Sommarställen – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Sommarställen

Seglartips. 

Början av semestern var vi ute och seglade. Ni kanske minns inlägget när min man föll over board, jag seglade helt själv och barnen sprang runt på båten utan flytvästar.

Jag måste tipsa om ett superfint ställe, Varsnäsfjärden. Trots sina klippor så var det väldigt barnvänligt, fina skogar att gå i och bra klättervänliga berg för barnen att spatsera på.

I helgen ska vi ut igen och tanken var att segla utan barn men som ni alla vet så kan tankar och verklighet skilja sig så, så nu ska kidsen med och några kompisar så i helgen åkervi tillbaka till Varsnäsfjärden.

En annan favorit om man vill komma till en mer civiliserat ställe är Utö. Dit kan man åka både på vintern för att äta deras urgoda julbord på Utö värdshus eller segla dit på sommaren och äta på Dannekrogen och fika nybakta bullar i bageriet som ligger mitt i byn.

Så om vindarna ligger rätt så kanske det blir en sväng dit också. 

Sist vi var på Varsnäsfjärden fick min man leka taxichaffis. En man i en av de andra båtarna fick en stroke och ambulanshelikoptern kunde inte landa i närheten av båten så min man fick köra sjuklingen med vår jolle från båten till kobben där helikoptern hade landat. Mycket spännande tyckte barnen.

Nu ska jag och barnen tvätta bilen och förbereda ett kalas för den, bilen alltså för barnen har fått för sig att bilen fyller år idag. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.