Bak och springlopp – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Bak och springlopp

Fröknäcke och färdigt möblerad. 

Har ägnat kvällen åt att natta barn i en evighet och bakat fröknäcke. Jag kan inte vara utan det, synd bara att nästa hela familjen gillar kexet och det tar liksom lika lång tid för mig att baka det som det tar för oss att äta upp det.

Det blev ingen träning idag, men det menas inte att jag har gett upp för det har jag inte. Dagens träning blir helt enkelt framflyttad till fredag för imorgon blir det jogging!

Tjejmilen är bokad, midnattloppet har jag också anmält mig till och Lidingöloppet halva! Det känns bra, riktigt bra!!

Här kommer receptet igen på mitt älskade fröknäcke.

Fröknäcke

1½ dl solroskärnor

1½ dl sesamfrön

1½ dl hela linfrön eller krossade som jag hade.

1 msk fiberhusk

½ dl olja

2½ dl kokande vatten

½ tsk salt

Massa flingsalt att strö på.

Blanda alla frön i en bunke. Tillsätt olja och sen det kokande vattnet.

Rör om ordentligt, ska se ut som geggamoja.

Töm innerhållet på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tryck ut smeten.

Strö över flingsalt efter smak. Jag tar ganska mycket.

Grädda i 150 grader i 45 min.

Låt sen sen ligga kvar i ugnen på eftervärme i 30 min.

Bryt och njut.

 

Nu ska jag beta av min att-göra-lista som jag ligger efter med. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.