Tiobarnsmamma

Julafton…årets värsta dag på året

Nu är den här…dagen jag bävat för…som ger mig ångest…ont i magen…klump i bröstet…tårar i ögonen…

Dagen man firar med familjen…sina nära och kära…

Men utan barnen nära och utan familj (föräldrar och syskon) så är det bara en ångestfylld dag.

Många säger…det är väl bara att åka till Jörgen och barnen och fira med dem…

Har inte fått någon inbjudan…fast han vet hur jag mår och känner…tror även att det skulle bli förvirrande för de små

om mamma och pappa plötsligt skulle fira julen tillsammans när vi är skilda…

Fick en inbjudan att komma till Köping och få vara med mina bröder jag hittade och träffade första gången i augusti.

Det hade varit jättekul att träffa dem igen…men jag har inte råd…

Vet inte ens hur jag ska kunna genomföra denna flytt på söndag…hyra flyttbil…

Ångest är bara förnamnet…

Försöker hitta folk som kan hjälpa mig att lasta i Mora…och tömma i Djurås.

Mycket klarar jag själv…men bära tunga möbler från ovanvåningen…där vet även jag mina begränsningar.

Detta är ingen glädjens dag på något vis…

Tårarna rinner konstant…har bokat tvättstugan kl 14-18

för att ha något att göra när alla andra sitter bänkade och äter och ser på Kalle Anka.

God jävla Jul på er och hoppas ni har det så mysigt tillsammans…

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ullis

  Hej! Jag kan inte förstå varför man lägger en massa pengar på julklappar, när man inte har mat för dagen? Mina barn fick inte en enda julklapp. Jag har helt enkelt inte råd. Viktigare att dem har någonstans att bo, och att vi har mat för dagen.

 2. malin

  Fy mår dåligt över att några här trotts Tinas svåra situation sparkar på henne med skit kommentarer, pinsamma tjejer..

 3. malin

  Hej! Är ny med att läsa din blogg, min väninna berättade om din situation. Det lilla jag läst är inte alls trevligt. Ska tänka på dig kram M

 4. Maria

  Du måste gå med i facket a-kassan så småningom får du a-kassa ifall du blir a-lös,lev sedan ensam o bygg upp ett liv för dig själv och för de 3e gräset är inte grönare på andra sidan när de gäller karlar.

 5. sylvia

  Det verkar vara så mycket oro kring dig. Stanna nu upp och landa i ditt nya boende och koncentrera dig på jobb o barn. Man kan inte leva som om man vore en 25 årig singeltjej, när man är en flerbarnsmamma och ensamstående dessutom. Det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det. Men barnen måste komma först, och du varken fryser eller svälter som många gör i vårat alltmer hårda samhälle. Gott Nytt År /Sylvia

 6. Birgitta

  Vart ska du bo nu?du flyttar väl så du kommer nära barnen?Skit i den där karluslingen det var ändå inget att ha nu visade ju han sitt rätta jag ganska omgående så bra för dig så duinte behöver bli mer sårad.!
  Detta var tacken på allt du ställt upp med …hoppas du lärt dig en läxa.Ta hand om dina barn de sviker inte du behöver ingen Karl på länge.sköt om dig

 7. Tina

  Brukar läsa din blogg ibland är så ledsen för din skull men samtidigt måste du försöka tänka positivt. Tänk vilken rikedom du har alla andra dagar med så många fantastiska barn. Dock är det tragiskt att ingen i din närhet tar hand om dig. Du skall aldrig behöva vara ensam någon jul igen du är alltid välkommen till mig i Göteborg. Kram och ta hand om dig 🙂

 8. Cattis

  Tycker sjukt synd om dej gumman. En sådan stor familj o så får du vara ensam 🙁
  Vi har bjudit in en bekant till fam flera jular som e ensam- ingen ska behöva sitta ensam.
  Jag beundrar dig men känner oxå igen mkt hos dej – träffar man o ger järnet o poff tar det slut.
  Jag blev tvungen att lära mig trivas i ensamheten o då……
  Styrkekramar ❤️❤️❤️

 9. Camilla, mamma till 2

  Jag tycker att du förstorar upp allt. Barnen hade inte alls blivit förvirrade om ni hade firat jul tillsammans hela familjen. Du och Jörgen är väl vänner? Tycker att du verkar tänka lite väl mycket på dig själv nuförtiden och sätter barnen i andra hand. Men jag kan ha fel. Att vara utan pengar det är jättejobbigt, det förstår jag, men du verkar ju äta och fika ute rätt ofta och det är inte billigt. Sen ska man ju såklart unna sig sådant, annars blir ju vardagen så tråkig. Hoppas att allt löser sig nu med jobb så du kommer på fötter igen.

 10. Anette

  Vill skicka dig styrkekramar!! Hoppas att du skulle orka söka hjälp, vet du få ordning på tillvaron med boende och ekonomi. Det är ju verkligen inte ok att du ska måsta leva på te en hel vecka!! Du är ju ändå verkligen strong som har orkat utbilda dig. Önskar dig allt väl!!

 11. annelie

  Åh vad trist. Köp lite gott och sätt på en film
  Njut fast du är själv eller kanske tillsammans med någon annan i samma situation
  det brukar vara många som har det likadant och pinas
  Eller åk till din fd man och Era barn om det känns ok för honom
  Kram
  thibia.blogg.se

 12. Anna

  Tyvärr tycker jag att det blev lite väl mycket martyr över detta inlägg och den sista meningen var bra onödig.
  Önskar dig ett bättre 2014.

 13. kristina

  Även min jul var ensam , utan barnen och utan pengar. Jag har ej heller råd att äta på Donken eller åka till kupolen då och då. Livet består av val.

 14. Anna

  Jag har haft en jul utan barnen, min släkt bor långtifrån så den julen var jag ensam..men den var toppen ändå:) jag låg i soffan hela dagen och kollade på tv och åt godis, ingen stress med julmat och klappar! Jag njöt av lugnet, om du jättegärna ville fira med barnen? Varför frågade du inte Jörgen? Man kan inte alltid vänta på att bli bjuden och man kan inte få mera än ett nej…försök att hitta ett inre lugn annars orkar du inte med livet..det verkar ha varit en hel del flyttar och nya kärlekar det sista året..vi gör alla val här i livet och får ta alla konsekvenser, ibland är inte valen helt lyckade men då gäller det att komma ihåg att man har gjort dem själv och förhoppningsvis så lär man sig något, eller som dr. Phil brukar säga ” det finns inga offer, bara frivilliga” stor kram på dig!

 15. Karin

  Jag har inte skrivit till dig innan men har följt din blogg ett tag och tycker att du verkligen kämpar och är så öppen och ärlig och du visar på en styrka även om du säkert inte alls känner dig stark. Julen kan verkligen vara för j-lig!!! Den är inte alltid så gyllene och underbar som alla vill få den till och är det någon gång på året man känner sig ensam på så är det ju just julen. Alla har vi våra orsaker men när det drabbar en närmast hjärtat med familjen blir den extra jobbig!!! Kämpa på och ta hand om dig!!!

 16. yvonne malm

  Hejsan inte tycker barnen det är konstigt att ni firar jul eller andra högtider tillsammans. Jag har gjort det med mina 5 barn under alla år. Hur allt är så är vi föräldrar till våra barn. Sköt om dig och tänk på dig själv, Yvonne

 17. Camilla

  Tråkigt att förhållandet tog slut och att du sitter i sån knipa med mat och pengar… Hoppas verkligen det ordnar sig!

 18. Helena

  Hej! Känner dig inte men brukar läsa din blogg då och då eftersom jag också brukar vara i Gagnef. Det här inlägget var sorgligt att läsa! Så ska ingen behöva känna. Kan hålla med dig om att julen är ganska överskattad men ensamhet och dåligt med pengar känns inte ok! Sen tänker jag på flytten, dina stora barn kan väl hjälpa dig med flytten? Vuxna sonen med polare kanske kan hjälpa till att bära tyngre saker. Du verkar ha flyttat flera gånger pga jobben och familjen? Hör av dig om du vill komma till Stockholm över nyår! Om julen var jävlig så ska nyår bli bäst! Hälsar Helena i Stockholm 🙂

 19. Marie

  Ibland måste man bara stå ut och försöka överleva. Det blir bättre, det blir det förr eller senare. Jag hoppas på förr. Kram Tina.

 20. Camilla Svensson

  Tina, jag önskar ingen den känslan du skriver här!! Har du sökt hjälp hos Matkassen, har du några pengar till att fira nåt med barnen!! En massa styrkekramar Camilla

 21. Maria Billton

  Tina – vill inte verka cool och säga att jag vet hur du har det men livet är värt så mycket – och jag är också så nere nu!

 22. Malin

  Hej Tina, har följt din blogg ett tag och det gör ont i mitt hjärta när jag läser vad du skriver om julen och allt. Hoppas att 2014 blir året då allt vänder för dig. Men snälla ta det lugnt med relationer tror du kväver dem när du vill för mycket för snabbt. Se till att flytta fokus till dina barn istället, märker att du får dåligt samvete allt för ofta. Förstår inte varför du byter bostad hela tiden, känns rörigt för barnens del… Fokusera nu på arbete och ekonomi för att komma på fötter!! När den biten känns bra kan du söka efter kärleken igen. Önskar dig all lycka!!!

 23. Birgitta svedling

  Det är tufft för dig den här julen, men du får kämpa på. Jag hoppas du kan finna något ljus i mörkret och jag önskar jag kunde göra ngt konkret för dig, men önskar dig styrka att ta tag i allt jobbigt. Kram

 24. Emma

  Fina Tina, lider så med dig, vet precis hur du känner och mår, har själv varit där, i samma situation. Kan ändå bara hoppas att fortsättningen på din jul blir bättre och att du slipper känna samma känsla kommande jular. En stor kram från mig!
  /Emma

 25. Helena Engdahl

  Vi har alltid firat med makens ex och deras två barn. Och mitt x pappa till mitt barn. Och alla barn tillsammans. Inget konstigt och i alla år. Kram på dig

 26. Susanne

  Usch det gör ont att läsa din blogg, tycker så synd om dej. Det finns inget värre än att vara ensam på julafton och att inga pengar ha… Det kommer bli bättre nästa år! Kram

 27. Annette

  Hej Tina
  Jag följer dig på din blogg , och efter jag har läst ditt inlägg denna gång blir jag så ledsen
  Ingen ska behöva sitta ensam på jul förstår din ångest och sorg
  Får du hjälp med flytten ? Hittat en bra lägenhet? Någon måste väl kunna hjälpa dig hade jag bott närmare hade jag mer än gärna hjälp dig men bor i Umeå så det är lite lång
  Stor kram till dig/annette

 28. Lilian

  Har följt din blogg en längre tid, o nu blev man helt bestört av att läsa hur du har det. Inte skulle du behöva avstå att vara m dina barn p.g.a ekonomi m.m. Har du hört talas om MATKASSEN !! Den fick lite reklam av Petra Mede i går också. Din situation är ju ohållbar…..Vill tipsa dig om detta, o det är absolut INGEN SKAM att ta emot hjälp som i ditt fall. Har man inget fast jobb så behöver man hjälp !!! Tycker du har varit enastående m att utbilda dig o åka fram o tillbaka långa sträckor. Tycker du skall kolla på sidan o läsa om Matkassen, ett litet råd av mig, som bor i samma stad som hon som starta detta.Barnen behöver ju komma o vara även hos dig, Förstår du var ledsen igår!!!!!! Julafton är ju en högtid då alla skall vara glada o nöjda, men tyvärr så är det inte för alla.Önskar dig allt gott o att det löser sig m både jobb o kärleken till slut, stor julkram till dig Tina…från Lilian

 29. Anna

  gillar inte alltid julen jag heller trots att jag har en stor underbar familj …Du hade varit välkommen till vår familj om du bott närmare. Jag hoppas du mår ganska bra i dag . Varma kram

 30. Nina

  Ont det gör Tina att läsa, tänk om jag kunde knäppa med fingrarna och allt skulle bli bra för dig. Det kan jag inte..hur mycket jag än vill.
  Kram

 31. Anna

  Åh, gråter för dig:(( blir så himla ledsen. Du är en sån fin människa. Fy vad orättvist att de blev så här… Nog är de väl fan att ingen kan hjälpa dig… Men men är nog för att du är kvinna.. Nä sträck på dig nu. Tänk på allt du lyckats med och kommer att göra i fortsättningen. Jag beundrar dig verkligen. En stor kram från kiruna

 32. Ulrika

  Att fika och äta på cafe/restaurang är dyrt och har man ingen ekonomi måste spara in på det och lägga dessa slantar på ett sparkonto för oförutsedda utgifter. Att ständigt behöva oroa sig för sin ekonomi är inte roligt men med lite planering kan det se betydligt bättre ut nästa jul och då kan du fira den med dina nära och kära. Du och barnen mår bäst om ni bygger upp ett liv tillsammans utan män.

 33. Gunilla

  Så tungt att läsa!! Hoppas allt ordnar sig för dig o att du blir lycklig! Minns min första jul som skild. Vi firade med barnen o sen gick jag till min nya lägenhet på julaftonsnatten ensam o grät! Kände mig som världens ensammaste människa!!!

 34. Annica

  Jag lider med dig, känns inte bra Du eller någon annan firar jul ensam! Hoppas det löser sig med flytten och att du får må bättre. Kram

 35. Åsa

  Fy, vad ledsen jag blev när jag läste din blogg idag.
  Du som har hur många underbara barn som helst men ändå är du själv när det är jul.
  Tyvärr styr pengar så mycket. Jag hoppas att det kommer att fixa sig med flytt hjälp o att du får många jobberbjudande så att du får ihop pengar.
  Du har väl en stark son 😉

 36. Helena

  Förstår dig Vad hemskt det måste kännas att Vara utan barnen och sitta ensam, men undrar ännu en gång varför du har så bråttom in i en ny relation. Ägna dig åt barnen och glöm allt vad killar heter ett tag tills du kommit på fötter igen. kram

 37. Sara

  Hej
  Det går att lära sig att stå ut med julen ensam. Försöka tänka att barnen har en bra jul hos sin pappa… Efter 6 år går det ganska bra. En promenad om man orkar se alla ”julmysiga” hus. Annars rekommenderar jag film. Öppet arkiv på svt tex. Jag brukar undanbe mig telefonsamtal denna årets vidrigaste dag, kontakt med andra gör det bara värre för mig.
  Du fixar flytten!!! Du fixar allt!!! Men försök lita på dig själv mer, du är fruktansvärt stark därinne.

  Hälsningar Sara

 38. Nora

  God jul Tina. En julafton är inte allt.

  Men du, den 27:e kontaktar du socialen. Även om det tar emot. Men du måste få hjälp och reda i din situation. Det är inte skamligt men bara tills du kommer på benen igen.

  Jag önskar dig allt gott och hade jag bott i närheten hade du fått komma hem till mig.

 39. Anneli

  Hej!
  Stackars dig! Tror nog dina barn hade förstått om ni hade förklarat att mamma inte ska behöva vara ensam på julafton, det fattar nog alla ungar. Synd att ditt ex inte kunde vara lite ödmjuk denna dagen.
  Kram från Anneli

 40. Inger

  Kära Tina!
  Du är inte ensam. Vi är många som tänker på dig. Jag tänker på din framtid. Du måste ha pengar till din egen mat och dina egna resor idag. Alla andra kostnader får andra hantera just nu. Du måste förklara det för nära och kära. Du bor i Sverige och här fungerar det så. Känslor är dåliga på att ta kostnader. Det emotionella och det rationella fungerar på olika sätt. Du lider à det nu.Bestäm dig för att koka gröt om inget annat fungerar.
  Kram
  Inger

Comments are closed.