Äckligt…… – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Äckligt……

image

Vad gör en naken barbie i ugnen?

Det undrar jag. Vad jag vet så skapar den just nu panik hos mig.

Imorse vaknade jag av att en mamma till en klasskompis till Flisan smsar mig och säger att hennes barn har fått löss.

L.Ö.S.S

Våra barn träffades igår.

Och jag som vekligen hatar allt med smådjur/sjukdomar att göra. Ordet löss i smset gjorde att jag glömde bort att jag knappt kan gå, har en arm som knappt går att böja och nackspärr från hell.

För jag sprang upp, rev ut sängkläderna från barnens rum medan de låg och sov. Såg framför mig hur lössen gnager på osten, biter sig fast i soffan, kryper omkring på golvet och suger sig in under huden. Innerst inne vet jag väll att de inte tycker om att gnaga på osten eller att suga sig in under huden och äta upp en innerifrån. Men nu,  känns det ganska verkligt faktiskt. Och att hitta en hårig barbie docka i ugnen denna dag gör att jag måste även skrubba ugnen och luskamma dockfan.

Min man fick uppdraget att kolla igenom barnens hår och gav klarteckan att inga feta svarta kryp kryper omkring i kidsens hår och inte heller några ägg kunde han se men egentligen spelar det inte så stor roll. För nu kan jag inte sluta tänka på det.

Lusmedel, lus förebyggande medel, luskam och antibakteriellt tvättmedel har införskaffats.

Det här kanske blir första gången och förhoppningsvis den SISTA!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. FIA FIT

    Ha ha! Barbie kanske skulle på solsemester!

    MEN DU LÖSS!!!! Hjälp! Det är ju så läbbigt! Förresten har du varit på ngt Skugge-event på slutet. Vore kul att ses snart igen!

    Kram

  2. 40plus

    Hua, löss skapar rysnigar i hela kroppen. Jag och tjejerna hade för första gången innan jul och det var skitsvårt att bli av med dem i Es tjocka mysiga hårsvall. Håller alla tummar och tår att ni inte får!