Jag är mållös – Tiobarnsmamma
Tina Johansson

Tiobarnsmamma

Jag är mållös

Torsdag 6 februari

Idag skulle min mamma

ha fyllt 62 år…

Saknar dig så mycket

och helst nu

när hela jävla världen

verkar hata på mig.

Hur som helst

Orosanmälan…

Kom dit och berättade

hur det ligger till.

Den anonyma personen

(Feg att inte ens stå för det)

Påstår att jag skulle

låta dem vara här och festa.

Låta dem vara här berusade.

Stämmer INTE.

Det är jag väldigt tydlig med.

Att här kommer ingen in

med alkohol eller berusade.

Det har hänt vid 2 tillfällen .

Att det kommit hit en

som varit berusad, ledsen.

Vännerna har tröstat

och tagit hand om

Jag har skjutsat hem.

Att jag hade köpt ut alkohol.

ABSOLUT INTE !

Sa att nån hade trott det

eller sett mig

då jag varit och köpt cider

till mig själv och Nadja.

Sen hoppade 3 ungdomar

in i min bil för att få skjuts.

Jag skulle hem till Jörgen

och de ville ha skjuts till Olivia.

Det var svinkallt ute.

Olivia och 5 vänner

har hängt här 4-5 gånger.

Vi har pratat, spelat kort,

sett på film, chillat

och lyssnat på musik.

Det jag skulle göra var:

Att neka dem

att komma hem till mig.

De är här med min dotter.

Kommer alltså inte själva.

Om Olivia bott här då.

Hade hon inte fått

ta hem sina vänner ???

De är ju hos henne

hemma hos Jörgen oxå…

Men det är inget problem ?

Då är de ännu fler än här.

Där har hon eget rum.

Och ett rum i källaren

där de brukar vara.

Om någon druckit

skulle jag skicka ut den

på bynn igen..

Låta den somna

i en snödriva och frysa ihjäl ?

Bli påkörd ? Slåss ?

Göra nåt dumt ?

Inte bry mig alltså…

Eler ringa föräldrarna.

Och att jag skulle ta kontakt

med alla föräldrar

för att ha nån telefonkedja.

ALDRIG !!!

Vet inte vem alla föräldrar är.

Eller göra orosanmälan.

NEJ !!!

Det är väl inte mitt ansvar

att deras föräldrar

inte har koll på sina barn.

Olivia ska inte få umgås

med sina vänner.

Frågade då –

Ska hon sitta hemma själv

utan vänner att umgås med ?

Eller vad menar ni nu ?

Nej inte så…

men att ni är bestämda

med vilka hon får umgås med

Då svarade jag –

De är ett gäng på 7 personer.

Ibland fler.

Hur ska jag/Jörgen kunna

hindra henne

att umgås med dem ?

De går i skolan tillsammans

En del i samma klass.

Så summan av kardemumman

är att jag ska förbjuda dem

att komma hem till mig,

Inte bry mig om dem.

Och inte vara en vuxna vän.

Nu är jag en sån

som bryr mig om alla.

Som vill hjälpa om jag kan.

Som vill finnas där för andra

Omtänksam helt enkelt.

Och det tänker jag inte

sluta att vara.

Men nu har jag inget val.

Olivias vänner frågar henne.

När får vi hälsa på Tina igen ?

Vi saknar henne…

Gör ont i hjärtat att höra.

När jag inte får bry mig.

Min vårdkontakt

blev väldigt upprörd.

När jag berättade det här.

Hon hade verkligen

velat säga några valda ord

till denna anonyma person.

Även mina vänner.

(Få en soc.anmälan på sig bara för att man är godhjärtad och hjälpsam. Vilket jävla samhälle!)

(Synd att man inte kan få reda på den anonyma personen. Hade ju vilja ställa en och annan fråga till den)

(Va är det för jävla påhitt av soc?! Inte hjälpa ungdomarna?! Vad har de för jäkla ställning till hjälpsamma människor. Är det bättre att inte bry sig… titta bort så försvinner problemet? Som du säger – låta dem somna i en snödriva, för föräldrarna bryr sig inte. Förstår sig inte soc. på problemen ungdomarna har idag? Fantastiskt samhälle vi bor i)

(Men så fånigt
Anmäla kan de men vågar inte stå för det utan gör det anonymt …. löjligt.)

Hämtade Theo i skolan.

För mat/fika/film dag

Vi åt nudlar med tacofärs.

Hade köpt fika på Ica.

Ringmunkar.

Såg på Bourne Identity

Skjutsade hem honom

Var in och pratade med J.

Tog med Olivia hem

Vi bakade pizza.

Såg på film – Shrek 2

Hon sov här.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Tina Johansson
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Soc kan verka som att dom kan bestämma men det kan dom inte. Jobbar inom socialtjänsten och människor tror att de har något att säga till om, det har dom inte. Endast om det är fråga om vårdnadshavare och deras barn och då ska det vara riktigt illa. Dom kan inte hindra dig att träffa precis vilka ungdomar du vill, ta hem dom, köra dom i bilen osv. Skit i vad dom sagt, fortsätt att vara en medmänniska, du kan även vägra att träffa soc även om någon gjort en anmäla. Många vet inte att om du som förälder själv blivit anmäld (oro för ditt eget barn) kan du vägra att gå på möten, vägra att de ska kontakta skola osv, enda gången de kan göra det utöver din vilja är om oron är så allvarlig att det skulle kunna vara tal om tvångsåtgärder. Stå på dig Tina, res på dig, låt ingen förminska dig, låt ingen annan än du själv att definiera vem du är, Du rockar…….

  2. Anna

    Du skall fortsätta vara den vuxna vännen dom kan vända sig till om dom behöver stöd i någon situation vi behöver fler vuxna i samhället som du jag håller på dig fortsätt kämpa <3 den som gjorde anmälan mot dig kanske skall anmäla föräldrar vars barn dricker sig så berusade att dom inte vågar gå hem el inte klarar av det. Och i stället hylla dig för att du faktiskt finns där. Kram

Comments are closed.