Trettonbarnsmamman

Inskolning

Snart går vi över till dagiset och påbörjar inskolningen för Alice, Oliver och Thor 🙂 De har väntat och längtat och är eld och lågor just nu – äntligen får de börja på dagis igen 😀

Det är bara en timme idag men det är en start det med 🙂

Tyvärr så börjar alla bli förkylda, är rätt täppt i näsan även jag och hostan är på väg tillbaka igen…..

Nu måste vi gå 😉

Ha en fin måndag 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. fröken j

  Det är tråkigt att du tar förkylda barn till förskolan. Tänk på oss som har extremt infektionskänsliga astma-barn. De blir smittade och våra sjukperioder är alltid mycket längre än andras. En förkylning kan innebära många sjukhusbesök och ca 2-3 veckors frånvaro från förskolan, vi föräldrar måste skaffa läkarintyg för att kunna vara hemma och går miste om inkomst osv. Önskar att alla föräldrar och speciellt de som ändå går hemma, kunde hålla sina snuviga barn hemma några dagar så att de barn som verkligen blir sjuka av förkylningar får en chans att någon gång hinna tillbaka till förskolan mellan förkylningarna.. 🙁 Gäller inte bara dig Mirka utan mer allmänt..

 2. Pilla

  Lite lustigt. Min man brukar säga att det märktes på honom och hans syskon att de inte gått på dagis. Han säger att dagisbarn lär sig att ta för sig och lär sig synas och höras för att få uppmärksamhet.Det va något han inte behövde vara när han var hemma med sin mamma och syskon. Det var något som jag aldrig reflekterat över, att det kunde vara skillnad. Jag och mina syskon var dagisbarn.
  Tror absolut att detta kan vara sant, men det behöver ju inte vara något negativt att lära sig synas och höras. Tror absolut att det är bra att gå till dagis, lära sig samspela med andra barn, leka av sig mm. Tror inte att dagisbarn är värre än hemmabarn. I grund och botten är det ju föräldrarna som fostrar sina barn..eller?
  Tror heller inte det är dåligt om mamman och pappan väljer att barnen ska vara hemma. Det är ju upp till föräldern att aktivera sitt barn så att det inte får tråkigt. Öppna förskolan, kyrkans barntimme eller vad man nu tycker är roligt och lämpligt. Tur är att valet är fritt i Sverige:) Och tur att vi är olika! Annars hade det varit för tråkigt;)

 3. Åsa

  Ja, inte är det något som de som har barn på dagis håller med om iallafall… Klart de inte gör!
  Men fråga vad lärare i 0:an tycker EGENTLIGEN… Den lilla promille barn som är sk ”hemmabarn” är de som uppför sig bäst.
  Sedan tror jag inte, och har inte sagt, att dagisbarn blir sämre barn än hemmabarn. Men man är BLIND om man inte kan se skillnaden på
  dessa 2 i skolan.
  Men som sagt, det är ju inget en förälder som har sina barn på dagis NÅGONSIN skulle vilja erkänna.

 4. Rebecca tvillingarnas mamma

  Till Åsa:
  Vad tänker du med helt ärligt??
  Är de så att du inte har råd att lämna dina barn på dagis? eller är du arbetsskygg kanske??

  Min 8 åring har gått hos dagmamma och mina tvillingar på 2 år går på dagis och jag kan helt ärligt säga att de bästa för barnen är att få gå dagis/dagmamma då dom lär sig otroligt mycket vad de gäller allt från samspel till rutiner och även växa som individer, mina barn började när dom ca 1½ och de var roligaste dom vart med om man ser hur mycket dom trivs där och hur mycket dom lärt sig på denna tid ca 9 månader och dom har framför allt utvecklas på ett väldigt pedagogiskt sätt!

  Jag tycker att du kan lägga ner dina så otroligt dumma påhopp mot Mirka och om du har följt hennes blogg ett tag så kan du ju se hur mycket hon faktiskt har sina barn hemma!!

  Jag är inte den som är den men jag måste faktiskt få säga detta, men är dina hästar på grönbete??

 5. Frida

  Min troll har också sett fram emot dagisstarten och sina kompisar, det är så roligt att se dem springa in på morgonen och bli varmt välkomnade av kompisar och fröknar. Jag tycker dagis är ett jättebra komplement till oss föräldrar.
  Hoppas dina troll kommer trivas bra på sitt nya dagis, men det tror jag säkert. De verkar vara så rara 🙂

 6. Jenny

  När min dotter började dagis i våras,strax efter att hon fyllt ett,visste jag inte vad jag hade att vänta mig. Jag tyckte det kändes konstigt att lämna henne där när jag ändå skulle vara hemma. Men vet ni vad? Jag är sååå himla glad för att vi tog det beslutet att låta henne vara på dagis – hon har älskat det från första stund och vill inte åka därifrån =) Hon har lärt sig otroligt mycket – hon har bla fått mycket bättre bordsskick och lärt sig att städa efter sig. Visst det skulle lika gärna kunna bero på att hon blivit lite större,men jag tror att dagis har mycket med det att göra! Hon är nu snart 1 ½ år och sköter sig otroligt bra både på dagis och hemma. Jag anser att det är viktigt för barn att få umgås med jämngamla och inte bara sina föräldrar och ev. syskon. Det är dock min åsikt – jag respekterar de,som inte håller med,MEN jag tror absolut inte att barnen blir sämre människor av att gå på dagis!!!!

 7. Sara

  Åsa! Hur tänker du nu? Du kan ju inte dra alla över samma kam!! Min son har gått på dagis sen han va 1 1/2 år. Han stortrivs och har fått MÅNGA kompisar. När vi är på utvecklingssamtal påpekar pedagogerna ALLTID att han är en så snäll, omtänksam lugn kille som låter ALLA vara med å leka. Sen finns det dom som är mer gapiga men det tror jag inte beror enbart på att dom går på dagis… Kan nog bero på uppfostran oxå…. Så jo dom lär sig samspel och att vara ödmjuka! Iaf på vårt dagis!

 8. Anna

  Har Åsa barn överhuvudtaget, vilket sjukt påhopp. Har själv 3 barn i olika ”kullar” och väntar mitt 4:e vilken dag som helst. Alla mina äldre har gått på dagis, olika antal timmar och ingen skriker, gapar, tar mindre hänsyn än nån annan. Antingen har du extremt dålig erfarenhet av dagis lr så är du bara så inskränkt att du drar alla över en kam. Dom flesta dagis har rutiner, äter, sover, utelekar, lässtunder och det brukar oftast ge trygga barn… Håll dina allmänt kända åsikter för dig själv lr starta en egen BLOGG. Fy! Blir på dåligt humör. Mitt 4:e barn ska självklart oxå gå på dagis, när den dagen kommer!
  Mvh Anna

 9. Åsa

  Skitprat!! De barn som går på dagis lär sig INTE något samspel alls. Det är ju allmänt känt att dagisbarn är de som skriker högst, tränger sig fram och har ingen förmåga att se att andra också ska få vara med/komma fram.
  Inget konstigt med det… hur skulle det annars bli när de fårn alldeles för tidig ålder fått lära sig att man måste höras och synas MEST för att inte försvinna i mängden.
  När man tittar i skolklasserna kan man utan problem peka ut de barn som gått på dagis. De beter sig värst och skriker HÖGST!!

 10. Lotta

  Jo…dagis eller inte är alltid ett hett ämne. Vi blir ofta påhoppade för att vi INTE valt att ha våra små på dagis 😉 Men för vår del har det funkat bättre att haft dem hemma. De har lekt lekt med kompisar runt omkring och trivts med det. Å så har jag själv tyckt att det varit en onödig utgift. Många tycker att barnen inte stimuleras, men våra barn är det då inga fel på 😉 MEN! Nu har vår femåring, Albin, börjat fråga om dagis och om han kan få börja, så om någon månad börjar han o Sofia, som strax fyller fyra, för att gå på femtontimmars. Avgiften är fri för de mellan tre o fem, så det är ju bra 😉 Lilla Stina, som är två, får vara ett tag til, tills dess att Emma fyller ett och jag ska börja plugga (förhoppningsvis). Då blir det dagis för dem oxå =) Det är för o nackdelar med allt, likaså med dagis, men som du skriver…om barnen faktiskt vill gå, varför inte? De måste oxå få vara med o tycka till =) Smidigt för er att bo granne med dagis ju =)Det kommer ta ca fyrtio minuter att promenera till vårt dagis (har ingen bil heller) så vi får nog vår del av motion nu, haha 🙂 Ha det bra =)

 11. Lena

  Va? Varför väljer man att ” lämna” sina barn för lek och bus och lära dem samspel med andra barn och vuxna utan föräldrarna alltid är med?? Är det det du menar! Mina barn har mått så bra på dessa femtontimmars dagistid inför skolstarten. Man vill ju ha bra fina självständiga indevider. Man vill ju att deras bästa , och det är inte att hänga med morsan dygnet runt,eller ? Förstår inte vad du menar/ lena

 12. Frida

  Så barnen släpas iväg till förskolan fast de är förskylda. Vad fruktansvärt onödigt att smitta ned alla andra barn.
  Håller med Åsa, varför tar inte du hand om barnen själv då du ändå inte arbetar, speciellt när de är sjuka?

 13. Åsa

  Bor ni inte granne med dagiset? Hur funkar det när dina barn ser de andra barnen leka där inne under tiden de själva inte är på dagis?

  Jag menar INGET elakt alls; men undrar varför du väljer att ha barnen på dagis när du ändå själv är hemma på heltid och ju kommer vara så en god stund till? Jag förstår inte att man väljer att lämna bort sina barn när man själv kan ta hand om dem. Men vill gärna höra vad dina tankar är kring det.