Glutenfria chokladkakor – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Glutenfria chokladkakor

 

Här kommer receptet på glutenfria och nyttiga chokladkakor.

Jag har inte riktigt kommit fram till om det är jag som är väldigt dålig på att baka nyttiga kakor eller om det är så att nyttiga kakor inte alls smakar lika som sockriga kakor.

Den här kakan är god om man har något till. När jag låg i solen åt jag denna kaka med lakritsfrosting och jordgubbar då var den riktigt god. Men bara äta den som den är…..nja. Skruttan hade kväljningar 20 minuter efter att hon hade smakat kakan, Flisan gillade kakorna och min man kommer aldrig att äta den igen. Så smaken är som baken, delad!

Nyttiga glutenfria chokladkakor.

Ingredienser
50 g mandelmjöl
50 g FiberFin
30 g kakao
3/4 tsk hjorthornssalt
3/4 tsk salt
150 g Sukrin
2 ägg
25-30 g smör eller Cocosa
1 tsk vaniljpulver

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en köksmaskin. Tillsätt därefter ägg och smör/Cocosa. Kör i maskinen tills allt är gott blandat.
Lägg bakpappret på en bakplåt. Degen blir ganska klibbig, så använd två skedar och lägg små klickar på bakplåten. Alternativt gör små kulor som du trycker platta.
Gräddas i 175 grader i cirka 10 minuter.

 Frostings: 20 g Philiadelphiaost, 50 g lättkesella, 1 tsk lakritspulver, 1 msk kokossocker.

Blanda ihop allt i en bunken. Klart!

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 242 kcal • protein: 13,2 • kolhydrater: 10,3 • fett: 16,5 • fiber: 19,4

Receptet kommer från Sukrin.

Orientering her I come again! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.