Trettonbarnsmamman

Tråkigt….

Jag åkte ju aldrig på kryssningen i helgen och det som avgjorde saken var att en rörmokare skulle komma till oss i söndags för ett ganska omfattande jobb och jag hade inte mage att lämna Peter med allt som behövdes göra plus det också då jag vet hur nyfikna speciellt killarna är.

Tyvärr så fick vi sms av rörisen 1,5 timme efter att han skulle ha kommit att han inte skulle komma 🙁 Då blev jag ledsen och kände mig verkligen snuvad på resan 🙁 I stället så kom han imorse och utförde jobbet, lagom när jag hade alla småbarnen hemma….. Ja ja, jobbet blev gjort i alla fall 😉

Det blev stora diskutioner ang. dagis och jag anser verkligen inte att det egentligen finns något att diskutera utan alla gör ju sina val efter det som är bäst just för de själva och deras familj 🙂

Jag hade helt missat att barnen har numera gratis 15 tim/v från 3 års ålder – var inte det från 4 år förr? Ja ja….vet ändock att vi hittills betalat närmare 2000kr/mån i dagisavgift 😀

Idag har jag inte fått så mycket gjort egentligen. Helena med barnen kom och firade Jennifer och Benny på eftermiddagen och hade mig sig en jättegod tårta och kakor 🙂

P1010185 - Kopia

P1010190 - Kopia

Jag skulle vara duktig och överaska familjen med lite variation i matväg och gjorde egen pizza med mozarellaost och sån där Italiensk skinka (har hjärnsläpp och kommer inte på just nu vad det heter) och ruccolasallad på. Tyvärr så gick det inte hem alls hos familjen 😀 😀 Men men, jag gör mina goda försök ibland – det är lite som att få en trissvinst när jag lyckas med att chockera familjen med något som alla verkligen gillar 😀 Kanske dags för en matlagningskurs snart 😀

Det har spöregnat hela kvällen och vad gör min man då?? Jo han kliver i sina foppatofflor, tar fram stora stegen och börjar rensa först stuprännorna som var fulla med skit och har nog inte blivit rengjorda det här seklet och sen även en del av taket 😀

P1010253 - Kopia

P1010254 - Kopia

De mörka ”fläckarna” på marken är skräp och mossa som Peter rensat bort!

Hjälpte Linnéa med läxorna och sen har jag försökt att komma ut på nätet men sticket verkar vara väldigt väderskänsligt och ville inte alls vara med. Nu hoppas jag att det funkar tills jag postat inlägget 😉

Har även haft terapiarbete med tjejernas hår! Ni vet, dessa lustider när skolorna börjar och lappar om att det går löss i skolan kom igår 🙁 Inga löss hos oss ännu i alla fall *peppar peppar* och nu är det flätade hår som gäller för tjejerna 🙂

Jag kommer att dra en vinnare för en Tassimo imorgon så ni vet 😉

Alice har fått lite feber på kvällskvisten och jag har meddelat dagiset att vi tar ett uppehåll i inskolningen tills alla är friska igen….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Hej Mirka!

  Linicin har ett spray som man sprayar innan barnen går till dagis eller skola, detta ska göra barnen osynliga för lössen 🙂 Vet inte om det funkar men jag har en flaska hemma som jag tänker testa så fort luslarmet går 🙂 Ha det bra!

 2. Carola (Stolt Mamma)

  Hoppas era förkylningar är bättre…

  Ja jag säger då det ang dagis…
  Att folk måste lägga sig i, men när de själva har 1-2 barn som går på dagis från 06:00 – 17:00 då är det inga problem…
  Ingen säger ju något om det.

  Jaja…
  När våran Nils skulle börja dagis nu till hösten vart jag med förvånad var ju 4 år förut som du säger. MEN om man ska ha de 5 timmar i 3 dagar som vi också ville ha var man tvungen att betala för att de åt maten där.
  så här är det i alla fall 9 – 12 som gäller för gratis ja och att de är hemma på loven.
  Men egentligen är det värt att betala så de får äta tillsammans med sina kompisar…Men just nu räcker det med 3 timmar för honom, får se om han vill annat i framtiden 🙂

  Ha det gott.

 3. Madeleine Nilsson

  Konstigt, vi i huddinge kommun har rätt till 15tim / veckan oavsett ålder ? Men det är väl olika det där! Hoppas ni kryar på er ! Kramar

 4. Amanda

  Min fis som är 2 år älskar också förskolan, gud va jobbigt det va under sommaren då han va hemma drygt 5 veckor. I början grät han varje morgon och ville dit, haha 😛 Klart barnen ska få gå dit om de vill, herregud vad bråkar folk om??

 5. Anna W

  Har en dotter på 4 år som går på förskolan 18 timmar/vecka (som vi har i Uppsala sedan i mars) sedan hon blev storasyster. Under sommaren var hon ledig 10 veckor eftersom jag ville passa på att ha henne hemma och få mer tid med henne (har jobbat heltid sedan jag var föräldraledig med henne). Men för hennes del hade det nog räckt med ett par veckors ledighet – hon började tjata om dagis ganska så fort 🙂 Nu hade jag såklart henne hemma den tid jag sagt men annars – lyssna på barnen, de måste också få vara med och tycka till! Så all heder till Mirka 🙂

  Ang. gratis förskola eller inte: Här i Uppsala är det bara avgiftsfritt om man väljer förmiddagar 5 dagar i veckan (tidigare 8-11, men med 5 timmar till så vet jag inte) och har barnet/barnen lediga under alla skollov (man ska följa läsårstiderna). Så väljer man färre men längre dagar så får man betala som alla andra, dock en reducerad avgift.

 6. Emelie

  Här luskammas det varje dag från första dagen på dagis! VIll upptäcka lössen fort som tusan om dom skulle få för sig att komma hit!
  Hoppas dock väldigt på att slippa det detta året också!

  Kram

 7. Johanna

  Va trött jag blir på folk som tror att de vet bäst om andras familjer. Herregud, skaffa er ett liv för fan och sluta kommentera som de besserwissers ni INTE ÄR!

 8. Mona

  Hej jag tycker absolut inte du behöver förklara dig angående dagis, du är väl människa du ochså och behöver lite tid för dig själv. Du har ju desutom ett stort hus som ska tas om hand om och då är det väl roligare för barnen att gå och leka!!
  Älskar att läsa din blogg

 9. Trillingmamman

  Det kommer alltid att finnas ”folk” med åsikter om hur man ska gå, stå, äta, leva… osv osv… Och där med alla åsikter om dagis också. Men det finns ingen skriven mall för så här ska man göra så inget är fel. Hur man än gör. Det är bara det att det är jäkligt irriterande när folk rapar ut skit….
  Vill man ha barnen på dagis, och får det, så är det bra. Barnen lär knappast lida av det eller få en traumatisk uppväxt för att ha spenderat 15 timmar i veckan där. För hur många timmar spenderar dom inte i skolan sen? Där om något måste de bli försummade och bortglömda… eller!?

  Vill man ha barnen hemma, har den möjligheten, så tja…. varför inte. Barnen lär inte få en traumatisk uppväxt för det heller.

  Tänk om en del kunde förstå vad som VERKLIGEN får barn att må dåligt i stället och fokusera på det i stället för att hänga ut dagis som en ”anstalt” och föräldrarna som ”skitdåliga”… Herregud dagis är ju ett lekparadis för många barn.

  Jag har ju fått höra motsatsen… det är sååå synd om mina barn som INTE går på dagis.
  Så Mirka, hur man än gör så gör man fel i andras ögon. Men som tur är så är dom inte många… men jäkligt energikrävande och irriterande.

  Men tänk.. det är ju faktiskt NI som lever med era barn och vet deras behov. Alla barn sitter inte ihop med mamma och pappa. En del kanske har behov av att göra annat. Och jag tycker ni gör helt rätt! För hade det inte varit det så hade barnen visat det på ett eller annat sätt.. garanterat!. För mina sex barn lär ju enligt alla andra bli asociala för att de inte går på dagis samt att deras utveckling går bakåt. Och när vi kommer till dig Mirka så kan du ju intyga att mina barn sitter passiva i ett hörn, leker inte alls, klarar ingenting, kan inte prata.. osv osv (ironi så det skriker om det).

  OJ… märks det att jag inte fått i mig morgonkaffet HAHAHA. Ville bara säga… DU gör rätt. Och till er andra.. gör om och gör rätt!

  Största kramen gumman!

 10. Gunilla

  Du gör så himla rätt som har barnen på dagis de 15 timmar/vecka som du/ni har rätt till. Och det hörs ju att barnen verkligen vill vara där. Nyttigt för dem att vara med andra barn och få en viss immunitet innan skolan börjar. Visserligen vet vi alla att så fort skolan börjar, så blir det en omgång med förkylningar och även huvudlöss.
  Slå dövörat och blunda för alla knäppa inlägg.
  Hoppas nu att Alice snart är frisk igen, så att inskolningen kan fortsätta!
  Kram Gunilla

 11. Stephi

  Jag har gratis de här 15 tim där jag bor, MEN man måste betala för 2 mån på sommaren (alltså ”sommarlovet”) för att behålla platsen. Jag fick andra barnet i juni alltså har jag betalat 2 avgifter och nu ska det vara gratis tills nästa sommar:) tänkte det kanske funkar så hos er med då:p ?