Trettonbarnsmamman

Illa….jag mår illa….

Jag brukar inte må nämnvärt illa i början av graviditeterna, har som max ett par veckors period då jag känner lite lätt en svag illamående-känsla. Det brukar börja runt v. 6-7 och vara över till v.10.
Denna gång är det lite annorlunda. Jag ska absolut inte gnälla för jag ligger inte och kräks eller så men känner en ganska stor skillnad ändå. Nu har jag redan haft den där illamående-känslan i en vecka och lite kraftigare än tidigare gångerna.
Jag mår illa tills jag ätit frukost, jag måste småäta nåt hela tiden för annars kommer känslan direkt.
Även fast det kanske inte låter som en markant skillnad mot de andra gångerna så är det så pass att jag själv reagerar, det här blir spännande när det är lite annorlunda redan nu 🙂
Även magen är just nu så där lite småsvullen som den blir i början av graviditeten…..hoppas att det inte blir värre de närmaste 1,5- veckorna så jag fortfarande får plats i min festklänning 😀 Annars blir det panik 😀

Annars så njuter jag för fullt, tränar i mycket lugnare takter och försöker verkligen att lyssna på kroppen.
Jag gör än så länge plankorna men känner skillnad på de när jag spänner magen, det känns på nåt vis annorlunda i nedre magtrakten.
Tack till er som lämnade länkar om gravid-träning mm, har lusläst de och kommer att fortsätta med det också 🙂

Idag har jag tagit det lugnt hemma. Donat lite, pratat länge med några vänner, läst lite teori mm.
Jag har även bokat tid till en privat gyn och ska dit om ca. 3 veckor för att ”kolla läget” 😉

Ska nu börja förbereda middagen – spenatsoppa med ägg + pannkakor 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannele - mamma till 2 prinsar

    Känner igen det där 🙂 Alltså illamående..fick ett tips av min bm att käka åksjukstabletter och det hjälpte jättemycket fast jag mådde ju inte så jätteilla elle så men jag orkade helt enkelt inte må illa så jag tog direkt en sån när jag kände att nej nu börjar må för illa här.
    Så testa dom vet ja..fins på apoteket, receptfria 🙂

  2. Charlotte

    Låter skönt att ha det så..
    Jag har inte kunnat jobba sen vecka 6 för jag bara kräks hela dagarna igenom 🙁
    Hade samma förra graviditeten.
    Kram på dig!

  3. Elin F

    Spanade runt på nätet och hittade din blogg, tyckte er familj var bäst att titta på när Annorlunda familjen gick =D så kommer absolut följa din blogg!

    Såg att ni väntar smått igen, grattis!

    Skulle själv gärna vilja ha massor men maken säger stopp det räcker med två..än så länge har vi bara en. Har du några tips på hur man kan övertala maken?? 😉

  4. Anna

    Ett jätte stor grattis till bebisen i magen

    Hoppas att illamåendet lägger sig men är ju ett bra tecken att må illa då vet man ju att bebisen mår bra där inne.

    Tycker du är fantastisk som har en så stor familj, har själv 3 barn och skulle gäran vilja ha fler men maken tycker att det är bra med 3…. du har inget tips på hur jag kan få honom att ändra sig?

    Sköt om dig och familjen

    Kram Anna

  5. Veronica

    Ojoj…kan det kanske va twins denna ggn oxå…som någon statistik-person hade gissat på =)
    Tänkte lite på att du mår mer illa än ”vanligt”…kände du förresten nå skillnad när du va gravid med tvillingparen? Mer än vid de andra,.
    Hoppas det går över snart iaf, ha en bra dag i vårsolen! =)

  6. Anette

    Stort grattis till bebisen i magen !!!
    Undrar om man kommer att följa er i ”familjen annolunda” en säsong till?? *hoppas, hoppas*

  7. Nanso

    Hej! Din blogg gör mig så glad, ni är så härlig och du känns så trygg. Grattis till ännu en bebis ( eller fler) spännande. Jag fick ett plus igår och om allt går som det skall ska bebis ploppa ut 31/12. Mitt andra barn på två år. När jag var 9 år var mitt mål att skaffa 10 barn, idag skulle jag bli lycklig om jag fick 4 kanske…
    Lycka till på galan jag har röstat på dig!

  8. TrollMorsan

    Ja det där med illamående det känner man ju igen. Även om jag haft turen att inte må jätte illa eller kräkas så har man ju känt av en del.
    Skulle också vilja gå på mammablogg galan men det får bli en anna gång. Hoppas att klänningen kommer att passa dig 🙂
    Ha det gott!

    Kram en 8-barns mamma

  9. TjockisMamman

    Oj nu har jag missa MYCKET ser jag här på din blogg
    GRAVID onnea onnea….underbart…

    Själv har man BARA ca 8 dagar kvar till BF men går säkerligen över tiden…denne gången..

  10. Carro

    Usch jag vet hur du har det! Jag mådde illa i 8-10 v med mina barn och kräktes även då och då. Kunde dock rädda det ibland med hjälp av en bit knäckebröd eller saltlakrits..

  11. Camilla

    Då är vi två:) jag mår också illa för tillfället. Jag har bf den 22 december och det blir mitt första barn så det ska bli enormt spännande:). Lycka till med din graviditet!!!

  12. anna

    Stort GRATTIS till nya graviditeten. Så härligt. Inte så kul med illamåendet men det går ju över någon gång…Ha det så gott och kramar i massor.
    Måste ju oxå berätta: Jag är ju själv uppvuxen i en stor familj, är nr 10 av 10. Och i fredags fyllde vår älskade mamma 80 år, detta firades naturligtvis med alla hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vi var totalt 84 personer och du kan gissa hur roligt vi hade! Inte ofta vi träffas alla på en gång. Helt underbart. Många som höjer på ögonbrynen när man berättar hur många vi blir när vi träffas alla men de förstår inte heller hur jäkla kul vi har!

  13. Anneli

    Hoppas att illamåendet går över!
    Själv har jag gått ca 30 v X 2 med illamående och kräkningar från det att jag vaknade fram till ca 15 på eftermiddagen. Fördelen var att jag bara gick upp max 7 kg i vikt. Skulle så gärna vilja ha fler barn, men vet inte om jag orkar må så illa igen.
    Sköt om dig!

  14. heartan

    OH, grattis! 😀 Hade missat att du var gravid. Mindre kul med illamåendet bara. Hoppas det går över och inte blir värre. Jag mådde så j-la illa första 16 veckorna att jag inte trodde jag någonsin skulle tycka det var kul att vara gravid – men NU ÄNTLIGEN mår jag bra och kan njuta av att känna lilla buset knuffa runt inne i magen. Lycka till!!!