Svart lördag – Tre nyanser av plankan

Tre nyanser av plankan

Svart lördag

 

Äntligen

 

Färglördagen är här och första bidraget:

 Svart mat. Min favorit färg.

Svart pasta, svart panerad fisk, svart kaviar och svarta oliver.

Salta och peppra fisken, doppa den sen i mjöl sen i uppvispad ägg och slutligen i svarta sesamfrön. Stek den sen i smör och olja och koka pastan under tiden. 

30 min, lagom för en middag.

Inte nog med att middagen var svart så hade vi svarta kläder och dukat med det svartaste vi hade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flisan tyckte det var gott med svart pasta. Skruttan fick vitt ris och vit fisk med gräddsås.

Det här gör vi absolut om igen.

Nästa lördag blir det bidrag 2: Blå mat. Flisans favorit färg.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Recep

  Catherine skriver:Jag htdiate hit av en slump; mycket bra blogg!Jag fick diagnosen autoimmun hypotyreos ff6r tio e5r sedan. Har sedan dess e4tit skf6ldkf6rtelhormon och en kortare period e4ven kortisol ff6r binjurarna.Ff6r ett par e5r sedan le4ste jag om Thyroplex women, en produkt ff6r kvinnor 40+ (finns e4ven ff6r me4n och heter de5 Thyroplex men). Den e4r utvecklad av en amerikansk le4kare och innehe5ller 15 mg skf6ldkf6rtelhormon (motsvarar ve4l 1/4 grain Armour Thyroid), 200 mg binjurehormon plus e4ggstockshormon och hypofyshormon. Det le4t ju bra, tyckte jag som precis fyllt 40, se5 jag beste4llde den och har e4tit en kapsel om dagen sedan dess. Jag har me5tt bra (e4ven om jag blivit le4tt hyperthyroid och fe5tt minska dosen receptbelagda hormoner), men jag har ockse5 utvecklat vissa symptom som jag nu bf6rjar se4tta i samband med Thyroplex. Det e4r framff6r allt f6kad behe5ring i ansiktet (ske4ggve4xt samt le5nga, grova stre5n pe5 hakan samt under naveln), fetare hy (ne4stan som i tone5ren) och f6kad tendens att fe5 akne. Mitt midjeme5tt har ockse5 f6kat e4ven om jag inte ge5tt upp i vikt det ke4nns dock som om jag samlar pe5 mig mer fett utan att vikten f6kar. Jag bf6rjar nu undra om detta kan bero pe5 f6strogendominans? Det vore intressant att fe5 veta om fler he4r har erfarenhet av detta. M v h Catti

 2. Viki

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]Blir att tre4na ikve4ll de5..hf6hf6 efter allt jobbigt plugg. Ska kf6ra idag ockse5..sme5nervf6s ff6r hur det ska ge5..haha. He5ll i tmamurna Har varit lat med o tre4na, Uffe skrev till mig och fre5gade om jag ville pe5bf6rja fotbollskarrie4ren igen..och jag ska nog bf6rja med det. Vill bf6rja tre4na nu ordentligt..ke4nns som att ska jag tre4na hemma kan jag gf6ra det ne4r som helst och om jag vill. Fotbollen har jag utsatta tider..plus att det var se5 himla le4nge sen jag spelade..hf6hf6. Nu ska det spelas Zlatana Volim vas i saknam vas, ska se da dodjem efter att ni varit hos oss..<3

  1. Robbie

   Hej igen! Nu har jag beste4mt mig pe5 allvar Jag ska satsa pe5 Fitness, men har en le5ng ve4g kvar. Ff6r att ne5 dit jag vill, behf6ver jag se5klart hje4lp pe5 ve4gen. Jag kan inte vara kvar pe5 KMTI eetfrsom de inte har intresse att registrera sig inom SKKF. De ff6retag (he4r i Karlstad) som har licens pe5 SKKF e4r CoachOnline och Btb. Ff6r man me5ste ve4l tillhf6ra en ff6rening/ff6retag som har licens, ff6r att kunna te4vla? Varff6r valde du just CoachOnline? Jag har mailat Carro som numera har tagit f6ver, men inte fe5tt svar. Jag har ockse5 pratat med Btb. CoachOnline tillhf6r ve4l Sats, se5 har du lf6s medlemskap de4r plus betalat extra till CoachOnline?Herregud vad kre5ngligt det blev Jaja . Svara om du vill och har tid. Jag le4ser din blogg ne4stan varje dag. Du inspirerar mig samt ger mig ofta ett gott skratt Kram Elin!Gud va go du e4r!!Jag har cia som min coach, och te4vlar ff6r coach online (som nu carro har tagit f6ver). MEN Cia har lagt det de4r e5t sidan som du ff6rste5r, och Carro har inte ne5got intresse i att he5lla i te4vlings teamet. Men om du mailar och fre5gar Cia se5 kan du se4kert te4vla ff6r henne, men jag e4r ose4ker pe5 om hon har tid att ta sig an en ny adept. Men maila och fre5ga vet jag Hennes mail ste5r till hf6ger i min blogg de4r reklamen ff6r hennes underbara bf6cker ste5r. Och du, du kan fortse4tta tre4na pe5 KMTI det spelar ju ingen roll vart du e4r Men bf6rja se5, maila Cia och fre5ga.kramen

  2. Antonio

   Jonatan skriver: Intressant. Men jag tror att krav pe5 hsreafnde e4r fel ve4g ff6r att fe5 folk att inte anve4nda mobilen pe5 ett dumt se4tt i bilen. De5 kan det bli se5 att me5nga tycker det e4r ok att prata hur mycket som helst i alla situationer, se5 le4nge man anve4nder hsreafnde. Det e4r inte he5llandet i mobilen som e4r farligt. Det e4r att te4nka pe5 annat ne4r man borde te4nka pe5 bilkf6rningen. I ett telefonsamtal e4r det se5 le4tt att te4nka mer pe5 samtalet e4n bilkf6rningen och det blir farligt om ne5got off6rutsett he4nder i trafiken, e4ven om man tittar rakt fram och har be5da he4nderna pe5 ratten.Hur man ska lf6sa problemet e4r en ve4ldigt sve5r fre5ga. Men sms, facebook, surf och annat handhavande e4r ve4l en bra ide9 att ff6rbjuda. 0 0

  1. Radhesh

   Tack, vad kul att ni gillade den! Det e4r ett gnaksa enkelt knep med fe4rgat papper och vita hightlights ff6r att ge bilden ne5got extra. Du har ju gjort me5nga bilder se5 “Neonsvart” se5 du vet 😀

  1. Hamit

   Jag har inte sagt att vi ska parkera ve5ra bilar och ve4nta pe5 irdlevna bilar, men jag tycker vi ska minska ve5rt anve4nda av bilen. Idag kf6r folk en stre4cka pe5 5 minuter ff6r att det e4r bekve4mare att bara trampa pe5 pedalen. Iste4llet ff6r att ge5 till affe4ren som ligger som minuter ifre5n en med fots se5 tar man bilen. Se5 sme5ningom kommer vi alla att ha re5d med irdlevna bilar och pe5 samma se4tt som du e4r tvungen att tanka din bil pe5 bensin. Det kommer inte att ta timmar att ladda batteriet. En annan sak som du skrev ange5ende ambulansen om dom kommer re4dda liv eller ladda batteriet. Hur tror du det funkar idag? Tar deras bensin slut mitt i allt eller e4r den tankad? Pe5 samma se4tt som idag i dagens samhe4lle se5 kommer det att skapas nya bilar hela tiden och idag e4r det le5ngt ifre5n alla som har re5d med en hummer, limousin eller vad man nu vill ha ff6r sorts bil. Men tekniken utvecklas och det kommer att komma nyare modeller och se5 sme5ningom kommer den bilen som idag e4r ve4rd 200 000 kr kanske kosta he4lften se5 lite eller e4nnu mindre.

  2. Martin

   Fasligt vad sugen jag blev pe5 pepparkakor nu de5!Se5 emykct se5 jag faktiskt var tvungen att le4sa om inle4gget ff6r jag inse5g ne4r jag kom le4ngst ner att jag liksom inte tagit in vad det stod eftersom jag fortfarande suktade efter pepparkakan haha