Värk och nyttigt godis – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Värk och nyttigt godis

Är nyss hemkommen från 2 st Grit pass.

Jag är helt slut! Den här gången blev det ingen snackpause/återhämtning i mitten utan från Grit Strength till Grit Cardio. Pang på! Det sociala blev när vi stod mittemot varandra och gjorde höga knän och kände blodsmak i munnen och pratade med varandra så vi inte skulle svimma.

Det var nog klokt av mig att hoppa intervallträningen idag, kände att springa backintervall + 2 Gritpass skulle sluta med att jag låg i soffan orörlig och tyckte synd om mig själv och så skulle jag äta resterna från chipsen som resten av familjen har ätit i helgen. Och sen skulle jag ge upp träningen och köpa en slimmad kroppsstrumpa som jag skulle kunna ha vid poolen.

Så istället för att träna intervall, har jag skjutsat Flisan till och från kalas, letat efter avjämningsspakel på ett byggvaruhus ( nu vet jag att avjämningsspackel = flytspackel efter 2 timmar på ett byggvaruhus ), hoppat studsmatta tills jag nästan kissade ( knipövningarna har gett resultat ) på mig, diskuterat vett och etikett med min 6-åring, pratat handhygien med min 3-åring som vill ha lika långa naglar som grannen U och hon har låååånga naglar och påbörjat en klädrensning som om det inte var rörigt nog här hemma.

Nu lägger jag ner kläderna på golvet och går och lägger mig.

Men först ska du få ett receptet på supergoda kokosbollar ( Bounty ).

Kokosbollar ( Bounty ) ca 25 st.

25 g kokosfett
1 dl grädde
100g kokosflingor
100 g mörk choklad
Smält kokosfett i en kastrull. Tillsätt grädde och kokosflingor. Låt “koka” upp något. Det kommer bli en tjock geggamoja.
Om du vill att det ska gå snabbt så plattar du ut massan på en tallrik och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
Ta ut och rulla massan till små bollar. Ställ bollarna i frysen i 1 timme.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara bollarna i en burk i kylskåpet eller i frysen.
Till och med barnen gillade kokosbollarna så det här kommer bli vårt nya lördagsgodis + snickers ( receptet kommer imorgon ).
Godnatt!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.