Tre nyanser av plankan

Annons

Ugnsbakad gröt

Dag 4

Vattenmelonjuicen är nu ett minne blott. Jag har fortfarande en halv liter i kylen som väntar på att bli nerspolad i vasken. Men efter det har jag lyckas bra med maten. Allt har inte blivit raw som var tänkt från början men nästan allt.

Igår blev det ingen frukost men en egen odlad potatissallad till lunch, hur gott som helst. Till middag blev det riswrap med grönsaker och även det är ju hur gott som helst.

Idag blev det frukost ugnbakad gröt, till lunch blir det nog vattenmelonpizza med fetaost och till middag blir det torkade falafelwrap med wasabimajjo.

 

Nu ska jag jobba! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Första raw food maten…

 Och jag kan bara säga gör om gör rätt! 

Jag har gjort massa med juicer, massa goda juicer men den här…..vad hände?

Jag skulle hellre gå ut och äta gräs än att dricka denna misslyckade juice. Vad gick fel när jag blandade vattenmelon, ingefära, äpplen, morötter och gurka?  Jag fick ett svagt minne att jag har haft gurka i en annan juice och den blev inte heller så bra, så kan det vara gurkan som innerhåller 96% vatten som gör denna äckliga bismak?  Jag tar hem juice och mixar ner en chili och lite mera ingefära så kanske de går att dricka den efteråt, annars är det bara att göra en ny till morgondagen.

Så dagens första mål blir inget. Ikväll blir det vegospett och till efterrätt blir det hemmagjord glass á la Skruttan. Vad kan gå fel då?

Nu är det bara att äta lite luft vid datorn och jobba vidare och sen ladda för ett gymnastikpass med barnen.  

Instagram: raw_clean_food

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Allergin försvann…..

IMG_8810

…när jag åt raw food.

Vi är tillbaka från en härlig semester ute i Europa. Vi hade ingen direkt plan vart vi skulle utan körde dit solen var och det resulterade att vi hade 2 veckor strålande solsemester + 1 vecka med mindre sol i Sverige. En behövd ledighet så nu är energin på topp igen.

Under resan så har vi ätit en hel del polska och tjeckiska korvar, druckit några öl på torget i Krakow och några i Gamla Stan i Prag. Vi la raw food lite på hyllan och det resulterade i att tredje veckan på semestern bröt allergin ut igen, förmodar att det var någon gräsallergi. Jag började med vegetarisk kost igen och vips så var allergin borta, inga allergitabletter, astmaspray eller några andra läkemedel användes.

Så det här med rena råvaror och raw food är min grej, jag älskar det!

På måndag börjar min en-receptbok-varje-vecka och jag ska börja med Mitt nya Raw food kök av Erica Palmcrantz Aziz.

Solen lyser och jag och barnen ska gå ut och sätta oss och äta en varsin hemmagjorda glass som Skruttan har gjort.

Tjing! 

 

 

 

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Vad livet är enkelt…

…när man har semester! 

Vi gör vad vi vill, när vi vill, äter det vi vill, inga krav eller måsten och  går och lägger oss sent och sover länge. 

Det där med viktnedgång, nyttig mat och träning lägger vi på hyllan några veckor och bara njuter av semestern. När jag kommer hem igen då tar vi tag i valkar, mat och träning. 

Det märks att jag har blivit 1 år och 8 månader äldre sen sist jag skrev på bloggen senast. Nu liksom njuter jag bara av livet, skäms inte att ha shape baddräkt och har insett att jag älskar att vara i länder där de anser att en kvinna ska vara mullig! 

Trevlig sommar!  

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Egna matlistor vs matkassar…

IMG_1976

…vad funkar för oss? 

Vi har provat matkassor alla sorters men vi har inte fastnat för någon. Enformigt, mycket mat blir över, alla gillar det inte och dyrt.

Jag gillar ju också att planera, variera och skapa nytt så för oss funkar att lägga ner 1 timme per vecka för att planera mat efter säsong och vad vi vill äta. Ni har väll inte missat våra mattävlingar som vi har haft inom familjen? Vi har fått en summa pengar och sen har varje medlem fått skapa en egen veckosedel och sen har vi andra bedömt maten efter utseende, smak och varje veckosedel måste det ingå fisk, kött, veggo rätt, en förrätt och en efterrätt. Ibland har vi haft en väldigt låg summa som 300 kr för 5 dagar och ibland 500-600kr kr för 5 dagar. Barnen har gillat det, de har gjort poängskyltar 1-5 som vi har använt efter middag. När Flisan hade sin vecka gjorde hon korvsoppa nästan varje dag men hon planerad, handlade och lagade själv ( med lite hjälp från oss vuxna ).

Vi har också haft färgtema och sagotema på våra maträtter. Det har verkligen gått hem hos oss alla.

Nu på morgonen har jag suttit med matplaneringen som vi ska ha efter semestern och då har jag gjort det så enkelt att för varje vecka har jag tagit recept från en kokbok. Så på en timme har jag hunnit med 5 veckor matplanering från 5 st kokböcker. Även skrivit ner köplistor som man bara kan ta med sig när man handlar mat. Sen som ni säkert vet lever jag ett liv med många undantag så är det superrea på säsongsgrönsaker så kan jag byta ut vissa ingredienser i maträtterna så det blir billigare och mer färska grönsaker.

Det kommer bli mycket vegetarisk mat men även indisk och recept från Leila Lindholms senaste kokbok The Fesh Foodie.

Jag tror säkert att många av er sitter på fina och bra receptböcker som ni nästan aldrig har använt. Damma av dem och använd dem! I mina receptböcker finns många bra och varierande maträtter som både är billigare, nyttigare och godare än dem i matkassarna.

Ett tips: när det är rea köp kokböcker från era favorit kockar! 

 

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera