Pizza á la tuggmotstånd – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Pizza á la tuggmotstånd

Allt är tidigt idag.

Skruttan somnade vi 17-tiden igår. Vaknade 02.00 och vill göra eskimåpussar och ville sätta upp Pippi Långstrump musikal. Hon somnade när hon insåg att jag inte skulle ställa mig i sängen och vara Herr Nilsson. Sen vaknade hon igen 05.30 och ville ha en brottningsmatch och sjunga Karlsson Karlsson världens bästa Karlsson…. När hon insåg att alla vaknade av hennes segervrål när hon klättrar upp och besegrar en sovande mig var det jättekul och då kunde hon ju inte somna om. Så klockan 08.00 var barnen hos dagmamman och skolan, jag ätit frukost för länge sen och huset så rent som de kan bli.

Klockan 10.00 tänkte jag ta mig en joggingtur till gymmet och träna ben men då var jag så hungrig att det inte kändes någon mening så det blev baka bröd och pizza. Nu klockan 11.00 är pizzan slut och jag laddar för lite hemma benträning a lá Nike appen och ev en kort joggingtur.

Jag som inte gillar pizza gillade faktiskt den här och jag fick till den så det blev en panpizza ännu godare!

Väldigt enkel och mycket tuggmotstånd, sånt som jag gillar!

Pizzadeg till 3 pizzor.

1-1½ dl kvarg

3 ägg

½ dl Pofiber

1/2 dl malda linfrön

1/2 dl solrosfrö

1 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

1 dl mandelmjöl

Blanda ihop ägg och kvargen. Gegga sen ner de torra ingredienserna. Låt stå några minuter. Jag delade på degen och gjorde en pizza av ena halvan och frukostbröd av den andra halvan. Blöt händerna i kallt vatten så är det lättare att smeta ut degen på bakplåtpapper.

Halvan som jag ska ha till frukostbröd rev jag parmesanost över och gräddade den i 220 grader i ca 12-15 min tills den hade fått fin färg.

Pizzan gräddade jag i 220 grader i 5-6 minuter beror på hur tjock den är. Sen tog jag ut den ur ugnen och lastade på med stark tomatsås, skinka, tomat, lök och riven ost. In igen 6-7 minuter beror också på hur mycket du har på pizzan men min hade jag inne i 6 miuter.

När pizzan är klar ta ut de och lägg på lite ruccola, oliver och flingsalt.

KLART! Mycket enkelt och mycket gott. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.