Tolvbarnsmamman Mirka: ”Jag slår in 80 julklappar varje år”


tolvb_mamma2ny

 

Tycker du att det är svårt att komma på passande julklappar till dina barn? Föreställ dig då att du inför varje jul ska hitta de perfekta julklapparna till tolv barn. LOPPIbloggaren Mirka Norrström börjar planera inför julen redan varje vår. Här är hennes bästa julklappstips!

 

Hemma hos familjen Norrström utanför Uppsala är förväntningarna höga inför julafton. Barnen har redan pekat ut vad de önskar sig och högst upp på listan hos de äldsta barnen står varsin mobiltelefon.
– Vi brukar ta hem leksakskataloger redan under hösten och sedan får de pricka i vad de önskar sig, säger Mirka Norrström.
Varje barn brukar få mellan 7 till 9 julklappar var. Familjens yngsta får dock några färre och de två äldsta barnen brukar hellre vilja ha färre men något dyrare julklappar.
– Men de övriga barnen är otroligt noggranna med att de får exakt lika många julklappar var. För dem är antalet viktigare än vad varje paket kostar, konstaterar Mirka.
Hur gör ni när ni öppnar paketen på julafton? Det måste ju ta en evighet!
– När barnen var små så öppnade vi alltid ett paket i taget, men det håller inte längre. Då skulle vi få hålla på hela dagen!

Numera gör familjen så att äldste sonen Kevin delar ut allas julklappar och på en given signal får alla öppna sina klappar samtidigt.
– Det brukar bli en ganska vild halvtimme. Då flyger det inslagspapper över hela vardagsrummet, säger Mirka och skrattar.

Att köpa 80 julklappar varje år är ju inte direkt gratis, men Mirka menar att det går att hålla nere kostnaderna genom att planera i god tid.
– Jag brukar köpa de första julklapparna redan under våren, berättar hon.
Då bygger hon upp ett lager av sådant som hon tror kan komma att uppskattas senare. Sedan köper hon lite under höstens reor och därefter det som barnen skrivit på sina önskelistor. 

 

Men kommer allt du handlat alltid till användning då?
– Nej, inte alltid. Men då sparar jag det i vår presentgömma. Den har räddat mig många gånger då man i allra sista stund kommer på att barnen ska iväg på ett kalas och man glömt köpa present, berättar hon.

 

Och du själv då – vad önskar du dig i julklapp?
– Jag och Peter brukar inte köpa så mycket till varandra. Istället lägger vi några hundralappar på trisslotter. När barnen somnat på julaftonskvällen och lugnet lagt sig är det rätt mysigt att sätta sig och skrapa några lotter. Men tyvärr har vi inte vunnit några stora summor. Inte än i alla fall….

 

Av: Theresa Westermark

 

 

Läs också: 11 julklappar du INTE önskar till dina barn

 

6 kommentarer

 1. mia skriver:

  Ååå vilket jobb du gör , vi brukar också börja handla tidigt så man slipper vara ute i sista minuten som vi varit med om också , och det är inget man drömmer om .
  Så stressigt och trångt och svårt att hitta då också.
  Jag handlar till alla mina 7 barn och dom älsta får också paketet och då är det alltid kläder och parfymer och annat som är använd bart, men jag har också en del som menar att man inte ska handla till dom äldre, för när dom fyllt 18 så är dom vuxna och då handlar man inte till dom .
  Men jag anser att även om mina är vuxna sådär det också mina guld klimpar som jag fött och varför ska dom inte få något på julafton .
  Och gubben och jag köper något till varandra för jag älskar julafton och dom mindre barnen får lika många var medan den minsta som bara är 2 han får ju lite mindre eftersom han kommer inte hinna leka med allt och här är det ofta jag som delar ut och min älsta son har gjort det och nu börjar även dom 3 som är 9 , 10 och 11 år vilka dela ut och det gör vi lite senare efter kalle men inte direkt , men ändå så dom får tid att hinna leka med det dom fått .
  Kram kram / Mia med 7 barn ♡♡♡

 2. mammalinda skriver:

  Vi har 5 barn och vårt vardagsrum ser ut som om någon släppt en julklappsbomb! Det är helt galet. Jag kan bara tänka mig hur det ser ut i ert vardagsrum innan (och efter) paketen öppnats. Ännu mera galet 😀

 3. Linnea skriver:

  Hej! VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG – Största i Sörmland och topp 14 i Sverige! Bloggen är inte som alla andras – med uppdatering minst 10 gånger om dagen, skriver jag om min ovanliga ätstörning UNS, om min depression, och vägen tillbaka mot ett friskt mående. Jag kämpar varje dag för att gå upp från min dödligt låga vikt, och finna livsglädjen igen. Skulle vara GULD om du ville kika in och slänga in en kommentar! Kram!

 4. lottomads skriver:

  Haha, ibland är det kul att höra att några har det värre än en själv! Jag tycker det är jobbigt nog med att hitta klappar till två barn och deras kusiner, tänk att behöva köra med så många som åttio julklappar per år! Men tack för tipsen, det här går ju att applicera även på mindre familjer. 🙂

 5. Sara skriver:

  Ja, vi får börja planera redan i augusti/september för att få allt att gå ihop inför jul.
  Nu väntar vi dessutom barn som ska födas just på julafton så blir ännu mer att planera då! 🙂

  Jag är gravid och får snart mitt tredje barn, bloggar via vimedbarn.se och
  har nu en tävling där en lycklig person kan vinna nappar till sin bäbis!
  Ta gärna en titt hos mig och var med i tävlingen 🙂
  http://hajnal.se eller via instagram: @hajnal.se

 6. Sara skriver:

  Först och främst vill jag bara säga att du gör ett jättejobb med att uppfostra alla barnen. Såg att du startat en youtube kanal nu också. Känns jätteroligt och ser fram emot dina framtida äventyr där.

  Det finns en tävling för att vinna publicitet på http://tapeten.nu/tavla-med-tapeten-nu/ om du skulle vilja få lite mer publicitet 🙂

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.