennie

    Hej hej! Tack Mirka för din underbara blogg, alltid lika kul o läsa. Du ska INTE behöva förklara dig i din egen blogg,den är ju din. Människor e så pinsamt nyfikna och avundsjuka. Varför kan ni människor inte bara gratulera Mirka till en framgångsrik blogg. Nä ni bara ifrågasätter hela tiden. Hade nu Mirka köpt billiga skit kläder till sina barn hade ni gnällt för de. Hade jag varit som du Mirka så hade jag sett till o tjäna en hacka på bloggen, vem skulle inte gjort det om man hade en sådan framgångsrik blogg som du, annars e man ju dum i huvudet som tackar nej till presenter, rabatter o pengar. Kör hårt Mirka, jag gillar dina tips i bloggen och fortsätt med den reklam du vill. Men se till att få betalt för den, det e du värd. Kör hårt Mirka. Kram Jennie

  19. Åsa

    Fick faktiskt svar på några av mina frågor kring ditt senaste inlägg. Ibland undrar man bara. Skulle dock aldrig gnälla på dig om det. Som skrivet ovan; njut av allt som är gratis! Skulle jag också gjort 😉
    kram till hela goa familjen

  20. Christina

    Bry dig inte om dem som klagar, Vill jag inte läsa om dina tävlingar hoppar jag över dem, vill jag inte läsa om vad du köpt hoppar jag över det. Tycker jag att du lägger dina pengar på fel saker, lägger jag mina pengar på andra saker och tycker kanske på sig höjd synd om dig för att du inte gör som jag. MEN att bara klaga på allt gör ju inte världen bättre. Jag tror att det är mycket avundssjuka i alla klagomål. Att då får så mycket sponsring och kan ha tävligar beror ju på att det är så många som tycker att du har en fantastisk blogg som så många vill ta del av. Det är svårt att komma dit själv. Speciellt om man är bitter och bara klagar, för vem vill läsa såna bloggar, eller sponsra dem.

  21. Ella

    Men herregud, inte behöver du försvara dina val och prioriteringar så här!! Folk har väl egna liv så de kan förstå hur det det går till när man handlar och för vilka pengar man betalar med. Ibland finns det pengar över så man kan unna sej, och ibland får man avstå, det är väl inget konstigt! Måsta oxå skriva att jag följt din blogg länge, och jag förundras över hur mycket du orkar och hinner och att du trots det tar dej tid att blogga! Du är outstanding på alla sätt!!

  22. Ingela

    Men fy ork Mirka att vissa orkar hålla på? So what om du får sponsring på allt du har och äger dock nu är det inte så.. Människor är avis och de har inte ett skit att lägga sig i vad ni handlar och med vilka pengar? Hmm shoppa på Mirka och önskar dig massor av Gratis prylar-:)))) Stor kram

  23. H

    Ni som kommenterar om kaffet, låter ni era barn dricka coca-cola?
    Förmodligen lika nyttigt för dom om man ska va sån….

  24. Gunilla

    Oh, dessa himla gnällspikar. Om de sköter sitt så vore det kanske bättre. Det är ingen som tvingar någon att läsa andras bloggar. Ge positiva kommentarer istället för negativa. Alla vi som bloggar, delar med oss av dagen och annat. Du Mirka delar med dig av ditt liv, dina recept och vad du köpt. Om du skulle vara sponsrad så gratulerar jag. För du är värd varenda krona i så fall!
    Önskar att jag haft småbarn idag, för jisses vilka bra tips du ger!

    Kram på dig och hela din familj och ha en trevlig helg!

  25. Emma

    Min son på 2 år får också testa kaffe fast det är typ 10 % kaffe och 90 % mjölk !! Men han älskar det och förr gav man nog barnen kaffe varför skulle inte det funka idag ??
    Blir så trött på dagens samhälle ..
    Allt alla gör som inte är inom normen är UDDA …

    Ha en bra dag …

  26. H

    Men, tror folk verkligen att ni skaffade alla barn för att får saker gratis? Det är väl skit bra om ni provar en massa grejer till dess yttersta under dess produktion och utveckling så får även vi andra sen kläder/saker som verkligen är funktionella och tåliga i slutänden! Win/Win =)

  27. Sofia

    Godmorgon.
    Jag läser din blogg för att jag tycker det är kul och jag tycker det är bra att du tipsar om olika hemsidor och delar med dig av dina recept. Fortsätt med det! Tänker ha ”gneis” i bakhuvudet för jag tyckte dom hade bra kläder.
    Trevlig helg!!!

  28. LILITH - Borderline & mamma

    Men att folk orkar leta upp saker att gnälla över? Och om du nu hade blivit sponsrad, vad spelar det för roll? Är folk så avundsjuka att de inte kan unna andra något, oavsett om det gäller kaffe eller att man har råd just då att köpa lite bättre vinterkläder, eller att nån kanske hade blivit sponsrad med en overall eller två?

    Tänk om folk istället hade kunnat glädjas med andra, vad mycket trevligare det hade varit.

  29. muZen

    Men att folk orkar BRY sej!!
    Det visar bara hur torftiga liv en hel del har för sej när dom ifråga sätter dej & dina val här i livet. ( gäller allt annat folk klagar över oxå)
    Jag tycker det är jättekul att du får lite xtra över så du kan unna dina barn lite av varje. Även för en familj med två barn kan det vara knapert att skrapa ihop så man kan köpa bättre kvalitet på ex. kläder.
    Att ni får sponsorer & erbjudande mm som vill ha er som reklampelare är väl bara positivt, det är andras avundsjuka som gnager när dom gnäll.
    Vad du & din man väljer & gör är eran sak inte omgivningens.
    Vill ni ha råd & vägledning då ber ni om det. Inte vill ni ha en massa pessimistkonsulter som talar om att allt ni gör är fel.
    Nä folket där ute som skriver i Mirkas blogg & gnäller.
    SKAFFA Er ett EGET liv!!
    Eller en hobby & lägg ner eran energi på istället eller så skaffar ni er en gnällblogg med forum för andra klankare…
    Mirka vill dela med sej av sin vardag INTE få en massa skit för att hon gillar, tycker & gör, på sitt vis.
    En STOR KRAM till Mirka & Peter som valt att fostra en stor, glad familj. Hoppas ni får massor av möjligheter i framtiden med MASSOR av erbjudanden & sponsorer!!!!!!

  30. fyrabarnsmamma

    God morgon . har inte läst kommentarena men för står av ditt svar att .. det måste vara helt frustrenande men du tar det så bra så bra kanske just för att du har en god träning i tålamod du är toppen mirka
    men till er som i frågasätter hur mirka kan ha råd med de och de kläderna Varför skulle hon inte det ??? gott ekomomisk sinne sitter inte i hur mycket man har utan hur man fördelar planerar det man har
    Ekonomi har inte så mycket med vilken lön man har utan helt andra faktorer kan spela in ( sedan är det lättare att leva sparsamt med en normal lön ) men även lättare att slösa så ifråga sätt inte detta ta till er Mirkas sätt lite begagnat lite nytt av god kvalite som blir bra att sälja som beg o spara till nästa barn osv man kommer in i en bra kjedja av klädekomi för sina barn med detta knep
    och varje barn har ett barnbidrag oavsett om man har tolv eller fem eller en
    Fyrabarnsmamma