Zucchinigröt – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Zucchinigröt

 

Zoats ( zucchinigröt ) med alldeles för mycket äggvita i.

Nästa gång kommer det bli perfekt, det skulle nog bli väldigt gott om jag inte hade kokat den i 10 minuter istället för 3 min och inte haft i 2 äggvitor istället för ett halvt.

Här kommer receptet på en portion.

1 dl havregryn

1-1.5 dl fin riven zucchini

1.5 st äggvitor

1 msk stevia strö

1-2 tsk kanel

2-3 dl vatten/mjölk beroende på hur lös du vill ha gröten.

Blanda havregryn, zucchini, stevia strö, kanel och vatten/mjölken i en kastrull. Koka upp och låt det puttra i 3-4 min. Rör sen ner äggvitan ORDENTLIGT till en slät röra, inga klumpar.

Toppa med lite uppvispad kesella och bär eller keso och nötter.

Jag gjorde halva receptet men glömde självklart bort att bara ta en halv äggvita så det blev väldigt mycket ägg i min gröt. Gillar man noll tuggmotstånd så kan jag ju rekommendera att ta dubbel äggvita men gillar man tuggmotstånd föreslår jag att du följer receptet men kan ändrar koktiden till 2-3 minuter.

Eftersom jag inte skryter så mycket med min träning nu förtiden kan jag ju meddela att zucchinin är hemmaodlad!

Nu ska jag skaffa en lite plast sak till båten som jag inte vet vad det är men fått en beskrivning av min man att den ska sitta vi snöret som man drar igång motorn med, den ska vara blå och svart och ha en lite pigg på sidan.
Sen blir det landet en kort sväng innan jag ska göra ett långt nattpass.

2 nätter kvar sen blir det semester!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.