Bild från Köket
Idag gjorde jag och mamma pannkaksmuffins! De blev jättegoda, så jag tänkte berätta för er hur man gör.
Följande räcker till 12 st muffins:
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 4 dl mjölk (gärna röd mjölk)
- 3 st ägg
- olja att smörja in formarna med
- vispad grädde och sylt till servering
Tid: 25 min.
Så här gör du:
- Vrid upp ugnen till 225 c°.
- Använd antingen stora bullformar av papp eller en muffinsplåt.
- Blanda vetemjölet, sockret, bakpulvret, saltet och vaniljsockret i en bunke.
- Rör i mjölk tätt följt av ägg. Vispa till en jämn och fin pannkakssmet.
- Smörj in muffinsformen med olja (om du använder pappersformar behövs det inte) och fyll formarna upp till 2/3 med smeten
- Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins har ”fluffat upp sig” och blivit gyllenbruna.
- Avnjut tillsammans med nyvispad grädde och sylt!
Hoppas ni gillar dem ?
/Mira ”MirKa” Karlsson