Tre nyanser av plankan

Lchf godbitar

 

Äntligen har jag hittat något som är gott, nyttigt och mastigt.

LCHF bollar, chokladbollar, nötboll, mager kokosboll, kärt barn har många namn.

Igår fick jag för mig att jag skulle göra några energybars, jag tog det jag hade hemma, mixade, plattade ut, ångrade mig, geggade ihop allt igen, rullade till små bollar och sen doppade jag dem i choklad.

De blev så goda och det bästa är att det räcker med en, japp ni läste rätt. Jag skrev att jag bara behöver äta en för att stilla mitt sug.

Så här kommer mitt luddiga raw food recept.

15 st urkärnade dadlar eller ta några torkade aprikoser eller russin eller blanda.

4 msk kokosfett.

2 dl naturella cashewnötter

2 dl naturella jordnötter

1 dl kokosflingor

1 dl sesamfrön

1 dl krossade linfrön

1 ½ dl solrosfrön

200 g mörk choklad 70% om man vill doppa dem i choklad annars går det nog lika bra att rulla dem i kokos.
Mixa allt. Blir det torrt ta lite mera kokosfett eller vatten.

När allt är mixat rulla till små chokladbollar. Smält chokladen i vattenbad, hade lite kokosflarn kvar så jag tömde i det i chokladen.

Sen är det bara att rulla, doppa och låta dem stelna i kylskåpet.

Färdigt!

Jag har frysit in ett gäng, tänkte ta med mig en eller två bollar till skolan och ha som mellis innan jag cyklar hem.

Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.