Jag älskar Fröknäcke – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Jag älskar Fröknäcke

Vet inte hur många plåtar jag har lagat under det 1½ året som jag har haft receptet.

Varje gång jag bakar fröknäcke står tre fröknäcktokiga familjemedlemar dreglandes i köket och bara väntar på att de ska bli fördiga. Så det tar inte många timmar innan fröknäcket är slut.

Fröknäcke

1½ dl solroskärnor

1½ dl sesamfrön

1½ dl hela linfrön eller krossade som jag hade.

1 msk fiberhusk

½ dl olja

2½ dl kokande vatten

½ tsk salt

Massa flingsalt att strö på.

 

Blanda alla frön i en bunke. Tillsätt olja och sen det kokande vattnet.

Rör om ordentligt, ska se ut som geggamoja.

Töm innerhållet på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tryck ut smeten.

Strö över flingsalt efter smak. Jag tar ganska mycket.

Grädda i 150 grader i 45 min.

Låt sen sen ligga kvar i ugnen på eftervärme i 30 min.

Bryt och njut.

Mmmm…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.