Svampskogen – Tiobarnsmamma
Tina Johansson

Tiobarnsmamma

Svampskogen

Måndag 1 september

Bestämt en tur i svampskogen

med Emely och Sivan kl 10

Åkte hem till dem

Hon var inte riktigt klar

Sivan skulle äta först

Tog deras bil med bilstol

Visste inte riktigt var vi skulle

Redan kollat mina ställen

Och plockat de gula kantarellerna

Trattkantareller har inte kommit än

Så vi bara åkte och stannade

Hjälpte henne på med bärselet

Hur krångligt som helst

Så var de inte när mina var små

Fast jag använde mest bärsjal

Eller Mai Thai tror jag de hette

Hur som helst gick vi in i skogen

Hittade 4 kantareller direkt

Men det var oxå de enda

Emely visade dock 2 nya svampar

Blek taggsvamp och Talllsopp

Skulle vilja gå en svampkurs

För att lära mig andra ätliga svampar

Åkte på små okända vägar

Såg ingen bra svampskog

Sivan började kinka

Så vi åkte till “Den blå Lagunen”

Fikade i solen och kikade på vattnet

Båda var trötta och ville hem

Var ute i 3,5 timme

Klippte gräset med handjagare

På framsidan huset

Där vi parkerar bilarna

Dog av utmattning i värmen

Av med alla kläder

La mig på golvet i hallen

Under ac::n som svalkade skönt

Duschade och gjorde pestopasta

med kyckling tomat paprika

Blev väldigt gott

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Tina Johansson
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liza

  Undrar vilken medicin du har mot bipolär? Funkar den bra? Har du aldrig blivit ifrågasatt av försäkringskassan gällande utmattning en. Du har ju varit sjukskriven länge vad jag förstår. Mig var de på redan efter 3 månaders sjukskrivning. Är inte riktigt vad man orkar med liksom.

  1. Tina Johansson
   Tina Johansson

   Jag äter Lamotrigin för det bipolära
   Voxra och Concerta för ADHD

   Har inte haft några som helst problem innan, förrän nu då jag hade webb läkarbesök med nån i Stockholm som jobbade hemifrån…som alltså inte vet ett skit om mig. Så fk ringde upp och sa att de inte godkänt läkarintyget än
   Tal om arbetsträning mm
   Jag vill gärna kunna jobba igen.
   Frågan är bara vad jag klarar av pga utmattningen. Har inte fått jobba för läkare och vårdkontakt pga att jag skulle påbörja psykoterapi. Så först skulle min bipoläritet bli stabil innan jag kunde börja med ADHD medicin. Och så mådde jag för dåligt tidigare för att det tar mycket energi och på psyket att gå i psykoterapi.
   Hur som helst skulle hon prata med nån läkare 🤔 på fk och återkomma. Vilket hon gjorde i onsdags. Jag ska få träffa nåt team med läkare mfl för att de ska göra nån bedömning om hur de ska gå vidare. Har inte fått någon hjälp öht på de här 4.5 åren jag varit sjukskriven mer än att prova massa mediciner som inte hjälpt förrän jag fick de jag äter nu. Står och stampar på ruta ett igen då min psykolog slutade och vi kom aldrig nånstans där heller. Han började i fel ända så att säga och vi påbörjade en ptds utredning som inte hann bli klar innan han slutade i april. Min vårdkontakt slutade oxå. Så har fått en ny jag inte träffat än. Allt står ju på vänt pga coronan. Står i kö för adhd och bipolär grupp, träffa arbetsterapeut och nå annat som jag inte kommer ihåg vad det hette. Så nu väntar jag på att få en tid till det där teamet som är i Falun närmast (13 mil) kunde bli i Sundsvall eller nån annanstans…jag som inte klarar av att köra bil längre sträckor då jag är för ofokuserad och har svårt med koncentrationen och uppmärksamhetsförmågan…

Comments are closed.