Jag älskar… – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Jag älskar…

…pulled pork.

Den här gången blev det grillad pulled pork, annars brukar jag göra den i ugnen och det blir lika gott. På valborg åt vi det tillsammans med plockmat, första maj åt vi det som tacos och idag åt vi det som pyttipanna. Ett gott råd gör två när du ändå håller på!

Grillad pulled pork ( 6 portioner ) 

  • 1,5 kg benfri fläskkarré
  • 1 dl barbequesås

Kryddblandningen:

  • 2 msk flingsalt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 0,5 torkad timjan, rosmarin eller oregano
  • 0,5 msk hel svartpeppar

Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in köttet med blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 tim. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket ( jag gick på känsla och det gick ju bra ). 

Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 min. 

Tips: Låt köttet ligga inlindat i aluminiumfolie under 1-2 tim av grilltiden för extra saftigt resultat. Då kan man även servera köttet med stekskyn som samlas upp i foliet.

Receptet kommer från coop.se

Det blir nog en pulled pork till helgen också och då ska jag försöka ta några kort. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.