Trettonbarnsmamman

Era frågor….Mina svar:-)

Jösses, vilken respons det blev på frågestunden:-D Jätteskojjigt:-D

MINA SVAR:

Många har frågat om vi fortfarande bor kvar i samma lägenhet som under inspelningen?

Svar: NEJ, det gör vi inte! Vi har flyttat till en större lägenhet på 6 r o k. 2 våningar, öppen planlösning, uteplats:-)Vi bor dock här ”tillfälligt” för drömmen om ett hus kvarstår och vi fortsätter vår jakt efter drömhuset;-)

Hur känns det nu när ni varit med på tv och folk känner igen er?

Svar: Det känns lite konstigt ibland när tex. okända hejar mm Men jag uppskattar de som vågar sig fram och prata:-) Ibland känner man sig lite ”ut-tittad” fast inte på något negativt vis:-) Man är bara lite ovan med sånt:-D

Finns det något positivt respektive negativt med att ha visat upp sig i tv inför svenska folket?

Svar: Jag tror att det är bra för oss alla som har många barn att det visas att vårt liv är inte så mycket annorlunda än någon annans:-) Vi är bara några fler i familjen, thats it;-)
Vi har personligen inte stött på något negativt (ja ja, vissa mindre snälla kommentarer då) som har påverkat våra barn eller vårt liv.

Hur har ni upplevt tiden som ”kändisar”?

Svar: Det har varit nästan som normalt…man blir bara igenkänd oftare:-D

Är det så att produktionen sponsrade er med mycket?

Svar: Inte produktionen utan man fick lite olika sponsor-grejer från olika företag….

Vad tycker du om de andra familjerna i Fam. Annorlunda?

Svar: Eftersom jag och Carola har jätte fin kontakt och jag känner de mera så kan jag mest uttala mig om de och de är underbara:-) Carola är lite av en förebild för mig och har varit det i många år:-D

Några undrar om jag/vi har kontakt med fam. Uppsala och fam. Älvdalen och om vi till och med har träffats?

Svar: Jag har lite kontakt med Tina (Älvdalen) via fb och har mailat med henne några gånger.Har inte träffat de då de bor ju lite långt ifrån oss;-)  Carola har jag ”kännt” sedan-02 när jag var gravid med Jennifer och Benny och vi båda skrev inne på en tvillingtråd på ”allt för föräldrar”:-) Vi mailar flitigt med varandra nu för tiden och har planer på att träffas irl så snart tillfället ges (friska barn mm)*S*

När du inte är mammaledig….Vad jobbar du med då (när senast)?

Svar: Jag har en fast anställning sedan -99 i ett städföretag på Arlanda flygplats och städar flygplan. Jag studerade hela hösten och läste upp vissa ämnen inför kommande studier. Arbetade nu senast fr januari fram till min sjukskrivning….

När är det beräknat att bebisen ska födas?

Svar: Bebisen är beräknat till 5 maj:-)

Visst har ni en äldre son som inte syns i tv-rutan?

Svar: Den äldre sonen är Daniel som flyttade från oss för nästan ett år sedan….Han spelades in en gång men har tydligen blivit bortklippt.

Hur får ni ihop allt ekonomiskt? Vad har ni för matkostnader?

Svar: Ekonomiskt funkar det bra:-) Peter tjänar bra och jag har oftast föräldrarpenning och den tiden jag har jobbat så har jag min lön. Vi sparar även en hyfsad slant varje månad (till husköpet mest). Matkostnaden är nog ca. 15-17 000kr/mån ibland även mer typ vid jul och kalas.

Är det er sista graviditet nu eller vill ni ha flera sen?

Svar: Jaa du, det återstår att se;-)

Var det mycket som var uppgjort, som tv-teamet bestämde?

Svar: En del saker var uppgjorda och men mycket var ändå sånt som vi gör i vanliga fall:-) Tex. Peter tar inte alltid med sig ALLA barnen och åker och handlar men oftast så tar han med sig några av de:-) Eller när det gäller att klippa håret på alla samtidigt….det brukar vi portionera ut några åt gången:-) Men tex. Fjärilshuset åker vi till minst en gång om året i normala fall också:-)

Kommer det flera säsonger av Fam. Annorlunda?

Svar: Ingen aning….

Skulle ni tacka ja till att vara med i en eventuell säsong 3?

Svar: Så långt har vi inte tänkt ännu…..;-)

Hur gör du för att komma ihåg barnens läxor, lappar till skolan, möten mm?

Svar: Måste säga att jg har inga bra tips på det, ang. läxor så har barnen vissa speciella dagar då de får sina läxor så det är lätt att komma ihåg:-) Möten och sånt skriver jag upp i almanackan:-)

Lägger du fram barnens kläder och väskor på kvällen så att de är klara eller gör de det själva?

Svar: Barnen fixar sina skolväskor själva och de större (Kevin, Linnéa, Jennifer och Benny) tar sina kläder själva på morgonen. Jag tar fram kläderna till de andra barnen på morgonen.

Tycker inte Kevin att det är pinsamt när ni pratar om sex och sånt i tv?

Svar: Vi är rätt ”frispråkiga” i vanliga fall så nej, jag tror inte att han ens reagerade på det speciellt mycket;-) Var även tvungen att fråga Kevin om det och nej, han brydde sig inte alls….

Hur går det för Peters son Daniel nu (läste om hans flytt och svårigheterna där efter i din gamla blogg)?

Svar: Det har nu gått nästan 1 år sedan hans flytt och allting blev ungefär som vi befarade tyvärr:-(  Vill inte (för Daniels skull) gå så mycket djupare in i det så här men vi finns där för honom om och när han behöver det!

Har ni några namnförslag till bebisen?

Svar: Det är ju såå svårt med namn tycker jag*S* Jennifer och Benny vill att hon ska heta STELLA….men jag försöker komma på några namn till att välja mellan:-) Några förslag??

Vilka år är alla era barn födda i?

Svar:  Kevin-97, Linnéa-99, Jennifer och Benny-02, Selina-04, Victor-05, Alice och Oliver-06, Thor-08.

Hur har du tålamod till alla barnen?

Svar: Jag har tålamod som de flesta mammorna har tycker jag;-) Ibland tryter den men det är rätt snabbt övergående:-)

Hur får ni egentid med alla barnen?

Svar: Egentid tar man när man ser att någon av de behöver det….. Ska jag eller Peter göra nåt så tar man med något/några barn i taget, de stora får mycket egentid med oss på kvällarna mm mm

Hur får du alla barnen att sova på kvällarna?

Svar: Alice, Oliver och Thor lägger sig runt kl. 19.30-20.00 utan några som helst problem. Jennifer, Benny, Selina och Victor lägger sig runt kl. 20.00-20.30 och det går rätt enkelt det med:-D Kevin och Linnéa är lite svårare att få i säng men efter kl.22 får de senast ligga till sängs på vardagarna, helgerna blir det senare:-)

Hur hinner man med så många barn när man har en bebis?

Svar: Jag vet inte, det är inget som man tänker på liksom;-) Allt går på rutin så nog funkar det allt:-)

Saknar du egentid någon gång/får du egentid?

Svar: De gångerna jag känner för att göra nåt alldeles själv så gör jag det utan problem. Men det är rätt sällan jag får sån behov av det;-) Ett tag bestämde vi att jag hade varje torsdag kväll för mig själv men tror att jag gick hemifrån typ 2-3 gånger max *S* Jag gör det hellre när jag känner att jag behöver det….

Har det resulterat i något bra att vara med i tv-serien Fam. Annorlunda?

Svar: Ja det har det:-) Vi båda har tex fått tillbaka kontakten med några riktigt gamla vänner mm:-) Och kanske kan vi tacka serien i alla fall lite grann om vår nya lägenhet…. Plus alla underbara nya människor man fått kontakt med, jättekul:-D

Hur länge har ni varit gifta?

Svar: Vi gifte oss 16/3-02… så 8 år om ett par dagar:-)

Har ni tagit reda på könet på bebisen?

Svar: Japp, det blir en FLICKA:-)

Kan du (Mirka) berätta lite om ditt ursprung?

Svar: Jag är född i Åbo och bodde där mina 14 första år. Hux flux bestämde min familj för att flytta till Sverige och Märsta aug-86. De hade snabbt fått både bostad och arbete här. Det blev rätt jobbigt för mig då jag inte kunde någon svenska alls och allt det här med att slitas från kompisar mm. Jag skaffade mig rätt snabbt svenska vänner och jobbade hårt för att lära mig språket…ville inte känna mig utanför tror jag;-) Jag kan finska fortfarande även om jag inte direkt använder det i det dagliga språket……

Var träffade du din man?

Svar: Jag träffade Peter via hans ex (Emmelies mamma) strax efter att de hade separerat. Men vi var bara vänner under de första åren…

Har ni fått alla barnen i ett svep eller har ni haft något missfall mellan några barn?

Svar: Jag har aldrig råkat ut för missfall…..har dock gjort några abort…

Hur gör du när ”orken tar slut” tex. vid sjukdom mm?

Svar: För mig räcker det oftast med att tex låsa in sig på toa eller gå ut på balkongen ett par minuter så har man laddat batterierna tillräckligt:-) Riktigt sjuk (så jag blir sängliggandes) blir jag väldigt sällan men eftersom jag precis varit magsjuk i ett dygn så vet jag att det gick rätt bra ändå:-) Jag låg i soffan och led och ungarna var faktiskt riktigt snälla! Peter kom förbi vid lunchen och kollade läget och han slutade tidigare sen på eftermiddagen.

Hur ofta är ni i Finland?

Svar: Inte ofta alls! Vi åkte dit några gånger när Daniel var liten, och även när Kevin och Linnéa var små. Då hade mina morföräldrar fortfarande kvar sin sommarstuga ute i en egen ö i Åbo skärgård, helt underbart:-)
Kevin tillbringade 2 veckor hos min syster för 2 somrar sedan. Det är svårare att åka dit nu med tanke på boende mm. Förrut bodde mina morföräldrar i ett hus men nu har de en liten lägenhet så där får man inte plats:-( Och mina andra släktingar har jag inge kontakt med….

Har du några andra barn födda i samma månad förrutom tvillingarna?

Svar: Ja det har vi! Linnéa är född 22/10 och Alice/Oliver 25/10. Sen är Jennifer/Benny födda 28/8 och Kevin 1/9 (kl.00.18!)så de ligger nära varandra ändå fast det inte är samma månad:-D

Bråkar aldrig era barn?

Svar: Jag önskar att jag kunde svara nej på det:-D:-D Men jo…visst gör de det! I perioder mera och speciellt när de är trötta el. rastlösa och då gäller det att hitta på nåt som sysselsätter de:-D Linnéa är i förpubertitet nu och humöret svänger fint imellanåt och Oliver är en liten vilde som retas gärna med allt och alla:-D

Tror du på en bättre gemenskap och acceptans i större familjer?

Svar: Svår fråga…. I vårt fall så har vi alltid varit noga med att lära barnen att dela med sig och att respektera andra, de två sakerna är jätte viktiga anser vi:-)

Hur mycket vägde era barn när de föddes?

Svar: Har inte allas exakta vikterna i huvudet och hittar inte deras bvc-kort just nu (de är nerpackade fortfarande) men ungefär så här vägde de: Kevin 3370g , Linnéa 3660g, Jennifer 3280g, Benny 3170g, Selina ca. 3680g, Victor ca. 3800g, Alice ca. 3200g, Oliver ca. 3200g, Thor 3890g

Hur många barn har ni egentligen? Har hört att ni har mer än de som bor där?

Svar: Vi har tillsammans 9 barn dvs de barnen som visas på tv:n. Sen har Peter 3 barn från 2 tidigare förhållanden: Emmelie 23år, Daniel 18år och Mikaela 16,5år. Utav de är Daniel uppvuxen hos oss, han bodde heltid med oss från knappt 2-års ålder fram till för ett år sen.

Hur känns det att se sig själv på tv:n?

Svar: Det första avsnittet var hemskt att se:-D:-D Usch, vad jag tyckte det var jobbigt att se och höra mig själv! Men vart eftersom har jag vant mig rätt bra:-D

Har ni nära kontakt med Peters äldsta barn?

Svar: Ja det har vi:-)

Vad är ditt bästa tips för småbarnsföräldrar?

Svar: Rutiner underlättar mycket! Att inte stressa upp sig för lilla minsta: Det gör inget om de små blir kladdiga vid matbordet eller sitter i sandlådan och lyckas hinna stoppa sand el dyl i munnen:-D Barnen, speciellt de minsta, gillar att upptäcka saker…låt de göra det inom lagom-rimliga gränser:-)

Har ni flyttat, har alla barnen var sitt rum i så fall?

Svar: Vi har flyttat och barnen får fortfarande dela rum. Men de övriga utrymmen har blivit större och barnen har fått ett eget allrum:-)

Vart har ni flyttat?

Svar: Vi bor kvar i Märsta och lär göra det tills vi hittar ”vårt” hus:-)

Hur tror du att livet ser ut om 5 år?

Svar: Då har vi definitivt flyttat till ett stort hus lite mera ute på landet! Jag har förhoppningsvis studerat färdigt och jobbar deltid:-)

Får ni ofta sjukdomar i familjen och hur gör ni för att förhindra spridning mellan barnen?

Svar: Vi är faktiskt sjuka rätt sällan med tanke på hur många vi är:-) Oftast är det ett barn i taget som får feber, ont i öron mm. Vid magsjuka är det som mest 8 som har blivit sjuka men inte helt samtidigt. Jag använder mycket alcogel och gör rent toan ofta vid magsjuka…

Har ni fått barnet än?

Svar: Nej, 5 maj är det beräknat:-)

När spelades programmet in?

Svar: Den spelades in under 10 helger mellan augusti och oktober.

Har du (Mirka) några barn sen tidigare?

Svar: Nej, det har jag inte….

Har din rökning påverkat barnen, har de tex varit underviktiga vid födseln?

Svar: Min rökning har inte påverkat något av barnen. Ingen har varit underviktig, ingen astma eller allergi mm.

Mår du alltid toppen när du väntar barn?

Svar: Ja jag ska inte gnälla:-D Får foglossning/ont i ryggen och halsbränna men det kunde ju ha varit mycket värre:-)

Lätta förlossningar?

Svar: Förlossningarna är jätte lätta:-) Går snabbt (värkar i max 40 min) och smidigt:-)

Har du hög smärttröskel vid födandet och vilka smärtlindringar använder du?

Svar: Jag tror nog att jag har rätt bra smärttröskel:-) Jag har haft EDA 2 gånger, När Kevin föddes och när Jennifer/Benny föddes. Annars så kör jag HELT utan smärtlindring, inte äns lustgas då jag får panik av den:-D

Har du funderat på att föda hemma någon gång?

Svar: Tanken har slagit mig ett par gånger men är nog lite för feg för det….:-D

Är det inte slitigt på kroppen att vänta barn så många gånger?

Svar: Jo, det är klart att det sliter lite mera, min rygg tex orkar inte riktigt lika mycket…

Har du fått mycket bristningar/åderbråck?

Svar: Nej, har nästa inga bristningar på magen och åderbråcken är inte så många heller:-)

Brukar du amma och hur länge?

Svar: Jag har aldrig lyckats bra med amningen, hur jag än försökt så verkar inte min mjölk räcka till:-( Har ammat allt mellan 1 vecka till 8 veckor…

Känner du dig lugn inför förlossningen?

Svar: Ja det gör jag:-)

Vem passar barnen när det är dags att föda?

Svar: De senaste gångerna har Emmelie passat de….nu har vi inte hunnit kolla så långt ännu:-)

I vilken ålder har barnen blivit blöjfria?

Svar:  Runt 3-års ålder, tjejerna har alltid varit lite tidigare än pojkarna.

Har barnen använt napp eller annat?

Svar: Alla har haft napp förrutom Victor, Alice och Oliver. Inga barn har haft någon snuttefilt eller dyl.

I vilken ålder brukar ni vänja av de med napp och att dricka välling i flaska?

Svar: Runt 3 år där med. Vi har dock fortfarande problem med Victor som har flaska som en napp och han vill ”suga” på flaskan ovsett om det finns nåt i den eller inte:-( Han har ingen egen flaska men snor de mindre syskonens flaskor så fort han kan! Så nu ska alla få sluta med sina flaskor innan bebisen kommer:-)

Hur kan man bli gravid trots preventivmedel? Har inte en barnmorska kunnat svara på det?

Svar: Jag har aldrig fått något svar utav en barnmorska, de säger bara att det är så för vissa….
Däremot så har 2 olika gyn-läkare förklarat för mig lite mera:-) Vissa kvinnor har mera utav nåt hormon så P-medel räcker inte till (kortfattat). Att jag tappade en hormonspiral tror läkaren berodde på att den åkt ut då jag hade mens och att den kunde åka ut pga att jag haft så många förlossningar…?

Vilken sorts p-medel kommer du att kunna använda?

Svar: Enligt sista gyn-läkaren så finns det nog inga säkra medel för mig. Jag kan testa och chansa spiral igen.
P-spruta och p-stav går bort då jag har testat det och blödit konstant i många månader:-( Så hur vi löser den biten återstår att se;-)

Är du för eller emot abort?

Svar: Jag är mest för abort! Det är en bra valmöjlighet för många kvinnor (varit så även för mig) MEN ska absolut inte användas som preventivmedel vilket tyvärr många gör:-(

Har du haft någon annan än Peter med på förlossningen?

Svar: Nej

Har du haft svårt att knyta an till nåt av barnen?

Svar: Nej, aldrig….

Har ni rutiner för hur ofta barnen ska bada, klippa håret, naglarna mm?

Svar: Nej, de badas när det känns att det är dags för det och även klippningarna görs vid behov.

Vilka hushållssyslor delar du och Peter på hemma?

Svar: Jag sköter det mesta hemma när han jobbar men på helgerna hjälps vi åt. Disken och tvätten är nog mest sånt som jag gör medans Peter får gärna putsa fönster, rensa avlopp mm:-D

Om det skulle visa sig att barnet du bar på skulle vara utvecklingsstört, hur skulle du göra?

Svar: Har gjort fvp vilket var normalt men det är ju ändå inget garanti på att barnet är helt friskt…. Det är givetvis alltid en oro kring detta men skulle ödet vilja så, ja då är det så. Det är ju vårt barn oavsett och blir lika älskad oavsett:-)

Har Peters äldsta några egna barn?

Svar: Nej, inte ännu…

Hur är relationen mellan dig och Peters ex? Umgås ni?

Svar: Peter har då 2st ex, Emmelies mamma och Daniels och Mikaelas mamma. Jag var länge väldigt nära vän med Emmelies mamma men de senaste åren har vi knappt setts alls, man kan nog säga att vi växte ifrån varandra (är inte ovänner). Vad det gäller den andra mamman så kan man säga att vi pratar med varann, mer är det inte…..Vi två kommer från 2 olika planet;-)

Brukar ni döpa era barn?

Svar: Alla barnen är döpta:-) Inte på grund av religiösa skäl utan jag tycker att det är fint och eftersom både jag och Peter är döpta så ville jag att även våra barn är det:-)

Vad heter barnen i mellannamn?

Svar: Kevin Peter, Linnéa Vanessa Anita, Jennifer Alicia, Benny Jonathan, Selina Mirka, Victor Andre, Alice Christina, Oliver Stig, Thor Atle….

Är ni troende/kristna?

Svar: Kristna-Nej……Troende – jag tror att det finns någonting ”out there”…..

Vad har ni för utgifter? Inkomster?

Svar: Utgifter (mat+räkningar): Ca.35 000kr, Inkomster: Ca. 47 000kr

Kan ni lägga undan pengar och spara till barnens framtid?

Svar: Ja

Varför skaffar ni så många barn??

Svar: Ja du, jag har inget bra svar på det! När jag har ett antal gånger blivit gravid trots p-medel så har vi stått inför ett val – behålla el. abort och de flesta gångerna har det varit ett lätt beslut – behålla! Vi har aldrig tänkt som att ”nu jäklar ska vi ha 10 barn” utan det har mer eller mindre blivit så med åren.
Måste också säga att du som menar på att vi borde veta när vi inte ska ha sex….Det finns INGA 100% säkra perioder!

Hur många har du fött?

Svar: 9 barn

Den stora pojken (Daniel) , som bott hos er sen liten, var var hans biologiska mamma?

Svar: Ja du, festandet mm var prio 1 hos henne under väldigt många år:-(

Har din snygga karl *S* 14 barn?

Svar: Nej, han har snart 13 barn….våra 10 gemensamma (med bebisen inräknat) och 3st sen tidigare:-D

Hur hinner du få undan all tvätt?

Svar: Just nu tvättar jag i tvättstugan var 3:e dag och då är det knappt så att tvätt-tiden räcker till:-D När vi har kopplat in tvättmaskinen hemma så kommer jag att tvätta i tvättstugan 1 gång/vecka och ett par maskiner/dag hemma. Det känns som att tvättkorgen är konstant full ändå:-D

Undrar om du kan lägga in ett kort på din tatuering med alla barnens namn?

Svar: Självklart;-)

Hur gör du om tex ett el. några av barnen får mask i magen?

Svar: Mask har vi råkat ut för bara en gång *peppar peppar*, i höstas när Alice och Oliver fick det:-( Vi tog det säkra för det osäkra och tog medicin hela familjen (lagom billigt och roligt) och jag hade en rolig tvättstund i tvättstugan med allas sängkläder….

Hur får ni allt att gå ihop?

Svar: Vart eftersom barnen har kommit så växer man in i det hela och för oss känns det inte som att vi är såå många:-)

Får ni bidrag till blöjor och sånt från kommunen?

Svar: Vi får inga som helst bidrag förutom det vanliga…barnbidrag+flerbarnstillägg.

Hur är det med Peters 3 äldsta barn, har de fått sova hos er varannan helg och kommer de
fortfarande till er?

Svar: Som sagt så har Daniel bott nästan hela sitt liv heltid hos oss, nu bor han längre bort men hälsar på imellanåt. Emmelie har alltid varit hos varannan helg och när hon blev större så kom hon när hon själv ville. Nu är hon vuxen och hälsar på när hon hinner då hon jobbar mycket. Mikaela bor också en bit ifrån och hälsar på när hon själv vill och har tid:-)

Brukar ni ofta få magsjuka och brukar du och din man få det då?

Svar: Magsjuka drabbas vi av ca. 2-3 gånger om året och jag får det kanske 1 gång var 3-4 år bara! Peter har drabbats lite oftare än mig men inte alls varje gång….

Hur ofta handlar ni?

Svar: Större handling ca. 3-4 gånger/mån + småhandel nästan varje dag:-D

Hur är erat sexliv??

Svar: Ja du, vad kan jag säga….fungerande*S*

Hur bestämmer ni namnen till barnen?

Svar: Oftast så kommer jag med ett antal förslag och får ett nej till det mesta…sen kompromissar vi:-D Jag vill gärna ha liite ovanligare namn som fungerar internationellt medans Peter har lite svårt med ovanligare namn. 2 namn har dock Peter valt helt själv….Benny och Thor (Emmelie var med på hans namn också)!

Blir barnen ”mobbade” i skolan nu när de är med i Fam. Annorlunda?

Svar: Nej, inte alls….de får bara höra massa positivt:-)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pia

  Mirka, jag vill bara säga att du och Peter är helt…
  FANTASTISKA. Jag har 2 barn på 8 och 13 år och känner alltid att jag inte orkar eller hinner allt jag borde
  (aktiviteter med barnen städning i hemmet bl a). Att få
  så många barn som ni fått och vara så närvarande och enga-
  gerade i era barn som ni är… Det är helt FANTASTISKT
  och duktigare än… vad ska jag jämföra med?…. Jo…
  Det ni gör är DUKTIGARE och SVÅRARE än DE LÄNGSTA OCH JOBB-
  IGASTE UNIVERSITETSUTBILDNINGAR SOM FINNS!
  Sköt om er Kram från Pia

 2. Pajo

  Terve Mirka! Olen aina silloin tällöin katsonut ohjelmaa familjen annorlunda ruotin neloselta. Huomasin aika nopeesti että olet suomesta. Kun näin jakson missä kävitte Suomessa huomasin että lapsesi ei osaa suomea. Siksi ihmettelen että miksi et ole opettanut lapsellise suomea? Sanotaan että kaksikielisyys on lahja 🙂 monin mukavin terveisin Pajo Vaasasta 🙂 Ps. voit tietenkin vastata kysymykseen ruotsiksi että muutkin lukiat ymmärtävät 🙂

 3. Cassandra

  Hej, skulle jag kunna få va vän med era barn på facebook ? eller er vuxna ? 🙂
  Det vore väldigt kul, och jag såg att Linnea hade skickat in till en tidning att hon ville ha en brev vän jag skulle skriva men har inte hunnit 😉

 4. Mirka

  Anonym: Daniel o Mikaela har samma mamma och Peter lämnade henne och deras stormiga förhållande där hon var ofta otrogen mm när hon var gravid med Mikaela. Vi blev tillsammans 1 månad efter Mikaelas födelse. Eftersom exet varit otrogen så trodde ingen att Mikaela var Peters och när faderskapstestet var klart så hade Daniel redan bott hos oss i nästan 5 mån och sos hade tagit och placerat Mikaela på fosterhem (mamman var helt oförmögen att ta hand om barnen). Vi har alltid haft bra kontakt med Mikaela och ville inte pga olika saker slita bort henne från sitt nya otroligt bra hem.

 5. Anonym

  Blir lite förvirrad där gällande Peters 2 yngsta barn sen tidigare, daniel o mikaela. Har de samma mamma o i så fall varför var det bara daniel som bodde hos er o inte mikaela? O om hon nu är 16 år o du o peter har varit ihop i 17 år så måste han ju varit otrogen mot dej eller så lämnade han hennes mamma innan hon föddes?

 6. sandra

  Hej hej!! Vill bara säga att jag avgudar er med erat tålamod med barnen och orken som ni har..
  Skulle själv behöva lite av det ibland..

  Jag läste om att ni ville flytta till hus,=)Jag vet ett jätte fint hus med 8-9 rok som skulle passa er. men det ligger tyvärr inte där ni ville bo, men här kommer en länk på huset.. =) http://w4.objektdata.se/pregen/270/OBJ22483_1015338270/wp.htm

  Ha det så bra och lycka till med er familj..

 7. susie jensen.

  Hej mirka..
  Underbar familj ni har..själv har jag 5 pojkar..med lite ovanliga namn.River.Brandon,Shane,Luke o Milton..
  Hade den sista blivit en tjej hade det blivit antingen..Memphis,Madison eller savanah..
  Lycka till..
  kram susie..

 8. Susanna K

  Kul att läsa alla frågor o svar om er här =) Såg att dina föräldrar haft stuga i Åbo skärgård, var då? Blev nyfiken då jag själv e hemma från Iniö.

 9. Emma

  Hej 🙂
  Här är lite namn som jag tycker är fina:

  Hanna/Hannah
  Vilma/Wilma
  Matilda
  Evelina
  Olivia
  Ellen
  Sara/Zara/Sarah
  Josefine
  Emelie

  Några namn,hoppas du gillar dom 😀

 10. Emma

  Du ville ha lite namn jag tycker är fina:

  Emma (haha för jag heter det)
  Hanna/Hannah
  Evelina
  Olivia
  Matilda
  Josefine
  Ebba
  Wilma/Vilma
  Ellen
  Sara/Zara/Sarah

  Nu har du fått några olika namn 🙂
  Hoppas du du gillar namnen 🙂

  Kram Emma 🙂

 11. lisbeth

  Jag måste bara få säga; ni är så otroliga man kan inte förstå att ni finns i verkligheten.
  Ni ska alla ha det jättebra
  Kram Lisbeth

 12. litennyfiken

  hej hej!

  vidar, nicole & saga är fina namn;).
  blir orehört imponerad av erat liv, med så många barn & allt bestyr.

  Unrar varför du & Peter väljer att lägga pengar på cigaretter, dvs pengarna & den fruktansvära påföljden för både er & barnen när det gäller rökning?
  Det är självklart ert val & jag jag har inte ett skvatt att göra med det & ni har 9 snart 10 friska barn, men är ändå nyfiken!

  kram<3

 13. Mirka

  Elin: Det är väldigt vanligt att tjejer hamnar i förpubertitet runt 8-9år gamla. Det är som i pubertitet vad gäller humöret, den svänger nåt otroligt i mellanåt…

  Mamma Daniella: Vissa har verkligen svårt att tro att man kan bli gravid trots p-medel! Ändå finns det otroligt många som råkar ut för det;-)

  Åsa: Joline tycker jag är jättefint men det blir som du säger lite tårta på tårta:-)
  Dina andra förslag faller bort tyvärr, inte riktigt min smak;-)

 14. Josannah

  Savannah.. verkligen förtjusande namn.. Heter ju själv Josannah =)

  Jag föredrar ovanligare namn som du, och får även nej härhemma av mannen som gillar "vanliga" namn. s
  Tackar för att du ville gärna svara på så många frågor.

 15. Åsa

  Thor Atle är jättefint! Tänkte ge Joline som förslag till bebisen, men om Savannah ska vara andranamn kanske det blir för mycket kaka på kaka i Usa-anda.

  Elvira
  Filippa
  Amanda
  Vilma

 16. Mamma Daniela

  Jag ser på familjen annurlunda =) är tvåbarnsmamma till två pojkar.

  Det var otroligt intressant att läsa dins svar =) Och kan inte hjälpa att störa mig på p-medelfrågorna Klart man kan bli gravid med p-medel (har själv blivit det) Och inget p-medel är ju 100% de får man ju reda på i biologin =D

  Det är spännadne att följa alla 3 familjer och ajg hoppas de blir en 3e säsong med =) (följde första med) =)

 17. Mirka

  Carola: Absolut:-)

  Anna: Kommer att lägga till dina nya frågor så småningom;-)

  Jenny: Vet du, Savannah är redan bestämt som ett andra namn till bebisen:-D När jag jobbade som Au Pair i England hos en Amerikansk familj så åkte vi på semester till Usa och besökte då den underbart vackra lilla staden Savannah (mamman kom därifrån)!

  Sandra E: Vilken sammanträffande:-D Har aldrig hört någon annan med namnet Atle;-) Peter och hans dotter Emmelie bestämde tidigt att han ska heta Thor. När jag letade efter ett passande andranamn, hittade jag namnet Atle och tyckte att det passade ihop helt perfekt med Thor:-)

 18. Sandra E

  Va kul att få läsa frågorna och svaren tycker jag =) Tack så mycket för att du tog dig tid!

  Jag har en son på 3 månader som heter Atle i förnamn och min son på 1½ heter Tor i mellannamn. Deras farfar är norsk =) Lite kul att ni har en Thor Atle! Hur kom ni på de namnen?

  Kram!

 19. jenny

  Hej mirka. M in dotter heter Savannah,(uttalas savanna) det skulle platsa fint bland dina andra barn namn :)kram

 20. anna

  Å vad härligt att få läsa alla dina svar. Jättekul! Har kommit på två saker till! Är det ok?
  1) Var det regisserat att ni skulle måla om ett av rummen ihop med barnen? Kändes helt galet när du låg och skurade färg från hyresrättens parkett med orden "Det får man ta, det är ju bara roligt. Det är ju så de lär sig.". 🙂 Kändes för min del mycket mer befriande när du blev förbannad på ungarna när ni var och fiskade. Det var då jag kände att "Yes, ingen regi här, hon är precis som vilken morsa som helst!!". 😀
  2) VARFÖR röker ni? Känns det inte lite som något man vet bättre än? Jag kan känna att det faktum att vår föräldrageneration rökte berodde mkt på att de inte visste bättre, men vi i vår generation gör verkligen det. Eller hur resonernar ni? (Menar det faktiskt som en riktig fråga och inte som en förmaning!)
  Kram

 21. Susanne

  Hej
  Har precis börjat läsa din blogg och kollar på familjen annorlunda varje vecka 🙂 Ville bara säga att jag tycker du är en härlig mamma och att er familj verkar vara en riktigt härlig familj. Jag har själv bara 3 barn men min syster väntar sitt 14:e så det är jätte intressant att läsa om andra storfamiljer. Kommer att fortsätta läsa din blogg (tillsammans med Carolas och Tinas 🙂 ) ! Ha det så bra och hälsa hela underbara familjen.

  Kramar Sussie i Kristianstad

 22. Pernilla

  Hej, Måste säga att du är beundransvärd:)) Otroligt att hinna med så många barn med allt var det innebär. Jag har själv 4 barn på 5, 10, 17 och 20 år så jag vet lite hur det är. Fast jag har ju "bara" 4 som annars anses mycket. Men nu ligger man i lä,hi, hi. Lycka till med er nya lilla skatt. Massa kramar till er härliga familj från Pernilla i Täby